Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Chain Reaction Cycles

@Doğan Bekir Bilge

Distribütörü olsa bile getirebilirsin. Gümrük vergisini ve konşimento bedelini alırlar.

Scudo
Konşimento bedeli hakkında biraz bilgi verebilir misiniz? :) Ücreti hakkında öngörebileceğiniz bi rakam var mı mesela?

Parcel force ile gelirse dagitimini ptt yapar. Sadece gumruk ucreti odersiniz.

DHL ile gelirse isiniz biraz zor.

Oncelikle DHL ye bisikletin kisisel kullanim icin oldugunu anlatmaniz gerekir. Anlamak istemeyeyeklerdir muhtemelen.

Eger anlatabilirseniz isiniz kolay. Gumruk vergisi ve 65 tl ardiye odeyip urunu alabilirsiniz.

Anlatamamaniz durumunda gumruk cekim islemi size pahaliya patlar. Tam nekadar olacagini bilmiyorum ama dhl yi arayip bu konuda bilgi alabilirseniz bizde bilgilenmis oluruz.

Bugün yaklaşık 20 saat önce bir bisiklet siparişi verdim. Hala Processing'te. Umarım ürüne bir şey olmaz ve kısa sürede sahip olurum. O bu değil de adamlar o kadar parayı iade ederler mi ki bir sorun olduğunda.

Arkadaşlar pek çok konuya baktım hatta ben de konu açmıştım fakat kafam iyice karıştı. Kendi durumuma benzer örnekler bulamadığım için bu konuyu açmaya karar verdim. Şimdi durum şöyle;
Yaklaşık 10-11 saat önce bütün bir bisiklet sipariş ettim (NSBikes) fakat okduğum yorumlar gözümü öylesine korkuttu ki. Ödemeyi tamamen yaptık paypal'dan çekildi zaten bütün para. Ve kafama takılan diğer konu ise hala siparişim yani Order'ım için Processing yazıyor. 10-11 saat olmasına rağmen bu biraz garip geldi bana. Bir de bu bisiklet bana European Bike Delivery adlı bir firma ile gelecek sanırım bu konuda bir sıkıntı çekmem çünkü adamlar işlerini yapıyor fakat gümrüğe takılma durumu yani sizin dediklerinizden pek bir çıkarım yapamadım ama; Gümrüğe takıldığında bu bisiklet Eskişehir Merkez PTT'ye mi gönderiliyor ve ben gümrük parasını ödüyorum yoksa illa ki gümrük sınır kapısında kalıyor da ben bisikleti getirtebilmek için farklı yollara başvuruyorum?

Özetliyorum. Bisikletin için paypal'dan ücret tahsil edilmiş güzel. Paranı almışlar ama istediğin marka model ve ölçülerdeki bisikletini kargolama yapana kadar sipariş durumun "işleniyor" da kalır. Sonra değişir kargolandı der. Kargolandıktan sonra sana izleme numarası verilir ve web'den takip edebilirsin nerede olduğunu. Daha sonra ürün ülke sınırları içine girer. 75€'dan fazla miktarda bir ürün olduğu için gümrüğe takılır. Bu demek değildir ki mal sınır kapısında dursun. Ürünün Eskişehir PTT'ye kadar gelir. Sana ulaşırlar veya sen ürününün orada olduğunu görürsün, telefon açar veya oraya gidersin. Vergilerini ödeyip, ürününün evine kadar gönderilmesini sağlarsın. Başka sorun var mı?...

Şimdi nasıl söyliyim bilemedim içimde ne kadar şüphe varsa silip attınız resmen :) Bunlardan zaten bahsediyorlardı ama hepsini sırasıyla teker teker söyleyince parçalar oturdu :) Başka bir sorum ise şöyle, gerçi bu bir duyum da denebilir; Ülke sınırları içinde kaybolabilme durumu mümkünmüş sanırım arada kaynayıp gidiyormuş sipariş bu konuda nası bi bilgi verebilirsiniz acaba?

Diyelim ürününüz bir sebepten ötürü(kayboldu, çalındı, kırıldı vs. orası sizi ilgilendirmiyor) siparişin kargo tarihinden itibaren 30 gün içerisinde elinize ulaşmadı. Bu durumda ürünü satın aldığınız firmanın web sitesi üzerinden bir şikayet talebi açıyorsunuz(ticket). Ürünününüzün elinize hâlâ ulaşmadığını ve acilen tarafınıza konu hakkında bilgi verilmesini veya para iadenizin gerçekleştirilmesini talep ediyorsunuz. Onlar da size ürünün niye ulaşmadığını, ürünün nerelerde ne kadar zaman kaldığını vs. hepsini söylüyor. Eğer kargo firmasından kaynaklı bir kayıp söz konusuysa onlar aralarında sigorta yoluyla anlaşıp size aynı ürünü tekrar gönderiyorlar. Yok sizden kaynaklı bir sorun varsa(mesela ürün gelmiş gümrükte bekliyor gidip almamışsınız) o zaman ürün gümrükte bekliyor gidin alın derler. Sizden kaynaklı bir sorun yoksa ve para iadesi isterseniz, talebinizin onayını müteakip 7 iş günü içerisinde ödemiş olduğunuz ücret aynı kur üzerinden hesabınıza o günün TL kur karşılığı olarak yatırılır. Yani endişe etseniz de etmesenizde her sorunun bir çözümü var. Benim tavsiyem etmemeniz yönünde olur...

Şu anda hicbirsey belli degil.

Size takip nosu verildiginde, hangi yontem ile gonderildigini ogreneceksiniz. Sonra buraya yazin. Ona gore cevaplayalim.

Parcel Force ve DHL var iki secenek. Parcel Force ile gelirse nispeden daha kolay, vergisini odeyip alirsiniz. Ancak DHL ile geldiyse is karisabilir. Buraya yazin yapmaniz gerekeni soylerim.

Shipping Method: DHL Economy Select | Shipping Date: 28/08/2012 00:00:00 Ben DHL'yi seçmemiştim :D

@Doğan Bekir Bilge

DHL donuna kadar soyar seni :)))

Dua et karşı taraf DTP yöntemle göndersin. Bütün gümrük masraflarını karşıdan alırlar.

Onlar DHL ile göndermiş. Zaten DHL senden nakliye ücreti istemeyecek. Gümrükleme işlemi altında bir takım paralar alacak.

Türkiye'de yapılacak vergi vs.. masraflara karışmazlar. Sen bunu kabul ederek satın alma yaptın. 75 euro üstündeki mallarda vergi var.

Geri