Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

Scudo
Aşı olan kurtulur, olmayandan kime ne?
İki sebebi var, ilki daha önce açıklanmış: aşı olamayacak veya aşı olsa da vücudu yeterli bağışıklık kazanmayacak olanlar var.

İkincisi ise; geçen sene İtalya'da, 1 ay kadar önce Hindistan'da gördüğümüz gibi salgın yüzünden sağlık sisteminin çalışamaz hale gelmesi riski var. Hastaneler aşı olmadıkları için CoViD tedavisi görenler ile dolu oluduğu için kalp krizi, beyin kanaması veya trafik kazası geçiren tedavi edilemeyip öldüğünde "kime ne?" diyebilir misiniz?

4. Ben soruda komple teorilerinden falan bahsetmedim. Her ne kadar siz konuyu oraya çekmeye çalışsanız da adam nasıl ölmüş ilgi alanım değil. Adamın "PCR ile hastalik tespit edilemez" diye bir beyani yok demişsiniz. Konferans HIV ile ilgili evet, ama adam açıkça "It does not tell you that you're sick" diyor. Öyle dememiş de bunu demiş aslında bunu demek istemiş gibi evirip çevirmeye gerek yok, açın videoyu izleyin. Ben hatta onu değil başka bir video daha paylaşayım izlersiniz. Linkttps://www.youtube.com/watch?v=UQIeA3EeuVM&ab_channel=NotofManNotofMan
Evet; PCR testi, virusun varlığını tespit eder, hastalığı değil. AIDS/HIV konusunda bu tartışma oldukça daha önemliydi, çünkü her HIV + olan (vücudunda virus bulunan) AIDS (hasta) olmuyor. Magic Johnson 30 yıldır HIV+ ama hastalanmadı mesela.
İçinde bulunduğumuz pandemide de virusun adı SARS-CoV-2, hastalığın adı CoViD-19. Hiç kimseye PCR testi sonucuna dayanarak "sen hastasın" denmiyor, semtomlara bakılarak kişinin hasta olup olmadığı belirleniyor, hastalığın CoViD-19 olup olmadığının tespiti için test yapılıyor. Herhalde hatırlarsınız, geçen sene sağlık bakanı "Test sonucu pozitif çıkanların her biri birer vakadır. Her vaka, hasta değildir." dediğinde gerçek vaka sayılarını saklamak ile suçlanmıştı.

D dimer'in düşmesi için bekleyip bu riski neden taşıtıyorlar size anlamadım. Kan sulandırıcı iğne ile düşen bir şey. Elbette doktor degilim ve doktorlarınız en doğrusunu size uygular ama doktorların uygulaması bu yönde idi ben de. Hatta d dimer değeri referans sınırlar içinde olmasına rağmen önlem olarak verdiler.

D dimer kan sulandırıcı ile kısmen düştü fakat 15 gün sonra yaptırdığım testte tekrar yükseldiğini gördük. Doktorlar tedavi konusunda fikirleri yok derken virüsün her hastada farklı etkileri olduğunu fakat ilk etapta uygulanan tedavinin sadece sitokin fırtınasını önlemeye yönelik favipiravir vermekle sınırlı kaldığını anlatmaya çalıştım. Hastalık henüz çok yeni olduğu için bunların hepsini de normal karşılıyorum. Söylemek istediğim bazı kişiler tat koku kaybı yaşıyor, bazıları nefes alamadığı için solunum cihazına bağlanıyor, bazılarının kan yoğunluğu artıyor, bazıları ayakta geçiriyor ve kimin nasıl etkileneceği önceden bilinmiyor. Bu sebeple risk almayın ve aşınızı olun diyorum.

Benim etrafımda biontech aşısının içinde mRNA varmış bizim DNA mızı değiştireceklermiş diyen insanlar var ve eminim bu forumda da böyle düşünenler vardır. Üstte bir arkadaş vücuda geri dönülemez biçimde bilmediğin maddeler enjekte etmekten bahsetmiş. Arkadaşlar henüz tıp ve genetik bilimi o kadar ilerlemedi. Aşı yaparak yetişkin bir insanın genetik yapısını değiştirmek bildiğim kadarıyla henüz mümkün değil. Bu işler iphone a yazılım güncellemesi yüklemek gibi birşey değil. Ayrıca solunum yoluyla aldığımız virüslerde de mRNA var ve aşıya göre daha komplike yapılar. Doktor açıklamalarından anladığım kadarıyla aşılardaki mRNA da ömür boyu etki etmiyor yani geri dönülemez değil ve bu sebeple1 yıl içinde antikor düzeyi düşüyor. Yine de aşı olmak istemeyenlere zorla aşı yaptırmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Bundan birkaç sene sonra aşı olanlarla olmayanların etkilerini karşılaştırmak için kontrol grubu olarak aşı olmayanlar da bilime katkı sağlayacak.

Aşının yan etkilerini demişken yaşadıklarımı yazayım. @Ceasar Bravo dediği gibi covid'in yan etkilerinden bir örnek vereyim. Aktif çalışanım iş yerinde kasım ayında yanımda çalışan arkadaş ile covid olduk. Sadece tat ve koku alma gitmişti hafif atlattım yani. 2-3 haftayada tam olarak gelmişti tat ve koku. Fakat çok daha kötü birşey çıktı ortaya yaklaşık 3 aydır var. Oda kötü koku olarak adlandırılıyor şuan. Soğan, sarımsak, tavuk eti, kırmızı et, haşlanmış yumurta bunların kokusu çok kötü geliyor. Zorla yiyorum bazılarını. Soğan, sarımsak hiç yiyemiyorum direk kusuyorum denedim bir kaç defa. Yemekleri soğansız yapıyor annem artık. Yemek yiyemiyorum düzgünce günü çikolata, fındıkla falan geçiştiriyorum. Parfüm, deodorant, şampuan, diş macunu vb. ürünlerin kokusu değişik tam alamıyorum kötü kokuyor. Karşı komşu soğanlı yemek yapsın kokusunu direk alıyorum leş gibi birşey. Birinin ter kokusu çok kötü geliyor anlatamam o kokuyu. Karpuzun tadı yanık lastik gibi yiyemiyorum. Meyveler çürümüş gibi zorla yiyorum. Kahvenin tadı kötü geliyor. Kola pek içmezdim onu deniyelim bakalım dedim mazot gibi tadı var. Ben bu yaşıma kadar böyle birşey ile karşılaşmadım cidden çok kötü birşey. Bu durumu yaşayan insanlar telegram, whatsapp grupları kurmuş oralara girdim. 8-9 aydır yaşayanlar var. Geçip geçmeyeceğide belli değil. Aşıyıda ilk fırsatta olacağım.

Şu videoda doktorun anlattığı gibi. Yorumlarda aynı şekilde benim gibi bu durumu yaşayan binlerce insan var.

D dimer kan sulandırıcı ile kısmen düştü fakat 15 gün sonra yaptırdığım testte tekrar yükseldiğini gördük. Doktorlar tedavi konusunda fikirleri yok derken virüsün her hastada farklı etkileri olduğunu fakat ilk etapta uygulanan tedavinin sadece sitokin fırtınasını önlemeye yönelik favipiravir vermekle sınırlı kaldığını anlatmaya çalıştım. Hastalık henüz çok yeni olduğu için bunların hepsini de normal karşılıyorum. Söylemek istediğim bazı kişiler tat koku kaybı yaşıyor, bazıları nefes alamadığı için solunum cihazına bağlanıyor, bazılarının kan yoğunluğu artıyor, bazıları ayakta geçiriyor ve kimin nasıl etkileneceği önceden bilinmiyor. Bu sebeple risk almayın ve aşınızı olun diyorum.

Bende şöyle oldu süreç, bu başlıkta nasıl geçirdiğimi anlatmıştım, sonrası ise yaşadıklarım aşağıdaki linkte var.

Korona Virüs sonrası spora dönüş ve yaşananlar

Sürekli yıllık kontrol yaptırdığım için normal zamanda sağlığım yerinde iken d dimer değerinin 68 olduğunu önceki kan testlerinden biliyorum. Korona sonrası kalp doktoruna gittiğimde referans değeri 0 - 500 arası olan d dimer 460 civarı çıkınca endişe ettim. Doktora sorunca sınıra yaklaşmış olmasına ragmen referans aralığı içindeyse bu sadece benim korona geçirmiş olduğumu, fakat pıhtı riski olmadığını gösterir dedi.

Bana hastalık sonrası genel prosedür olarak günde 2 kan sulandırıcı iğne vermişlerdi, bu değeri görünce 1 tane yapın dediler.

1 hafta sonra gidince değer 94 olmuştu. Bundan 2 hafta sonra ise (sadece asprin aldim) 22 olmuş.

Bu pıhtı meselesini takibi önemli bence. Bilgi olsun diye ben başımdan geçenleri yazmış olayım.

Benim etrafımda biontech aşısının içinde mRNA varmış bizim DNA mızı değiştireceklermiş diyen insanlar var ve eminim bu forumda da böyle düşünenler vardır. Üstte bir arkadaş vücuda geri dönülemez biçimde bilmediğin maddeler enjekte etmekten bahsetmiş. Arkadaşlar henüz tıp ve genetik bilimi o kadar ilerlemedi. Aşı yaparak yetişkin bir insanın genetik yapısını değiştirmek bildiğim kadarıyla henüz mümkün değil. Bu işler iphone a yazılım güncellemesi yüklemek gibi birşey değil. Ayrıca solunum yoluyla aldığımız virüslerde de mRNA var ve aşıya göre daha komplike yapılar. Doktor açıklamalarından anladığım kadarıyla aşılardaki mRNA da ömür boyu etki etmiyor yani geri dönülemez değil ve bu sebeple1 yıl içinde antikor düzeyi düşüyor. Yine de aşı olmak istemeyenlere zorla aşı yaptırmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Bundan birkaç sene sonra aşı olanlarla olmayanların etkilerini karşılaştırmak için kontrol grubu olarak aşı olmayanlar da bilime katkı sağlayacak.

Hocam bu koku kaybı meselesinin virüsün burun içinde ve arkasındaki damarları etkilemesi yüzünden olduğunu okumuştum. Ne kadar doğrudur bilmem. Akıl yürütmüş olayım kendi kendime, acaba virüsün damar ve kalp sistemini etkilediği kişilerde mi koku ve tat kaybı daha uzun süre oluyor? Ilginç bir hastalık gerçekten.

Bende hastalığın 3 ya da 4. Günü koku ve tat tamamen gitti. 4 5 gün sonunda eskisi gibi geri geldi.

Son düzenleme:
Olmak isteyene de istemeyene de saygım var ama, aşılama 30 yaş altına iner inmez maskeyi indiririm, o saatten sonra riski alanlar düşünsün.

• Beğen
Tepkiler: Feunard
Polen alerjisi olupta aşı olup sorun yaşayan var mı? Yaşayan yada duyan var mı çevresinde

Yarın 9:20 Aile Hekimliğinde ilk dozu oluyorum.

• Beğen
Tepkiler: _Madmexx _
Milyonlarca kişiyi öldüren, Daha fazla kişide bir çok hasar bırakan, yasaklar ve maske kullanımından kaynaklı oluşabilecek sorunların daha ortaya çıkmadığı. İnsanların artık bunalıma girdiği bir ortamda bu hastalıktan kurtulmanın başka bir yolunu bilen varsa buradan açıklasın. Yoksa boşuna laf kalabalığı bence. Şu an için aşının faydalarını ve zararlarını tartışmak abes bence. Bu hastalığı bitirmenin tek yolu bu şu anda.
Ayrıca PCR testleri viral yükü saptadığı için ilaç tedavisi gören hastalarda dozu ayarlamakta faydalıdır. Sadece negatif pozitif diye sonuç vermez. Tabiki her test için değil. Biz şu anda HBV, HIV, HCV, CMV, BKV, EBV, EV vb birçok virüste PCR ile kantitatif sonuç vererek tedaviye yardımcı oluyoruz.

büyük eminsizliklerle aşımızı olduk ailecek. uzun vade de sonuçları tespit edilememiş bir aşı sonuçta. ama günümüz gerçeğini de yok saymayarak olduk.

Bugün o aşı kaosu ve kalabalığında covid olmadıysak, aşımızı olduk ama bakalım sonumuz hayır olsun :)

• Beğen
Tepkiler: RTFM
Aşı sonrası bisiklete binebilir miyiz acaba? Kullanan oldu mu?

Bugün o aşı kaosu ve kalabalığında covid olmadıysak, aşımızı olduk ama bakalım sonumuz hayır olsun :)
Bugün Bursa’da hem eşim hemde ben farklı yerlerde aşı olduk. İkisi de o kadar sakin ve organizeydi ki ben şaşırdım açıkçası. Özellikle bi hastenede 20 aşı istasyonu vardı. Maksimum 1-2 kişi vardı sıralarda. Evrak işini çıkarınca en fazla 5 dakika da işlemler tamamlanıyordu.

• Beğen
Tepkiler: _Madmexx _
Bugün Bursa’da hem eşim hemde ben farklı yerlerde aşı olduk. İkisi de o kadar sakin ve organizeydi ki ben şaşırdım açıkçası. Özellikle bi hastenede 20 aşı istasyonu vardı. Maksimum 1-2 kişi vardı sıralarda. Evrak işini çıkarınca en fazla 5 dakika da işlemler tamamlanıyordu.
Çam sakura hşehir hastanesinde randevulu olup olmanıza bakılmadan elinize formu veriyorlar ve abartısız binlerce kişi aynı anda sıraya giriyor ve birkaç bloğa( benim olduğum yerde gördüğüm kadarıyla d,eve f bloklarına) aynı sıradan dağıtım oluyordu bugün resmen rezaletti

Geri