Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Christopher Froome doping yapmış mıdır?

@Efe Yamac Yarbasi Quintana ve Contadorun dağılmasının sebebi belli. Contador İtalya turunu neredeyse tek başına kazandı takımı saolsun o yorgunlukla Froome a ayak uydurmasını mı bekliyordunuz. Quintanada aynı şekilde. Froome kariyerinin zirvesinde şuan ama bu takip edilemiceği ya da geçilemiceği anlamına gelmiyor. Froome hiç kimse tarafından geçilemicek yada takip edilemicek kadar güçlü değil rakipleri güçsüzdü sadece. Contador İtalyayı koşmasaydı direk Tour a gelseydi çok farklı olurdu. Demem o ki belli bir yere gelebilmiş bir sporcunun iddasını komik diyerek kenara atmak yerine sorgulamak lazım acaba takip edebilir miydi diye.

Scudo
@N. Burak Önder

kimse geçilmez değil, froome belki en güçlü bisikletçiydi, belki de değildi. dopingli olup olmaması da problem değil ama youtube kanalında futbol topuyla gerçekten iyi bile olsa hünerlerini sergileyen birinin "ben de cristiano ronaldo ya da messi'nin en iyi maçlarından birindeki hali kadar iyi top oynarım" demesini de gülünç bulur ve ciddiye almazdım. keza bu durum da hiç farklı değil.

@Cem Unden Abi videoları daha önce görmüş ama çok gereksiz görüp izlememiştim, sen önerince izleyeyim dedim de; afedersin ama bir bok yok bu videolarda konuşup duruyor arkadaş, yok Froome spinner mış da diğerleri grindermış falan filan herkesin bildiği şeyler...

@Halil Barış Çaldıran Froome'un rakiplerinden Contador dışında kimse Giro'ya katılmadı, hepsinin tek amacı Froome gibi TDF'ydi.

@N. Burak Önder Çok iyi bir atlet, çok iyi bir bisikletçi de olabilir ama Mont Ventoux'da Froome'un peşine takılması için daha çok çalışması lazım :harika:

@ikitekerbirdünya Daha önce ne kadar büyük sponsorlukların dopingin tepesinde olduğunu gördük, en çok da böyle sponsorlardan geliyor çünkü verdikleri paranın karşılığını istiyorlar :harika: Burada SKY'a suç atmıyorum, genel söylüyorum :komik:

Ben sporculuk bisiklet geçmişindeki başarılara gelişime bakarak karar veriyorum. Contador nibali cadel evans quintana vb. belirli bir başarı geçmişiyle buraya gelmişler. Birden damdan düşer gibi gelmemişler. Küçük yaşlarda yetenekleriyle keşfedilmişler. Oysa froome gençliğinde doğru dürüst başarısı olmayan bir adam 25 yaşına kadar kayda değer başarısı olmayan bir adam sky a geliyor ve dünyası değişiyor ve değiştiriyor. Lance de böyleydi tur koşamayan bir adam birden dağların keçisi ovaların aslanı oldu. İnanılmaz. Dikkat edin adam yokuşta anlık 1000 watt değerlerine çıkıyor
Sprinterlerden düzde anlık 1500 e çıkan adam sayılıdır

@taner07 Söylediklerinize hak veriyorum ama sponsorlar bence kirli şampiyonluklar istemiyorlar artık.Daha önce dopinge adı karışan sponsorlar hala kötü bir şekilde anılıyor.Sky grubunun böyle bir şey isteyeceğini hiç sanmıyorum.

Yaptığına inanmıyorum ama %100 temizdir gibi iddaalı birşey de söyleyemem.Sıkıntı Froome'un dopingli olup olmaması değil, diğer GK adaylarının Froome'un yarısı kadar sorgulanmadığı bir bisiklet dünyasında asıl amaç Sky dominantlığını kırmak gibime geliyor, yoksa Froome arada kaynıyor asıl amaç Sky'ı bitirmek bence..Geçen sene Vuelta'da Froome ikinci olurken kimse çıkıp tek kelime etmiyor,Vuelta'da büyük tur değil mi oraya da dopingli gitmesi lazım halbuki:)

@Cem Unden İşin ilginci Armstrong kariyerinin başından beri, profesyonel olduğu ilk 1993'den beri doping yaptığını itiraf etti, ama kanser sonrası çok acayip teknikler ve yeni maddeler kullandı ve Michele ile çalışmaya başlayınca evrim geçirdi resmen :harika: Dediğiniz gibi Froome'un Sky öncesi kariyerinde tek zamana karşıda birkaç başarısı var, aslında SKY ile 2011 Vuelta'ya kadar pek bir başarısı yok 2 sene hiçbir şey yapamadı SKY'da. Daha önce de yazmıştım; 2011'de Vuelta, Froome'un son şansıydı; çok kötü yarışıyordu, sözleşmesi bitiyordu ve kesinlikle takımdan gönderilecekti ta ki o gösterdiği performansa kadar daha sonra takımda kalmayı başardı :harika:

@ikitekerbirdünya Dediğim gibi genelde böyle ama son zamanlarda dediğiniz gibi bakış açısında değişiklik oldu diye umuyoruz :komik:

Ayrıca @Özgür R dediği gibi bir algı operasyonu yapıldığı aşikar :koptum: Mesela Horner, 42 yaşında büyük tur kazanıyor daha sonra açıkladığı biolojik pasaportunda anomalilikler bulunuyor ama bir Allahın kulu da çıkıp demiyor ki bu adam ne yapıyor? :komik::komik:

@taner07haklısın taner bu adam bana hiç inandırıcı gelmiyor. Wiggo gibi bu adam da bir proje . Zaten sky ın sahibi murdoch. Dünya baronlarının başı . Göreceksiniz çok yakında froome u da bitirip geraint thomas ı getirecekler.

Benim anlatamadığım birşeyler var froome da. Bisiklet sporunun doğallığı içinde değil. Adım adım kazanmış değil bu başarıları. Hissediyorum. Yani bu adam bi yirmibir yaşında iken tour l'ain yirmiüç yaşında vuelta a burgos kazanmış değil. Onsekiz yaşında dünya gençler şampiyonasında pedallamış değil. Diğerlerinin hep bi geçmişi var tecrübeleri başarısızlıkları var. Bu adam çok yapay

@taner07

Froome ile ilgili benim için soru işareti olan kısım ve sıkıntı duyduğum konu, dediğin gibi kötü geçen 2011 sezonu ve sonrasında gelen Vuelta ikinciliği.:) Bence de eğer ileride Froome'da birşeyler çıkacaksa bu 2011 sezonu önemli. 2015 yılı için ise içim rahat diyebilirim:p

@Serkan.ÇABAŞ

Yetiş Serkan hocam av başladı:D

@Özgür R Hani Froome ''tarafsız testler'' olacaktı? Vo2max'ıma bile baktırırım diyordu :rolleyes: Kaç hafta geçti, ortada ne test var ne ses :komik: @Serkan.ÇABAŞ gel biraz da sen savun burada tek taraflı bir yapı oluştu :ssrtcbya:

Simdi bu turu contador kazansa temiz olacakti kimse bunlari konusmayacakti. Halbuki hem giro hem tour dublesi yapmis olacakti ki baskasi yapsa doping kiyametleri kopardi. He bir de contador 2 sene yasak yemis adam bu arada. Ama contador buyuk bisikletci, wiggins ve froome dopingci. Etmeyin yahu. Her sporcunun doping yapma ihtimali var. adamin surus stili antipatik diye, rakiplerinden guclu diye denmedik birakilmadi ki, adamin watt degerleri oyle yapilamayacak degerler degil. Neyse. Az insafli olun elestirirken istedim :)

@Ahmet Onur Çakmak

2 sene ceza yiyip, 6 ayda kurtuldu yalnız onu da ekleyeyim :)

@taner07

Evet bence de yaptırsın şeffaflık diyorlarsa gereğini de yerine getirsinler katılıyorum:harika: Ama emin olun o testlerden sonra seneye kazansın gene bu konuşmalar dönecek, çünkü hedef Froome değil Sky takımı bana kalırsa:)

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Onur Çakmak
Bu resim çok şey anlatmıyor mu? Froome'a biri atak yapınca takım arkadaşları Froome'u geri taşıyor ama Froome atak yapacağında takım arkadaşları o kadar yüksek tempo veriyor ki Contador-Quintana-Nibali kendi başlarına getirmek zorunda kalıyorlar :harika:

upload_2015-8-9_23-0-3.png

@Özgür R Contador'un tekrar doping yaptığı ortaya çıksa ne olur? Hiçbir şey, kesinlikle hiçbir şey olmaz :komik: Froome pozitif çıkarsa? :krktm::krktm:

• Beğen
Tepkiler: Özgür R
@taner07

Sky takım olarak güçlü olduğu için diğer rakipleri yokuşta Sky temposunu yememek için erken atak yapıyorlar, powermetre de Froome'a "panik yapma daha ne kadar gidebilir ki" dediği için takım tempolarını bozmuyorlar bence :komik:

Contador'un tekrar doping yaptığı ortaya çıkmasını geçtim, yıllar sonra kendi açıklasa, yaptım dese millet der ki hayır yapmadın:D Sıkıntı burada zaten yoksa Froome'da sorgulansın,soruşturulsun, eğer yaptıysa en ağır cezayı yesin:)

• Beğen
Tepkiler: gmfaruk
Anlatamadığım şu. Adam 25 yaşına kadar koca bir sıfır

(link)

2009da aldığı dereceler tam bir rezalet. İtalya turunda yokuş klasmanında 34. ; hayatında kazandığı bir tane 2.1 , 2hc yarış yok. Sonra sihirli bir değnek değiyor adama

(link)

• Beğen
Tepkiler: Erdem C.
aklıma şu takıldı şimdi, hiçbir başarısı olmayan bu adamı sky takımı niye aldı acaba

• Beğen
Tepkiler: gokhantig
Geri