Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çocuklara zorunlu aşı yapılması

Scudo
@Mehmet Metin Levent

Peki bir şey sormak istiyorum Mehmet bey. Şu espiri hakkında ne düşünüyorsunuz?

"Ağlarsa anam ağlar, gerisi kablosuz ve mobil ağlar." :)

@Mehmet Altuğ
Son 4 senenin esprisi. Daha önce yoktu. Halbuki kablosuz ağlar 1999 yıllarında abd de yükselen trendmiş. Mobil ağlar ise 3g ve sonrasının hediyesi. 2.5g nam-i diğer edge şimdiki tadı vermez.

Baidu var çin arama moturu. Yandex var rus. Hakia vardı türk. Şimdi türkcell in çıkardığı birşey var. Google dahil hepisini amacı kişisel olarak profilinizi çıkarmak ve kendi meşrebince sizi yönlendirmektir. Bu arama motorları ama bilhassa google sizi anne,baba eşiniz ve belki de sizden iyi tanır. İlerde bu tür arama motorlarından elde edilen verilerle size kişilik empoze edilecek. Ve insanlar bu kendilerine giydirilen kişilikler gibi davranacak. Ütopya gibi bu işlem için herhalde 10 yıldan az bir süre kaldı.

@Fatih Yasin Söndüren kardeşim biz peygamber değiliz haşa evliya ya da derviş de değiliz.
Şimdi burada lafını ettiğin üyelerin din düşmanı kafirler olduğunu düşünelim eyvallah bunlara karşı saldırgan tavırlarını sadece bu insanlar mı görüyor? İmanı zayıf ama Müslüman olan ancak günümüz dünyasının genişliğine haiz olmuş kardeşlerimizi de bu saldırgan sözlerle kaçırdığını farketmiyor musun? Dinini korumaya çalışırken dinimize kötülük yaptığını görmez misin?
İlk defa birisi bana mezhebi geniş dedi teşekkür ederim

@hsynzltn hala saldirgan sozler diyor tobe estagfrullah ben herkesin hakettigi kadar konusurum saldirgan degil durup durduk yere kimseye sallamam sallayani da sevmem bu insanlarin vukuatlari etinden butundan askin dolasiyla bu insanlari tanimiyorsun ben taniyorum fazlasiyla gorunen yorum kilavuz istemez ayni eksi sozlukteki bazi kafirlerin klasiklesmis agizlari var dolasiyla musluman bu kadar cahil genis olmamali yazik harbi yazik ALLAH hepimizi islah eylesin diyorum baska da bisey demiyorum artik

• Beğen
Tepkiler: el_Aksa_1903
Dini hassasiyete saygı duyarım. İslamin en yüce tarafını da hem Allah a şirk koşmamak hem de kul hakkı yememek olduğunu öğrendiğim zaman tanımıştım. Yaratılmışlardan ilahlar edinmemek ve hatalı olanı dinsiz ve dinden çıktın diye yaftalayarak şirke bulaşıvermek hastalığını görüverince tüylerim diken diken olmuştu. Kimseye ama kimseye mümin de diyemem kafir de diyemem. Bunu ancak yaradan takdir eder. Yanlış düşünüyorsun diyemem. Tebliğ ederim karşımdaki anlar veya anlamaz. Anlaması için belki zaman gereklidir. Ya da benim doğru bildiğimin yanlış olduğunu anlamam için bir fırsattır yaşanan çatışma.
Kul hakkı ise en ürperdiğim mevzuu.
İki şeyin affı yok, kul hakkı ve de şirk. Domuz ile teması, bilmeden yaşamışsanız bile affı var. Bizleri domuz mamülleri ile bile bile yüzyüze bırakıp kesesini dolduran ise bizim gerçekleri bilme hakkımızı gasp ediyor demektir. Bu da kul hakkına giriyor.
Forumda, tıp ile ilgili uzmanlar bizi aydınlattı. Ağır metallerle bilinçli olarak, bizleri zehirleyen gerçek manada dış güçler ve bunlara göz yuman içerdeki işbirlikçilerine karşı bilgili olmak zorundayız. Benim yararıma olacaksa elbette aşı olurum ama benim zararıma olacak şeylerden uzak durmam gerekir.

@mehmetgz
Davada karar veren hakim,hangi gerekçe ile bu kararı verdi acaba?
Bir doktor ölmekte olan bir hastanın kolyesini filan kontrol etmek zorunda değil ki..Böyle bir şey olamaz..Vatandaş sırtına dövme de yaptırabilir..Doktor ölmekte olan bir hastanın sırtını kontrol etmek zorunda mı?
Yehova şahidinin notu zaten felaket ama ''inanç'' sonuçta,birşey diyemezsiniz ama burada doktora ceza kesen hakim bence %100 haksız..

@Fatih Yasin Söndüren
Ben bunu sana dersem, ben şirke bulaşırım. Ben kimim, ben-i ademim. Kimseyi suçlayamam buna hakkım yok.

@ahlaksız
İlginç bir davaymış. Ben birtek karı koca arasındaki kaygaya karışmam. Onun dışında herkeşe yardim etmeye çalışırım.

@Mehmet Altuğ
bu haberlere anca avrupa da yaşayan beyaz türkler inanır. türkiye de yaşayıpta buna inanıyorsanız ya şia sempatizanısınız yada islam düşmanı.

@sirrunu İmam hatip lisesi ve ilahiyat fakültesi mezunu, şu anda ateist olan yakın arkadaşım da benzer şeyler söylüyor ama, onu ne yapacağız? :)

• Beğen
Tepkiler: kerem E
@Mehmet Altuğ

Avrupa'da yaşamıyorsa yalan söylüyordur :D

@Mehmet Altuğ
işid i müslüman olarak görüyorsan zaten en baştan kaybediyorsun. tabi sizin kafanızda islam deyince terörist algısı oluşuyor tıpkı avrupalılar gibi. adamlar öyle bir algı yaptı ki içimizdeki beyaz türkler bile inanıyor

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre Avrupa'da 2018'in ilk altı ayında kızamık vakaları son yılların en yüksek sayısına ulaşarak 41 bin oldu. Buna aşı karşıtlığının neden olduğunu belirten uzmanlar, aşılanmamış kişileri bir an önce kızamık aşısı yaptırmaları konusunda uyarıyor.

@Mehmet Metin Levent
Ama aşılarda fare kanı varmış, bi de yarasa tükürüğü.
Ben olsam ben de yaptırmam. Iğğyyy fare ve yarasa, midem bulandı. Ölürüm daha iyi.

Geri