Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Chain Reaction Cycles

Scudo
@Tuncay Üner

Aynen büyük paket diye olabilir.Örneğin benim siparişim ebat olarak küçük gezmediği yer yok :D

Departed Facility in BUDAPEST - HUNGARY
Sign up for shipment notifications Friday, August 31, 2012 at 14:28
Origin Service Area: BELFAST - BALLYCLARE - UK
Destination Service Area: IZMIR - MANISA - TURKEY

Friday, August 31, 2012 Location Time
13 Departed Facility in BUDAPEST - HUNGARY BUDAPEST - HUNGARY 14:28
12 Arrived at Sort Facility BUDAPEST - HUNGARY BUDAPEST - HUNGARY 09:58
11 Departed Facility in LINZ - AUSTRIA LINZ - AUSTRIA 04:42

Thursday, August 30, 2012 Location Time
10 Arrived at Sort Facility LINZ - AUSTRIA LINZ - AUSTRIA 22:43
9 Departed Facility in BRUSSELS - BELGIUM BRUSSELS - BELGIUM 05:32
8 Processed at BRUSSELS - BELGIUM BRUSSELS - BELGIUM 04:51

Wednesday, August 29, 2012 Location Time
7 Departed Facility in GATWICK - UK GATWICK - UK 15:22
6 Processed at GATWICK - UK GATWICK - UK 11:03
5 Clearance processing complete at GATWICK - UK GATWICK - UK 11:02

Tuesday, August 28, 2012 Location Time
4 Arrived at Sort Facility GATWICK - UK GATWICK - UK 15:57

Monday, August 27, 2012 Location Time
3 Departed Facility in BELFAST - UK BELFAST - UK 17:15
2 Processed at BELFAST - UK BELFAST - UK 14:15
1 Shipment picked up BELFAST - UK 12:09
Hide Details

Son durumda şöyle bir sorun çıkacak diye düşünüyorum. Gönderdiğim Fax benim adıma kayıtlı olacak ve ben 96 doğumluyum. Kısacası 18yaşımı doldurmuş değilim. Bu konuda gümrükten sorun çıkarırlar mı acaba?

Bilmiyorum, 18 yaş altında bir insanın gümrük işlemi yapıp yapamayacağını bilmiyorum. Yapamıyorsan bile ebeveyim imzası ile yapılır demek istedim.

@Doğan Bekir Bilge

Çıkacağını hiç zannetmiyorum. En fazla evebeynin imzası istenir. onun haricinde birşey çıkması olanaksız.

DHL ile aranda geçen konuşmayı yazar mısın?

Şu şekilde; Saat 16.00 gibi aradılar efendim işte paketiniz gümrükte biz bu işlemleri sizin için dhl olarak halledeceğiz bunun için size gönderilen maildeki istenilen şeyleri doldurup bize tekrar mail ile gönderiniz. Öncelikle paketinizde ne var diye sordular bisiklet olduğunu söyledim şahsi kullanımınız için mi diye sorduklarında evet kendime aldım dedim ve ekleyerek sordum; "ticari kullanıp kullanmayacağım konusunda sıkıntı çıkar diye mi soruyorsunuz?" dedim ve hayır onla alakalı bir durum değil dediler. Pazartesi sabahı yani dün kendi bilgilerimi (Nüfus cüzdanı fotokopisi, ürünün internet linki ve fiyatı, eşya listesi, adres, posta kodu, konşimento numarası) fakat 96 doğumlu olduğum yani 18 yaşını doldurmamış olduğum için işlem yapılamamış gümrükle. Ama emin olun size karşı davranışları gerçekten çok ince her şekilde yardımcı oluyorlar ve o insanlarla konuşurken resmen içiniz rahat ediyor. Aynı zamanda kapıda gümrük ve nakliye ücretini ödeyebiliyorsunuz. Yanılmıyorsam 8tl depo, 65tl taşıma ve gümrük masraflarını kapıda ödeyeceğim.

Salı, Eylül 04, 2012 Lokasyon Zaman
23 Gönderi bir sonraki operasyonel işlem için yönlendirildi ISTANBUL - TURKEY ISTANBUL - TURKEY 10:31
22 Konteyner varış noktasında ISTANBUL - TURKEY ISTANBUL - TURKEY 09:29
21 Konteyner çıkış noktasından ayrıldı LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 04:48
20 Gönderi bir sonraki operasyonel işlem için yönlendirildi LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 01:10
19 Konteyner varış noktasında LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 00:46

Pazartesi, Eylül 03, 2012 Lokasyon Zaman
18 Konteyner çıkış noktasından ayrıldı BRATISLAVA - SLOVAKIA BRATISLAVA - SLOVAKIA 23:22
17 Gönderi bir sonraki transit noktasına aktarıldı BRATISLAVA - SLOVAKIA BRATISLAVA - SLOVAKIA 23:21
16 Konteyner çıkış noktasından ayrıldı SOFIA - BULGARIA SOFIA - BULGARIA 21:38
15 Gönderi bir sonraki operasyonel işlem için yönlendirildi SOFIA - BULGARIA SOFIA - BULGARIA 21:28
14 Konteyner varış noktasında SOFIA - BULGARIA SOFIA - BULGARIA 13:06

Cuma, Ağustos 31, 2012 Lokasyon Zaman
13 Konteyner çıkış noktasından ayrıldı BUDAPEST - HUNGARY BUDAPEST - HUNGARY 14:28
12 Konteyner varış noktasında BUDAPEST - HUNGARY BUDAPEST - HUNGARY 09:58
11 Konteyner çıkış noktasından ayrıldı LINZ - AUSTRIA LINZ - AUSTRIA 04:42

Perşembe, Ağustos 30, 2012 Lokasyon Zaman
10 Konteyner varış noktasında LINZ - AUSTRIA LINZ - AUSTRIA 22:43
9 Konteyner çıkış noktasından ayrıldı BRUSSELS - BELGIUM BRUSSELS - BELGIUM 05:32
8 Gönderi bir sonraki operasyonel işlem için yönlendirildi BRUSSELS - BELGIUM BRUSSELS - BELGIUM 04:51

Çarşamba, Ağustos 29, 2012 Lokasyon Zaman
7 Konteyner çıkış noktasından ayrıldı GATWICK - UK GATWICK - UK 15:22
6 Gönderi bir sonraki operasyonel işlem için yönlendirildi GATWICK - UK GATWICK - UK 11:03
5 Gümrük çekim işlemleri tamamlandı GATWICK - UK GATWICK - UK 11:02

Salı, Ağustos 28, 2012 Lokasyon Zaman
4 Konteyner varış noktasında GATWICK - UK GATWICK - UK 15:57

Pazartesi, Ağustos 27, 2012 Lokasyon Zaman
3 Konteyner çıkış noktasından ayrıldı BELFAST - UK BELFAST - UK 17:15
2 Gönderi bir sonraki operasyonel işlem için yönlendirildi BELFAST - UK BELFAST - UK 14:15
1 Gönderi, DHL tarafından teslim alındı BELFAST - UK 12:09

7-8 yer gezdikten sonra nihayet İstanbul'da.Allah nasip ederse yarın elimde.:)

Eşyaların elimizde olma süresi aynı olacak ne kadar dolaştığı pek önemli değil gibi geldi bana :D Hatta sizin erken bile gelebilir yani :)

Arkadaşlar 31 Ağustos tarihinde CRC'den ben de 102 dolar tutarında işlem yaptım, kargo hariç 95 dolar. Paket içerisinde 4 çeşit ürün var, gümrüğe takılır mı dersiniz? Takılırsa sıkıntı olur, astarı yüzünden pahalıya gelir...

@Doğan Bekir Bilge

Sadece bu kadar mı ödeyeceksiniz?Bisikletin fatura tutarı ne kadardı?

@Murat.K

Arkadaşımız 65 ardıye + toplam alışveriş bedeli üzerinden % 18 yada % 20 gümrük vergisi ödeyecek.

@Coşkun Kumru

Hayırlı olsun :D

Bende şimdiye kadar iki alışverişte de takılmamıştım limit üstü olduğu halde fakat nazarmı değdi bilmem bu sefer çuvalladık.
Bu gun DHL ile yazışmaları bitirdim.65 TL Havalimanı ardıye depolama için+ %18 gümrük vergisi yani yaklaşık paket elıme geçtiğinde 100-105 TL ödeyeceğim.Kapıda ödeme seçeneğini seçtim.(Bankayada ödeme yapılabilir)

Ürün çeşidi ile bir alakası yok takılmanın.75 eur ve üzeri sebep.

• Beğen
Tepkiler: Coşkun Kumru
Bilgilendirme!

Siparişinizde ikiden fazla aynı ürün var ise (tüccar mantığı devreye girer ve ) ticari ürün statüsünden ekstra vergı odemek ve yüksek bir maliyet ile ürüne kavuşmak zorunda kalırsınız.Tabiki ürünleri alabilmek için Gümrük müşaviri tutmanız gerekecektir. Oda ayrı bir sancılı süreç olacaktır.

Sipariş farklı 5 çeşit üründen fazla ise yazışmada ekstra kalem kalem ayrı bir sayfada ürünlerin adlarını özelliklerini ve tutarlarını dökmek zorunda kalırsınız.

Sipariş 5 çeşide kadarsa zaten Gümrük Dolaylı Temsil Yetkisi formunda yazılı olan Eşya listesi kısmına yazarsınız.

Geri