Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Claud Butler oxford 700 hakkındaki görüşleriniz

Hayirli olsun. Gule gule kullanin. Kask ve diger guvenlik ekipmanlarinizi ihmal etmeyin.

Scudo
İlk defa bir forumda yazıyorum. Resimler çok büyük oldu kusura bakmayın. Yavaş yavaş öğreneceğim.
@Cengo çok teşekkür ederim. Forumda güvenlik ekipmanları ile ilgili detaylı araştırma yapacağım.

@mrsar Hayırlı olsun. Bende de lacivert olanı var. Tasarımı oldukça hoşuma giden ve ihtiyaçları karşılayan bir bisiklet şehir içinde.

Bu forumda başka bir konuda yazmıştım ve kendi büroma artık bisikletle gidip geleceğimi söylemiştim. Sabahları genelde arabayla geliyorum ama oğleden sonraları arabayı bırakıp bisikleti alıyorum; keza akşamları da bisiklet sürüyorum.

Geçen hafta bir tanıdık KTM Life Time 8 almış ve onu sürdüm. Shimano Nexus 8 göbekten sistem vardı. Aşık oldum resmen. Hiç şakırtı şukurtu olmadan sessiz sedasız viteslere geçiyor bisiklet ve akıp gidiyor resmen. Onu sürdükten sonra kendi bisikletimin vites sisteminin beni yorduğuna ve daha da yoracağına kanaat getirdim.

Şöyle ki; bu bisikleti ise Temmuz başında aldım ve bugüne kadar 400 km'ye yakın pedal çevirdim. Öyle aman aman bir problemle karşılaşmadım ama son birkaç akşamdır 6. vitese atarken(4>5>6) ve 6. vitesten 5>4 yaparken zor geçiyor gibi. Dün gece dişlileri ve zinciri wd-40'la temizledim. Birazcık düzeldi gibi ama yine de devam edecek gibi duruyor.

Çözüm yolları nelerdir?

Teşekkürler @SerhatAtan . Bir sorum olacak. Dün 15, bugün ise 12 km yaptım. Bisikletin özellikle arka çamurluğunun sağa sola eğildiğini gördüm. Elle kolayca düzeltilebiliyor ancak tekrarlıyor. Bu sorun sizlerde de var mı?

Ayrıca zil o kadar kuvvetsiz ki ben bile duymuyorum sesini. Bu konuda bir tavsiyeniz olabilir mi?

@mrsar
Camurluklarin vidalarini iyice sıkın/sıktırın. Ön çamurlukta başıma gelmişti benim de.

Merhaba Arkadaşlar

Ben 100 kilo 1,65 boyunda birisiyim. Her Gün dershaneye gidecek olmamdan dolayı 5km için bu bisikleti almak istiyorum. Sizce benim boyum yeterli olur mu? Kilomdan dolayı sıkıntı yaşarmıyım? Bilgilendirirseniz sevinirim.

Bildiğim kısmı cevaplayayım. Ben şu an 97 kiloyum, bir sıkıntı yaşamadım. Boy noktasında ise denemeden almamanızı tavsiye ederim. Rahat edemeyebilirsiniz. Benim boyum 1.79 ancak boyuma göre bacak uzunluğum fazla değil, sanırım önemli olan bacak uzunluğu.

@ahmet281991
Merhaba Ahmet Bey,
Güzel bit karar almışsınız hayırlı olsun. Kilo konusunda sıkıntı yaşamazsınız. Bisikletlerin kadroları farklı boylsrda üretiliyor, aynı pantolon bedeni gibi. Kendinize uygun olan bedeni aĺırsanız sorun olmayacaktır. Muhtemelen size 48 veya 50 kadro bisiklet olacaktır.

@ahmet281991 Merhaba Ahmet ben bisikleti aldığımda 110 kilo idim ağustosda aldım şimdilerde 99 98 lerdeyim günde 25 km garanti kullanıyorum ama . Hergün . Boyumda 180 .Yani bisiklet çok iyi bence hatta uzun tura çıkmayı bile düşünüyorum . Ağır bir bisiklet de değil yolda akışı gidişatı çok iyi .

@mrsar aynı sorun bendede var. Ön çamurluk yamuk düzelttim düzelmedi. Yolda giderken fena ses çıkarıyorlar çamurluklar .Bunu vidalarını sıkarak engellemeyi denedim ama olmadı . Bu arada bende yeşili var ama donanım aynı sizin bisikleitiniz gibi fotoğraftaki yeşil gibi değil , elcikler vites aynı sizinkinden sanırım geçen sene alanlarınki öyle idi . Burda da var bir arkadaşın onunkide farklı. Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.

Açıkçası bacak uzunluğum fazla değil. Dediğiniz gibi deneyipte almak gerek heralde. Ama internetten sipariş verecektim heralde ilk önce bulup ondan sonra almalıyım. Bilgilendiren herkese teşekkür ederim.

Benim boy uzunluğumda(1,65) olan birisi görüpte bilgilendirirse sevinirim.

Forumda lastik basınç min ve max değerlerinin üzerinde yazacağını okudum fakat bulamadım. Yalnızca 37-622 ve Rubena Flash yazılarını seçebildim. Lastiklerimiz ideal olarak kaç psi olmalıdır?

@mrsar
Lastiğin üzerinde yazan Min ve Max değerlerinin arasında olmalıdır. Tahminimce sizin lastiğe 65 - 70 max basılıyordur.

6. Vitese atınca ses geliyordu. Usta sağolsun halletti. Ayrica çamurluklardan ses geliyordu. Kendim pul koyup sıkmıstım ama bugun bağlantı noktalarına iç lastikten parça kesip sardık. Su anda o cok az gelen ses de kesildi. Çamurluklardan ses gelen arkadaslar bağlantı noktasına bu islemi yapsınlar. uploadfromtaptalk1442653425419.jpguploadfromtaptalk1442653461743.jpguploadfromtaptalk1442653494088.jpg

Daha önceden uzun süreli sürüşlerde selenin ağrı yaptığından şikayetçi olmuştum.

Bugün selenin konumunda ayar değişikliği yaptım ve fotoğraftaki gibi bir konuma getirdim.

Hafiften arkaya doğru oturuş yapıyorum şu anda ve 1 saatlik sürüş sonunda o şikayetçi olduğum ağrı olmadı bu kez.

Belki de 2 aydır bisiklet sürmeye başladığımdan da olabilir. Ya da psikolojik de olabilir.

Ama selenin bu konumundan şimdilik oldukça memnunum.

Dosyalar

• uploadfromtaptalk1442867966485.jpg
    uploadfromtaptalk1442867966485.jpg
    64,1 KB · Okunma: 49
Serhat bey benim selem de bu konumda, seleden bir şikayetim olmadı hiç. Buna ilaveten sele yüksekliği de önemli. Seleye oturunca ayak uçlarıyla ancak yere basabildiğim konumda rahat ediyorum, bacaklarım da rahat ediyor.

Bisikletime gidona takmak için Ankara Decathlon mağazasından Btwin marka takılıp çıkarılabilir bir sepet aldım (Çünkü görünümünü sevmiyorum fakat bazen taşıma için çok gerekli oluyor) ancak eğimli gidon sebebiyle uyum sağlamadı.
Lastikle bisikletin arkasına çamurluk üzerine iptidai bir şekilde sabitlemiş, böyle bir çözüm bulmuştum fakat yeni aldığım arka farın görünürlüğünü engellediğinden çıkartmak durumunda kaldım.
Takılıp çıkarılabilir portatif bir çözüm arıyorum yük taşımak için. Fikri olan var mı?
(Not: Portbagajı görünüm olarak sevmiyorum, gene de birkaç ürüne baktım ama lacivert renk yoktu. Metalikler çok sırıtıyor)

@mrsar,eğimli gidona uydurmak biraz zor oluyor. Zaten gidona asılan sepetler pek fazla yük de taşıyamıyor. Gidona taktığım sepet tarzı çantanın ağırlıktan sarkıp tekere sürttüğünü hatta yerinden kurtulup yola düştüğünü bilirim. Şehir bisikletinde en güzel çözüm yine bagajdır. Bagajın siyah olanları mevcut, sizin bisikletinize uyacağını düşünüyorum. Bunun yanında bagajın da çeşidi çok ama siz klasik olandan bir tane alsanız iş görür.

Teşekkürler Tahir bey, siyah bagaja bakacağım.

@mrsar

Yalnız bu bisiklette bagaj takmak için gerekli olan yuva/delikler yok. Hatta suluk kafesi takmak için kadroda yine delik yok. O yüzden bagaj montajı biraz zor ama imkansız değildir bence. Sele borusuna monte edilen bagajlar var diye biliyorum; bir araştır istersen.

merhaba arkadaşlar ben de bu ürünle ilgilenmeye başladım 2. el 270 tl ye almayı düşünüyorum istanbulda yaşıyorum. Şişli ortaklarda oturuyorum be boğaziçi üni. de okuyorum. toplam mesefa google mapsten 5.2 km görünüyor yokuş tırmanma olarak da mecidiyeköy gayrettepe arası yokuş dışında pek bir eğim yok sanırım ama tam olarak da emin değilim. Istanbulda olup da kullanan var mı acaba? malum yedi tepeli istanbul. Birkaç arkadaş vitesleri yetmez falan diyor ancak bilemedim. (daha önce münihte yaşarken 1 sene boyunca yaz-kış eski model bir bisiklet kullandım onunda vitesleri arızalıydı arka viteslerden 3-5 tanesi çalışıyordu ve genel olarak yetiyordu bana ancak münih baya düz bir yer olduğu için de yeterli geliyor olabilir tabi)

Geri