Daha once CRC den DHL Economy Select ile urunlerim gonderildi. Gumruk islerini halledip urunlerimi aldim.
Kargo 10 gun civarinda elinde olur.
Urunlerin gumruge girdiginde takilacak ve seni arayacaklar. Boyle boyle gumrukte pakediniz var vs diyecekler. Senden fax ve mail isteyecek. Onlari verirsin. Bir takim belgeler gondecekler sana, onlari dikkate alma. Ve bu bahsettigim ilk gorusmede gumruk cekimi vs falan hic konusma fiyatfalan sorma soylemeye kalkarlarsa da soylettirme, belgeleri gonderin ben inceleyeyim de.
Sonra belgeler gelecek. Yuzlerce TL ucretten bahsedecek falan. Bi oku istersen sen bilirsin.
Sonra DHL musteri hizmetlerini ara. Bir pakedim vardi durumunu soracaktim de, konsimento numarasi isteyecekler. Onu soylersin.
Telefondaki yetkili durumu hakkinda bilgi vercek. Gumruk islemlerinden falan bahsedecek. Sen nasil halledecegini sor. Sana pakedin icinde ne var vs diye soracak. Fiyatini soracak. Hepsini dogru olarak cevapla.
Daha sonra kisisel kullanim icin olup olmadigini sorar. Buraa biraz kreatif olman gerekli. Biz senin bisikleti kisisel kullanim icin aldigini biliyoruz ama DHL bilmiyor. İkna etmelisin.
Sahsi kullanimin icin oldugunu, tr dedistributor olmadigini, arkadasininda ayni model oldugunu ve ingiltereden crc den babasinin aldigini vs soylersin. Ama senin voyle bir imkanin olmadiginive sebeple de internetten siparis vermek durumunda kaldigin soylersin.
İkna edebilirsen, sana belgeleri gonderecek. Doldurup onlara gondereceksin.
%18 kdv e 65 tl ardiye odeyerek bisikletini alabilirsin. Hatta kapida odeme bile isteyebilirsin. Nen oyle yaptim.
Ha, DHL yi ikna edemezsen ne olur bilmiyorum ama masaflari 450 tl civari olurmus DHL yetkilisi soyledi.
Hadi gazan mubarek olsun, bizleri bilgilendir.