Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çocukken zenginlik belirtisi sanılan olgular

Hasan Ece

Üye
Tepki
29
1. Pringles yemek
Öyle herkes yiyemezdi Pringles'ı. Star gazetesi verecek de anca öyle. O fiyattan Pringles alıp yemek, paraya para demeyen ailelerin çocukları içindi.

2. Fazla tuşlu uzaktan kumandalar
Misafirliğe gittiğinde kumandaya baktın ve kararını verdin. Mantık basit. Az tuş demek az fonksiyon demek, yani fakirlik. Ne kadar işe yaramayan tuş, o kadar zenginlik.

3. Atari yerine bilgisayar olması
Biz fazla süren oyun seansları sonrası (1-2 saat falan yani) adaptörü soğutalım da ateriye zeval gelmesin diye çabalarken zengin çocuklar yavaştan 3 boyutlu ortamlara akıyorlardı.

4. Sapları renkli çatal kaşık bıçak takımları
Evlerimizde bulunan ucuz metal işçilik sahibi çeşitlerine benzemeyen, adeta görsel ziyafet sağlayan bu takımlara sahip olanlar elbette zengin olmalıydı.

5. Bianchi marka bisiklete sahip olmak
Vitessiz BMX'ler de güzeldi hoştu ama bir Bianchi'nin havasını yaşatamıyordu. Bianchi sahibiysen Bianchi sahipleriyle sürerdin, öyle sınıfsal ayrımlar yaşatırdı insana.

6. 36'lı Monami pastel boya seti
Bizlerde en fazla 12'lisi olurdu. Buna sahip olan arkadaşlar resim derslerini bireysel şovlarına dönüştürürlerdi. Kullanmak istediğimizde bizleri süründürüp zevk alırlardı. Çünkü zenginlerdi.

7. Metal kutulu Faber Castell kuru boyaları
36'lık pastel boyaların ekürisiydi, yanında bu varsa artık zenginlik çok abartı seviyedeydi. Bunlara sahip olan çocuk şatoda falan oturuyor olmalıydı.

8. Herkeste Şahin varken Doğan SLX'e binmek
Şahin'in daha üst modeli olduğundan havalı gelirdi, çünkü Şahin'ler arasında Doğan zenginlik demekti. Hem de SLX. Neyse ki gerçeği büyüyünce anladık.

9. LC Waikiki'den giyinmek
Çocukken havalı olmak için LC Waikiki'den giyinmek yeterdi. Torbası varsa okula bişey götürüleceği zaman kullanılırdı, logosu bile estirirdi zenginlik havasını.

10. Kivi yemek
Nerede abidik gubidik meyve yiyen aile var, işte orada zenginlik var. Kilolarca mandalina alsan 1 kilo kivinin hissettirdiği kadar zengin hissettirmezdi.

11. Evin içinde merdiven olması
O merdiven ister büyük kata çıksın ister dandik bir küçük odaya çıksın, her türlü gözümüzde zenginlik işaretiydi.

12. Furby sahibi olmak
Hava atmak için okula getirenler bile olurdu. Valla bizde de olsa getirirdik çünkü zenginlik bunu gerektirirdi.

13. Siyah spor ayakkabının olması
Ailelerimizin bize aldığı desenli beyaz spor ayakkabılarının yanında çok havalı dururlardı. Bunu giyen çocuk tabii ki de zengin olmalıydı.

14. Ve tabii ki ışıklı spor ayakkabıları
Sahip olup giysek ışık çıkardığımızı bile göremezdik ama yine de isterdik. Çünkü bunları zenginlerin çocukları giyerdi.

15. Action-Man sahibi olmak
Oyuncakların kralıydı, onlarca oyuncağa bedel fiyatından dolayı zengin arkadaşlarımızın action-man'lerine doğru düzgün dokunamazdık bile kırarız falan diye.

16. Desenli peçeteler
Bizim evlerimizde en fazla düz beyaz peçeteler olduğundan rengarenk desenlilerine rasladığımızda diyorduk ki aha bu zenginlik belirtisi.

17. Almanya'dan çikolata getiren akrabalar
Amcanız, dayınız, teyzeniz artık Almanya'da olan her kimse, size çikolata getiriyorlarsa siz de zenginsiniz demekti.

18. Barbie evine sahip olmak
Misafirliğe gidip bunu gören erkek çocuklarının bile içi burulmuştur. Ev içinde ev var ve onunla oynuyorsun, müthiş olay. Evception.

19. Akülü araba!
İşte çocuklukta zenginliğin nirvanası. Bu sende varsa sen Sabancı'nın çocuğu falan olmalısın. Akülü araban olduğunda diğer çocuklardan kendini soyutlamazsın aslında, sadece bunu kullanmaktan onlarla oynamaya sıra gelmez o kadar.

(link)

13 e katılmamakla beraber , benim en büyük zenginliğim daha uzağa su atan pompalı su tabancam , dediğimi tekrar eden papağanım , duman çıkaran trenim ve robocop um olmuştur . :D peki ya sizin ?

Scudo
patlayan şeker günü mü yapsak :D hala üretiliyomudur ? , ekmek almaya gider kalan sonparaya yumiyumu mideye gömerdik :D , artan paranın bütçesine göre değişiyor tabi yukardaki örneklerle :)

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
@Hasan Ece

Patlayan şeker hala çok nadir de olsa bulunuyor. Ben geçenlerde sınıftan bir kız arkadaşın elinde gördüm. Nereden bulduğunu sordum abisi bir bakkalda görmüş son kalan 9 10 taneyi almış gelmiş :) Kız arkadaşıma vermek istediğimi söylediğimde kendisi de kırmadı 2 tanesini bana verdiği sağolsun :) O buldukları bakkala tekrar gittim ama yoktu olsa 10 15 tanede ben alıp koyacaktım :)

• Beğen
Tepkiler: Hasan Ece
@Hasan Ece

@ömer karan

Ben kızımla beraber halen yiyorum, çok eğlenceli :D

Bir de bununla ilgili şehir efsanesi vardı: patlayan şekerle birlikte kola içersen mide delinip ölüyormuşsun :D

@Hasan Ece
Bu vardı hamd olsun. Almanya'dan gelen kıyafetleri de unutmamak lazım. :) (Artık Türkiye'de her şey olduğu için kıyafet getirmiyorlar)

@halil ibrahim duran
Geçenlerde 3 yaşındaki oğlumla yedik. Tırstı kerata, ağlayacaktı neredeyse. :)

İlk zamanlar oluyor öyle, sonraları sana bile bırakmıyor.

Bir madde de ben ekleyeyim:

Olips mentollü şeker yerine "Halls" alıp onu göstere göstere paketini açıp ağzına atmak.

Bizim yıllardaki sıralama bunlardan farklıydı
Örneğin müzik dolabı hiç duydunuz mu sadece zenginlerde olurdu resmini bulursam koyarım.
Televizyon apartmanda bir kişide olurdu her akşam ev dolar taşardı
Converse all star giymek hiç bir yerde bulunmazdı sadece Ankara İzmir caddesinde amerikan pazarında
Rifle kot mesela wrangler keza bunlar zenginlik sembolüydü
Beyruta gitmek
Kürk giymek:(((((
benim yaşdakiler örnekleri çoğaltabilirler
Bir de annemler akşam bir yere gideceklerse önce beni gönderirler xxx hanım teyze akşam müsaitseniz annemler size gelmek istiyorlar derdim konuyla ilgisi yok ama aklıma geldi birden hey gidi günler
Bisiklette tek marka vardı ben hiç görmemiştim "Bianchi ".Yol bisikletinde de "Peugeot"Benim Bisan de luxe üm vardı vitessiz vitesli bisikletim hiç olmadı.

Tabiki de magnum yemek en büyük zenginlik belirtisiydi kanımca :)

Konu ne güzelmiş ya özellikle 90lı yılları belirtmiş gibi geldi. Çocukken ucuz diye yediğimiz aldığımız şeylerin şu anda çoğunun olmayışı ve daha pahalısının veremediği tat çocukluğumuzu özletiyor. Bazı bakkallarda cino hala satılmakta fakat çocukken yediğim cinolarla alakası yok. Mesela bana en büyük zenginlik küçükken Dondurmaya vermeye paramın olmayışı ve meybuz almamdır. Nerede üretildiği belli olmayan meybuzların verdiği tat pahabiçilemez bişeydir. Birde aileler kızıyordu hep gizli saklı yiyorduk. Diğer bi zenginliğim de annemin akşam işten geç dönmesi ve beni avutmak için getirdiği horoz şekerleriydi.

@Umut Tekin

Askerde bol bol yedim, kantinde baya ucuzdu :)

Meybuz candır. Ne safmışız arkadaş! Bildiğin en basit meyve şurubu ile karıştırılmış bolca suyun plastik kapta dondurulmuşu mutlu ediyordu bizi.

Şu anda satılıyor mu bilmiyorum fakat meybuzu yemek için dayımlara giderdim. Yengem kızmıyordu günde 5 6 tane en az yiyorduk.

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
Bizim zamanımızda adı frigobuzdu konyada yoktu sadece ankarada sinemada görürdüm ben onu güzeldi gerçekten.Eskiden cips diye bir şey de yoktu sadece sakarya cad. ankarada belli şarküterilerde olurdu

bizim tv kumandasızdı senelerce oğlum kalk kanalları değiştir derlerdi 12 tane düğme vardı yani toplam 12 kanal kayıt yapabiliyordun. uzandığım yerden kalkıp kanal değiştirmek ne zor geliyordu sonra uzun bir sopa bulmuşdum benim zenginliğimde o oldu nedenmi sopayla düğmelere basıyordum kanal değiştiriyordum dunyanın ilk pilsiz kumandasıydı yani

Arkadaş senin yaş epey ufak. Bizim zamanımızda (standart giriş) yazdıkların zenginde dahi yoktu. Aklımda kalan Walkman sahibi olmak ve alman malı motorsikleti anımsatan bisiklet sahibi olanlara farklı bakılırdı. Çocukluğumda renkli televizyon sahibi olmak bile zenginlik sebebi sayılırdı. Bu arada çocukluğum Zeytinburnunda geçti. Bakırköyde o yıllarda algı belki farklıdır.

@halil ibrahim duran
Mide de ciddi tahribatlara yol açıyor. Şehir efsanesi değil. Sıkıntıyı ileri yaşlarda yaşıyorsun.

Öldürme kısmı şehir efsanesi olan :D
Yoksa ben eve misafir vs gelmediği zamanlarda Coca Cola gibi asitli içecekler dahi almıyorum.

Çok iyi başlık! Aklıma Aykut'un kolları siyah püsküllü ve pantolonunun yanı siyah püsküllü kırmızı renkli L.C. Waikiki Kot takımı, Özden ve Didem kardeşlerin Cornetto ve Magnum yemeleri, Anıl'ın siyah Kinetix ışıklı ayakkabıları geldi...

• Beğen
Tepkiler: Hasan Ece
Geri