Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çocuğunuzun bisiklet tamircisi olmasını ister miydiniz?

Bisiklet tamirciliği eğitimi veren bir yer biliyor musunuz? Yüksek paralar alıp 10-15 saat eğitim veren bir yer değil, yarı zamanlı çalışıp hem kuruma hemde çalışana katkı sağlayacak bir yer. Eğer böyle bir yer varsa bırak oğlumu göndermeyi kendim bile gitmeyi düşünürüm.

Scudo
Bu ülkede çocuk yapmak ha..Nasıl komik bir şey bu:D

Dünden iki haber;
1-İlkokul çocuğuna sokakta köpekler saldırıyorlar ve çocuğu yatırıp ısırıyorlar..
2-Çocuklar kaldırımda yürürken,aracıyla bir bayan öğretmen,çocukları eziyor..Fren yerine gaza basmış öğretmen hanım..

Tüm diyeceklerim bu kadar..

@trainspotting35
İnsan kalitesi hayatta her şeyden önemli tabii ki. Mevzu üniversite olunca ben farklı kriterleri baz alarak yorum yaptım.

@ahlaksız Bakış açınızı bu olaylarla sınırlandırmayın dostum. Bu ülkede çocuk yapmak verimsiz toprağı ve kirli havası olan bir yere ağaç dikmek değildir. Çocuk bir insandır ve çocuk kalmaz. Onun için çizilmiş sayısı seçeneklerle dolu bir yaşam vardır önünde. Anne baba olarak tek yapabileceğimiz onların dünyayı bizden daha iyi anlamaları için önlerine bir yol açmaktı o kadar. Hayatın insana getireceklerine kimse karşı çıkamaz zaten. Siz kendi adınıza mesela doğduğunuz bu çağa gelmiş olmayı ister miydiniz seçeneğiniz olsa. Ve hatta geri gitmeyi de istemiyoruz değil mi hiç birimiz. Bazen berbat dünya halleri ile mücadele etmek bile dünyaya gelmiş olmak için yeterli sebep değil mi?

Sıkıntı, Türkiye'de işçiliğin çok ucuz ve değersiz olması.
Forumda periyodik olarak "Bir Pedal Sökmeye 30TL Aldı" konuları açılıyor. Bunun nedeni de insanların emeğe ve tecrübeye saygısının olmaması.
Bu gerçeği bilen hiçbir ebeveyn de çocuğunun benzer bir işte çalışmasını istemez.

Bilgi işlem. Sistem ve ERP uzmanıyım.

İstifayı basıp bisiklet tamircisi açacağım. Çocuklarım da bisiklet, motosiklet tamircisi olabilirler. Desteklerim

Burası bisikleti sadece bir araç değil bir kültür olarak gönülden seven insanların buluşma noktası değil mi. Kendi yapamadığımız veya vaktimizin olmadığı yada çok güvendiğimiz bir tamirciye sevdiceğimizi teslim edince mutlu olmuyor muyuz.
Bence çocuğunun bisiklet tamircisi olmasını ister miydiniz sorusuna en azından burada daha çok olumlu yanıt gelmeliydi, bir yanlışlık var bu işte.
Ama genelleme yapmayalım lütfen araba yada buzdolabı tamirciliği ile bisiklet çok başka bence.

• Beğen
Tepkiler: Berke Şahan
@Gökhan Toros
BİR fabrikada, büyük bir makine aniden durmuş. Tamirciler geliyor, bir türlü çalıştıramıyor.
Sonunda, yaşlı bir tamirci bulmuşlar. Tamirci, makinenin etrafında dolaşarak, dikkatli bir şekilde kontrol etmiş. Sonra, kendini izleyenlere dönerek;

"Bana bir çekiç getirir misiniz?" demiş.

Çekiç gelmiş. Çekici eline alan tamirci, makineye yaklaşmış ve tespit ettiği bir yere çekici "tık" diye vurmuş. O da ne? Makine, başlamış çalışmaya...

Patron, son derece memnun. Sormuş;

- Borcumuz ne kadar?

- 1000 dolar.

- Neee... Çekiçle makineye şöyle bir vurdun, o kadar. Bunun için mi 1000 dolar istiyorsun?

- Evet.

- Peki... O zaman bana ayrıntılı bir fatura düzenle. İstediğin 1000 doların ayrıntılarını görmek istiyorum.

Bunun üzerine yaşlı tamirci, faturayı düzenleyip, patrona uzatmış. Patron, faturayı almış ve dikkatle okumaya başlamış;

Çekiçle, makineye vurmanın bedeli: 1 dolar.

Çekici nereye vuracağını bilmenin bedeli: 999 dolar.

Toplam: 1000 dolar.

@Mehmet Metin Levent ben hep bunu savunuyorum çok diploma en iyi diploma iş yapmıyor. Zanaatkar çok kalmadı. Boş boş üniversite mezunu dolu. 25 yaşında mezun olup elimizden hiçbir iş gelmiyor. Gidin sanayilere bakın kaportacılar, boyacılar, mekanikerler iş yetiştiremiyorlar. Arabalar sırada bekliyor. İşin özü işini iyi yapan, temiz yapan bir usta her zaman çok kazanır kazandıkça işini sever. Kimse lütfen yanlış anlamasın ama boş bölümlerde okul okunacağına temelden sağlam bir çırak olarak çocuğun yetiştirilmesi çok daha mantıklı :harika:

Ben küçükken mahallede ve var köylerde ne kadar bisiklet kullanıcısı varsa hepsinin bisiklrtini tamir ederdim. Tamir derken fren ayarı, patlak lastik vs. Yazları üç beş kazanırdım.
Babam hep derdi, şu oğlana bi dükkan açacam. Annem ise okusun adam olsun modundaydı.
Okuduk, adam mı olduk, hayır. Yaş 43, hala sürünüyoruz.
Belki o zaman da sürünürdük ama başımızda hesap soran birileri olmazdı.

@Mehmet Metin Levent

Çırak mı alıyor erdoğanlar bisklet. Gerçi İstanbul'dan Ankara'ya gitmek zor :)

@Çetin ŞAHİNÖZ
:)
21.yüzyıl Türkiye'sinde yaşamayı kim ister?!
Geçen sene 250.000 kişi,bu ülkeden KAÇTI..Nasıl oluyor bu?!
Herkes vatanını milletini seviyor sözde ama bedelliye başvuran insan sayısı 450.000 kişi..!!

Eğer seçme şansım olsaydı,tabi ki Türkiye'de bu zamanda yaşamayı seçmezdim,şaka mı yapıyorsunuz?!
Ateist olmam bile yeterli değil mi sizce?!

Ben şimdi spontane,aklıma gelen herşeyi yazıyorum..Aklıma bir haber geliyor,yazıyorum işte..
Aklıma dün bir homo sapiensin yaptığı bir şey geldi şimdi..Bisikletle gidiyorum,suluğuma su dolduracağım,bir parka gireceğim,parkta tadilat varmış,girişteki güvenliğe ''hemen şuradaki çeşmeden suluğumu dolduracağım'' dedim ama bana izin vermedi..''Beyfendi bize sıkıntı olur'' dedi..Ben de hiç itiraz etmedim,döndüm gittim..
Bana su vermedi,böyle bir şey olabilir mi?Yakında da çeşme filan yok..Bisiklet süren insanın suya ihtiyacı olduğunu da biliyordur herhalde ama 10 metre ilerisindeki çeşmeye gitmeme izin vermedi..Böyle hayvanların arasında çocuk mu yapılır?!

''Bisiklet tamircisi'' konusuna da gireyim biraz..3 bisikletçi ile işim oldu..Biri işini düzgün yapıyordu,ona gidiyordum,battı..Diğer ikisi dandik ama iş yapmaya devam ediyorlar..!

@ahlaksız Yarın buraya tadilat olan parkın kapısına güvenlik koymadıkları için iş makinası üzerimden geçiyordu, yada kafama kalas düştü dememeniz için arkadaş işini yapmıştır belki. Ülke olarak en büyük eksiğimiz iş güvenliği. Size hitap şeklinin naifliğine bakın size beyefendi demiş siz ona hayvan diyorsunuz biraz dönüp kendinize bakın bence.

@trainspotting35
Öyle bir inşaat işi değil..Park bu..Havuzu filan yıkıyorlar..
Çeşmenin olduğu yerde,hiçbirşey yok..Güvenlik kulübesine de çok yakın..

Beni dağ başında susuz bırakana neler neler söyledim,tahmin bile edemezsiniz..

Neyse,boşverin..

@ahlaksız Sevgili dostum; yazdıklarınız doğru ve hepimizi umutsuzluğa yönelten şeyler. Ama bence tam da bu sebeple varlar. Hepimiz bizi umutsuzluğa iten şeyler ile dolu dünyada yaşıyoruz, ama en büyük günah ta (inanç anlamında söylemedim ama bu şekilde duyduğum için bozmadım) umutsuzluk değil mi ?
Yani bir insana yapılabilecek en büyük kötülük umutsuzluğa kapılıp yaşama sebebini yok etmek değil mi. Size bunun yapılmasına izin vermeyin.
Ayrıca ekleme ihtiyacı duydum, bakış açınızı sınırlandırmayın derken yakın zamana kadar Türkiye yada başka bir ülke ile sınırlamayın demek isterdim ama artık gelişmelere bakacak olursak hatta çocuk açısından bakarsak lütfen kendinizi dünya ile bile sınırlamayın artık.
Pozitif olun yoksa yenilirsiniz nefret ettiklerinize.

Merakı varsa profesyonel olarak yapabilecekse desteklerim Çağrı Terzioğlu gibi mekanikeri olması için desteklerim

@Mehmet Metin LeventValla ben hiç devamsızlık etmeden ve vize haftalarına 1 hafta önceden çalışmaya başlayarak çok rahat şekilde uzatmadan 3.21 ile bitirdim 2010 yılında sadece rapor yazma tekniği dersinden ff ile kaldım onuda tekrardan aldım :)

Geri