Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Continental GP4000S II

Ağustos başında Wiggle'dan aldığım lastiklerden biri maalesef bana düne kadar dayanabildi. Gece işe giderken Aksaray'dan Unkapanı'na doğru yol alıyordum ki içi su dolu bir çukura girdim. Hem ön hem de arka lastiklerim patladı. Yaptığım inceleme sonucunda arka lastikte bir yarık oluştuğunu gördüm. Maalesef lastik kullanılamaz hâle geldi. Geçici olarak ön lastiği arkaya geçirip öne de kenarda duran 23'lük Vittoria Zaffiro'yu taktım. Artık daha ucuz lastiklere yönelmeyi düşünüyorum.

IMG_20180820_082918.jpg

Scudo
Ben bu lastikleri temmuz basindan beri kullaniyorum. Kesinlikle iyi bir patlak koruyucu sivi koymak sart. Ben paraya kiyip bu lastikleri aldiktan sonra kaliteli bir sivi kouruyucu ile destekleyerek 1750 km kadar kullandim. Gercekten memnun kaldim bu surecte, sonra yama yapamayacagim bir kucuk civi nedeniyle ilk patlagimi yasadim.
bunun disinda bir iki kez ani fren yapmak zorunda kalinca lastigin yuzeyinde hafif asinma gordum.
kesinlikle dikkatli kullanilmasi gereken ama ayni zamanda son derece performansli ve suruse avantaj katan bir lastik.
Bekliyorum bakalim biz ne zaman yasayacagiz sorunu?

Link veremiyorum, "Dış Lastik Dolgusu :)" diye bir başlık açıp S2'lere yaptığım işlemi yazdım. Ama benim yarık iç katmana ulaşmamıştı.

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@D. Oğuz

vay gidi yıllar vay... Euro 3 liraymış..

• Beğen
Tepkiler: yokgibi
@yuzenis bence burada lastiğiniz yetersiz basınç nedeniyle yarılmış. Ağırlığınıza göre değişir ama uygun basınçla hiç bir lastikte böyle olmaması gerekirdi.

@IMad

Hangi urunu kullandiniz link verebilir misiniz?

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Ozan k. Girdiğim çukurun fotoğrafı aşağıda. Derinliği 10-12 cm civarında. Beyaz Masa'ya bildirmeme rağmen bu olaydan iki gün sonra gittiğimde hâlâ aynı şekilde duruyordu. Basınç düşüklüğü de yarılmaya katkı sağlamış olabilir dediğiniz gibi. IMG_20180821_215749.jpg

• Beğen
Tepkiler: Ozicu ve Ozan k.
bu lastikleri bir buçuk yılda 3 kez patlattım vaktinde 85-90 psi hava vururdum konforlu oluyor diye , meğer hava çok az geldiği için 3 kez taş iç lastiği patlaktım fakat dışını yarmadım. 1 yıldır da 110-115 psi hava vuruyorum kasislerde kaçıyorum genelde kaçmaya yer yoksada artık elime alıp geçiyorum. buradan anladım ki 110-115 pis ideal değer max. değer zaten 120psi. 110 psi da bisiklet taş gibi oldu her darbeyi hisseder oldum konforum sıfırlarda hatta eksilerde ama güvenlik için şart

Havale fiyatı üzerinden %23 indirimli hali ile 250 lira fiyat iyi değil mi erdoğ bisiklette şu an için?

@Koray GürelMerlin e de bir bakin derim

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merlin euro u hala 5 liradan hesaplıyor galiba continental 4 season lastik 30.3 euro 161 tl.

IMG_5131.JPG
Bugünkü turumda yine hüsrana uğradım.
Bir sene içinde aynı marka aynı model dış lastik Continental Grand Prix 4000S II üçüncü defa aynı şekilde yarıldı.
Bir daha kesinlikle bu marka lastiği tercih etmeyi düşünmüyorum.
Alacak arkadaşlarda varsa iki çift alsın bir çiftinide yanında taşısın yolda kalmayın.
Bazı arkadaşlar çıkabilir markayı kötüleme diye fakat bir sene içinde bir değil iki değil üçüncü kez aynı şekilde olunca verdiğin paranın karşılığını alamayınca kendini enayi yerine düşmüş hissediyorsun.
Alacak arkadaşlara en azından referans olur. Her neyse Eylül ayında 1000 km tura çıkacağım. Bana bir çift dış lastik lazım ve araştırmalarım sonucu Schwalbe durano plus 700x25 marka dış lastiği önerenler oldu.
Sizlerinde önerileriniz varsa açığım.

@Emre7055
Plus serisi değilde double defance serisini öneriyorum plus serisi ağır oluyor zırh kalınlığından ötürü ve lastiğin yanağında zırh olmuyor benim önerdiğim modelde hem yanak tarafında hemse sırt tarafında zırh mevcut.

• Beğen
Tepkiler: okaancetin
@Fırat Ç.
Peki önerdiğiniz double defance serisi dış lastiği nerden temin edebilirim.
Türkiyede satış yapan bir site bulamadım. Bildiğiniz bir site varsa paylaşabilirmisiniz.

@Emre7055
Ben wiggle.com dan almıştım, Türkiye ye göre 2/3 daha az ücret ödedim.Dolar kuru 3,9 iken.

@Kaan.Özçelik
Açtığınız konuyu inceledim. Fakat geçici bir çözüme benziyor.
Eylül ayında 1000 km Ege turu yapmayı planlıyorum riske atamam.
Yinede öneriniz için teşekkür ederim.

@Fırat Ç.
Peki vittoria rubino pro g+ marka dış lastik hakkında deneyiminiz veya bilginiz var mı?
Bir çift sıfır satan birini buldum facebook üzerinde çift fiyatı 350 tl

Geri