Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Chain Reaction Cycles

Scudo
@Murat.K

Aslında DHL doğrusunu yapıyor. En azından ürününüz DHL ile geliyorsa takılıp takılmayacağını, takılırsa nekadar vereceğinizi biliyorsunuz. Ayrıca kaybolma vs riski de bulunmuyor.

PTT iyi güzel gümrüğe takılmıyor ama bi takılırsa yandınız. Cahil, ne yasadan nede nezaketten bihaber gümrük memurlarıyla uğraşacaksınız. Ayrıca pakediniz kayıtlı değilse kaybolma riski taşıyor. Hele kayıtsız posta ile gelip gümrüğe takılırsa (ki hiç başıma gelmedi) neler olacağını bilmiyorum.

Takipsiz bende hiç almıyorum, hep takipli olan metod ile USPS yada Parcel Force tercih ediyorum.

PTT gümrükte takılıdığı anda en azından gidip ,
"hacı naptın ya bi ayakkabı aldık alt tarafı 90 eur, napim spor yapıyorum tırnak batması var bu FiveTen ayakkabı olmadan binemiyorum bisiklete"
deme şansınız var

Memur en fazla ülkede ayakkabı mı kalmadı hemşerim diyip ürünü size verebiliyor.

Her site takipli göndermiyor malesef. Öyle olsa sıkıntı yok, sürekli PTT ile çalışılır. En azından takılsa bile biraz uğraşıp alabilirsiniz. Ama kayıtlı olmadığında nerede olduğunu bile bilmiyorsunuz.

Eğer sipariş tutarınız 75 euro'yu geçmiyorsa DHL'yi arayıp konuşun. Kanunda taşıma bedelinin hariç olduğu yazıyor. Zaten CRC'nin faturasında bunlar ayrı ayrı yazılıyor.

Bence şansınızı deneyin.

@Tuncay Üner

DHL Zaten aradığında belirtiyor, kargo ücreti hariç limit 75 € diye. Harcama tutarım 102 dolar, kargo hariç 95 dolar. Maaleef 2 dolar ile takıldı, daha önce de belirttiğim gibi. Geri göndersem, iade etsem hiç gümrük işleriyle vs. uğraşmadan yine de ekstra masraf çıkar mı acaba bana?

Ebay'deki satıcılar esnek oluyorlar. CRC'den almak istediğim bir parçayı gümrüğe takılabileceğini düşünerek Ebay'den satın aldım (üstelik CRC'den biraz daha düşüğe aldım). Ebay'deki satıcıyada not yazarak fatura bedelini 29,99 USD göstermesini bildirdim. Satıcı paketin içine fatura bile koymamış, değerini anlayamadılar. 107 USD lik ürün gümrüğe takılmadan geldi. Muhakkak Ebay alternatiflerini kontrol edin.

Arkadaşlar, geçmiş sayfalarda bahsettiğim 70 euro yerine yanlışlıkla 70 sterlin ( ~90 euro ) olarak yaptığım alışverişim bugün elime ulaştı ( 11 Gün ).. Şükür takılmadı gümrüğe, mutluyum, darısı başınıza :)
Birde aldıklarımın fotoğrafını çektim :)
http://img853.imageshack.us/img853/1813/p9100197.jpg

Allah Allah tutmayın beni! Yine 4 ayak üstüne düştük.Şeytan tüyü mü var bilmem takip numarasız 102 usd lık siparşim hiç bir yere takılmadan az önce elime ulaştı.(8 iş günü) Sevinçten Ptt memuruna sade gazoz ısmarladım ;) Aslında oda anlam veremedi tozuttuğuma fakat delidir ne yapsa yeridir diyerek, dur öpücem desemde tabanları yağlayıp uzaklaştı :D

Toplamak üzere olduğum yeni projemin yeni oyuncakları

http://i1087.photobucket.com/albums/j474/crackbaba1/SNV37914.jpg

http://i1087.photobucket.com/albums/j474/crackbaba1/SNV37915.jpg

@erendiz çetiner

Arkadaşım asap bozmasana :) Güle güle kullan dostum, bana da biraz önce telefon geldi DHL den 96 lira kitlemişler sağolsunlar.. Bana da bi soğuk gazoz ısmarlarsın artık :)

İyi iyi buraya ve başka yerlere böyle aldığınız otu b.ku yazın ki, hatta bazı limit üstü paketlerin ptt den gümrüksüz geçtiğinide daha çok yazın ve yayın ki yurtiçi ticari firmalar gümrüğü daha da sıkılaştırmak için devlete daha çok lobi ve baskı yapsınlar. limiti 75 euro ya düşürdükleri yetmemiş bazılarına anlaşılan.

Kanunda belirtilen miktarın üzerinde ürünlerde büyük ihtimal sorun çıkar. 5 alışveriş üstünde de aynı şekilde .
Ama asıl kötüsü yasalara uygun olduğu halde gümrükte takılan paketler. Benim şu ana kadar 2 kargom hatalı işlem nedeni ile gümrüğe takıldı. Sizlerin de başına gelebilir. Bu durumda kargo firmaları hiç oralı olmuyor sizi firmalarının gümrük işleri yapan bölümüne direkt pas ediyor. Gümrük şirketide sanki tek vazifesi masrafları tahsil edip malı gümrükten çekmekmiş gibi kenara çekilip bakıyor. Hatalı ya da keyfi işlem yapıldığını sizin adınıza gümrükte anlatacak kimse yok.
Neden gümrükte takıldı diye sorduğunuzda acaip bir şey sormuşsunuz , ayıp bir şey istemişsiniz gibi garipleşiyorlar.
Son takılan kargoda biraz ilgilenir gibi oldular bakalım durumu açıklayan mailime ne cevap verecekler.
Son 1 ay dır. 5 alışveriş sınırına bakıyorlar. ha gümrükçüler mi bakıyor yoksa size hizmet etmesini beklediğiniz kargo şirketlerimi bakıp gümrüğe liste veriyor ? :D Karışık. senede 5 alışveriş sınırı ile ilgili bana cevap geldikten sonra dikkat etmeniz gereken 1-2 husus hakkında daha net bir şeyler yazacağım. tabi net bir cevap gelirse.

@Aytaç Biber

bu nasıl mantık? insanlar birbirlerine yardım etmeye çalışıyorlar. fahiş fiyattan almak hoşunuza gidiyorsa bilemem tabii.

• Beğen
Tepkiler: erendiz çetiner
@Aytaç Biber

Yanlış bir yaklaşım. Bırak gümrüğü normal yaşantımızda ödediğimiz vergileri nereye gittiğini bilmeden ve hiçbir getirisi olmadan gözümüz kapalı veriyorsak gümrükteki bu sınırlamalara tepkimiz ve çözümümüz oldukça normal. Tamam belki bir takım sorumluluklarımız var ama kimsenin kişi başına düşen milli geliri "10.000$" dolar değil, vergilere katlanmak söz konusu bile değil.

Bir ay icinde ikinci kez alisveris yapabiliyormuyuz arkadaslar? Gumrukten dolayi...

Geri