bisikletseven
Forum Bağımlısı
- Kayıt
- 6 Eylül 2008
- Mesaj
- 1.038
- Tepki
- 1.571
- Şehir
- Ordu----Artvin
- Bisiklet
- Trek
Öldürür mü bilmem ama fakir bırakacağı kesin.20 yıldır her gece 1 litre kola eşliğinde büyük paket (130 gram) cips yiyorum.
2 sene önce 2 tl olan şey şu an 6 tl. Bu dediklerim BİM, A-101, ŞOK cipsleri... Fritolay cipsleri (Ruffles, Doritos) 10 tl, Pringles 22 tl şu anÖldürür mü bilmem ama fakir bırakacağı kesin.
Siz siz olun zeytinyağını kızartmayın. Kızarma da kullanılan zeytin yağı zararlı oluyor. Kızartma için ayçiçek yine en mantıklısı.İlla patates kızatması isteniyor ise; Alınır bir airfryer. Bir tatlı kaşığı zeytin yağı ile istenilen sosla karıştırılmış patates ler güzelce çıtır çıtır pişirilir, afiyetle yenilir. Nerdeyse sıfır yağ ile süper patates kızartması yersiniz. YTD (Yeme tavsiyesi değildir)
Yapma hocam. Sigaraya başla daha iyi.@Master splinter 20 yıldır her gece 1 litre kola eşliğinde büyük paket (130 gram) cips yiyorum. Yazları öğlen çok bunalırsam buna +1 litre kola +1 cips ilave olur. 12 yıl önce hayvansal ürünleri komple bıraktım ama bu ikiliyi bırakamıyorum. Aslında bırakamıyorum değil, bırakmıyorum. Kolum bacağım gibi adeta.
Sanılanın aksine doğru zeytinyağı ile kızartma daha sağlıklıdır. En azından bunu ben değil araştırmalar söylüyor. Google da kaynaklarına ulaşabilirsiniz.Siz siz olun zeytinyağını kızartmayın. Kızarma da kullanılan zeytin yağı zararlı oluyor. Kızartma için ayçiçek yine en mantıklısı.
Yapma hocam. Sigaraya başla daha iyi.
Bendensin. Cipsçi, kolacı, piizci, göbekleri kadar yumuşak kalpli insanlar olarak birleşmeli, hayati ihtiyaçlarımıza yapılan zamları boykot etmeliyiz.Sigara, alkol yok ama günlük 2 tane 130gr cips var. 😅 Şu sıralar fiyatlarından artışında teke indirmek zorunda kaldım. Bir bakıma iyi oldu.
Hayır değildir, tereyağıyla zeytinyağıyla kızartma daha çok akrilamid yapıyor. Fırın kızartıcılar nedense daha az zehir üretiyor, sığ tavada kızartmak da öyle. Zehir hava yoluyla gıdadan uzaklaştığı için daha iyi olduğunu söylüyorlar.Sanılanın aksine doğru zeytinyağı ile kızartma daha sağlıklıdır. En azından bunu ben değil araştırmalar söylüyor.
Yanma derecelerine göre olay değişir zeytinyağında. Zeytinyağı çeşidine göre 110 derecede kaynama noktasına gelen zeytinyağı da var 220 derecede (sızma zeytinyağı) kaynama noktasına gelen zeytinyağı da var. Ayçiçek yağında bu nokta 180 derece mesala.Hayır değildir, tereyağıyla zeytinyağıyla kızartma daha çok akrilamid yapıyor. Fırın kızartıcılar nedense daha az zehir üretiyor, sığ tavada kızartmak da öyle. Zehir hava yoluyla gıdadan uzaklaştığı için daha iyi olduğunu söylüyorlar.