Scudo Sports

Çok sevgili Decatlon'a bir şikayet de benden :(

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
0
Merhaba çok sevgili arkadaşlarım. Şu ana kadar memnun kaldığım ancak son olayda gerçekten "bu nasıl bir işletme?" dediğim mağaza Decathlon ile ilgili olacak yazacaklarım.

4 ay önce Alur700 yol bisikletini almıştım. Aldığım günden beri jantta ve lastikte bir yalpalama mevcuttu. Aslında başlangıçta sadece lastikte diye düşünüyordum -lastik bir türlü oturmuyordu janta- daha sonrasında lastiği değiştirdiğimde, düz yolda yine aynı yalpalamayı hissettim. Bu beni çok rahatsız etti. Hafif kasisli bir yolda dıng dıng dıng diye zıplıyor hissi veriyordu bana.

Lastikleri değiştirdim sonrasında. Alabildiğim en ucuz yol lastiği olan Rubena syrinxleri aldım. Yalpalama %60-%70 oranında geçmişti ancak hala yalpalıyordu ve yüksek hızlarda gerçekten rahatsız ediyordu.

Bir de yeni olunca bisiklet daha da rahatsız ediyor insanı.

Her neyse ben de herhalde jant akortundandır diye düşündüm. Dikey yalpalamayı akort ayarı düzgün olduğunda düzeliyor diye izlemiştim videolardan. Gittim akortunu yaptırdım burdan bir arkadaşa. Akort yaptırdıktan sonra dikey yalpalama düzelmedi. Hatta hiç bir şey değişmedi sarsıntıdan. Sordum tekrar götürüp janttan dolayı dedi. Ben de eve gidip jantları söktüm, o oturmayan lastikleri de söktüm ve alayını Decathlon'a gönderdim.

Bayramdan önceki c.tesi günü göndermiştim. Sağolsun kargo firması benim paketimi göndermeden bayram tatiline çıkmış. Perşembe günü Decathlon'dan birinin teslim aldığını kargo takip numarasından baktığımda gördüm.

Yarın yani artık bugün (perşembe) ellerine geçeli 21 gün olacak. Dün aradım müşteri hizmetlerini. Dedim "benim bisiklete ihtiyacım var , yarın elinize geçeli 21 gün olacak, ne durumda, ne zaman göndereceksiniz" diye. Kadın demez mi "Bugün geldi kargonuz, depodan arkadaşlar getirdi bizim buraya, yarın sevk edeceğiz beyfendi, onarımı vs. yapılacak vs. vs." . Nasıl bir işletmedir bu anlamıyorum ki. 21 gün boyunca müşterinin tamir için gönderdiği kargoyu depoda tutuyorsunuz ve 20. günde benim aramamla beraber tamire göndereceğiz diyorsunuz. Şaka gibi gerçekten şaka gibi. 1 aydır bisiklete binemiyorum zaten, havaların son sıcak olduğu zamanlardı, canım ona ayrı sıkılıyor. Şimdi bir de bunların saçmalıkları çıktı. Kadına ne desem "haklısınız beyefendi, özür dileriz" demekten başka bir yardımı dokunmadı. Gerçekten çok sinirlendim ancak o kadına kızıp bağırmanın alemi de yok elbette.

İşte öyle arkadaşlar, eğer ki bir ürün göndermişseniz her gün arayınız, bilgi isteyiniz. Tamir olup gelmesini beklediğiniz gün! depodan çıkarabiliyorlar.

Scudo
Decathlon her ne kadar hesaplı ve iyi bir şirketmiş gibi gözükse de şahsen hiç sevmediğim bir mağaza. Evet aksesuardır çadırdır vs. ufak mebladaki sorun çıkarmayacak servisle uğraştırmayacak şeyleri tabi ki ben de buradan alıyorum ama bisiklet gibi ürünleri buradan almayı kesinlikle tasvip etmiyorum. Geçmiş olsun. 20 iş gününü geçtiğinde şikayette bulunun.

• Beğen
Tepkiler: slymntkn
Hocam hergün calisiyorlar mı yoksa hafta sonu tatil mi bunlarda orasını nasıl ögrenirim onu dusunuyorum :D Edicem şikayet kesinlikle. Çok sorumsuzca hareketler yani 20. Günde yeni depodan cikarttik ne demek anlamis degilim.

Decathlon yıl sonu indirimlerinden güzel bir jant seti yakalamanızı, mevcut jantları da trainer antrenmanında kullanmanızı söylemek istiyor olabilir. Şu aralar wiggle gibi sitelerde ciddi indirimler söz konusu.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@Anonim Aynen hocam vallahi. İş arıyorum şimdi, bir süre çalışabilsem kafidir, alırım istediklerimi de bir türlü bulamıyorum. Makarnaya talibiz :D

@Auron Sanchez En kötü bir r500 veya rs10 alıp en azından sorunsuz kullanın. Yurtdışında ortalama bir jant seti vergisiyle birlikte 750-1000 lira bandında ve öğrenci için gerçekten yüksek rakamlar. Bahsettiğiniz problem maalesef Türkiye halkına has gereksiz bir rahatlık ve boşvermişlikten kaynaklanıyor. Umarım kısa sürede sorununuz çözülür.

@Onur YCL
Sagolun hocam umarim ya. Her yere yazdim sikayet olarak daha cabuk ilgilensinler diye. Tuketici haklarina verecegim son care de gerek kalmaz muhtemelen.
Aynen ben o jantin ikinci elini dusunuyorum 200 250 liraya bulunuyor. Sadece arka jant+10lu ruble alsam, trainer bir de trainer lastigi alsam tamamdir. 700 750 liraya mal oluyor bana. Bunlari da sirf ugrasmamak icin aliyorum her sabah sök tak cok ugrastirir, malzemeleri de eskitir :krktm:

şahsen eskiden bisikletle haşır neşir olmadan önce severdim decathlon'u ama bisikleti aldktan sonra çok soğudum. ha oradan almadım bisikleti. ama şunu gördüm mahalle bisikletçisi bile oradaki ürünü çok daha ucuza satabiliyor, ufak tefek dediğimiz herşey çok pahalı. seçenek çok oldğundan alışmışız ufak işlerde uğruyorz ama artık eskisi gibi güzel de gelmemeye başladı

Decathlon kendine çeki düzen vermeli. Hakkında her gün yeni bir şikayet okumaktan bi hal olduk. Artık eski cazibesini yitirdiğini ben de kesinlikle düşünüyorum. En azından ucuz gelmiyor artık bana. Ve neden ben hep Decathlonun kendi ürünlerini almaya zorlanıyorum?
Domyos, Artengo, Quechua falan... Üstelik bu ürünlerin fiyatının çok düşük olmasını beklerken bazı modellerde neredeyse en kaliteli markalarla yarışıyorlar.

Işık almak istiyorum ve küçücük bir ışık 15 lira falan... yuh yani.
Altılı ve hem de kendinden yapışkanlı olmayan yama aldım geçen gün 10 lira mıydı neydi... Bence çok pahalı.

Geçmiş olsun hocam Alur 700 konusunu takip ediyordum orada şikayetleriniz okumuştum, umarım en yakın zamanda sorununuz çözülür.

Decathlon dan indirim oranı yüksek olmayan hiç bir ürün almadım, ilk rockrider 8.1 aldım 1900>1400TL, daha sonra 3000>2400TL rockrider 8.3 aldım, son olarak geçen gün xs beden triban 500 aldım inanılmaz bir indirim vardı 1299TL normal fiyatı xs bedene seri sonu indirimi yapmışlar, 699TL bedel ile aldım, 168cm boyum var, 72cm iç bacak mesafem, gidon yükseltme aparatı aldım Özceylanlar bisikletten 30 TL, gayet vücuduma göre fitledim makinayı, lastikler 650/23c olsun gayet akıcı ve hafif bir bisiklet, mağazada rafta arkalarda kalmış 650 iç lastikler buldum, 4 tane yedek aldım 10TL den tanesi. Geçen yıllarda yine seri sonu çok güzel bisiklet kıyafetleri sattılar çok çok ucuza. Demek istediğim böyle büyük indirimler harici decathlondan bisiklet grubundaki hiç bir mal alınmaz, çoğu gereksiz pahalı ve kalitesiz. Bir ürün alırken iyice karar vermeden bulaşmayın, çünkü personeli bilgisiz market mantığındaki bu firmada sorun yaşamak kaçınılmaz, bunları göze alın ki daha sonra kötü sürpriz olmasın.

• Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
Almanya'da yaşamama rağmen, Canyon'a tamir amacıyla gönderdiğim bisiklet 2 ay sonra geri geldi. Belgelere bakılırsa ilk 1 buçuk ay hiçbir şey yapılmamış. Yaz dönemi bisiklet dönemi olduğu için firmalar yoğun olabiliyor. Takipçi olup, ara ara bisikleti sorgulamak lazım. Yoksa erteleyip duruyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
Bende Dechathlon müştersiyim uzun zamandır. İlk zamanların kalite ve ilgisinden malesef eser yok. Ve tüm bunları yüzlerinede söylüyorum.

decathlonda artık sadece indirimli ürünleri takip ediyorum.. yeni çıkan android uygulaması da bu konuda başarılı, seri sonu kısmından herşeyi takip edebiliyorsunuz..
mesela ter tutmayan polyester tshirtleri bazen 19.90 yapıyorlar, deseni de rengi de güzel oluyor.. mağazada denk gelirsem alıyorum geçiyorum..

ayrıca DOMYOS diye bi markaları var, acayip dandik.. resmen pazar malı kıvamında.. bu markadan kesinlikle uzak durun, KIPSTA ürünleri daha başarılı..
bir de 300 serisi olan herşeyden uzak durun.. bu seri sizi mağazaya çekmek için orada sanki.. 500 serisi olanlar daha iyi ama onlar da pahalı

Kargoya verildikten sonraki bayram ve pazarları çıkarıyorsunuz. Cumartesi günleri kanunen iş günü 20 günü dolduruğunuz an yazılı olarak bisikletten faydalanamadığınızı ve yenisini talep ettiğinizi iletiyorsunuz firmaya. Kanuni süreci başlatıp değişim kararı çıkarmaları gerekli. Yine de yapmaz iseler, tüketici hakem heyetine başvurur iseniz (kargoya verdiğinize dair evrak, fatura v.s.) onlar sizi yönlendirecektir.

@Agent_WD40 Malesef dediklerinizi yapmadılar. Bugün geçen gün yazdığım mesaja yanıt geldi, "elimize yeni ulaştı, en kısa sürede çözüp göndereceğiz" yazmışlar. Yani hem suçlular hem güçlüler. Ben onlara gönderdiğim zamanı yazıyorum, onlar bana yeni ulaştık diyor. Noreply mesaj atmasalar baya bir şey yazmıştım da geri geldi bana yazdıklarım :D Hangi günler çalışıyor bilmiyorum ki (her gün çalısıyor diye biliyorum tamir bölümü). Pazartesi bir daha arayacağım, olmadı kanuni işlem başlatacağım kesinlikle.

@Auron Sanchez Ulaştığı tarihin bir önemi yok. Kanunen sizden çıktığını ispat ettiğiniz tarih geçerli. Bölgenizdeki tüketici hakem heyetine ulaşın.

Özür diliyorum kargo değil. Servis ithalatçı v.s. ye tesliminde başlar deniyor. Kargodan Decathlona teslim edildiği tarihten itibaren resmi bayram ve pazarları çıkararak 20 gün sayacaksınız.

Geri