Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Corelli

İyi günler arkadaşlar. Bisiklet modelleri araştırırken Corelli Snop 5 Dağ bisikletine gözüm ilişti. Kilitlenebilir maşa olması , hidrolik disk fren olması rakipleri karşısında fiyat özellik olarak önde gibi . Karşılaştırdığım diğer markalar salcano ve kron markasıydı. Kron Xc100 hidrolik disk 26 jant boyutuna baktım fiyat olarak 200/250 gibi bir rakam oynuyor aralarında. Corelli de kilitlenebilir maşa olmasına rağmen Kron da yok. Ama Kron'un avantajı(tam bilgi birikimim yok acemiyim) shimano ağırlıklı ürünler kullanılmış Corelli de aktarıcı ruble gibi ürünler farklı marka. Sizce hangisi daha alınabilir bir model 🤔 ilk başta v frene bakıyordum almışken birazdaha koyup mekanik disk alayım dedim aslında yeterli gelirdi ama zaten bu kadar para vermişiz biraz daha koyup hidrolik frenmi alsam dedim anlayacağınız ve bildiğiniz üzere bu işin sonu yok . Her 100/200 tl arttırdığınızda bir önceki koyduğunuz tutar koydukça daha iyilerini alabiliyorsunuz. Bu iki üründen birini seçecek olsam hangisi mantıklı 🤔 ayrıca parçalarda ufak tefek modifiyeler yapılabilir yada şehir içi ufak tefek arazi bozuk yol genelde olacağı için mekanik frenlere bakıp arta kalan miktarla daha iyi aktarıcı vites kolu gibi ürünlermi alınmalı 🤔
Link koyamıyorum kusuruma bakmayın yeni üye olduğum için

Son düzenleme:
Scudo
@eypcn.ytmz öncelikle dağ, tepe, toprak aşmayacaksanız yani kısacası genel itibarıyla şehirde kullanacaksanız tur/şehir bisikleti alın. Snoop modelinden uzak durun derim çünkü bende snoop 3 vardı kalitesiz geldi bana. Bir de toprağa, çamura batmayacaksanız disk frenin tek artısı çok iyi tutuş sağlaması olur. Diğer türlü V fren her türlü iş görecektir. İlla ki dağ bisikleti almak istiyorsanız Kron XC100 daha mantıklı. Tabi önceki modellerinde gidonda vs. bazı sorunları vardı düzelttiler mi bilmiyorum. Aynı fiyatlara daha iyi özellikli şehir bisikletleri var. Bence bir göz gezdirin yine de.

• Beğen
Tepkiler: eypcn.ytmz
@eypcn.ytmz öncelikle dağ, tepe, toprak aşmayacaksanız yani kısacası genel itibarıyla şehirde kullanacaksanız tur/şehir bisikleti alın. Snoop modelinden uzak durun derim çünkü bende snoop 3 vardı kalitesiz geldi bana. Bir de toprağa, çamura batmayacaksanız disk frenin tek artısı çok iyi tutuş sağlaması olur. Diğer türlü V fren her türlü iş görecektir. İlla ki dağ bisikleti almak istiyorsanız Kron XC100 daha mantıklı. Tabi önceki modellerinde gidonda vs. bazı sorunları vardı düzelttiler mi bilmiyorum. Aynı fiyatlara daha iyi özellikli şehir bisikletleri var. Bence bir göz gezdirin yine de.
Kardeşim için bisikleti almayı düşünüyorum. Şehir bisikleri 28 inc(26inch olanına pek denk gelmedim) ve bu boy teker kardeşime büyük gelecektir, açıkcası halen 24 inch ile 26 inch arasında da gidip geliyorum tam boy atma zamanları aslında . Ortalama bu fiyat civarlarında mtb seçeneği kalıyor gibi. Bir süredir forumda zaman geçiriyorum araştırıyorum bianchi,bisan,salcano,kron markalarına genelde bakıyordum dün öyle corelliye de bakayım dedim üstteki modeli görünce sorup danışmak istedim,çünkü dediğim gibi fiyat özellik olarak saydığım markalardan bir tık üst gibi ama işte diğer kullandığı donanımlar düşündürüyor. Başka deneyimi olan arkadaşlar varmı ?

@eypcn.ytmz 26 jant şehir bisikleti bir tek (link) biliyorum. Fakat düz maşalı. Bir de dağ bisikleti olarak Corelli'den Dusty serisine bakabilirsiniz ekstradan.

Antalya'da düzenlenen Akra Granfondo 2020 sırasında Kayseri'den gelen takımın yol bisikletlerinin tamamı Corelli idi ve oldukça kaliteli ve uygun bütçeli bisikletler olduğu dikkatimizi çekmişti. Özellikle boya kalitesi ve renk seçimiyle grafik dizaynlar çok hoştu. Yerli piyasaya yeni bir soluk geldi bence. Kısıtlı bütçe ile yol bisikleti düşünenler kesinlikle incelemeli modelleri.

• Beğen
Antalya'da düzenlenen Akra Granfondo 2020 sırasında Kayseri'den gelen takımın yol bisikletlerinin tamamı Corelli idi ve oldukça kaliteli ve uygun bütçeli bisikletler olduğu dikkatimizi çekmişti. Özellikle boya kalitesi ve renk seçimiyle grafik dizaynlar çok hoştu. Yerli piyasaya yeni bir soluk geldi bence. Kısıtlı bütçe ile yol bisikleti düşünenler kesinlikle incelemeli modelleri.
Benim de fiyat performans olarak çok dikkatimi çeken bir firma , şuanlık aklımda snoop 5 modeli var 2 gün içinde tam kararımı verip bu bisiklette değiştirmek istediğim/değiştirilmesi gereken parçaları siz site sakinleriyle konuşup tartışıp sipariş vereceğim inşallah

• Beğen
Tepkiler: yasin208
Benim de fiyat performans olarak çok dikkatimi çeken bir firma , şuanlık aklımda snoop 5 modeli var 2 gün içinde tam kararımı verip bu bisiklette değiştirmek istediğim/değiştirilmesi gereken parçaları siz site sakinleriyle konuşup tartışıp sipariş vereceğim inşallah
kardeşim bende aynı modeli araştırıyorum, alırsan tecrübelerini paylaşır mısın

kardeşim bende aynı modeli araştırıyorum, alırsan tecrübelerini paylaşır mısın
Bugün yarın belli olacak , sokağa çıkma yasağından dolayı pazartesiye kadar nihai karar verilip pazartesi satın alınacak. Aklımda bu modelle birlikte aşşağıda fotoğraf attığım modellerde var , fiyatlar burdaki bayinin verdiği fiyatlar bu fiyatlara ek %10 indirimde uygulayacağını söyledi yani 100/150 arası daha aşşağı fiyatlarda olacak. Kırmızı olan fiyatlar indirimli fiyatları. Aklımdaki modeller bunlar en mantıklı seçim fiyata göre corelli snoop 5 gibi duruyor hem kilitlenebilir maşa hemde hidrolik disk özelliğinden dolayı. Aktarıcı,ruble,vites kolu ve ayna kol ise bir süre sonra gerekirse shimano ile değiştirilebir, kadro ise kendileri yaptığı için kaliteli olacağını düşünüyorum.
İnşallah pazartesiye bir sorun çıkmazsa alırsam burdan detaylı fotoğraflar paylaşacağım
15871593973016947048816571795737.jpg

• Beğen
Tepkiler: yasin208
eypcn.ytmz hocam sende araştırmışssındır ama yinede diyeyim , internette fiyatlar daha ucuz hem ücretsiz kargo. mesela snoop 5.0 1085 tl. bide neden 29 tercih etmedin yada niçin 26 tercih ettin?
@eypcn.ytmz keza xc 100 de internette daha ucuz. bunları internetten aldığında yerel servisler aracılığıyla bedavaya kurulum yaptırıyorsun sanırım

eypcn.ytmz hocam sende araştırmışssındır ama yinede diyeyim , internette fiyatlar daha ucuz hem ücretsiz kargo. mesela snoop 5.0 1085 tl. bide neden 29 tercih etmedin yada niçin 26 tercih ettin?
@eypcn.ytmz keza xc 100 de internette daha ucuz. bunları internetten aldığında yerel servisler aracılığıyla bedavaya kurulum yaptırıyorsun sanırım
Ben 9 yaşında ki kardeşime alıyorum bisikleti ondan dolayı 26 jant 🙂
Benim gözüm gravel bisikletlerde ama 4 / 5 bini en az gözdrn çıkarmak lazım onun içinde , öğrenci haliylede pek alamayacağız gibi duruyor 😕, şuanlık bende bisiklet ykk ukraynada öğrenciydim virüsten dolayı türkiyeye döndüm eğerki düzelirse ortam gittiğimde ordan kendime alacağım .
Dediğiniz gibi internette fiyatlar çok daha uygun ancak bazı servisler kurulumda sıkıntı çıkarabiliyor yada gelen ürün yanlış(yanlış renk,ebat) yada hatalı ürün (yamuk jant gibi) gelebiliyor diye söylentiler duydum ama yinede yatın bir araştırma yapayım eğerki 100/200 fark ederse (bu kadar para için riske girmeye gerek varmı oda tartışılır ama) aklıma yatan satıcılarda bulursam arayıp bilgi alıp o şekilde sipariş veririm size burdan bilgilendirme yapacağım gelişmeleri

merhaba bende corelli mocha modeliyle ilgileniyorum okula gidip gelirken arada kısa turlarda kullanmayı düşünüyorum sizce özellikleri nasıl kullanımı bilginiz var mı , 8 vites bir gazelle buldum ama sık kullanımda bisiklete zarar vermektende korkuyorum gazelle mi almalıyım

Kullanan varsa lütfen dacron maşa nasıl??

merhaba bende corelli mocha modeliyle ilgileniyorum okula gidip gelirken arada kısa turlarda kullanmayı düşünüyorum sizce özellikleri nasıl kullanımı bilginiz var mı , 8 vites bir gazelle buldum ama sık kullanımda bisiklete zarar vermektende korkuyorum gazelle mi almalıyım
Yokuş çıkmayacaksanız Gazelle ve Corelli Mocha gibi bisikletler olabilir ama yolunuz üstünde yokuş varsa daha hafif bisikletlere bakın derim :) :harika:

NOT: Kısa özet isteyenler aşşağıda özet kısmı var kusura bakmayın alışkanlık olmuş uzun uzun yazmak 😂

İyi günler arkadaşlar. Bugün en nihayetinde kardeşlerime(9 ve 16) Corelli Snoop 5.0 aldım. Normalde 9 yaşındakine almıştım ancak 26 inch sandığımdan büyük geldi seleye oturunca yarım pedal ancak çevirebiliyor, kadroya oturur ise ancak pedalı düzgün çeviriyor. Bu şanssızlık ablasına yaradı galiba , küçüğün birkaç ay biraz daha boy uzayana kadar bisikletten ablası yararlanacak gibi artık kendiside 16 inc bisikletle devam 😄. İlk izlenimlerimi paylaşmak istedim sizlerle.
İlk olarak fiyat performans ürünü başlangıç seviyesi bir bisiklet almak istedim , birçok markaya özelliklere baktım en sonunda bu özelliklere göre 400/500 (internet satış fiyatı) tl daha aşşağı olan corellide karar kıldım. Bisikletin internet satış fiyatı yanılmıyorsam 1400 küsürat birşeydi. Araştırmam sonucunda Hepsiburada da bir satıcının güvenilir olduğunu düşünerek sipariş verdim (indirimde iken 1080 tlye almış oldum,internet sitesi fiyatından 400,bayi fiyatından 200 aşşağıya) ürünü öğleden sonra sipariş verdiğim için o gün kargolanmadı bir sonraki gün yani 28 haziranda kargoya verildi , Konyadan. Şaşırtıcı şekilde ayın 29u yani 1 gün sonra 1000 km uzaklıktan Konyadan , Erzuruma bisiklet geldi ptt kargodan beklenmedik hareketler şaşırmış ve mutlu olmuştum bu kadar kısa sürede beklemiyordum. Ama tabi PTT kargo yaptı yapacağını ,tam 7 gün boyunca bisikleti dağıtıma çıkarmadılar(4 resmi iş günü) günlük defalarca aramama rağmen telefonlarada çıkan olmadı , sonradan kargonun bulunduğu şube hakkında internetteki şikayet ve yorumları okuyunca anladım ki sürekli olan vurdum duymazlıkmış bunların tavırları,davranışları. En sonunda 7.gün(4.iş günü,araya 1 mayıs,haftasonu vs girdi) 2 gün önce yani salı günü dağıtıma çıkartıp kargoyu teslim ettiler.

Bisiklet geldiğinde kutuda deforme yırtık yoktu,bugün komşumuz bisikleti servise götürüp kurdurup getirdi(1 yıl farkla sokağa çıkamıyorum). Bisiklet siyah/ neon kırmızı diye geçiyor fazla ışıkta fotoğraflarda bazen turuncu bazen pembeye çalan renkler veriyor. Geldiğinde lastikler rastgele hava basılmıştı ben geldikten sonra 50psi hava bastım ön arka(mitas ocelot lastikler mx psi 55). Ön aktarıcı 1 ve 2 ye geçiyor ama 3e geçmiyor adam akıllı ayarlama yapılmamış,arka aktarıcıda sorun pek yok gibi,ayarlama yapmayı bilmediğimden dokunmak istemedim ileriki günlerde birkaç saatlik sokağa çıkma izni olduğunda gidip ayarlattıracağım. Selesi normal çok sert değil yumuşak. Gidonu daha uzun beklerdim gözüme kısa gözüktü sanki. Ön maşadaki çıkartmalar pek kaliteli gözükmüyor,zaten sele borusundaki çıkartmalar seleyi ilk indirip kaldırmada komple soyuldu çok dandikmiş. Diğer marka modeller nasıl bilmiyorum ama kadro çizilmelere çok açık gibi. Frenler internette Sypo hidrolik disk yazıyor "sypo" marka ismimi yoksa başka bir kavramın karşılığımı bilmiyorum ama disk frenler dacron marka. Vites kolu ile fren kolu ayrı birleşik yapı değil,vites microshift,fren kolu dacron. Maşa kilitlenebilir ve ayarlanabilir türde , ayarlaması basit ama kilitleme yapmak istediğinde bisiklette ağırlık yokken kilit düğmesini çevirince kilitlemiyor , maşa da yük varken denemek gerekiyor sanırım fazlada zorlamak istemedim elimde kalır çekşncesiyle. Size kağıtsal özelliklerde kendim görüp emin olamadığım,anlamadığım şeyleri yazdım, diğer tüm donanımlar zaten aşşağıda fotoğraflarda var.

KISACA ÖZETLEMEK GEREKİRSE ;

ARTILARI

+ başlangıç seviyesi için alınabilir,
+fiyat performans ürünü
+aynı fiyat ,diğer markalara göre hidrolik disk ve kilitlenebilir maşa avantaj
+ağırlık olarak çocukken(10lu yaşlar) kullandığım çelik kadro 20 inch çift amortisör bisan mtb ile kıyaslayınca hafif belkide o zaman çocuktuk diye ağır geliyordu, yani ağırlık konusu bence iyi şehir turlamaları ufak çaplı gezilerde sorun çıkarmaz
+jant ve kadrodaki canlı renkler

EKSİLERİ

- en azından komple shimano tourney olsa tadından yenmezdi(eksi özellikmi emin olamadım ama fiyatına göre de kıyaslayın)
-Gerçekten Kalitesiz çıkartmalar

ALACAK OLANLARA;
Ben bu bisikleti kardeşime aldığım için fazla detay girmesim sonuçta başlangıç ama bisiklet almayı düşünen arkadaşlara tavsiyelerim;
- alacaksanız bir süre sonra en azından shimano tourney ile ekipmanları değiştirmeniz daha iyi olacaktır(çoğunluk gözünde başarılı,kaliteli marka olduğu için) ben öle yapacağım bir süre ufaklık kullandıktan sonra.
- Bu bisiklet yerine kendime alacak olsam hiç düşünmeden kesinlikle
Corelli Dusty 3.0 yada 3.1 alırdım donanım ve özellikle kadro(ön maşa bağlantı kısımları) çok hoş bir tasarıma sahip
Yada birazdaha düşük fiyata Corelli Dusty 2.0 alırdım.
İnternette dusty 2 : 1355 corelli dusty 3 ise 1500 civarlarında fiyata satılıyor.

Bu yorumlarım acemi bir bisikletçi gözüyle ve sadece lojman bahçesinde 2 tur atarak karşılaştıklarım,daha uzun süre kullanma fırsatım olursa yorumda tekrar bulunacağım. Sorularınız varsa yada merak ettiğiniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
20200507_165344.jpg20200507_165442.jpg20200507_165434.jpg20200507_165602.jpg20200507_165541.jpg20200507_165142.jpg20200507_170337.jpg20200507_165002.jpg20200507_170237.jpg20200507_165223.jpg20200507_165154.jpg20200507_165330.jpg20200507_165237.jpg20200507_165813.jpg20200507_164805.jpg20200505_121950.jpg20200507_165948.jpg20200507_164838.jpg20200507_170037.jpg20200507_170017.jpg20200507_165633.jpg20200507_165617.jpg20200507_165744.jpg20200507_165650.jpg20200507_165754.jpg

Hayırlı uğurlu olsun

• Beğen
Hayırlı uğurlu olsun
Teşekkürler .
Sele borusu indirip kaldırma ile ilk günden tüm çıkartma ve üstündeki herşey soyulmuş baya bir çizilmişti (kendi hatamdan mı bilmiyorum) durumu corelli instgram sayfasından dm olarak yazdım sağolsunlar ücretsiz şekilde ürünü gönderebileceklerini söylediler. Diğer firmaların tutumu nasıl kullanıcıya karşı bilmiyorum ama Corelli bu tavrıyla artı puan kazandılar benden.
Screenshot_20200507-234607_Instagram.jpg20200507_202814.jpg20200507_202802.jpg20200507_202826.jpg

Hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız sürüşler olsun. Corelli anlaşılan boya konusunda kendini geliştiremedi. Benim bisiklet 2017 model. O zamanda boya çok hassastı hemen çizilmeler oluyordu kaplama yaptım. Reklamcılardan yapışkanlı kaplamalar var, kadroyu çizilmelere karşı bi nebze koruyor ve çıkarmak istediğinizde kadroya zarar vermeden kolayca çıkarılıyor. @eypcn.ytmz

Hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız sürüşler olsun. Corelli anlaşılan boya konusunda kendini geliştiremedi. Benim bisiklet 2017 model. O zamanda boya çok hassastı hemen çizilmeler oluyordu kaplama yaptım. Reklamcılardan yapışkanlı kaplamalar var, kadroyu çizilmelere karşı bi nebze koruyor ve çıkarmak istediğinizde kadroya zarar vermeden kolayca çıkarılıyor. @eypcn.ytmz
Teşekkürler ,maalesefki hala öyle uzaktan bakınca canlı hoş renkler ama çok ufak şeylerde boya ve çıkartmalar zarar görebiliyor,birde bu dağ bisikleti dağa bayıra çıksak kim bilir ne hale gelir.
Dediğiniz ürüne kesinlikle bakacağım

• Beğen
Tepkiler: celilyafes
bende gecen sene ikinci el corelli almiştim. tahminim 4000 km yapmistır bisiklet. herhangi bi sorun yasamadım sadece on aktarıcı bozuldu onuda degistırecegim...

Geri