Scudo Sports

Corelli Kullanıcıları Kulübü

Bayii den alacaksanız alın çünkü sitede parçada değişiklik hakkı corelliye ait diyor. Orada yazmayan şey gönderirler kötü olur sisin için

• Beğen
Tepkiler: tahakoçak
Scudo
merhaba ben 12 yaşındayım ve eski bir belderia kullanıyodum artık zinciri felan paslanmış ve değiştirme kararı aldım corelli dusty veya corelli 3.0/3.1 düşünüyorum onun yerine bisan al diyenler var sizce ne alıyım herkes corelliden mağdur gibi gözüküyor ama benim hoşşuma gitmişti

Kadro, taş gibi kardeş ancak boya ve componentler ucuz olanlarda hiç iyi değil. Yani corelli alırsan 2020, 2019 gibi biraz yeni ve üst sınıf malzeme kullanılan modeli olsun. Misal tourney setli ürün alma.

yaklaşık 1 hafta önce aldığım snoop 5.1'le ben de aranıza katıldım. bir haftada yaklaşık 100km yol yaptım. Yaptığım yolun yüzde 60ı dağ taştı.
Bir hafalık kullanımım sonucu aktaracaklarım;
Benim aldığım bisikletteki iç ve dış lastik CST'ydi. lastiğim iki kere patladı. tekerlekler kadroya civata ile bağlı olmadığından dolayı lastik değiştirmek çok kolay oldu.
Şu anlık süspansiyonu çok iyi, vites geçişleri biraz can sıkıcı ama 1600 liralık bisiklet için gayet iyi bence.
Tekerleri tak çıkar yaptığımdan mı, yoksa çok toz toprak içine girdiğimden mi bilmiyorum, ön disk fren arada ses çıkarıyor ama çok rahatsız edeci bir ses değil.
Genel olarak bisikletten memnunum. parasının karşılığını fazlasıyla veriyor. karşılacağım sorun olursa yazarım.

Bu arada lastiker CST 88R-002052 (27.5x2.25) nette ara ara hakkında bir şey bulamadım3.PNG

yaklaşık 1 hafta önce aldığım snoop 5.1'le ben de aranıza katıldım. bir haftada yaklaşık 100km yol yaptım. Yaptığım yolun yüzde 60ı dağ taştı.
Bir hafalık kullanımım sonucu aktaracaklarım;
Benim aldığım bisikletteki iç ve dış lastik CST'ydi. lastiğim iki kere patladı. tekerlekler kadroya civata ile bağlı olmadığından dolayı lastik değiştirmek çok kolay oldu.
Şu anlık süspansiyonu çok iyi, vites geçişleri biraz can sıkıcı ama 1600 liralık bisiklet için gayet iyi bence.
Tekerleri tak çıkar yaptığımdan mı, yoksa çok toz toprak içine girdiğimden mi bilmiyorum, ön disk fren arada ses çıkarıyor ama çok rahatsız edeci bir ses değil.
Genel olarak bisikletten memnunum. parasının karşılığını fazlasıyla veriyor. karşılacağım sorun olursa yazarım.

Bu arada lastiker CST 88R-002052 (27.5x2.25) nette ara ara hakkında bir şey bulamadım263687 dosyayı görüntüle
Hayırlı olsun reis . bi süre bekliyoruz bakalım o vites geçişleri veya ön diskten gelsn seslere ne olacak :D. Umarım 100 km yi o sele boyuyla yapmamışsındır 1.40 değilsen

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
Hayırlı olsun reis . bi süre bekliyoruz bakalım o vites geçişleri veya ön diskten gelsn seslere ne olacak :D. Umarım 100 km yi o sele boyuyla yapmamışsındır 1.40 değilsen

yok dostum fotoyu daha bisikleti almadan önce çekmiştim. seleyi biraz daha büyük bir sele ile değiştirdim ve tabi ki yülselttim. çok teşekkür ederim bu arada.

• Beğen
Tepkiler: İsa DEMİRKOL
Corelli Snoop 4.0'a sahibim ve 3 yıldır kullanıyorum.
Bisikleti 1100TL'ye aldım ve şu ana kadar sadece parça masrafı 830TL.
Sizce bu masrafım sizce değmiş mi?
Ve şu güncellemeleri yaptım.
  • Shimano SL-M315-L ve SL-M315-8R vites kolları
  • Zozo AL-301A fren kolu
  • Shimano Altus RD-M310arka aktarıcısı
  • Sram 3.0 orta aktarıcısı
  • Btwin zincir (Decathlon Referans numarası : 8203905 )
  • Shimano Organik Balata B01S
  • Kenda Kick Back 26 * 1.75 arka tekerlek

Bu yükseltmeleri yaptım sizce nasıl olmuş.
    İlerleyen zamanlarda frenleri hidrolik sisteme geçirmeyi düşünüyorum eğer
    bir öneriniz olursa yazın lütfen.

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
hayırlı olsun güle güle kullan. Olmuşla ölmüşe çare olmadığından bence biri çıkar gereksiz olmuş der keşke harcamasaydın der senin moralin bozulur. Bu yüzden sana bir tavsiyem aldığın bir malın fiyatını önceden araştıracaksın ki sonradan üzülmeyesin ah çekmeyesin. Yaklaşık bende önceki corelli bisikletime senin kadar masraf yapmışımdır ama inan bir gram pişman değilim yine olsa yine masraf yapardım. Yeni bisikletim de corelli ona da yeni parçalar alıyorum parçalarını değiştiriyorum. Ha evet şu bir gerçekki yaptığım bu masraflara daha üst seviye bisiklet alınır mı alınır ama bana ait bi bisiklet olmaz emek verdiğin her şey en iyisidir böyle düşün.

Neredeyse bisiklet parası kadar masraf olmuş ama uzun vadede iyi olur diye düşünüyorum :harika:

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren ve Anonim
2000TL ye daha iyisi alınır mı?
Evet 2. el alınır ancak 2. el olduğu için yine bazı eksikleri olacaktır.
Ama bu 3 senede toplamadım son 6 ay pandemi döneminde aldım.
Ki şuan sıfır Kron xc100 2000 TL ve üstü bir fiyatta.

• Beğen
Tepkiler: celilyafes
Bu dönemde bisiklet bulmak bile zorken her türlü artıdasın bence. Üst seviye bisiklet alınır derken ben kendim içim demiştim. Benim masraflar baya fazlaydı çünkü :)

• Beğen
Tepkiler: Anonim
Bisikletle 1 yılı doldurmak üzereyiz az kaldı. Memnun muyum? Sorunlar yaşattı fakat nefret ettirecek kadar bıktırmadı.

Bisikletle 1 yılı doldurmak üzereyiz az kaldı. Memnun muyum? Sorunlar yaşattı fakat nefret ettirecek kadar bıktırmadı.
Merhaba, ne gibi sorunlar yaşadınız ? 19 mayıs tarihinde aldım ilk 3-5 gün 10 km sonrasında 20-30 km lik turlar yapıyorum. 2 gündür fran pabuçlarımdan çok ses gelmeye baladı ama hava sıcaklığı da baya düştü. Ondan mı acaba. Başka bir sıkıntı yaşamadım. En kısa zamanda pabuçları değiştireceğim ama ne alacağımı bilmiyorum açıkcası

• Beğen
Tepkiler: Geronix
Merhaba, ne gibi sorunlar yaşadınız ? 19 mayıs tarihinde aldım ilk 3-5 gün 10 km sonrasında 20-30 km lik turlar yapıyorum. 2 gündür fran pabuçlarımdan çok ses gelmeye baladı ama hava sıcaklığı da baya düştü. Ondan mı acaba. Başka bir sıkıntı yaşamadım. En kısa zamanda pabuçları değiştireceğim ama ne alacağımı bilmiyorum açıkcası
Baradine m960-V
Ayrıca parça değiştirmekte çok acele etmeyin. Belli ki yeni başlamışsınız ve pek bilginiz yok o yüzden danışın çoğu şeyi. Bisikletçilere de güvenmeyin(dükkanları olan)

İlk aldığımda baya sorun yaşadım diyebilirim. Özellikle arka göbeğin yamuk çıkması benim için en kötüsüydü. Frenler çabuk gevşiyor ve bi' ara arka göbekten deli gibi sesler geliyordu. En son tabi o sesler kesildi fakat aynakoldan geliyordu en son. En son ise aynakolum kırıldı. Pedala ayağımı atar atmaz koptu dökme demirden yapmışlar bildiğiniz. Mitas lastiklerde çok çabuk eriyor o yüzden bence şu an sağlam olsa da yedek lastik alın çünkü hem fiyatlar artıyor hem de ilerde acil bir durumda zorlanmazsınız. Bunların dışında bir kaç küçük problem dışında sorun çıkarmadı.

Fren papuçları çok çabuk yıpranıyor diyebilirim. Eğer yağ, wd40 vs. değdi ise o yüzden de ses geliyor olabilir.

İlk aldığımda baya sorun yaşadım diyebilirim. Özellikle arka göbeğin yamuk çıkması benim için en kötüsüydü. Frenler çabuk gevşiyor ve bi' ara arka göbekten deli gibi sesler geliyordu. En son tabi o sesler kesildi fakat aynakoldan geliyordu en son. En son ise aynakolum kırıldı. Pedala ayağımı atar atmaz koptu dökme demirden yapmışlar bildiğiniz. Mitas lastiklerde çok çabuk eriyor o yüzden bence şu an sağlam olsa da yedek lastik alın çünkü hem fiyatlar artıyor hem de ilerde acil bir durumda zorlanmazsınız. Bunların dışında bir kaç küçük problem dışında sorun çıkarmadı.

Fren papuçları çok çabuk yıpranıyor diyebilirim. Eğer yağ, wd40 vs. değdi ise o yüzden de ses geliyor olabilir.
Freninin gevşemesinin sebebi o iğrenç vites kolları yüzünden. Bence sen de elini çabuk tut bu bisiklete devam ediceksen o vites kollarından kurtul. Ayrıca fren pabucunu güzel bir şey alırsan çabuk erimez. Vites fren ayarı yapmayı da öğren çok ihtiyacın olur , işine yarar.

• Beğen
Tepkiler: Geronix
Freninin gevşemesinin sebebi o iğrenç vites kolları yüzünden. Bence sen de elini çabuk tut bu bisiklete devam ediceksen o vites kollarından kurtul. Ayrıca fren pabucunu güzel bir şey alırsan çabuk erimez. Vites fren ayarı yapmayı da öğren çok ihtiyacın olur , işine yarar.
Evet vites kolları berbat. Üstelik fren ile vites birleşik olduğu için birine bir şey olsa komple değişmek zorunda. En kısa sürede değiştirmeyi düşünüyorum fakat şu an ondan önce değiştirmem gereken parçalar var.

Geri