Karanlık oda denen bir şey var. Bildiğiniz sizofrenik etkiler görüyorlar. Güneş yüzü göstermeyeceksin üzerine androjenler ile erkekliğini bitirip duygusal bunalima sürükleyeceksin ve bunu hergün her dakika çekecek bundan daha iyi bir ceza olabilir mi? İdam ilkel ve önü alınamayacak bir yoldur. Herkesin fetöcü denip hapse atıldiği su gunlerde masumların ipe gitmesi işten bile değil. Kaldı ki idamı uygulayıp da masumları asmayan bir ülke dahi yok. Mutlaka arada masumlarda kaynıyor.
Bir Tanrı var mı yok mu bunu bilemeyiz sadece inanç denilen bir takım düşuncelere sahip insanlar. Yani oteki dünyada cezası verilir ben bunu oldureyim kafası çok saçma. Bu dünyada cehennemi yaşamalari gerek. Dünyanın adaleti dunyada uygulanmalı. Olüm bir ceza değil ödüldür. 1 2 dakikalık bir boğulmanın cırpınişın ardindan ödüle kavusacak.
Ek olarak bu gibi tecavuzcu sapik kisilerin mutlaka bir cocuga veya kadina tecavuz etmeden önce vakaları oluyor. Ya hayvana tecavuz ediyor ya baska bir taciz vakası oluyor. Devlet bunlari denetlemiyor bakmiyor takip etmiyor. Polis peşlerine düşüp gozetimde tutmuyor.
Yani tehlike geliyorum diyor zaten fakat adalet olmadığindan siz bu ilk vaka sanıyorsunuz.
Tahrik indirimi dendi
bu ülkede 1 kereden bir şey olmaz dendi
Açik giyinmeseymis dendi
Ailesi baksaymis dendi
Bakan kücüğun rızası dedi.
Bu kafaya hala idam diyen var. İdamı kullanan devletlerin tamamı ilkel leş gibi devletlerdi. Geleceğe gitmek yerine sürekli geçmişe gidiyoruz. Sürekli!
Siz idam deyince benden daha öfkeli veya bizden daha fazla cezalarının verilmesini istemiyorsunuz. Ucu cok başka yerlere gider bunun. Tarihten veya dünyadan size binlerce örnek verebilirim. Eğitimsiz gerici sığ ve yobaz insanlar idam ister. İdam bir cözüm değil aksine olayları daha da buyütecek bir sorundur. Pedofililer katiller tecavuzculer zaten psikolojileri bozuk hastalikli insanlar ölümden korkup hastaliklarina karşı gelebileceklerini mi dusunuyorsunuz?
Bu tür konular sakin kafayla hukukcular tarafından degerlendirilir. Ben şimdiye kadar bu alanda uzman olupta dünyaca tanınan ve idam gelsin diyen tek profesör görmedim. Verilecek tek bir yanlış karar bu ülkeyi iç savaşa götürür. Şeriatla yönetilmiyoruz. Laik Cumhuriyet Rejimine sahibiz.
Her ne kadar sonunu getirmek isteseler de %47lik bir kesim hala bunu savunuyor. Ülke zaten bircok kutba ayrılmiş,herkes her an patlamak üzere bir ton sorunlarimiz var borç almiş başini gitmiş bu durumda alternatif daha iyi yöntemler varken 1800lu senelere gitmek neden? Şayet idam gelirse avrupa ile bağlar tamamen kopar. Yatirimci gider borçlar artar ekonomi iyice cöker, insanlar ruhsal bunalimlara girer.
İran suriye gibi bir yere döneriz. Ortalik ateş topu gibi olur. 21.yy da idami savunan insan kusura bakmayın cehalet doludur. Bu kişiler yakın tarihini dünya tarihini bilmeyen insanlardır. İdamın gelipte masum öldürmediği zaman yok. Saydigim ek olumsuzluklar da cabası Normal adalet sağlanıp bu konuda sıkı yönetim ilan edildiği sürece verilebilecek en iyi ceza budur.
Adalet denen sey dünyada insanlarin bellirli kurallar cercevesinde sagladigi dengedir. Yukarıdaki arkadaşın söylemine göre seriaatle yönetilen ülkeler afganistan ırak iran cennet olmalıydi aksine suçlar daha da artmış durumda dunyanın en leş yerleri. Gelecek bilim eğitim diyoruz idam bizi 373737 sene geriye götürür batarız cehenneme döner ülke.
O çok övündükleri Osmanlı da şu anki durumdan farklı değildi. Bir mittir tutturulmuş gidiyor. Padisahlar esrar çekiyordu osmanlıda İlber Ortaylıyı açin okuyun. Sanki gülluk gulistanlıktı her şey hayret ya. Osmanlının kayıtlarında sadece 1 defterde yüzlerce olay var.
Bu idam mevzusunun doguracağı sosyolojik, ekonomik sonuclardan haberiniz var mı?
İsteseler de getiremezler zaten. Gündemi oyalamak icin yapılan bir taktik. Bugün ötvye %20 ve %25 zam geldi kim duydu bunu???
Ne desem boş. Örümcek ağlarını aşamıyorum. Ortadoğuda idamın gelipte masum can almadığı bir ülke yok. Yahu meclis falan hepsi iptal zaten parlemento desen bir halta yaramıyor. Tek bir kişi karar verecek bu işlere. Ha bu ülkede adalet var diyorsan aç ergenekon davasina ve ben bu davanın hakimiyim diyene bak. Aynı şey bir daha yaşansa idam dense ve o kişiler idam edilse 3 4 sene sonra ayy biz cok özür dileriz feto ya da metö neyse artık tarikatlar cenneti oldu zaten ülke, tarafından kandırıldık mı diyecekler?
Sen sanıyor musun bu ülkede sadece suclular idam edilecek? Milyondolarlık araç alıp gemi dizenlere laf yok fakat hükümlüye ilac verilip ağır müebbete tıkınca beslediginiz 1 2 ögün yemegin lafı yapılıyor. Böyle sığ bir argüman olabilir mi ya?
Kesinlikle idama karşıyım. Sebebi ise, her zaman kurunun yanında yaş da yanacaktır. Suçsuz yere idama giden insanlar olacak bunu gözardı etmemek gerekir.
İkinci husus ise, insanların bu kanunu kötüye kullanabilme ihtimalidir. Özellikle birisini idam ettirmek için çabalayan insanlar olacaktır. Şuanki hükümeti ve muhalefeti konuşarak siyasete girmek istemiyorum fakat farzedin ki ileriki dönemlerde X partisi başa geçti. Bu parti örgüt gibi hakiminden savcısına, polisinden askerine her şeye kendi adamlarını yerleştirdi. Ne malum önüne geleni astırmayacağı?
Birkaç somut örnek vereyim
Bununla ilgili, kadın tecavüzleri ve cinayetleri işlenen ülkeler ve cezaları karşılaştırmaları yapan Uluslararası Af Örgütü, en çok kadın tecavüzü ve kadın ölümlerinin yaşandığı ülkelerin, idam cezasının uygulandığı Afganistan, Hindistan, Pakistan, Suudi Arabistan, Yemen, Irak, Suriye, Ürdün, İran, Sudan, Çin, Vietnam, Laos, Tayvan, Güney Kore ve Tayland ‘ın olduğunu gözlemlemiş. Genel suç düzleminde de, idam cezasının olduğu ülkeler suç düzeyinin daha yüksek olduğu ülkeler.
Bu insanlar hasta ruhlu psikolojileri bozuk sorunlu insanlar idamda koysan giyotin de koysan azalmaz aksine bu gidişle artar. Tecavuzun tacizin suçun duşmanı eğitimdir. Eğitimli toplum ahlaklıdır. Bugün çocuguna kaç aile cinsel eğitim veriyor? Cocuk bunları +18 sitelerden ögreniyor bu bile bir travmadır. Bugün dizilerde sevismek dahi yasak sansürleniyor bu kadar yasaga ragmen gecmisteki suc ve tecavuzler %500 bazi suclar %1000 civari artmis durumda. Bircogu da gizleniyor. Demem o ki idam bir cözüm değil aksine her açıdan toplumu yıkıma uğratacak gerici bir hamledir.