Merhaba,
40'larımdayım. Bu senenin başlarında, yurtdışından dönerek ailemle İzmir'e yerleştik. 3 yaşında da bir oğlumuz var. Geldiğimiz yerde "Specialized" markalı bir dağ bisikletim vardı, son derece keyifli...
Fakat şimdi daha ziyade gün içinde, "commuter" olarak, özellikle şehir merkezinde bisikleti bir araç olarak kullanmak istediğimden dolayı, bununla birlikte toplu taşımayla ya da arabamın bagajında rahatlıkla her yere goturebileceğimden dolayı katlanır bisiklet almaya karar verdim.
Resimlerde göreceğiniz Tern Link C8 bisikleti aldım. Bir süre sonra da eşim için, yurtdışından gelen bir arkadaşımıza sipariş ederek, kutusunda bir Dahon getirttik.
Oğlumuz 2 yaşından beri aktif olarak, pedalsız bisikletine biniyor. ((link) markalı). Kısa sahil gezmelerinde hep beraber 1-2 km turlasak da, daha uzun 10km üzerindeki turlarda haliyle bize eşlik edemiyor.
Bunun çözümü olarak ya büyük boy bisiklet alarak, bisiklet üzeri çocuk taşıma koltuğu almak gerekiyordu (Yukarda saydığım nedenlerden dolayı istemedik),
Ya da, katlanır bisikletimize, arkaya çocuk römorku bağlayarak bu sorunu aşacaktık.
Römork seçiminde, (link) markalı ürünü seçtik. Hem ithal ürünlere göre neredeyse yarı fiyata, hem de 45kg taşıma kapasitesiyle rahat rahat 2 çocuk ya da 1 çocuk+ağır bagaj taşıma şansımız olacaktı. Decathlon'un bu ürünüyle ilgili nette, yerli ve yabancı, pek fazla bilgi yok. Şu kadarını söyleyeyim, ithal ürünlere göre ne kumaşı, ne yağmur geçirmezliği, ne lastikleri, ne de arkadaki ekstra bagaj alanından dolayı hiç bir eksiği yok... Kullanımdan sonra, 2dakikada katlayarak, düz hale getirip evde yer kaplamadan saklıyoruz.
Oğlumuz içinde oturur halde, arka tarafa, pazar alışverişi yapıp tüm torbaları da koyuyoruz. Ya da bagaja piknik malzemelerini koyup ailece pikniğe gidiyoruz...vs