Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Corelli Kullanıcıları Kulübü

Çok tatlı duruyor güneşe falan bırakmamaya özen göster rengi kaçmasın. Bir zamanlar benimki de böyle parlardı...
Teşekkür ederim, her yeni firmada hatta bisiklet için söylemiyorum. Apple gibi büyük bir telefon üreticisinde bile kronik sorunlar varken. Bence zamanla düzelir her şey.

• Beğen
Tepkiler: İsa DEMİRKOL
Scudo
@tahakoçak maaşallah güzel bisiklet amortisör nasıl sıkıntı varmı

• Beğen
Tepkiler: tahakoçak
@tahakoçak sorunlu olan bana denk geldi galıba :)
Muhtamelen. :) Her dönem sıkıntılı ürünler olabilir. Havalar ısınsın yasın 1500 km yapma planım var. Eski bisikletim ile 2600 km yaptım. Biraz fazla atlayıp zıplıyordum. Birkaç yüz kere akort ve tel kırıması dışında sorun olmamıştı. Tabii bunula yok öyle şeyler.

Konuyu açalı aylar olmuş... Bisikletimi alalı da baya oldu. Snoop 4.1 ile uzun kullanım deneyimimi sizlerle paylaşmak isterim.

İlk önce, yazmışsınız zaten fakat ben de bir şeyler eklemek isterim Corelli kalite kontrol işini güzelleştirmeli. 6 sayfa mesaj yazılmış her sayfada kalite ile ilgili bir sorundan bahsedilmiş neredeyse. 2021 yılı itibari ile kaliteleri artar bisikletlerin umarım.

Bisiklet çok sorunlu. İlk aldığımdan beri sorun üstüne sorun yaşıyorum mekanik problemler, kozmetik problemler derken bu hevesimi baltalıyor.

Rengini artık sevemiyorum. Gözüme çok cırtlak geliyor açık sarı renge sahip geceleri iş görür diye seçtim fakat artık beğenemiyorum. Mesela cırtlak bir sarı yerine biraz daha koyumsu bir sarı olsaydı daha iyi olurdu gibi. Aslında biraz garip bazen hoşuma gidiyor fakat bazen hiç sevmiyorum.

Kullandıkları Mitas lastikler berbat. En kısa sürede değiştirmek istiyorum ön lastik hadi tamam fakat arka lastik dümdüz olmuş durumda. Hatta bu lastiği kullanan başka birisinde artık lastiğin iç yüzeyi gözükmeye başlamıştı.

Sele borusu ve sele berbat halde. Kelepçe parçası kayboldu idare etmelik farklı bir kelepçe kullanıyoruz. Sele ile boruyu bağlayan aparata hiç girmiyorum zaten o paramparça olmuş durumda.

Frenler güzel fakat sürekli bakım istiyor. Kullanır kullanmaz gevşiyor ve geçen sayfalarda bahsedilmiş o fren kolunun takılma sorunu bende de var. Fakat performansından memnunum şimdilik en azından iş görüyor.

Maşa kısaca kalitesiz. Yağmurlu havalarda ıslandığı için çok iyi çalışıyor fakat onun dışında hiç bir işe yaramıyor. WD40 daha sürmedim. Kalitesiz olsa bile ben takmıyorum şu an.

Ara ara bisikleti satmayı bile düşündüm. Benim ilk bisikletim o yüzden hiç satmamayı düşünüyorum fakat yaşadığım sorunlardan dolayı bunu bile düşündüm.

Ama şu an memnunum diyebilirim. Belki bana şimdi "bu kadar sorun yaşamışsın enayi misin?" diyebilirsiniz haklısınız da fakat memnunum. Param buna yetti ve bunu aldım zaten şu an satsam bile 2. el ne alabilirim ki? Fakat acilen dış lastik ve seleye ihtiyacım var.

Konuyu açalı aylar olmuş... Bisikletimi alalı da baya oldu. Snoop 4.1 ile uzun kullanım deneyimimi sizlerle paylaşmak isterim.

İlk önce, yazmışsınız zaten fakat ben de bir şeyler eklemek isterim Corelli kalite kontrol işini güzelleştirmeli. 6 sayfa mesaj yazılmış her sayfada kalite ile ilgili bir sorundan bahsedilmiş neredeyse. 2021 yılı itibari ile kaliteleri artar bisikletlerin umarım.

Bisiklet çok sorunlu. İlk aldığımdan beri sorun üstüne sorun yaşıyorum mekanik problemler, kozmetik problemler derken bu hevesimi baltalıyor.

Rengini artık sevemiyorum. Gözüme çok cırtlak geliyor açık sarı renge sahip geceleri iş görür diye seçtim fakat artık beğenemiyorum. Mesela cırtlak bir sarı yerine biraz daha koyumsu bir sarı olsaydı daha iyi olurdu gibi. Aslında biraz garip bazen hoşuma gidiyor fakat bazen hiç sevmiyorum.

Kullandıkları Mitas lastikler berbat. En kısa sürede değiştirmek istiyorum ön lastik hadi tamam fakat arka lastik dümdüz olmuş durumda. Hatta bu lastiği kullanan başka birisinde artık lastiğin iç yüzeyi gözükmeye başlamıştı.

Sele borusu ve sele berbat halde. Kelepçe parçası kayboldu idare etmelik farklı bir kelepçe kullanıyoruz. Sele ile boruyu bağlayan aparata hiç girmiyorum zaten o paramparça olmuş durumda.

Frenler güzel fakat sürekli bakım istiyor. Kullanır kullanmaz gevşiyor ve geçen sayfalarda bahsedilmiş o fren kolunun takılma sorunu bende de var. Fakat performansından memnunum şimdilik en azından iş görüyor.

Maşa kısaca kalitesiz. Yağmurlu havalarda ıslandığı için çok iyi çalışıyor fakat onun dışında hiç bir işe yaramıyor. WD40 daha sürmedim. Kalitesiz olsa bile ben takmıyorum şu an.

Ara ara bisikleti satmayı bile düşündüm. Benim ilk bisikletim o yüzden hiç satmamayı düşünüyorum fakat yaşadığım sorunlardan dolayı bunu bile düşündüm.

Ama şu an memnunum diyebilirim. Belki bana şimdi "bu kadar sorun yaşamışsın enayi misin?" diyebilirsiniz haklısınız da fakat memnunum. Param buna yetti ve bunu aldım zaten şu an satsam bile 2. el ne alabilirim ki? Fakat acilen dış lastik ve seleye ihtiyacım var.
:D öngörmüştüm ama sağlık olsun. Bisikletinizle daha çok bağ kurmak istiyorsanız parça değişimi yapın biraz ama gerçekten işlevsel parçaları öğrenmek isterseniz en çok değişmesi gereken parçaları yazabilirim. Uzun vadede değiştirebilirsiniz. Her ay ufak üfak bir parça değişimi bisikleti güzel hâle getirir. Benim de durumum berbattı ama araya biraz shimano serpiştirince 3.1 modeli ile bile mutlu olmayı öğrendim. Özellikle güzel bir 720 mm gidon bulunca :D. Sele borusundan çok yakınmışsınız o kadar acı çekmeye değme bence aliminyum güzel bir sele alabilirsiniz 50 tl ye falan. Bi de kendiniz tamir etmeyi de öğrenince tadından yenmiyor. Büyük ihtimal vites kolları parmaklarınıza acı çektiriyor özellikle ön vites. Bence onlardan kurtulun yazık o parmaklara 🥺. Gerçekten o kollar değişince büyük fark hissedeceksiniz.

Corelli trivor 1 aldım ben de. Parçaları shimano olduğu için seçtim özellikle. Parçadan kastım vites attırıcıları. Diğerleri standart. Zaten başlangıç bisikleti, normal olduğunu düşünüyorum. Mavi, beyaz, siyah rengi aldım. Çok güzel duruyor. Ufak ufak da abartmayacak parçalar ekliyorum. Elcik alacağım mesela kendi elciği kötü. Sele çok kötü ama şimdilik idare ediyorum ( bu ara çok kullanmıyorum :)) lastiklerden arka çabuk yıprandı gibi geldi bana da. Onun haricinde arka frene bakmam lazım. Genel olarak bu sınıf bisikletlerde sorun olmayacak şeyler heralde bunlar. En güzel tarafı da tamir, bakım, değişim yaparken bisiklet dünyasına iyice giriyorsunuz, tanıyorsunuz. Güzel bir şey :)

:D öngörmüştüm ama sağlık olsun. Bisikletinizle daha çok bağ kurmak istiyorsanız parça değişimi yapın biraz ama gerçekten işlevsel parçaları öğrenmek isterseniz en çok değişmesi gereken parçaları yazabilirim.
Hocam çok zahmet olur aslında fakat gerçekten parça değişimine ihtiyacım var. Ne alacağımı hiç bilmiyorum internette bakıyorum bir sürü çeşit çeşit ürün kafa karışıyor.

Uzun vadede değiştirebilirsiniz. Her ay ufak üfak bir parça değişimi bisikleti güzel hâle getirir. Benim de durumum berbattı ama araya biraz shimano serpiştirince 3.1 modeli ile bile mutlu olmayı öğrendim.
Dediğiniz gibi yapayım o zaman her ay güzel parça değişimi iyi gelir bisikleti aldığımdan beri bozulan parçalar hariç her şey stok. Umarım ben de 4.1'imden memnun olurum.

Özellikle güzel bir 720 mm gidon bulunca :D. Sele borusundan çok yakınmışsınız o kadar acı çekmeye değme bence aliminyum güzel bir sele alabilirsiniz 50 tl ye falan.
Gidondan memnunum sadece biraz alçak gibi geliyor fakat pek sorun değil gibi. Sele konusu ise şöyle; ben sele ve sele borumdan memnunum tek aradığım parça o sele ile sele borusunu birbirine bağlayan parça o parçanın seleyi tutan tırtıkları dümdüz olmuş fakat hiç bir türlü alyanlı olan modellerinden bulamadım bulsam benim bisiklete uyar mı emin değilim.

Bi de kendiniz tamir etmeyi de öğrenince tadından yenmiyor.
Kendim lastik değiştirmeyi öğrendim. Fren ayarı yapmaya da çalıştım fakat acil durumluk yapabiliyorum zaten pek kaliteli frenleri yok ayar yapmak zor. Ama gerçekten dediğiniz gibi tadından yenmiyor o kendimiz tamir edince gelen his.
Büyük ihtimal vites kolları parmaklarınıza acı çektiriyor özellikle ön vites. Bence onlardan kurtulun yazık o parmaklara 🥺. Gerçekten o kollar değişince büyük fark hissedeceksiniz.
Ön vites arttırma tuşu cidden mahvediyor insanı hatta bi' ara parmağımı öyle bir zorladım ki bir kaç gün ağrıdı hatta bir şeylere bastıramadım bile parmağımı ağrıdan. Bir de ikisinin yapısı birleşik bu da kötü birisi bozulduğu zaman hepsi değişmek zorunda. Almak isterim ama kaliteli bir modelin fiyatı nedir, değer mi? hiç fikrim yok. Her şey için teşekkürler bu arada.

BAŞLIYORUM . SNOOP SERİSİ DEĞİŞTİRİLMESİNİ ÖNERDİĞİM PARÇALAR :ddd
1. Vites kolları kesinlikle değişmeli o kollar adamı öldürür. Shimano tourney serisi vites kollarına bakabilirsiniz 200-250 tl civarıdır.
2.Arka lastik zaten klasik ocelot var üstünde o mitas lastiği satarken satıcı direk şey diyor: "Reis ayıp olmasın ama al idarelik hehe :dd" direk o maksatla koymuşlar üstüne. Güzel bir cst alınabilir arka için ama ön pek erimiyor o kalsın. (Cst jack rabbit; kaydırmayı seviyorsanız cst gripper).
3. Arka göbekler snoop 3.1 de noname idi güzel rulmanlı bir göbek ile değişebilirsiniz akıcılığı hissedeceksiniz. Ön göbek değişmedim ama değişmem lazım heralde o da ağır veboş bir şey. Tabii 4 serisinde adam gibi göbek kullandılar mı bilemiyorum öyle ise öneririm. Arka göbek için shimano tourney göbek bakabilirsiniz. 150 tl dir heralde set yapmaya çalışın işte elinizden geldiğince.
4. Orta göbek kesin çat çat sesi yapıyordur onu da bisikletçinizde herhangi güzel bir göbekle değişebilirsiniz 150 tllik falan
5. Şöyle bir 2000 km de falan zincir uzayacak ve atıp tutacaktır onu değiştiğiniz zaman rubleyi değişin o kadar fark edicek ki aklınız hayaliniz duracak aşırı güzel vites geçicek. Shimano megarange veya 14 -28 lik shimano rublelerine bakabilirsiniz.
6. Sele borusu çelik ben ayıptır söylemesi kıçımla yamulttum drop atarken bahane çıktı bana da direk güzel bir aliminyum aldım alyanlı.
7. En önemliler bunlardı kesin fark yaratacaklar. Aynakol var bi de dacron yazılı olan bence güzel çalışıyoe pek sıkıntı çıkarmadı ama değişse daha tatlı olabilir.
8. Pardooon ön vitesi unuttum kesinlikle değişmeli shimano tourneyin 3 lü ön vitesiyle değişebilirsiniz 50 tl cik fiyatı vardır. (Ön aktarıcı)
9. Yani mpdifiye olarak da gidon gidon boğazı değişebilirsiniz ikisi de çelik çünkü ağırlık azaltır.
Bisiklet rengi konusuna gelecek olursak çabuk çizilir ve rengi ağarabilir öyle durumlara da hazırlıklı olun :(. Güneşe bırakmamaya çalışın.

BAŞLIYORUM . SNOOP SERİSİ DEĞİŞTİRİLMESİNİ ÖNERDİĞİM PARÇALAR :ddd
1. Vites kolları kesinlikle değişmeli o kollar adamı öldürür. Shimano tourney serisi vites kollarına bakabilirsiniz 200-250 tl civarıdır.
2.Arka lastik zaten klasik ocelot var üstünde o mitas lastiği satarken satıcı direk şey diyor: "Reis ayıp olmasın ama al idarelik hehe :dd" direk o maksatla koymuşlar üstüne. Güzel bir cst alınabilir arka için ama ön pek erimiyor o kalsın. (Cst jack rabbit; kaydırmayı seviyorsanız cst gripper).
3. Arka göbekler snoop 3.1 de noname idi güzel rulmanlı bir göbek ile değişebilirsiniz akıcılığı hissedeceksiniz. Ön göbek değişmedim ama değişmem lazım heralde o da ağır veboş bir şey. Tabii 4 serisinde adam gibi göbek kullandılar mı bilemiyorum öyle ise öneririm. Arka göbek için shimano tourney göbek bakabilirsiniz. 150 tl dir heralde set yapmaya çalışın işte elinizden geldiğince.
4. Orta göbek kesin çat çat sesi yapıyordur onu da bisikletçinizde herhangi güzel bir göbekle değişebilirsiniz 150 tllik falan
5. Şöyle bir 2000 km de falan zincir uzayacak ve atıp tutacaktır onu değiştiğiniz zaman rubleyi değişin o kadar fark edicek ki aklınız hayaliniz duracak aşırı güzel vites geçicek. Shimano megarange veya 14 -28 lik shimano rublelerine bakabilirsiniz.
6. Sele borusu çelik ben ayıptır söylemesi kıçımla yamulttum drop atarken bahane çıktı bana da direk güzel bir aliminyum aldım alyanlı.
7. En önemliler bunlardı kesin fark yaratacaklar. Aynakol var bi de dacron yazılı olan bence güzel çalışıyoe pek sıkıntı çıkarmadı ama değişse daha tatlı olabilir.
8. Pardooon ön vitesi unuttum kesinlikle değişmeli shimano tourneyin 3 lü ön vitesiyle değişebilirsiniz 50 tl cik fiyatı vardır. (Ön aktarıcı)
9. Yani mpdifiye olarak da gidon gidon boğazı değişebilirsiniz ikisi de çelik çünkü ağırlık azaltır.
Bisiklet rengi konusuna gelecek olursak çabuk çizilir ve rengi ağarabilir öyle durumlara da hazırlıklı olun :(. Güneşe bırakmamaya çalışın.
Hocam çok teşekkürler. Umarım bu parçaları alabilecek bütçe biriktebilirim elimden geldiğince dediğiniz plana uyacağım. Orta göbekten dediğiniz gibi çat çat diye ses geliyor fakat son zamanlarda kesildi arka göbek ise ilk aldığımda sorun çıkarmıştı içindeki bir parça değişmişti fakat tekrar değiştirebilirim çünkü garip sesler çıkıyor. Göbeğin üzerinde Dacron yazıyor fakat muhtemelen 20 liralık dandik göbeğin üzerine etiket basmışlardır.
Şöyle bir sıralama yapayım o zaman; İlk önce sele olayını çözeceğim sonra arka lastik, vites-fren kolları, ön-arka göbek diye gideceğim sonra zaten o kısma geldiğimde zincir de uzamış olur ruble ile değişirim gerçekten çok teşekkürler zahmet oldu sanada.

• Beğen
Tepkiler: İsa DEMİRKOL
Ben daha benim makina ile 25-30 km yaptım. Ondan pek yorum yapamıyorum. Bir 1000'i geçtikten sonra yorum yapmam daha doğru olur.

snoop serisi bayaa sallamasyon
Zaten o model çoluk çocuk alsın diye yapılmış bir model gibime geldi. Çünkü adam ne anlar göbekten ondan bundan. Alır geçer.
Benim bisiklete gelince. Componentler iyi evet, ama ben sahşen maşasını, elçiklerini ve gidonu değiştirmeyi düşünüyorum. Maşa biraz alt düzey geldi, çalışmasında hiç sorun yok hatta mükemmel.
Frenler Shimano kalitesi ortada, bastığında duruyor. Lastikler de gayet iyi. İki kaydırmada dağılacak gibi değil. Tabii bir de 1000 km sonra bakmak lazım.

@Corelli Mağduru şuan günümüzde şehir bisikleti dendiğinde en ucuz ve elle tutulur corelli var. Sizce düşük modelleri alınır mı? Medela trivor veya düz corelli 1.0

@Corelli Mağduru hocam merhaba sizi etiketleyerek rahatsız ettim kusuruma bakmayın fakat acil bir durumdayım biraz.

Sele borusu sipariş ettim 31.6mm boyutunda fakat bisiklete büyük geldi. Bisiklete uygun sele borusunun ölçüsü nedir hemen iade edeceğim ona göre farklı bir model satın alacağım.

Corelli Ultar2. Almayı düşünüyorum. Acaba yorumlarınız ne olur?

Geri