Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Chain Reaction Cycles

Peki her şey bir yana bu durumu babama nasıl açıklayacağım konusunda bir bilgisi olan var mı? :D

Scudo
Arkadaşım öncelikle merhaba..Foruma henüz bugün üye oldum ve bu da ilk yorumum.Umarım yardımcı olabilirim sana...Ben gümrük müşaviriyim.Halil Bey gayet güzel yazmış 75 Eur dan fazla olduğu için gümrüğe takılır. Posta Gümrüğünde görevli olan muayene memuru kolinin üzerine ''beyan'' yazar.Bu, beyanname açılacak demektir.Beyanname açmadan önce, Postane size deklarasyon belgesi verir.Bu belgeyle ''teslim alma'' işlemi yapılmalı.(Gümrükteki arkadaşlar bilir)Beyanname açmak çok ta basit birşey değildir.Öncelikle kimlik fotokopinizle birlikte gümrükten kendi adınıza işlem yapmak istediğinize dair Eskişehir Gümrük Müdürlüğü'ne bir dilekçe vereceksiniz.Bu dilekçeye istinaden Eskişehir Gümrük Müdürlüğü size bir kullanıcı kodu ve şifre oluşturup verecek. Daha sonra Eskişehir Gümrük Müdürlüğü'nde iş takip eden arkadaşlardan rica edeceksiniz sizin beyannamenizi yazmalarını.(kaldı ki siz çok yüksek ihtimalle muhtemel yazamazsınız.Hata yaparsanız cezaya düşebilirsiniz)Beyannameniz altındaki evraklarla birlikte(faturanız,para transferi yaptığınıza dair pc çıktısı...)işleme girecek.İşlemlerin sonunda verginizi yatırıp,ambar çıkışı alıp eşyanızı postaneden alacaksınız.Benden size tavsiye asla yurtdışındaki ürünlerin ucuzluğuna aldanmayın.Eğer tutar 75 Eur dan fazla ise size bu ürünün fiyatı çok daha pahalıya gelecektir burada ödeyeceğiniz gümrükleme masrafı ve vergilerle.Umarım bir nebze aydınlatabilmişimdir.Bol pedallar

Biliyormuş gibi doğal davranabilisin. Hatta babana " baba kuralları nasıl bilmezsin" gibi sorgulayıcı yaklaşabilirsin.

Arkadaşım öncelikle merhaba..Foruma henüz bugün üye oldum ve bu da ilk yorumum.Umarım yardımcı olabilirim sana...Ben gümrük müşaviriyim.Halil Bey gayet güzel yazmış 75 Eur dan fazla olduğu için gümrüğe takılır. Posta Gümrüğünde görevli olan muayene memuru kolinin üzerine ''beyan'' yazar.Bu, beyanname açılacak demektir.Beyanname açmadan önce, Postane size deklarasyon belgesi verir.Bu belgeyle ''teslim alma'' işlemi yapılmalı.(Gümrükteki arkadaşlar bilir)Beyanname açmak çok ta basit birşey değildir.Öncelikle kimlik fotokopinizle birlikte gümrükten kendi adınıza işlem yapmak istediğinize dair Eskişehir Gümrük Müdürlüğü'ne bir dilekçe vereceksiniz.Bu dilekçeye istinaden Eskişehir Gümrük Müdürlüğü size bir kullanıcı kodu ve şifre oluşturup verecek. Daha sonra Eskişehir Gümrük Müdürlüğü'nde iş takip eden arkadaşlardan rica edeceksiniz sizin beyannamenizi yazmalarını.(kaldı ki siz çok yüksek ihtimalle muhtemel yazamazsınız.Hata yaparsanız cezaya düşebilirsiniz)Beyannameniz altındaki evraklarla birlikte(faturanız,para transferi yaptığınıza dair pc çıktısı...)işleme girecek.İşlemlerin sonunda verginizi yatırıp,ambar çıkışı alıp eşyanızı postaneden alacaksınız.Benden size tavsiye asla yurtdışındaki ürünlerin ucuzluğuna aldanmayın.Eğer tutar 75 Eur dan fazla ise size bu ürünün fiyatı çok daha pahalıya gelecektir burada ödeyeceğiniz gümrükleme masrafı ve vergilerle.Umarım bir nebze aydınlatabilmişimdir.Bol pedallar

Postaneye alelade bir firma ile gelirse DHL halletmez.Haberi bile olmaz.Ddl sadece kendi taşıdığı ürünler için halleder bu işleri.Eskişehir Postaneye kadar geldiyse DHL değildir bence taşımasını yapan.Çünkü DHL taşısa Atatürk Hava Limanı'nda depolanır eşya.

• Beğen
Tepkiler: erendiz çetiner
@muratcolakoglu
Ben çok denedim babama işlemiyor o tip şeyler. Bisikleti alıp balkondan aşağıya atmakla tehdit ediyor (5. katta oturuyoruz da).Neyse ya atsın bişi olmaz nasılsa :)

@Ali Nihat GÖRAL
Öncelikle yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim, böyle bir kurumda çalışıyor olmanız ile bir çok üyemizin sorunlarına yardımcı olabilecek bilgiler verebileceksiniz :) Lakin kargonun varış yeri Türkiye sınırları içerisinde sanırım arkadaşımızın dediği gibi o işlemleri DHL halledecek :) Ama varış yeri ile pek alakası yoktur sanırım. Yahu niye bir şeyi alırken kılı kırk yarmamız gerekiyor anlamıyorum, ver kargoya gelsin postaneye gümrüğü öde niye böyle sistemsiz bir şekilde uğraşmak zorunda kalıyoruz ki.

Estafurullah, zevkle!Tabii ki tüm arkadaşlara yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiği kadar.Ben gümrükçü olduğum halde bu tarz olaylara maruz kaldığım oluyor.Aslında haklısınız neden postaneye gelen eşyamız için vergisini ödeyip alamıyoruz diyorsunuz.Ama burası Türkiye Doğan Bey!Burası bürokrasi ülkesi.O kadar fazla ayrıntı var ki içinden çıkmakta güçlük çekiyoruz.Taşımayı bir kargo şirketi yapıyorsa, evet işlemleri kendisi hallediyor.Ama ben Bursa'da oturuyorum.Bursa Posta Gümrüğüne gelen bir eşya için (Bİr Kargo şirketi taşımıyorsa-UPS,DHL vb) işlemleri kendiniz yapmak zorunda kalıyorsunuz ve bu işlemler gerçekten de bilmeyenin asla yapamayacağı işlemler.Kulağı hep uzun yönden tutuyoruz yani.Tavsiyem, yurtdışından bir eşya alacak arkadaşlar, bana bilgi vermem konusunda yazarlarsa daha az sıkıntı çekerler ya da çekmezler diye düşünüyorum.Bol Pedallar

Daha once CRC den DHL Economy Select ile urunlerim gonderildi. Gumruk islerini halledip urunlerimi aldim.

Kargo 10 gun civarinda elinde olur.

Urunlerin gumruge girdiginde takilacak ve seni arayacaklar. Boyle boyle gumrukte pakediniz var vs diyecekler. Senden fax ve mail isteyecek. Onlari verirsin. Bir takim belgeler gondecekler sana, onlari dikkate alma. Ve bu bahsettigim ilk gorusmede gumruk cekimi vs falan hic konusma fiyatfalan sorma soylemeye kalkarlarsa da soylettirme, belgeleri gonderin ben inceleyeyim de.

Sonra belgeler gelecek. Yuzlerce TL ucretten bahsedecek falan. Bi oku istersen sen bilirsin.

Sonra DHL musteri hizmetlerini ara. Bir pakedim vardi durumunu soracaktim de, konsimento numarasi isteyecekler. Onu soylersin.

Telefondaki yetkili durumu hakkinda bilgi vercek. Gumruk islemlerinden falan bahsedecek. Sen nasil halledecegini sor. Sana pakedin icinde ne var vs diye soracak. Fiyatini soracak. Hepsini dogru olarak cevapla.

Daha sonra kisisel kullanim icin olup olmadigini sorar. Buraa biraz kreatif olman gerekli. Biz senin bisikleti kisisel kullanim icin aldigini biliyoruz ama DHL bilmiyor. İkna etmelisin.

Sahsi kullanimin icin oldugunu, tr dedistributor olmadigini, arkadasininda ayni model oldugunu ve ingiltereden crc den babasinin aldigini vs soylersin. Ama senin voyle bir imkanin olmadiginive sebeple de internetten siparis vermek durumunda kaldigin soylersin.

İkna edebilirsen, sana belgeleri gonderecek. Doldurup onlara gondereceksin.

%18 kdv e 65 tl ardiye odeyerek bisikletini alabilirsin. Hatta kapida odeme bile isteyebilirsin. Nen oyle yaptim.

Ha, DHL yi ikna edemezsen ne olur bilmiyorum ama masaflari 450 tl civari olurmus DHL yetkilisi soyledi.

Hadi gazan mubarek olsun, bizleri bilgilendir. :)

• Beğen
Tepkiler: İslam Gölge
Gümrükteki işlemler o kadar korkutucu değil, anlatılandan daha kolay ve hızlı halledebiliyorsun, çalışanlar çok yardımcı oluyorlar. Şu ana kadar ebay'den aldığım herşey elime ulaştı, hiçbirisi kaybolmadı. Birçok şey için gümrük ödedim. Hatta ithalatı içişleri bakanlığının iznine tabi olan (bunu sonradan öğrendim) bir teleskop bile getirttim. Teleskop Amerika'da 900 dolarken Türkiye'de 6 milyar lira idi... Hiç te astarı yüzünden pahalıya gelmedi yani..

Sabırlı ol, göreceksin sorunsuzca hallolacak.

• Beğen
Tepkiler: erendiz çetiner
Öncelikle bilgi veren tüm arkadaş ve abilerimize teşekkür ederim.Benimde Chain dan 3.alışverişim oldu.İlki 35 usd lıktı.7 gunde sorunsuz elıme ulastı.(royal maıl) İkincisi 109 usd lıktı 9 gunde elıme ulastı ekstra hıcbır vergı masraf odemedım.(DHL economy) 3.süde nasipse yolda 102 usd lık yıne DHL economy henüz İngiltere sınırlarında bakalım nasıl olacak.

Departed Facility in GATWICK - UK
Sign up for shipment notifications Wednesday, August 29, 2012 at 15:22
Origin Service Area: BELFAST - BALLYCLARE - UK
Destination Service Area: IZMIR - MANISA - TURKEY

Wednesday, August 29, 2012 Location Time
7 Departed Facility in GATWICK - UK GATWICK - UK 15:22
6 Processed at GATWICK - UK GATWICK - UK 11:03
5 Clearance processing complete at GATWICK - UK GATWICK - UK 11:02

Tuesday, August 28, 2012 Location Time
4 Arrived at Sort Facility GATWICK - UK GATWICK - UK 15:57

Monday, August 27, 2012 Location Time
3 Departed Facility in BELFAST - UK BELFAST - UK 17:15
2 Processed at BELFAST - UK BELFAST - UK 14:15
1 Shipment picked up BELFAST - UK 12:09

Ben de birşey öğrenmek istiyorum.75 euro'luk sınıra kargo parası da dahil mi(CRC 4.79 pound= 6 euro kargo ilave ediyor);yoksa alınan ürünler için mi geçerli bu 75 euro'luk sınır ?

Konu baya derinleşmiş, bilgiler de bollaşmış. Cepte bu işin için ayırdığınız bütçe varsa canınızı sıkmayacaksınız zaten. Arkadaşların dediği gibi en düşük maliyetle bu işi nasıl halledebileceğinizin yollarını araştırmanız(ki burada o işi yapıyorsunuz zaten) sizi, sonuçlarını bizlerle paylaşmanız da herkesi memnun edecektir...

Gümrükçüler gümrüğe vardığı maliyete bakarlar, bir malın gümrüklü sahaya gelebilmesi için ürün bedeli+nakliye gibi bir maliyeti vardır. Hatta mallar sigortalanmışsa buna sigorta bedelleri de eklendikten sonra bulunan değer üstünden vergiler hesaplanır. Bazı mallar nakliye dahil fiyatlanır, bu durum faturada belirtilir. Belirtilmezse gümrükçü nakliye bedelini de ekler.

Geri