Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çocuk istismarcısı sapıklara idam gelsin

Hakkında kesinleşmiş suçu sabit şahıs

• Toplam katılım
    127
Scudo
@yakup3457
Suçluyu savunduğumu nereden çıkardınız acaba?
Böyle bir cümle mi kurdum?

Kısasta kısas.Bu klişe söylemi tekrarlayanlar,sanki yüce Allah(c.c)'ın vahyini bir anayasa metni gibi algılamaktalar.Kısas ayetini tek başına değerlendiremezsiniz.Siyak,sibak,muhkem,müteşabih gibi konular var.Ayrıca hadis konusu da ortaya konulmalıdır.Kuran'dan bir cümleyi alıp,bunu toplumsal olayları çözme adına kullanamazsınız.Ben Hz.Muhammed(s.a.v) dedim yukarıda.H.z.İsa(a.s) dedim..Sanırım yeterli olmamış.Bir de H.z.Musa(a.s)'dan deneyelim.Allah(c.c),H.z.Musa(a.s)'ya ÖLDÜRMEYECEKSİN demedi mi?

@bilalfidanboy KISAS VARDIR AİLESİ KISAS İSTEYEBİLİR AMA BU DEMOKRATİK,LAİK BİR ÜLKEDE MÜMKÜN DEĞİL. not:sadece sormuş olduğunuz sorunun cevabını verdim.

• Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy
@el_Aksa_1903 teşekkürler.ben mesajı aldım...dedim ya bilmemek değil öğrenmemek ayıp.eksiklerimiz var ve eksiklerimizle biz bilmediğimiz konu hakkında iddia edersek bir bilen çıkar rezil eder bizi...tekrar teşekkür ederim

İdam, hak ve hukuk düzeninin tartışıldığı, adalet olgusunun yok olduğu ülkemizde yani yanlış ellerde çok yanlış kullanılacaktır. Bugün bir referandum olsa vereceğim oy hayır olur. İdamdan önce yandaş TV'lerde 10 yaşında evlenebilir, helaldir diyen gazete yazarları, tecavüze ugrayan 10küsür yaşındaki kıza rızası varmış diyen bakanları temizlesinler bir, cinsel istismar önergelerini kabul etsinler ondan sonra görelim samimiyetlerini

• Beğen
Tepkiler: emre64
Arkadaşlarım, dostlarım;

Dünyada farklı ülkelerde farklı yoğunlukta bu suçlar ile bazen örf adet kabile geleneği adı altında buna yakınlaşan durumlar yaşanıyor.
Konuda bir arkadaşımızın yazdığı gibi bu meleğe zarar verecek duruma gelen kişiler uzaydan gelmedi, kendileri de bir zamanlar 6 yaşında oldu.

Lütfen bilgi sahibi olmadan yazan, asan kesenler bir zahmet edip neti kullansın ve okuyup öğrensin.
Çocuklara cinsel saldırı sınıfına giren bu olaylar bazen bir hastalık bazen kişinin yetişirken yaşadığı travmalar(kendisinin de taciz edilmiş olması en yaygını) gibi belli bazı sebepler yüzünden oluyor. Maalesef ki; araştırıp merak edecek arkadaşlara yazayım verilecek cezanın korkunçluğu hiçbir ülkede bu olaylara çözüm olmamış. Tabii bir dünyadaki en korkak millet değilsek biz de de olmayacaktır.

Bu konu çok ciddi ve herkesin ulaşabildiği kadar bilgi sahibi olarak yorum yapması gerektiğini düşündüğüm bir konu.
Devam eden mesajlarda, araştırıp da; bir insan bir melek kadar saf çocuğa bunu neden yapar, geçmişi nedir, hastalık olmaya mı yakındır suç olmaya mı bilgilerini görelim.

@Çetin ŞAHİNÖZ abim doğru bir tespit ama birde gerçeklerde var....artık bu çocuk istismarları biraz fazlalaşmadımı,düşünün eğitim kurumlarında bile güvenip emanet ettiğimiz çocuklarımız gün geçmiyor afedersiniz ama sözüm ona eğitimcilerin istismarına uğramıyormu..üstelik biraz daha fazlalaşmadımı,Kayseri desem 3 çocuğu herkes eminim hatırlayacak,Manisa desem adam tvde güldü eğlendi,Kars desem,Ağrı,Ankara vs vs sonuç olarak bu haberleri okurken artık canavar kesilmeyen soğukkanlı kaç kişi çıkar..psikologlar tabiki işin içinde profosyonel olmak onların mesleki alanı ve en iyi ve sağlıklı yorumu onlar yapar fakat bizler sıradan kişileriz..yani biz ya beklentiyi yüksek tutuyoruz yada umudumuzu...çözüm konusunda uygulama ve başarısızlık kısmına +1000kere size katılıyorum...ama ne yapmak gerek mesele bu....bu çocuklara dokunulmaması gerek...bu çocukların yaşam hakkı alınmaması gerek...

İdam hiçbir zaman doğru bir yöntem olmamıştır ve olmayacaktır da. İnsanın suçu ne olursa olsun idam cezası verilmemeli. Ayrıca ne istediğinize dikkat edin, adalet olmayan bir ülkede idam cezasının herhangi bir şekilde yasallaşması demek yarın senin benim durduk yere suçlu bulunup idama kadar gidebileceğim anlamına geliyor. Her ne kadar tasvip etmesem de bu tür sapıklar ceza evindeki suçlulardan yeterli cezayı görecektir.

@izterdek
Şu yazıları hakikatmiş gibi lanse ederler,sonra da ''müslüman gençler arasında,deizm neden artıyor?'' diye feryat ederler.Yazı zaten kendi içerisinde çelişkiler barındırıyor.Mesela katil tövbe ederse bağışlanırmış denirken,bir taraftan da katilin öldürülmesi gerektiği belirtiliyor.Şimdi biz bu katili öldürecek miyiz,yoksa tevbe etmesini mi bekleyeceğiz?Neresinden bakarsanız bakın,çelişki.Ayrıca hadis seçimi de,kendi söylemlerini desteklemek amacıyla yapılmıştır.Binlerce hadis arasından,özellikle bazı hadisler seçilerek,sanki İslam dini öldürme üzerine kurulu bir dinmiş gibi lanse edilmiştir.Bu Müslümanlara göre kafalar havada uçacak.Böyle bir şey olabilir mi?Eşini zina ederken yakala,öldür.Çocuğunu öldüreni,öldür.Müslüman dinden çıkmış,öldür.Bu ne Allah(c.c)aşkına?İslam bu mu yani?
İslam bu değil kardeşlerim.İslam'ı yanlış lanse ediyorlar.Aldanmayın bu yazılanlara.Çok şey yazdım iki gündür.İki video ekleyeceğim ki,ne demek istediğim anlaşılsın.
İdamı veya kısası savunanlar fetöcüleri ne yapalım,soruyorum size.Hepsini öldürelim mi?Yalnız birkaç tane değil,binlerce müslümandan söz ediyoruz?Cumhurbaşkanı geçmişte şöyle demişti;
Allah(c.c) aşkına,kısası veya idamı savunan müslümanlar;bunu mu diyorsunuz?Fetöcülerin hepsinin kafasını mı kopartalım?Bu mu yani?
Ben diyorum ki,İslam'ın özü kardeşliktir,sevgidir,hoşgörüdür,akıldır..vb
Bir videoyla dediklerimi ortaya koyacağım.Müslüman dediğin şöyle olur;
Allah(c.c) hepimize akıl,fikir,feraset versin.Hepimizi böyle bir müslüman eylesin.Amin.
Kan kanla temizlen(e)mez.Unutmayın.

Bir insanı 1 kere öldürebilirsiniz, 1 kişiyi öldürmüş, birine ölüm cezası verirseniz, aileyi katledene, 10-20 çocuğu kaçırıp öldürene ne ceza vereceksiniz, o zaman hani adalet. Ölüm ile adalet ararsanız buraya takılır kalırsınız.
Ayrıca bu konularda siyasetten, falan çare aramayın siyaset her şeyi işine geldiği gibi kullanır. Bugün adalet olan yarı başka isim altında kabul görür. Suçu cezalandırmak kurbanı geri getirmez. Bu olaylar yaşanmadan tedbirli olun çocuklarınızı gözünüzün önünden ayırmayın, en iyisi yaşanmadan önlemektir.

• Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy
Arkadaşlar bence bir yerlerde yanlış düşünüyoruz. Evet öfkeliyiz ve hatta Allah korusun, bir yakınımızın başına gelse muhtemelen kimsenin adaleti sağlamasını beklemeden direk infaz ederiz, ki içimizi bile soğutmaz. Bunu kesinlikle kendimi dahil ederek söylüyorum. Ama vatandaşımıza yaşamında, ticaretinde, siyasetinde, eğitiminde, hastanesinde ahlakı öğretmezsek ülke tecavüz edilerek öldürülmüş çocuklar ve bunlara karşılık idam edilen sapıklarla dolmaz mı?
İnsan davranışında genel atmosfer etkisi çok önemlidir. Hastaneden sahte rapor alan, okulunda bir şekilde sınıf geçen, hileyle ahlaksızca deli gibi para kazanan, işini torpilsiz rüşvetsiz yapamayan bir toplumuz. bunun aksine namusuyla ahlakıyla davranıp dopal olarak elinde avucunda bir şeyi olmayana enayi bakışı yerleşti toplumda. Toplumumuzun normalleri değişti. Ahlaksızlık normalleşti. Bu durum; bir içinde Allah korkusu olan kişileri mecburen birşeylere ulaşmak için ahlaksızlığa itti, ki bunlar zaten şuan idam isteyen, intikam isteyenler. Bir de zaten içinde ahlaksızlık olanlar vardı. bu sapıklar gibi pislik, şeref yoksunu fırsat kollayan, birşey yapamadıysa gücü yetmediği için yapan mahluklar. Onlar da bu ahlaksız ortamda fırsat buldukça özgüveni arttı, işte ahlakı izin verdikçe; ya başkasının hakkına tecavüz etti makam, para, kazanç sahibi oldu. Ve köşesine oturup “sen de yapsaydın ben senin gibi salak mıyım” ifadesiyle gezdi tozdu ve toplumca alkışlandı. Ya da o kadar ahlaksızdı ki en başından gücü yettiği kadar kadına taciz etti, tecavüz etti, öldürdü, gücü yetmedi çocuga tecavüz etti, öldürdü. Şimdi bunu yapanın ölmesi gerekir mi? Evet tabiki gerekir. Ama engellenmesi de gerekmez mi? Bunu içerdekinden beklemek devlete acizliğini yüzüne vurmak değil midir? Ama kadına, çocuğa tecavüz edene kadar daha önceki tecavüzlerde (hatta hakka tecavüzü geçtim örneğin içirip içirip sarhoş ettiği kıza bile “ne işi varmış barlarda” diyerek) o ahlaksıza “sen buraların kahramanısın” derken, iyice kopup bir sonraki adıma geçmesini engelleyemeyiz. Sonra bunun gibi pislik demenin bile iğrenç olduğu mahlukatlar yaratıp yaratıp öldürürüz.
Kimseyi savunmayı düşündüğüm yok, asılacaksa asılsın vurulacaksa vurulsun. Ama bu sapıkları yapacagını yaptıktan sonra öldürmektense, en baştan durdurmamız tecavüz etmeden engellememiz lazım.

@Nolan İslamı kendi kafanıza göre yorumlayamazsınız. İslam alimleri yanlış biliyor da bi siz mi doğru biliyorsunuz? Fetöcüleri mi savunuyorsunuz yani nedir? Cumhurbaşkanı doğru söylüyor. Tabii ki hepsinin kafası koparılmalı.
İki gündür yazdıklarınız ortada. Bi öyle bi böyle konuşuyorsunuz ve sonunda da kendinizi ifşa ettiniz. Fetöyü savunan birinden İslam öğrenecek değiliz.

@berberci
Kendi kafama göre değil de,sizin kafanıza göre mi yorumlayayım?Anlamıyorum ki.Müslüman değilim diyorsunuz,sonra da bize akaid/kelam/tefsir/fıkıh dersi mi vereceksiniz burada?
Fetöcülerin kafalarının koparılmasının yanlış olduğunu belirtmem,beni fetöcü mü yapar?Ben şu an hapiste yatan binlerce pkklının da kafalarının koparılmasını istemem.Bu yüzden pkklı mı olurum yani?
Dediğim çok net.Allah(c.c)'ın verdiği canı,sadece Allah(c.c) alır.Bunun neresi ''bi öyle bi böyle''?
Hem kendimi ifşa etmem de ne oluyor?

Polemik sevdiğiniz aşikar.

Bence herkes çoçuk yapmayı keserse bu konuya da kökten çözüm bulmuş oluruz

@berberci bende @Nolan ile polemik yaşadım dediklerine katılmadım belki ama arkadaşımızın paylaşımının neyi yanlış? Bir şeyin doğruluğunu yada yanlış lığını savunmak suç mu yada söylenince hemen terörist ve işbirlikçi mi olunuyor. Lütfen bu kafalardan çıkın millet doğruyu yanlışı söyleyebilmeli yorumlayabilmeli. kaldı ki Fetö konusu da zaten başlı başına ne olduğu bilinen ama bilinmezlikler içindeki ve hiçbir yerinde siyasetçilerin olmadığı bir konu bunu da unutmamak lazım :) Ve artık Modern bir çağda yaşıyoruz Allah akılda fikir de vermiş bu yüzden her şeyi yazıldığı gibi değil birazda zamana göre uyarlamak lazım bence de.

Burada mantığı savunan idam hariç şunu bunu yapalım diyen arkadaşlar. Size soruyorum. Üzerine titrediğiniz Çocuğunuz var mı ?? Böyle rahat rahat çekinmeden konuşuyorsunuz.

Gördüğüm kadarıyla hemen hemen herkes konuya duygusal olarak yaklaşmış, ancak ceza hukuku devlet meselesidir; devlet de hislere göre değil, akılla ve mantıkla yönetilir.

Öncelikle mevcut ceza kanunumuzda bu suçlara ne ceza verildiğine bakalım. 12-14 yaş arasındaki çocuğa sarkıntılığın cezası 3 yıldan, istismarın cezası 8 yıldan, tecavüzün ise 16 yıldan başlıyor. 12 yaşından küçüklere karşı işlenen suçların cezaları daha da ağır. Artırılmalarının gerekip gerekmediği ayrı bir tartışma konusu olabilir ama bence görev başındaki polis memurunu öldüren yönetmen çocuğunun 1 yıl bile yatmadığı bir ülke için yeterince ağır cezalar.

Başlıkta da yazıldığı gibi, çocuklara karşı cinsel suç işleyenler sapık. Bu suçları sapık oldukları için işliyorlar, yani kendilerine hakim olamıyorlar veya şeytana uyuyorlar. Dolandırıcı veya banka soyguncusu gibi en düşük risk ve çaba ile en fazla kazanç elde etmenin peşinde plan yapıp suç işleyen kişiler değiller. Hiç bir sapığın aklından "şimdi şu çocuğu kandırıp istismar etsem, yakalansam bile mahkemede takım elbise giyip başımı öne eğerim, iyi hal indirimi ile 6,5 sene yerim, 5 sene yatar çıkarım." diye geçtiğini sanmıyorum. Dolayısıyla, cezası kazığa oturtma veya çarmıha germek bile olsa aynı kişiler aynı suçları işlemeye devam edecekler. Hatta belki de daha kötüsü olacak "bu çocuk yaptıklarımı başkasına anlatırsa beni asarlar" korkusu ile çocuklar öldürülecek.

Öte yandan, bu kişiler sapık oldukları için cezalarını çektikten sonra toplum içine salınmaları da kesinlikle doğru değil. Yüksek güvenlikli akıl hastanelerinde tedavi edilmeleri gerekli; tedavi edilemiyorlarsa da ya ömürleri boyunca toplumdan tecrit edilmeliler, ya da kimyasal hadım gibi seçenekler düşünülmeli.

Geri