Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çocuklara zorunlu aşı yapılması

@Mehmet Altuğ bayagi önyargili pesin hükümlü bir beyan olmus, tanimadigin hic görmedigin birine kilini kipirdatmazsin demenden belli, böyle seyler söylenmez ama ailemin kurban paralarini Afrika'ya yönlendiriyorum, gelecekte daha baska bir proje de var aklimda insallah. Ziyani yok vatandasini yerden yere vur, yeter ki ikon ve idollerine toz konmasin.
Emin ol beyaz adam Afrika'nin üzerinden elini cekerse, bunlari konusmaya gerek bile kalmaz, bunlar Afrikan'dan kepceyle aliyor kasikla geri veriyor.

Kesin hersey göründügü gibidir, olaylarin icyüzünü anlamaya calismak arastirmak, geri kalmis komplo teorisyenlerinin isidir, CNN ve BBC yalan söylemez ve mutlak dogrudur.

• Beğen
Tepkiler: mertznc
Scudo
Utopia diye çok güzel bir dizi var. Komplo teorilerini görünce aklıma o geliyor. İzlemediyseniz eğer tavsiye ederim.

DmqirVqW4AAf9zP.jpg

Insanlara kurumlar ve devlete güvensizliğin bilgisizlikle birleşmesinin sonucu.

Kendi doktorlarına sağlık bakanlığına bilimadamlarına ve devlete olan güvensizliğin sebebi, sonucu ve çaresi nedir ?

• Beğen
Tepkiler: Çetin ŞAHİNÖZ
(link)

Özetle:
Aşı karşıtı anne. 2 aylık bebeği, ablasından boğmaca virüsü kapıyor. Ortada hasta bir bebek ve "ben doğru olanı yaptım, içimi ferahlatın" diyen bir anne.

UNICEF'e göre aşı ile önlenebilir boğmaca, difteri, tetanos, kızamık, çocuk felci, veremden çocuk ölümlerinin 30 yılda 5 milyondan, bugün bu altı hastalıktan ölüm yılda 100 bine inmiş
Aşı Reddi ve Aşı Karşıtlığı Konusunda Etik Kurul Görüşü[1] ttb.org.tr/makale_goster.…

(link)

ahmet hoca makaleleri topladığı ve derlediği için sitesinden link veriyorum;

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

ABD'de kızamık salgını
Los Angeles'taki iki üniversitede bazı öğrenciler karantinaya alındı, bazıları evlerine gönderildi.

(link)

Yakında Türkiye de olmasindan korkuluyor diyor haberin sonunda.
Ey şuur nereye gittin böyle. Ey basiret nereye gittin böyle. Allah şuursuzlarin basiretsizlerin şerrinden hepimizi korusun.

Christopher Chabris, Daniel Simons` un çok ilginç ve bir o kadar da düşündürücü kitabı Görünmez Goril` de bu konuyla ilgili bir bölüm var. Yani cehalet sadece biz de yokmuş, dünyanın süper gücü diye nitelenen ABD de olanları görünce insan şaşırıyor.

• Beğen
Tepkiler: efaruk
komplo teorisi kapsamında, dünya nüfusunun çok fazla arttığı, mevcut kaynakların yetmeyeceği bu sebeple de, insan sayısının azaltılması gerekliliği üzerine, ama ciddi ama saçma yayınlar yapılıyor. bill gates vakfı ise afrikada, aşılama programı adı altında, afrika halkını kobay olarak kullanarak bazı denemeler yapıyor diye geçiyor bu bilgi kirliliğinde. bu aşılaMAma akımı da, belki de, labarotuarda sentezlenen virüslerin, daha yıkıcı olması için tezgahlanan oyunun bir parçası olabilir.

Aşı yaptırmayanların zararı sadece kendilerine değil,hepimizedir.
Aşısızlık ortamdaki bulaşabilecek mikrop sayısını arttırır.
Aşı yaptırdığı halde aşının bozuk olması yada yapım hatası gibi olumsuzluklardan dolayı aşının etki göstermediği durumlar tek tük muhakkak çıkar.
Aşı yaptırmayanlar yüzünden artan mikrop sayısı işte bu tek tük vakaları affetmez.
Yani;aşı yaptırmayanların zararı sadece kendilerine değil hepimizedir.

• Beğen
Tepkiler: Murat B. ve efaruk
Hah, bir baba olarak en sevdiğim konu.

Yeni yetme aklıevvelin biri karşıma gelip de gerine gerine "ben aşı yaptırmıyorum, bedenin kendini savunmaekgfkgls" der ise, çok net söylüyorum, hayatında bir sineğe bile fiske vurmamış ben tekme tokat girişirim..

Son 100 yıl da insan hayatının ortalamada uzamasındaki bir numaralı etken "aşı".. Salgın hastalıkların bir çoğunun, 30 yıl öncesine kıyasla ortada kalmamasının (azalması değil bakın; yok olmasından bahsediyorum) sebebi "aşı".. Ama bazı geri zekalılar, diyor ki, "Sen istersen yaptır ama bana karışma".. Karışma? Aklımı yitireceğim, bir insanın en masumundan "aptal" olması lazım "koruyacaksa sizi koruyacak zaten, bize niye karışıyorsunuz" demesi için..

Oysa bu denilen şey aşı'nın mantığına ters! İnsanı hastalıktan koruyan şey, kendine yapılan aşı değil. Bir başkasına yapılan aşı.

Aşının, salgın hastalıkları engellemenin mantığı bu. Başkasına yapılan aşı ile salgın hastalık mikrobu yayılamıyor, böylece ya sen o mikroba maruz kalmıyorsun, veya aşıyı olan bir başkası o mikroba maruz kalsa bile mikrobu taşımıyor, kendi vücudunda bertaraf ediyor, hafif geçiriyor hastalığı farkına bile varmıyor.

Ama aşı yaptırmayan ne oluyor? Henüz aşıyı olmamış veya henüz o mikroba maruz kalmamış insanlara tehdit oluşturuyor. millet 30'undan sonra kızamık olmaya başladı bu gibi embesiller yüzünden..

Yani mesele salt senin çocuğun değil, sevgili aşı karşıtı..

Bu konu okullarda zorunlu süte dönmüş. Bir zaman zorluyorlardı süt için ve süte karşı çıkanlara da süt yavu nasıl karşı çıkarsınız çocuklara yararı dünyaca kanıtlanmış, istatistikler falan neler neler yayınlanıyordu. Ama hangi süt işte zurnanın zırt dediği nokta burası. Sonra ne oldu okul sütüne bilenler söylesin. Kimse kanun çıkardı mı çocuklara zorla süt içirin diye.

Sanki aşıya karşı çıkanlar sadece cahil olan kesim ve inancından dolayı karşı çıkıyor sanılıyor. Bu aşı hangi aşı, aşısı yapılan hastalık zaten yıllardır ortada yok ise neden bu kadar zorla deliniyor çocukların kolları ?

Hala tehlike arz eden rastlanma sıklığı ciddi boyutlarda olan hastalığın aşısı olur anlarım. Birde devletin SGK ile bile parasını ödemediği binlerce liralık aşı, ilaç parası altında ezilenleri dinleyelim.

İstatistik harika bir sistemdir. Ve bu yüzden de manipülasyonda kullanılması son derece kolaydır. Mesela bir istatistik var amerikada sahillerde köpekbalığı saldırısı en fazla cumartesi-pazar oluyormuş. Bu istatistiği doğru faktörler ile yorumlayamayan insanları, köpekbalıklarının canının en çok haftasonları insan eti çektiğine inandırabilirsiniz.

Türkiye yollarında en fazla TOFAŞ marka araçların olduğu yıllarda, bu araçlar çok arızalanıyor servisler tıklım tıklım deniliyordu. Halbuki arıza oranını araç sayısı ile hesaplayınca o söylendiği kadar da çok arıza yüzdesi çıkmıyordu.

Bunları niye yazdım, insan, kendisine sunulan bilgiyi doğru kriterler ile yorumlama yeteneğini geliştirip kullanmadığı, anlatılanı, okuduğunu, izlediğini aynen kabul eden yapıya sahip olduğu sürece son derece kolay yönetilir ve sonra hayatının sonuna geldiğinde bir an yahu ben dünyaya niye geldim diye sorarak ruhunu terslim eder.

Basit , bencil kendini kurtarma refleksi. Tabiki tek başına olsa sorun değil ama toplum içinde olup da başkalarına makas atarak kaçabileceğini sanan cahilin " uyanıklığı". Tek başına kalsa sanki yaşam hakkı verecekler sana " malum dusmanlar". Ne bu dünyada ne de öbür tarafta sökmez bu cingozlukler.

O kadar haksızlığa, vurguna, peşkeşe göz yuman yığının tek derdi ürünlerin içinde domuz yağı, alkol vs var mı yok mu..

@Çetin ŞAHİNÖZ

Okullarda sütle, zorunlu aşıyı karşılaştıran bir zihniyete sahip olduğunuz için sizi tebrik ediyorum. Okullarda süt uygulaması bir alışkanlık kazandırma ve farkındalık uygulamasıydı. Okul çağına gelmiş çocuklara devletin sürekli süt imkanı sağlaması güzel bir sosyal anlayış olurdu, ancak toplumsal bir şart veya zorunluluk değildi.

Aşıya karşı çıkanlar keşke sadece cahil kesim olsa! Tam aksine, sözüm ona aydın ve üç beş kişisel gelişim - spritüel dünya kitabı okuyunca çok bildiğini sanan dangalak takımının başının altından çıktı bu aşı karşıtlığı nanesi.

Bu aşıların hangi aşı oldukları sağlık bakanlığının ve Dünya Sağlık Örgütü'nün sitesinde açık seçik yazar. Girer okursunuz. Öyle doktorların kıçından reçete ettiği iğneler değildir hiç biri. Uzun yıllar yapılan çalışmalarla belirlenir. Hepsi de ücretsizdir. SGK falan uğraşmazsınız, Aile Sağlık Merkezleri bu aşıları ücretsiz yaparlar, hatta yapmak için sizi çağırırlar!

Yıllardır ortada olmayan hastalıklar için de zorla delinmiyor çocukların kolları. Örneğin Çiçek Hastalığı yıllardır yok, etkin aşılama sistemiyle (Türkiye'nin çok iyi uyguladığı nadir batı normlarından biridir) 1975'ten beri Çiçek Hastalığı ülkemizde görünmüyor; dolayısıyla da artık Çiçek Aşısı vurulmuyor. Bu demek değil ki, her aşı hastalık bitince/azalınca kalkacak, hayır, evrim diye bir şey var, bazı virüsler kendilerini ortamlara göre adapte edebildiklerinden tek bir aşıyla yok edilemiyorlar, sürekli yeni aşılar geliştiriliyor. Bazı hastalıklar da çok salgın olduklarından dünyadan tamamen yokedilebilmiş değil; yıllardır Kızamık aşısı yapılmasına rağmen, son dönemde aşı karşıtı gerizekalılar yüzünden Kızamık hastalığına yakalanan nüfusta patlama yaşandı, bunların çoğu da yetişkin.

Gene bir başka örnek: Menenjit beyini etkileyen ölümcül veya kalıtsal hasar bırakabilen çok kötü bir hastalıktır. Ülkemizde Sağlık Bakanlığı'nın aşı takviminde Menenjit aşısı Meningokok A, C, W ve Y tipi bakteriler için bulunmakta. Ancak bizim ülkemizde genelde B ve W tipi bulunuyor. (W tipi daha çok arap ülkelerinde yaygın, çoğunlukla hacılar aracılığıyla taşınıyor, hacılarımızı artık zorunlu aşılıyoruz hacca gitmeden önce. Bu yüzden W tipi azalacak diye umuluyor) Ancak B tipi hala yaygın ve Sağlık Bakanlığı'nın aşısında bu tipe karşı korunma yok. (Şu an bütçesel sebeplerden SB bu aşıyı yapmıyor ama siz isterseniz B tipi aşısını ayrıca yaptırabiliyorsunuz) Peki neden B tipi çok yaygın? Çünkü diğer tiplere karşı aşılıyız! İşte bu konu bu kadar basit. Yakın zamanda B tipi de aşı takvimine girdiği zaman (devletimiz itibardan tasarruf olmaz saçmalığını bırakıp daha düzgün işlere bütçe ayırmaya başlarsa) bu tipde de azalma olacak.

Sağlık istatistiği kullanır, hem de çok güzel kullanır. Siz merak etmeyin, aşınızı yapın, yaptırın.

@Mert E.

Sevgili dostum, yazınızı okurken çok zorlandım, (konuyla alakası yok diyebilirsiniz belki) o kadar kaba kelimeler ve sert iddialar ile yazmışsınız ki meseleye odaklanmakta zorlandım. Dangalak, geri zekalı, kıçından reçete etmek, kelimeleri arasından atlayıp okumak çok zor oldu. Beni süt konusuna BENZEDİ diye yazdım diye ikisini karşılaştıran zihniyete sahip olmak teşhisine layık gördüğünüz için teşekkür ederim. Ben de bu sayede bakış açınızı anlamış oldum. Bu arada mesleğiniz de tıp eğitimi var mı yoksa kendinizi mi geliştirdiniz.

Burada tıbbi konuları tartışarak (ki benim bu konuda eğitimim yok) çözüme zaten ulaştıramayız.

Bakış açınıza, bilginize, hiç bir eleştiri getirme lüksüm yok ama yazı uslübunuza dikkat lütfen. Şimdi bu mesaja; sana ne benim uslubumdan, okumazsın olur biter yada senden mi öğreneceğim falan yazacaksanız hiç yorulmayın, çünki sadece doğru algıladığımı düşünmemi sağlar.

@Desert Fox
Sadece kendileri ölse sorun yok?

Geri