Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çocuk istismarcısı sapıklara idam gelsin

Hakkında kesinleşmiş suçu sabit şahıs

• Toplam katılım
    127
Scudo
İdam cezası, Türkiye gibi ülkelerde genellikle siyasi suçlara uygulanır; yani egemenlerin elinde muhalifleri korkutma ve sindirme aracına dönüşür.

Bugün DNA testlerinde %100 kesin sonuç elde edilememektedir. %99,999 kesinlikte sonuç çıksa bile, 100 bin vakadan 1 kişiyi suçsuz yere idam etmiş olursunuz.

Devlet herkes için vardır ve herkese eşit bir şekilde adaleti tesis etmekle görevlidir. Ceza yasaları yazılırken her ihtimal göz önünde bulundurulmak zorundadır. İftira sonucu üzerine suç atılmış kimselerin uğrayacağı mağduriyetler hesaba katıldığında, telafisi mümkün olmayan cezalandırma yöntemlerinin neden kullanılmaması gerektiği daha iyi anlaşılır (Bakınız: (link))

Rakel Dink "Bir bebekten bir katil yaratan karanlığı sorgulamadan hiçbir şey yapılamaz" demişti. Dink'in, eşini öldüren katile karşı takındığı bu vakur tavır hepimize örnek olmalı ve sonuçları değil, sebepleri sorgulamaya başlamalıyız.

@mubeac zaten olaya tek ama tek taraftan sadece bir baba yada anne gözü ile baktığım ve bakılmasını istediğim tek şey..
İdam,recm,şeriat,kısas,hoşgörü vs bunlar sadece teorik olarak düşünmekle kalan ama pratikte bir türlü gerçekleşmeyeceğini kesinlikle bildiğimiz beyin fırtınasından başka bir şey değil..
Bu tür pis olaylara iyimser tarafından bakılırsa yani başına gelmeyen kişi gözünden bakılırsa, varsa çocuğuna sahip çıkacak ,yoksa etrafını uyaracak,toplum olarak önemi konusunda neler yapılabilir diye düşünecek ve tek bir akıl ile düşünüp fikren paylaşmak bu kadar zor olmazsa.. Diğer yandan yaşama hayatı elinden alınan ve ailesi parçalara ayrılıp hergün bin kez öldürülen masum bir çocuk ve bunları yapan kahpe bir pedofili karakter birde bu pencereden bakılıncada ve ayrıca her açtığım TV de yada gazete sayfasında bunları görügörünce her nekadar şiddete karşı olsam ve her bir insan canı değerlidir ilkesini benimsemiş biri olsamda, kendimle çelişip AFFETMEK ALLAH'A MAHSUSTUR KULA DEĞİL diyorum..dini kısmı beni ilgilendirir yasa konusu ise hem beni hem kanunu koyan devleti ilgilendirir...
Son olarak bu konunun hassasiyetini biraz olun vicdanınızla düşünün... Kendime Özeleştiri yaparsam konu başında yaptığım anket tamamen saçmalıktı.. Tamam idam etmeyelim,öldürmeyelim hatta yaşatalım veya İçimizden düşünerek o karakteri parçalara bölelim, Ama ne olur bari bunu din veya siyasete bağlamayalım...böylesi acının içinde konuyu dini yada siyasi kafa ile düşünmeyin yada düşünün paylaşmayın...hepimizin kardeşi evladı var...siyaset yapacaksan(m),din tartışacaksa(m)n bu konu altında değil özelde yada bir başka konu altında rica ediyorum sabahlara kadar tartışın yada tartışalım....ama burda değil,burda devam edilecekse konu kilitlensin...

Saygıyla kalın..

@ozercorlu tebrikler teşekkürler....

Şefkat-i insaniye, merhamet-i Rabbaniyenin bir cilvesi olduğundan, elbette rahmetin derecesinden aşmamak ve Rahmetenli’l-Âlemîn zâtın (a.s.m.) mertebe-i şefkatinden taşmamak gerektir. Eğer aşsa ve taşsa, o şefkat, elbette merhamet ve şefkat değildir; belki dalâlete ve ilhada sirayet eden bir maraz-ı ruhî ve bir sakam-ı kalbîdir. Meselâ, kâfir ve münafıkların Cehennemde yanmalarını ve azap ve cihad gibi hadiseleri kendi şefkatine sığıştırmamak ve tevile sapmak, Kur’an’ın ve edyân-ı semâviyenin bir kısm-ı azimini inkâr ve tekzip olduğu gibi, bir zulm-ü azim ve gayet derecede bir merhametsizliktir

Çünkü masum hayvanları parçalayan canavarlara himayetkârâne şefkat etmek, o biçare hayvanlara şedit bir gadr ve vahşi bir vicdansızlıktır.

"Senin bu şiddet-i teessürün, o Hakim ve Rahimin hikmetini, rahmetini bir nevi tenkit hükmüne geçer. Rahmet-i İlahiyeden ileri şefkat olunmaz. Hikmet-i Rabbaniyeden daha ekmel hikmet, dâire-i imkânda olamaz. Âsiler, cezalarını; masumlar, mazlumlar, zahmetlerinden on derece ziyade mükâfâtlarını alacaklarını düşün. Senin daire-i iktidarının haricinde olan hadisata, Onun merhamet ve hikmet ve adaleti ve rububiyeti noktasında bakmalısın.

Bence tecavüz etmenin cezası mütecavizin yaşı farketmeksizin şu şekilde olmalı:

Tecavüz eden kişi beton zemine sağlam sabitlenmiş çelik bir sandalyeye çelik kelepçelerle bağlanmalı. Sandalyenin karşısındaki masaya bir adet bıçak, bir adet satır, 1 adet balyoz, 1 adet testere, 1 adet motorlu testere, 2 litre kezzap, bir adet toplu tabanca, bir adet pompalı tüfek, 500 gr. tuz(açık yaraya basıldığında can yakar), boğmaya uygun halat, 2 litre benzin ve 1 kutu kibrit yerleştirilmeli. Mağdurun ailesinin bireyleri de masanın diğer ucuna yerleştirilmeli, odanın kapısı 2 saatliğine kilitlenmeli ve tecavüzcüye ne olacağı mağdurun ailesinin insafına bırakılmalı. 2 saat sonunda tecavüzcü hâla yaşıyorsa 10 yıl hapis cezası verilmeli.

-"kredi kartını kullandırtmayan babasına 'cinsel saldırı’ iftirası attı"-

bursa'da kızı z.k.’ye (20) cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan m.k. (57), duruşmadaki savunmasında, "kızım, kredi kartını vermediğim için bana iftira attı" dedi. z.k. de babasına öfkelendiği için böyle bir yola başvurduğunu söyledi. duruşma sonunda baba ve kızı adliyeden birlikte ayrıldı.

bursa’da geçen yıl temmuz ayında polise başvuran z.k., annesinden ayrı yaşayan babası m.k.´nin, evde yalnız oldukları sırada kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu iddia etti. gözaltına alınan m.k., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

"12 yıla kadar hapsi isteniyordu"
m.k. hakkında bursa 3’üncü ağır ceza mahkemesi’nde ’nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

"hastanede yatarken kartımı istedi"
ilk kez hakim karşısına çıkan m.k., suçlamayı kabul etmedi. m.k., "geçen yıl hastanede kalp ameliyatı oldum. hastanede yatarken kızım benden kredi kartını istedi. kredi kartını kendisine vermedim. buna sinirlenen kızım bana iftira attı. iddialar doğru değildir. zaten şu anda bana kendisi bakıyor" dedi.

"itiraf etti: kızdığım için polise öyle ifade verdim"
babası ile geldiği duruşmada z.k. de "kredi kartını vermeyince öfkelendim. kızdığım için polise öyle ifade verdim. zaten şu anda bile babamla birlikte aynı evde yaşıyoruz" diye konuştu.

mahkeme heyeti, sanığın tutuksuz yargılanmasının devamına karar verdi. duruşma, tanıkların dinlenmesi ve eksik evrakın tamamlanması için ertelendi.

"adliyeden beraber ayrıldılar"
duruşma sonunda baba ve kızı adliyeden birlikte ayrıldı.

(link)

baya ilkel bir toplummuşuz ya, son birkaç gündür sosyal medyadan gözlemlediğim bu.

idam yetmez, ortaçağ işkence yöntemlerini bile hakediyor bu toplum, kim tutar sizi be. hırsızın elini kesme, suçlunun ailesine de işkence etme, göze mil çekme falan yakışır bu topluma.

@trabzonlu ozan
Göktürkler, Hunlar vs eski Türk devletlerinde tecavüzün cezası suç aleti kesilerek ölümdü (ceset birkaç gün teşhir edilirdi). İslam devletlerinde ise idamdı. Bence kesinlikle idam gelmeli fakat bu suçu önlemek için değil adaletin yerini bulması için ölmeli özellikle ölümle sonuçlanan tecavüz vakalarında). Suçun önlenmesi ise tamamen farklı bir konu bu konuda sosyologlar ve psikologlar ancak bir çözüm önerisi getirebilir.
diyebilirsiniz ki suçluyu öldürmek makdülü geri getirmeyecek ancak kalan ailesine bir adalet hissi getirecek. Müslüman insanlarız ve Kuran bize adalet için kısası öğüt ediyor ki kısas da ise bağışlamak da vardır. bu arada hırsızın elini kesme oldukça caydırıcı bir cezadır. lakin hapis cezası hırsızlık suçu için yeterli gelecektir. ancak bir yakınınız tecavüze mağruz kalıp öldürüldüğünde benim altınımı arabamı vs çaldı namussuz diyerek geçiştiremeyeceğiniz bir acı hissedersiniz bedeninizdeki her hücre bu suçu işleyen kişinin ölmesi hatta sonsuz bir acı içerisinde ölmesi için dua edecektir. buna ister ilkellik deyin ister duygusallık

@soner canlı kardeşim bu güzel alıntının Risale-i Nurdan olduğunu hatta Kastamonu Lahikası'ndan olduğunu da yazarsan belki bir kardeşimizin de Nurlardan faydalanmasına vesile olursun. Allah yar ve yardımcın olsun

Konunun kitlenmesi "eli kulağındayken" ben de bir şeyler yazayım bari dedim...
Mesleğim gereği ihmal ve istismar vakalarında çalıştığımı belirteyim öncelikle...
Pedofili bir hastalık ve aynı zamanda ağır bir suçtur.
Peki hastalık ve suç biraradayken ikisini birbirinden ayırıp nasıl bir yaptırım yada sağaltım yapılabilir ?
Ülkemizde kayıtlara geçmeyen ve çoğunluğu erkek çocukların mağdur olduğu " ensest " vakalarının ne kadar çok olduğunu biliyor muyuz ?
Özellikle doğu illerinde yaşanıp ta gizlenen bu travmatik yaşantılar için devletimiz neler yapmıştır bileniniz var mı ?
Erken yaşta istismar edilenlerin, yetişkinlikte aynı sapkınlığı gösterebildiğini biliyormuyuz ?
Biraz beyin fırtınası yapalım, tabi konu kilitlenmezse...

@hsynzltn anlatmak istediğimi islam devletleri ya da göktürk vb. örneklerinizle pekiştirdiğiniz için teşekkürler. birisinin öldürülmesi ve cesedinin teşhir edilmesi ya da çok caydırıcı diye el kesilmesi gibi cezalar günümüzde mevcut olmadığı için memnunum. umarım bu konularda halk değil de hukuk uzmanları karar verir, konu referanduma vb. hatta psikolog-sosyologlara bırakılamayacak kadar önemli çünkü. herkesin müslüman olmadığını, laik devletin şu müslüman bu hristiyan vb. diye ayrım yapamayacağını, kurana göre değil kendi hukuk kurallarımıza göre yönetildiğimizi, hücrelerin dua etmediğini, insanlar kendi adaletlerini sağlamaya karar verdiğinde yasama-yürütme-yargı üçlüsünden yargının ortadan kalkıp devlet olgusunun bozulduğunu ve bunun sonucunda töre cinayetleri, kan davaları vb. ilkel olayların ortaya çıkacağını hatırlatır iyi günler dilerim.

Bu ülkede adalet yok! Adalet olmadan ceza yöntemi geliştirmenin anlamı yok. Eğer adaleti sağlayamazsanız bu lanet iktidar getirilen ceza yöntemlerini muhaliflere karşı kullanacaktır. Şu anda yaptıkları gibi herhangi bir fikirlerini eleştirenleri fetöcü diye suçladıkları gibi kendilerine karşı gelenleri bu şekilde cezalandırmaya kalkarlar. Şu anda kaç kişi suçu olmadığı halde fetöcü diye suçlanıp hapis yattı sanki bilmiyorsunuz. Ulan hukuk yok adalet yok idam gelse bu ülkenin başına gelebilecek kötülükleri hiç mi düşünemiyorsunuz be. Birazcık medeniyet birazcık eğitim başka birşey istemiyorum be. Lanet olsun.

• Beğen
Tepkiler: chuck_schuldiner
@trabzonlu ozan ben seni anlıyorum güzel kardeşim hukuk kurallarını da insanların adalet anlayışının belirlediğini bu adalet anlayışının da insanların hislerinden doğduğunu da sen anlarsın umarım. Bu arada ben insanların kendi adaletini sağlamasından yana değilim ki bu dinime de aykırıdır.

Karanlık oda denen bir şey var. Bildiğiniz sizofrenik etkiler görüyorlar. Güneş yüzü göstermeyeceksin üzerine androjenler ile erkekliğini bitirip duygusal bunalima sürükleyeceksin ve bunu hergün her dakika çekecek bundan daha iyi bir ceza olabilir mi? İdam ilkel ve önü alınamayacak bir yoldur. Herkesin fetöcü denip hapse atıldiği su gunlerde masumların ipe gitmesi işten bile değil. Kaldı ki idamı uygulayıp da masumları asmayan bir ülke dahi yok. Mutlaka arada masumlarda kaynıyor.

Bir Tanrı var mı yok mu bunu bilemeyiz sadece inanç denilen bir takım düşuncelere sahip insanlar. Yani oteki dünyada cezası verilir ben bunu oldureyim kafası çok saçma. Bu dünyada cehennemi yaşamalari gerek. Dünyanın adaleti dunyada uygulanmalı. Olüm bir ceza değil ödüldür. 1 2 dakikalık bir boğulmanın cırpınişın ardindan ödüle kavusacak.

Ek olarak bu gibi tecavuzcu sapik kisilerin mutlaka bir cocuga veya kadina tecavuz etmeden önce vakaları oluyor. Ya hayvana tecavuz ediyor ya baska bir taciz vakası oluyor. Devlet bunlari denetlemiyor bakmiyor takip etmiyor. Polis peşlerine düşüp gozetimde tutmuyor.

Yani tehlike geliyorum diyor zaten fakat adalet olmadığindan siz bu ilk vaka sanıyorsunuz.
Tahrik indirimi dendi
bu ülkede 1 kereden bir şey olmaz dendi
Açik giyinmeseymis dendi
Ailesi baksaymis dendi
Bakan kücüğun rızası dedi.
Bu kafaya hala idam diyen var. İdamı kullanan devletlerin tamamı ilkel leş gibi devletlerdi. Geleceğe gitmek yerine sürekli geçmişe gidiyoruz. Sürekli!

Siz idam deyince benden daha öfkeli veya bizden daha fazla cezalarının verilmesini istemiyorsunuz. Ucu cok başka yerlere gider bunun. Tarihten veya dünyadan size binlerce örnek verebilirim. Eğitimsiz gerici sığ ve yobaz insanlar idam ister. İdam bir cözüm değil aksine olayları daha da buyütecek bir sorundur. Pedofililer katiller tecavuzculer zaten psikolojileri bozuk hastalikli insanlar ölümden korkup hastaliklarina karşı gelebileceklerini mi dusunuyorsunuz?

Bu tür konular sakin kafayla hukukcular tarafından degerlendirilir. Ben şimdiye kadar bu alanda uzman olupta dünyaca tanınan ve idam gelsin diyen tek profesör görmedim. Verilecek tek bir yanlış karar bu ülkeyi iç savaşa götürür. Şeriatla yönetilmiyoruz. Laik Cumhuriyet Rejimine sahibiz.

Her ne kadar sonunu getirmek isteseler de %47lik bir kesim hala bunu savunuyor. Ülke zaten bircok kutba ayrılmiş,herkes her an patlamak üzere bir ton sorunlarimiz var borç almiş başini gitmiş bu durumda alternatif daha iyi yöntemler varken 1800lu senelere gitmek neden? Şayet idam gelirse avrupa ile bağlar tamamen kopar. Yatirimci gider borçlar artar ekonomi iyice cöker, insanlar ruhsal bunalimlara girer.

İran suriye gibi bir yere döneriz. Ortalik ateş topu gibi olur. 21.yy da idami savunan insan kusura bakmayın cehalet doludur. Bu kişiler yakın tarihini dünya tarihini bilmeyen insanlardır. İdamın gelipte masum öldürmediği zaman yok. Saydigim ek olumsuzluklar da cabası Normal adalet sağlanıp bu konuda sıkı yönetim ilan edildiği sürece verilebilecek en iyi ceza budur.

Adalet denen sey dünyada insanlarin bellirli kurallar cercevesinde sagladigi dengedir. Yukarıdaki arkadaşın söylemine göre seriaatle yönetilen ülkeler afganistan ırak iran cennet olmalıydi aksine suçlar daha da artmış durumda dunyanın en leş yerleri. Gelecek bilim eğitim diyoruz idam bizi 373737 sene geriye götürür batarız cehenneme döner ülke.

O çok övündükleri Osmanlı da şu anki durumdan farklı değildi. Bir mittir tutturulmuş gidiyor. Padisahlar esrar çekiyordu osmanlıda İlber Ortaylıyı açin okuyun. Sanki gülluk gulistanlıktı her şey hayret ya. Osmanlının kayıtlarında sadece 1 defterde yüzlerce olay var.

Bu idam mevzusunun doguracağı sosyolojik, ekonomik sonuclardan haberiniz var mı?

İsteseler de getiremezler zaten. Gündemi oyalamak icin yapılan bir taktik. Bugün ötvye %20 ve %25 zam geldi kim duydu bunu???

Ne desem boş. Örümcek ağlarını aşamıyorum. Ortadoğuda idamın gelipte masum can almadığı bir ülke yok. Yahu meclis falan hepsi iptal zaten parlemento desen bir halta yaramıyor. Tek bir kişi karar verecek bu işlere. Ha bu ülkede adalet var diyorsan aç ergenekon davasina ve ben bu davanın hakimiyim diyene bak. Aynı şey bir daha yaşansa idam dense ve o kişiler idam edilse 3 4 sene sonra ayy biz cok özür dileriz feto ya da metö neyse artık tarikatlar cenneti oldu zaten ülke, tarafından kandırıldık mı diyecekler?

Sen sanıyor musun bu ülkede sadece suclular idam edilecek? Milyondolarlık araç alıp gemi dizenlere laf yok fakat hükümlüye ilac verilip ağır müebbete tıkınca beslediginiz 1 2 ögün yemegin lafı yapılıyor. Böyle sığ bir argüman olabilir mi ya?

Kesinlikle idama karşıyım. Sebebi ise, her zaman kurunun yanında yaş da yanacaktır. Suçsuz yere idama giden insanlar olacak bunu gözardı etmemek gerekir.

İkinci husus ise, insanların bu kanunu kötüye kullanabilme ihtimalidir. Özellikle birisini idam ettirmek için çabalayan insanlar olacaktır. Şuanki hükümeti ve muhalefeti konuşarak siyasete girmek istemiyorum fakat farzedin ki ileriki dönemlerde X partisi başa geçti. Bu parti örgüt gibi hakiminden savcısına, polisinden askerine her şeye kendi adamlarını yerleştirdi. Ne malum önüne geleni astırmayacağı?

Birkaç somut örnek vereyim
Bununla ilgili, kadın tecavüzleri ve cinayetleri işlenen ülkeler ve cezaları karşılaştırmaları yapan Uluslararası Af Örgütü, en çok kadın tecavüzü ve kadın ölümlerinin yaşandığı ülkelerin, idam cezasının uygulandığı Afganistan, Hindistan, Pakistan, Suudi Arabistan, Yemen, Irak, Suriye, Ürdün, İran, Sudan, Çin, Vietnam, Laos, Tayvan, Güney Kore ve Tayland ‘ın olduğunu gözlemlemiş. Genel suç düzleminde de, idam cezasının olduğu ülkeler suç düzeyinin daha yüksek olduğu ülkeler.

Bu insanlar hasta ruhlu psikolojileri bozuk sorunlu insanlar idamda koysan giyotin de koysan azalmaz aksine bu gidişle artar. Tecavuzun tacizin suçun duşmanı eğitimdir. Eğitimli toplum ahlaklıdır. Bugün çocuguna kaç aile cinsel eğitim veriyor? Cocuk bunları +18 sitelerden ögreniyor bu bile bir travmadır. Bugün dizilerde sevismek dahi yasak sansürleniyor bu kadar yasaga ragmen gecmisteki suc ve tecavuzler %500 bazi suclar %1000 civari artmis durumda. Bircogu da gizleniyor. Demem o ki idam bir cözüm değil aksine her açıdan toplumu yıkıma uğratacak gerici bir hamledir.

(link)

Yine bir çocuk cinayeti.. Yine 9 yaşında bir kız çocuğu...

Türkiyede muhafazakarlik yükseliyor, gerici rejim geliyor gibisinden eleştiriler yapan aydın kesim rahat olsun, Türkiyede esas Allahsizlik ve satanizm yükseliyor benden demesi

Bu tip suçluların cezasını içerde veriyorlar zaten. Sağ çıkanı yok bunların hapishaneden.

@mariokaldato
Din kelimesinin çok terennüm edildiği topluluklarda ahlakın çöküşüne dair bir gidişat var.

@DurgunDeniz
Idam cezası akp den önce mhp koalisyonunda, abd ye apoyu asmayacağız sözü üzerine kaldırıldı. Bu söz alındıktan sonra apo, fiyongu üzerinde paketlendi şimdi krallar gibi bakılıyor. Ona gösterilen özen, hiç birimize gösterilmiyor.

Geri