NOT: Kısa özet isteyenler aşşağıda özet kısmı var kusura bakmayın alışkanlık olmuş uzun uzun yazmak 😂
İyi günler arkadaşlar. Bugün en nihayetinde kardeşlerime(9 ve 16) Corelli Snoop 5.0 aldım. Normalde 9 yaşındakine almıştım ancak 26 inch sandığımdan büyük geldi seleye oturunca yarım pedal ancak çevirebiliyor, kadroya oturur ise ancak pedalı düzgün çeviriyor. Bu şanssızlık ablasına yaradı galiba , küçüğün birkaç ay biraz daha boy uzayana kadar bisikletten ablası yararlanacak gibi artık kendiside 16 inc bisikletle devam 😄. İlk izlenimlerimi paylaşmak istedim sizlerle.
İlk olarak fiyat performans ürünü başlangıç seviyesi bir bisiklet almak istedim , birçok markaya özelliklere baktım en sonunda bu özelliklere göre 400/500 (internet satış fiyatı) tl daha aşşağı olan corellide karar kıldım. Bisikletin internet satış fiyatı yanılmıyorsam 1400 küsürat birşeydi. Araştırmam sonucunda Hepsiburada da bir satıcının güvenilir olduğunu düşünerek sipariş verdim (indirimde iken 1080 tlye almış oldum,internet sitesi fiyatından 400,bayi fiyatından 200 aşşağıya) ürünü öğleden sonra sipariş verdiğim için o gün kargolanmadı bir sonraki gün yani 28 haziranda kargoya verildi , Konyadan. Şaşırtıcı şekilde ayın 29u yani 1 gün sonra 1000 km uzaklıktan Konyadan , Erzuruma bisiklet geldi ptt kargodan beklenmedik hareketler şaşırmış ve mutlu olmuştum bu kadar kısa sürede beklemiyordum. Ama tabi PTT kargo yaptı yapacağını ,tam 7 gün boyunca bisikleti dağıtıma çıkarmadılar(4 resmi iş günü) günlük defalarca aramama rağmen telefonlarada çıkan olmadı , sonradan kargonun bulunduğu şube hakkında internetteki şikayet ve yorumları okuyunca anladım ki sürekli olan vurdum duymazlıkmış bunların tavırları,davranışları. En sonunda 7.gün(4.iş günü,araya 1 mayıs,haftasonu vs girdi) 2 gün önce yani salı günü dağıtıma çıkartıp kargoyu teslim ettiler.
Bisiklet geldiğinde kutuda deforme yırtık yoktu,bugün komşumuz bisikleti servise götürüp kurdurup getirdi(1 yıl farkla sokağa çıkamıyorum). Bisiklet siyah/ neon kırmızı diye geçiyor fazla ışıkta fotoğraflarda bazen turuncu bazen pembeye çalan renkler veriyor. Geldiğinde lastikler rastgele hava basılmıştı ben geldikten sonra 50psi hava bastım ön arka(mitas ocelot lastikler mx psi 55). Ön aktarıcı 1 ve 2 ye geçiyor ama 3e geçmiyor adam akıllı ayarlama yapılmamış,arka aktarıcıda sorun pek yok gibi,ayarlama yapmayı bilmediğimden dokunmak istemedim ileriki günlerde birkaç saatlik sokağa çıkma izni olduğunda gidip ayarlattıracağım. Selesi normal çok sert değil yumuşak. Gidonu daha uzun beklerdim gözüme kısa gözüktü sanki. Ön maşadaki çıkartmalar pek kaliteli gözükmüyor,zaten sele borusundaki çıkartmalar seleyi ilk indirip kaldırmada komple soyuldu çok dandikmiş. Diğer marka modeller nasıl bilmiyorum ama kadro çizilmelere çok açık gibi. Frenler internette Sypo hidrolik disk yazıyor "sypo" marka ismimi yoksa başka bir kavramın karşılığımı bilmiyorum ama disk frenler dacron marka. Vites kolu ile fren kolu ayrı birleşik yapı değil,vites microshift,fren kolu dacron. Maşa kilitlenebilir ve ayarlanabilir türde , ayarlaması basit ama kilitleme yapmak istediğinde bisiklette ağırlık yokken kilit düğmesini çevirince kilitlemiyor , maşa da yük varken denemek gerekiyor sanırım fazlada zorlamak istemedim elimde kalır çekşncesiyle. Size kağıtsal özelliklerde kendim görüp emin olamadığım,anlamadığım şeyleri yazdım, diğer tüm donanımlar zaten aşşağıda fotoğraflarda var.
KISACA ÖZETLEMEK GEREKİRSE ;
ARTILARI
+ başlangıç seviyesi için alınabilir,
+fiyat performans ürünü
+aynı fiyat ,diğer markalara göre hidrolik disk ve kilitlenebilir maşa avantaj
+ağırlık olarak çocukken(10lu yaşlar) kullandığım çelik kadro 20 inch çift amortisör bisan mtb ile kıyaslayınca hafif belkide o zaman çocuktuk diye ağır geliyordu, yani ağırlık konusu bence iyi şehir turlamaları ufak çaplı gezilerde sorun çıkarmaz
+jant ve kadrodaki canlı renkler
EKSİLERİ
- en azından komple shimano tourney olsa tadından yenmezdi(eksi özellikmi emin olamadım ama fiyatına göre de kıyaslayın)
-Gerçekten Kalitesiz çıkartmalar
ALACAK OLANLARA;
Ben bu bisikleti kardeşime aldığım için fazla detay girmesim sonuçta başlangıç ama bisiklet almayı düşünen arkadaşlara tavsiyelerim;
- alacaksanız bir süre sonra en azından shimano tourney ile ekipmanları değiştirmeniz daha iyi olacaktır(çoğunluk gözünde başarılı,kaliteli marka olduğu için) ben öle yapacağım bir süre ufaklık kullandıktan sonra.
- Bu bisiklet yerine kendime alacak olsam hiç düşünmeden kesinlikle
Corelli Dusty 3.0 yada 3.1 alırdım donanım ve özellikle kadro(ön maşa bağlantı kısımları) çok hoş bir tasarıma sahip
Yada birazdaha düşük fiyata Corelli Dusty 2.0 alırdım.
İnternette dusty 2 : 1355 corelli dusty 3 ise 1500 civarlarında fiyata satılıyor.
Bu yorumlarım acemi bir bisikletçi gözüyle ve sadece lojman bahçesinde 2 tur atarak karşılaştıklarım,daha uzun süre kullanma fırsatım olursa yorumda tekrar bulunacağım. Sorularınız varsa yada merak ettiğiniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.