Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Chain Reaction Cycles

Scudo
@erendiz çetiner

Benim siparişimde ön ve arka için 2 tane fren papucu vardı. Yazdığınız gibi ikiden fazla ürün varsa ticari duruma düşüyor değil mi ? yoksa iki veya daha fazla mı ? (Büyük eşit olayı yani ) Teyit etmek istedim..

ben ebayden 8 tane yol yarış iç lastiği getirtmiştim. çağırıp "ticariden şüpheleniyoruz" demişti gümrükteki görevli. çıkardım kimliğimi, dedim "ben öğrenciyim bunlar bisiklete iki tane takılıyo iki de cebe atılıyo. bi de inceler patır patır patlıyolar. bana 3 ay gidicek ne ticareti" didim de ikna ettimdi... :) bi de sibop kapağını açıp içine baktılar vermeden. ne bulcaklarsa havasız lastikten... komik bi diyalogtu. bana mı denk geliyo böyleleri benim hitap şeklimden mi absürtleşiyo diyaloglar anlamadım. "memlekette lastik mi kalmadı yav" dedi adam. "bunlar uzun siboplu, öyle kolay bulunmuyo burda" dedim. tabi pek anlamıyolar bisikletten. millet telefon, laptop getirip götürüyo. onlarda uzmanlaşmışlar heralde... ya da neyse ne. ama adam sevdi galiba beni. "bak dedi böyle alışverişlerde isimden isime getirt. şirketten isime olmasın. o yüzden çağırıyoruz." Bi de tabi adet çokluğu ticari şüphesi uyandırıyormuş...

Bu tarz bir sorun çıkarsa telefonda halledilir umarım, çalıştığım için gümrüğe gidebileceğimi sanmıyorum :(

@erendiz çetiner

Sana da geçmiş olsun hocam :) Bu haber iyi olmadı, limiti 2 dolar aştık diye 100 lira vermek zorundayız yani... Bilgilendirme için teşekkür ederim, aldıklarını iyi günlerde kullanman dileğiyle.. :)

• Beğen
Tepkiler: erendiz çetiner
@muratcolakoglu

siparişin fatura tutarı 1380 tl ise
dolar karşılığı 766 $
onunda % 18 i 138 $ gümrük vergisi yani yaklaşık 250 TL
65 TL depolama + 250 TL gümrük vergisi
toplamda ödenecek para yaklaşık 315 TL gibi

@erendiz çetiner
Tabi ki de siparişin :) Böyle gümrük tutarı mı olur :) ya en az bi 350TL'yi gözden çıkarmıştım zaten. Güzel haber; Gümrük çekim işlemleri halledilip kargoya verilmiş bisiklet. Yarın elimde olur umarım.

@Doğan Bekir Bilge

DHL hızlıdır bugün elinde olabilir.

Sonuç olarak artık anladık ki yurt dışından bisiklet getirdiğimizde 1500Euro'yu geçmez ise eğer vergisini ödeyip alabiliyoruz. Tabii bu DHL için geçerli şimdilik.

@Tuncay Üner

Ne yazık ki bugün sevdiceğime kavuşamadım. Gönderi takibinde de hiçbir değişiklik göremedim hala konteyner ayrıldı diyor İstanbul'dan. Muhtemelen yarın :)

Arkadaşlar ben bir hata yapmışım, 70€ olarak verdiğim siparişim aslında 70 İngiliz sterliniymiş, işaretleri benzediği için farkına varamamışım :( Yani verdiğim sipariş aslında 90€ tutmuş... Sizde böyle bir hata yapmayın diye yazıyorum, umarım şansım yaver gider...

@Ertuğrul Mengi

Aynı sorunu ben de yaşıyordum az kalsın. Sayfanın sağ en üstünde yaşadığınız yeri ve para birimini değiştirerek Dolar veya Euro bazındaki fiyatları öğrenebiliyorsunuz.

@Ertuğrul Mengi

faturada karşılık yazmıyorsa sınırdan yırtabilir

Benim de geçen hafta Ebay'den bir siparişim vardı. Kargo dahil sipariş tutarı 107,08 USD idi. 75 Euro sınırını biraz aşıyor. USPS+PTT ile geliyor. Takip numarası ile iki gündür gümrük işlemleri için beklyor yazıyordu. Dün akşam gümrük işlemleri tamamlandı yazmış. Yani takılmadan gümrükten geçmiş. Bugün elime ulaşır. Postane yolu ile gelenlerde daha esnek oldukları anlaşılıyor. Bu paket DHL ile gelseydi gümrüğe takılması kesindi.

• Beğen
Tepkiler: erendiz çetiner
Saat 08.50 sularında ev telefonundan "Merhaba DHL Express'ten arıyoruz kargonuz ulaştı şimdi mi getirmemizi istersiniz öğleden sonra mı?" şeklinde bir soru aldık :) Gümrük + Kargo ücreti 320 TL tutmuş.

Kargo ücreti ile 1380TL. Kargosuz ise 1300. Ama gördüğüm kadarıyla fiyatı biraz daha düşmüş. Şu anki fiyatı 1270TL

@Doğan Bekir Bilge

5 TL yanılma payı olsun o kadar canım ;)

Malın sağ salim geldi ya o yeter kazasız belasız iyi günlerde kullan inşallah!

Yaklaşık 2 saat önce geldi bisiklet :) Bu akşam fotoğrafları paylaşacağım. İnanılmaz güzel bir şey.

Hayırlı olsun, gözün aydın.. Güle güle kullanırsın umarım, kazasız belasız... :)

Geri