Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

'Cips öldürür!'

Yok yok, ne yaparsanız yapın. Bana çekici görünmüyorlar. Bunları yapan firmalar hangi yağları, kaç kez kullanılmış yağları tekrar kullanıyorlar hiç bilmem. Ama bana bunların tadı, kurutulmuş yağ tabakası gibi geliyor. Sanki önceden patates kızartılmış bir yağ, dışarda beklemekten kurumuş. Onu oradan kazıyıp yuvarlak kesip önümüze koymuşlar gibi bir tat alıyorum. Böğğğğ :booo:....
Bunun yerine eşimin doğru düzgün dilimleyerek kızarttığı patatesleri, sarmısaklı yoğurt ile birlikte bir güzel yerim.
Ya da köyde annemin sabah kahvaltısı yanına kızarttığı patatesler. Köyün balkonunda mis gibi temiz havada, kahvaltılık diğer yiyeceklerin yanında ne güzel gidiyor var ya.
Offfff, olsa da yesem :komik:.

Scudo
Son dönemde bütün cipslerde bir tatsızlaşma, samanlaşma mevcut. İmalatçı maliyeti düşürmek için aroma ve yağdan kısıyor. BİM'in ketçaplı patates cipsi mesela. Ketçapın kokusu var sadece. Eskiden böyle değildi. Ayrıca yağı da az. Çocukluğumda yediğim peynirli Tombi'yi hatırlıyorum. Parmaklar yağdan ayna gibi parlardı. Aynı şekilde elektrik maliyetinden kısmak için cipslerin pişme süresi de kısaldı. Piyasadaki çoğu cips eskisi kadar gevrek değil. Sadece Pringles tadı bozulmadan devam ediyor. O da dışarıdan geldiği için.

Yok hocam, Pringles'ın da eski tadı yok artık. Nerede o eski Pringles'lar. :D

Ben de bu aralar maliyetler nedeniyle üç harfli marketlerin cipsleriyle idare ediyorum ama arada bir yoğurt ve mevsim yeşillikli ve baharatlı Lay's kaçamağı yaptığım oluyor. Geçenlerde çok uzun zamanın ardından baharatlı Çerezos'a denk geldim. Onu da affetmedim :p Bir de çok eskilerden tadını hatırladığım yeşil paketli baharatlı cipso var, artık üretimde değil malesef. 30 yıllık cips yiyicisiyim öyle lezzete denk gelmedim henüz. :D

Şimdi açtım bir paket lays yanında ise yoğurt oh mis.

Akşamları bişey yemeden duramıyor insan. Kim alıştırdı bu düzene beni? Kesin anne babam böyle yaptığı içindir ki çocukken hatırlıyorum her akşam cips bisküvi sonra o ülker baton dankeklerden kesin yerdik yanında herhangi bir meyvesuyuyla. Şimdilerde bulduğum çözüm haftada bir kaçamak yapmak. İnsan tek seferde ne kadar şey yiyebilir misali cuma akşamlarını ayırdım bu işi için. 1 kutu pringles+pepsi şekersiz+gofrikle işi çözüyorum şimdilik. Diğer günler ağzıma şeker koymuyorum ama cumayı beklemek de çok olabiliyor :D

Cipsi geçtim, benim büyük sıkıntım, kakaolu fındık kremaları. :(
Hele bir de bunun bitter versiyonlarından birini alıp, bir tatlı kaşığı dolusunu, yine Eti'nin bitter 3 bisküvisi ile sıcak fincan çayın içine bocalayıp, bebek maması kıvamına getirip yemek...
Belki çoğu insan garipseyecek. Hatta bazıları öğ diyecek ama, ABİ DÜNYANIN EN GÜZEL TADI BU SICAK TATLI KARIŞIMDAAA.......

dayanamadım... denizimiz olmasa da dün cips fıstık bira yaptım 😀

@789 Baharatlı Cipso ile baharatlı Çerezos'u demek istedin sanırım. KAR Gıda yapardı. KAR Gıda sonradan Doğuş Çay firmasına geçti ama üretime devam ediyor. 90'larda KAR Gıda başı çekmek üzere Uzay Gıda (sonraki adı FritoLays)'ya rakip bir sürü cips firması çıkmıştı. Sadece Patsito'yu hatırlıyorum diğerlerini hatırlayamıyorum, efsane tatlar vardı içlerinde. Findux'u hatırlıyo musun mesela? Farklı kaplamalara sahip fındık çeşitleri. Acılısı efsane idi.

cache-v2

KAR Gıda'nın patates cipsi markası Cipso, mısır cipsi markası Çerezos idi. Bi de nedense acılı mısır cipsine Pekos diye ayrı bi isimlendirmeye gitmişlerdi.
s-2f8555f84d0a2158cc8ef74b3c581db641db96b1.jpg

Sonradan Çerezos ismini çocuk cipsi segmentine verdiler. FritoLays'in Cheetos'unun muadili yani şu an. Şu an KAR Gıda'nın patates cipsi Cipso, mısır cipsi Patos.
pictures_2_5.jpg

• Beğen
Tepkiler: Geronix
@can_celik
Pes arkadaş pes.Tövbekar adamı döndürdün.:booo:
Birazdan markete uğruyorum.Bari yatırım tavsiyesi ver.Hangi cipsi alayım. :D

• Hahaha
Tepkiler: specific
@hamlet2006 Zaten alıp yiyesin vardı, ama burda başlık olunca "beni gaza getirdin" e getirip vicdanını rahatlatıyosun? Haklıyım di mi tombul kardeşim? :agla:

@hamlet2006 Zaten alıp yiyesin vardı, ama burda başlık olunca "beni gaza getirdin" e getirip vicdanını rahatlatıyosun? Haklıyım di mi tombul kardeşim?

Bilemedin.Hiç tanıyamamışsın beni. :ssrtcbya: Yiyeceğim demedim ki.Yatırım için sepet yapacağım.:harika:Bu kadar cipsçi varsa para kazanılır.💰💸Piyasadaki cipsleri topluyayım bari.Ülkede ne alsan kar,nasıl olsa.:krnz:

@hamlet2006 Uzman olarak ucuz cips piyasasının en popülerini açıklıyorum :
Ez1Cdc8WYAIz385.jpg

Geldiği gibi bitiyor. BİM'in sevkiyat gününü yakalarsan hepsini al. Sonra BİM'in önüne tezgah açıp 2 katına satarsın :krktm:

@can_celik Yok Baharatlı Çerezos'u kast etmiyorum. Aynı bu en üstteki ketçaplı Cipso paketine benziyordu. Ama mavi kısımları yeşildi, ketçap yazan yerde de baharatlı yazıyordu. Google'da görsel bile bulamadım şimdiye kadar maalesef. Acaba hayal ürünü müydü diye düşünmüyorum değil bazen.

Findux'u da ismen hatırlıyorum ama tat olarak pek bir şey kalmamış aklımda. Yuvarlak Pekos'u da pek severdim. :)

Bu arada "Geçenlerde çok uzun zamanın ardından baharatlı Çerezos'a denk geldim. " derken biftek aromalı Çerezos diyecektim aslında. Orada yanlışlık olmuş.
IMG_4626.JPG

• Muhteşem
Tepkiler: Can Çelik
cips yemeyin,yiyenlere de yedirtmeyin !

Cipsi boşver, bu sıcak hava da meybuz olsa da yesek.

Ben sadece film izlerken yiyorum :)

Cips değil de, püskevit olarak tek ve kesinlikle hayır diyemediğim ÜLKER HALLEY dir. Bunun cezası nedir ustalar?

• Hahaha
Tepkiler: specific
Cipsde kullanılan yağ ve koruyucular çok tehlikeli, Aylarca bozulmadan rafda nasıl kalıyor bu ürünler?

• Beğen
Tepkiler: Robert Knepper
Geri