Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çocukken zenginlik belirtisi sanılan olgular

2000'lerin başlarında bir bayram ögleden sonrası çarşıda dolaşırken efsane bir şey görmüştüm. O zamanlar Matrix filmi ortalığı kasıp kavuruyor. Tabi kimse filme çok derin felsefesi var gözüyle bakmıyor o dönem, herkes havada süzülen kurşunlarla, Neo'nun leblebi gibi adam dövmesiyle ilgileniyor. Kısacası herkes olayın aksiyonunda. O gün bayram sabahı çarşıda dolaşırken bir mahalle abisinin üzerinde Neo'nun topuğa kadar inen deri pardesüsünün aynısından gördüm. Etrafına topladığı arkadaşlarına adeta Neo'nun üzerine gelen kurşunlardan kaçar gibi bir şeyler anlatıyor, anlattıkça pardesü üzerinde dalgalanıyor. Yalnız işin komik tarafı pardesünün siyahından bulamamış heralde aynısının sütlü kahve renginden almış. Ne değişik yıllardı ??

187872

Scudo
Şaka gibi gelecek ama amortisörlü bisiklet :) Sadece önde varsa ''vuff ön iniyor çıkıyor'' , sonradan ortada olanları da görünce uzay aracı gibi gelmişti:D
O 5 kiloluk yaylara göre şimdi tercih ettiğimiz düz maşalar çok eskiden cahiliye zamanlarımda fakirlik göstergesi idi:D

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Ergenler için çinkes ayakkabı giyme

(link)

İsim yazan künye takma

(link)

Gömlek veya t- shirt üstüne giylen kolye takma

(link)

Game boy sahibi olma

(link)

walkman olmazsa olmazlardandı

(link)

Yetişkinler içinde İsim yazılı altın künye , kocaman bir madalyonlu kolye , napa kaban ve porfföy el çantası buldunmuydu kesin ya işadamı, ya da müteahhit zannedilirdiniz

(link)

Mercedesiniz varsa müteaahit , amerikan arabanız varsa fabrikatörden başka bir şey olmazdınız. Başkada ihtimal yoktu zaten

@Tuzlu_Fıstık
Ben sizden şanslıydım hazır toz paket alırdık annem yapardı

• Beğen
Tepkiler: Tuzlu_Fıstık
Benim için bir diğeri de televizyondur. 97'de üniversiteye başlayana dek evimizde televizyon yoktu yahu. Bir yaz tatilinde babam arkadaşından eve küçük siyah beyaz emanet bir televizyon getirmişti de resmen delirmiştik :D Genelde evin karşısındaki mobilyacının içerisinde çalışan tv'yi kaldırıma sıralanıp sessiz sessiz izlerdik uzaktan. Ta ki mobilyacının elemanı çıkıp bizi dükkanın önünden kovalayana kadar.. Hafta sonları Manisa'ya ananemlere gelince birde. Onlarda da televizyon vardı hemde renkli ? Bir de memur babamın maaş günlerinde Bornova'da akman süpermarkete gidilirdi. Tavuk muz alınırdı (belki) o zaman da bayram olurdu. Yine de derin bir mutlulukla hatırlıyorum o günleri. Hakikaten çok mutluyduk be :) kanaatkardık. Özenirdik elbette ama inat edip tutturmazdık, yoksa yoktu işte kardeşim..

2022 den merhaba .Tofaş şahinin ilk çıktığı yıllarda 5 vitesli olduğunu gösteren ve arka camındaki pioneer yazısı.Ve ön cam alt köşelerinde yanıp sönen kırmızı ışık alarmlı araba olduğunu göstermesi.
MZ motosikletler. Hele o 301 modelleri. Sonra o çift javalar ama yeni kasa olanlar. Ön koltuğunda koyun postu olan deri döşeme mercedes balon kasalar.

1670056907580.png

Şu tarz ortadan amortisörlü bisikletler benim için zenginlik göstergesiydi küçükken:)

En büyük çocukluk travmam budur :

JOn9nY.png

Gameboy ve 24 vitesli Mountainbike. 😎
Nintendo, Sega ve Atari...

• Beğen
Tepkiler: suat akman
90'lı yılların sonuna doğru dayımın Avusturyadan getirdiği ince tekerli hafif alüminyum kadro bisikleti, üzerinde Bianchi yazan bir leşle takas etmiştim. Aklıma geldikçe burnumun direği sızlar.

-Resmi (official) kasketler, 6 sıra dikiş olurdu orjinalinde. Pazar malları tek ya da çift sıra dikişli olurdu.

- ibm bilgisayar

- manda kasa Mercedes (müteahit tip)

- lacoste

- oacley gözlük

- akülü araba

- düzgün saç tıraşı

- uzaktan kumandalı araba (iyisinden)

- walkie talkie

• Beğen
Tepkiler: oscak41
90 larda dünyaya gelen birisi olarak şunları söyleyebilirim.

Bianchi bisiklete sahip olanları her zaman zengin kategorine koyarlardı.

Okula giderken faber castell kalemler.

Monami pastel boya.

Doldurma kasetler.

Gazeten kuponla biriktirilip alınan çakma atariler.

Pringles.

Gameboy color.

Magnum dondurma.

Pantolonuna zincir takmak.

Lc waikiki.

• Beğen
Nike / Adidas /spor ayakkabı Lewis/ leecopper kot benim için hala zenginlik göstergesi ( gerçi şimdi çakmaları var ama olsun)

75 doğumlu biri olarak,
İtiraf ediyorum, Commodore 64 sahibi olanları çok kıskandım.
Nike air ayakkabısı olanları da kıskandım.
Adidas Torsion giyenleri de kıskandım.
Vitesli bisiklete binenleri de kıskandım.
Ama bizim de Maradona'mız vardı, emperyalizmin ve sömürünün merkezi olan İngiliz'e eliyle gol atan, tanrının eli :)

20 cantlı BMX bisiklet.

• Beğen
Geri