Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çocuğunuzun bisiklet tamircisi olmasını ister miydiniz?

@Çetin ŞAHİNÖZ
Yanlış anladıysam düzeltin beni lütfen..Türkiye'de çocuk yapanlar umut dolu,Türkiye'de çocuk yapılmasının doğru olmadığını söyleyenler umutsuz insanlar mı?
Ya da şöyle sorayım size;Eğer çocuğu,kendi geleceğiniz için yapıyorsanız,bu doğru mu?

Bu umut/umutsuzluk konularına pek takılmayın bence..
İşim var,sigortam var,çocuğum da var,geleceğe umutla bakıyorum filan..Bir bakıyorsun aynı adam yolda bisikletle giderken,bir kamyon ezip öldürüyor bu kişiyi..Sonra ''kader işte'' deyip,gömüveriyorlar..!
Demek ki,çok takılmamak lazım bu konulara..

Ben Türkiye'nin içinde bulunduğu bu koşullarda,çocuk yapan birine ''anormal'' birisi gözüyle bakıyorum,hepsi bu..Böyle bir ülkede çocuk yapılıyor,sonra da ''bisiklet tamircisi'' olsun mu filan deniyor..Komik geliyor bana:D

Çocuk yapılmaz değil,yapılır ama ben bu ülkede yapamam..Zaten bir girişimde de bulunmuyorum,o ayrı..Hollanda'da yaşayan birisi olsaydım,10 tane çocuk yapardım ama..

The Walkind Dead diye bir dizi var..9.sezonu başladı hatta..Süper bir dizidir..Dizide zombiler filan var işte..Bu süreçte çocuk yapanlar oluyor..Her yer zombi ama bu arada sevişip çocuk yapıyor insanlar..Umutlu olalım,falan filan..:D
Ben de Türkiye'yi böyle görüyorum..Yapılmaz babacığım,bana göre bu ülkede çocuk yapılmaz..Size göre yapılırsa da,saygı duyarım ama..

Umutsuz olma durumuna da açıklık getireyim..Umutsuzluk değil,realistlik,rasyonalite..Umutsuzluk çok farklı bir şey..Ben gerçeklerden bahsediyorum sadece..Gerçeklerden bahseden muhalif görünüşlü herkese ''umutsuz bu,yaşama hevesi kalmamış'' muamelesi yapmamak lazım..
Basit şeyler söylüyorum..Mesela..Lafa geldi mi,vatan-millet-din-iman lafları edilir ama 450.000 kişi askerlik yapmamak için devletten yardım istiyor..Böyle insanların yaşadığı bir ülkede,ne ekonomik kalkınma,ne bilim,ne sanat,ne de spor yapılır..

Scudo
Tamirci olmasada kendi işini görecek kadar mekaniği kapmış olmasını isterdim.

İster alaylı olsun ister mektepli olsun bu tür iş dallarındaki en önemli nokta not almaktır ( ister kafaya, ister deftere tarza göre değişir elbet ) Hem staj yapıp hem de çalıştığım iplik fabrikasındaki makine bakım ustalarının hepsinde not defteri vardı. Bakımlardan ziyade arızaların nedenlerini ve çarelerini not alıyorlardı.

Bisiklet tamirciliğinin özünde de makine bakımı vardır. Bulunduğum yerde iki tamirci var biri kendisi bizzat teknik lise otomotiv bölümü mezunu diğeri ise teknik lise mezunu ve programcılıkla da uğraşıp kod yazıyor.

Netice de el emeği ile yapılan direkt uygulama dolu bir iş. Tabi bu mesleği küçümsemek belki de olduğumuz yerde kalmamızın en önemli sebeplerindendir.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Ben de çocuklarım için her zaman aynı şeyi savunuyorum ve söylüyorum. Neyi yapmakta mutlu oluyorsanız o işi yapın , mutlu olun , severek yapın bir hobi gibi. O zaman gerçekten başarılı olursunuz zaten.

İş hayatında 20 yıldır varım , ne öküzler gördüm ne görevlerde . Eskiden kafayı yiyordum daha gençken nasıl oluyor ? diye , tecrübe edindikçe aldırmıyorum , zira bu memlekette dayın varsa , biraz da şansın varsa , 60-70 IQ ile CEO bile olursun.

Arkadaşlar çocuğunuzun Türkiye de doğacak olması Türkiye de yaşayacağı anlamına gelmiyor. Bence çocuk dünya ya getirilir, belli bir ülkeye değil.

İster miydim sorusuna en iyi yanıtı çocuk verir.Ne olmak istiyorsa onu olmasını isterim fakat itaat etmemesini kendi bir şey yapmasını tercih ederdim
çocuğum yok yaş 18 :)

Şu ana kadar doğum yapan bir aileden hiç duydunuz mu oğlum/kızım Türkiye ye geldi diye:komik::komik:

Ne derler oğlumuz/kızımız dünyaya geldi :harika:

genele olarak tamircilerin (araba,motosiklet,bisiklet,kamyon)

servis manueli denilen, tamircilerin neyi nasil sokup takacagini gosteren, ariza tespitine yardimci olan ya da tolerans olculerinin yazigi kalin (urune gore degisir) kitaplari okudugunu, kullandigini dusunuyor musunuz ?

bence ulkedeki cogu servisin islerinin duzgun olmama sebeplerinden biri bu.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Yanlış anlamayında,bisiklet bakım işinde kaç farklı senaryo olabilir ? Gayet basit iş,uzmanlık vs.. hikaye
İşin arge kısmında olsa neyse

@Anonim
Üretim yapan insanın sağlığını düşünen var mı ? Kışın - 10 derecede çalışmak zorundasın ve aldığın mmaaş 2000 lira bu yüzden üretim sektöründen kaçıyorlar gençler .

Bakın ben beyaz yakalı olmak için uğraştım okudum fakat olamadım . Son iki üç yıldır bir bisiklet tamircisine kızıp evde olan alet ve edavatla bisikletimi kendim yapmaya başladım . En başta fren ayarı , vites ayarı , patlağa yama , lastik değişimi derken bir kaç alet daha alarak jant akordu , jant örme , orta göbek değişimi , ön arka göbek bakımı bilye değişimini hiçbir ustanın yanında çalışmayarak okuyarak izleyerek öğrendim ve yaptım . Çoğu amca dükkan aç teklifinde bulundu . Eline anahtar yakışıyor iltifatına maruz kaldım . Bugün mavi yakalı olacağım bir bölümde okuyorum . Ha bu arada son olarak ön maşa nasıl sökülür işlemini gerçekleştirmeye çalışıyordum ki alyan sıyırdı .
@Mehmet Metin Levent kaç tamirci dükkanına gittiğinizde içiniz açılıyor neredeyse hepsi kara yağlar içinde çalışıyor . Artık bunun değişmesi şart . O duvarlar kağıt desenli mekan iyice aydınlatılmışkışın ısıtma mevcut olacak . Maaşı da iyi olsun herkes ister mavi yakalı olmak .Sanayide çalışıyorsun 1800 liraya ve kapı dışına konulan ilk sen oluyorsun . Tamirci olmakta aynı kapıyaçıkar dükkan senin olmadığın sürece .Artık ezbere iş yapmayan kendisine ve dükkanına bakan tamircilwre ihtiyacımız var

gddrz3-jpg.177710

Eğer istediği meslekse, mesleğini yaparken mutlu olacaksa, mesleğini çağın standartlarında yapacaksa neden olmasın.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve TeamO2.cc
çocuk önce adam olsun sonra ne isterse onu olsun kardeşlerim .

Çoğu bisikletçinin merakı yol bisikletine geçiş ... 9 kasımda KRON XC150 HD aldım ama yetersiz geldi 47 km/h üstüne çıkamadım ve bana yetersiz geliyor bu yüzden yol bisikletine geçiş düşündüm ama kasislere hızlı girmenin merdiven inmenin tadı ayrı bisiklet bakarken triban 100 düşünüyordum ama çok iyi değil ama cros bir bisiklet sizce geçeyimmi attan inip eşeğe binmiş gibi olurmuyum bisiklet eskimeden karar vereyim ki kolay satayım;)

Tamircilik her dönemin mesleğidir.
Dükkanını kapatan bakkal, batan imalatçı, işten çıkarılıp senelerce sürünen beyaz yakalı hep göreceksiniz ama bunları yaşayan bir tane bile tamirci göremeyeceksiniz.
Tamir edebildiğin sürece her işte para var.
Evdeki ampülü değiştirmek için elektrikçi,
Arabanın lastiği patladı diye çekici, musluk yerinden oynuyor diye tesisatçı,

çağıran tonla insan var.

Bir de gidon bandı yerinden kaymış diye bisikletçiye giden bir arkadaşla tanışmıştım.
Bu modellerden çok var. Tamircilik en karizmatik işlerdendir.

Geri