İsa DEMİRKOL
bisiklet
- Tepki
- 1.832
- İsim
- İsa
- Başlangıç
- 2018—19
- Bisiklet
- Cube
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
İki sebebi var, ilki daha önce açıklanmış: aşı olamayacak veya aşı olsa da vücudu yeterli bağışıklık kazanmayacak olanlar var.Aşı olan kurtulur, olmayandan kime ne?
Evet; PCR testi, virusun varlığını tespit eder, hastalığı değil. AIDS/HIV konusunda bu tartışma oldukça daha önemliydi, çünkü her HIV + olan (vücudunda virus bulunan) AIDS (hasta) olmuyor. Magic Johnson 30 yıldır HIV+ ama hastalanmadı mesela.4. Ben soruda komple teorilerinden falan bahsetmedim. Her ne kadar siz konuyu oraya çekmeye çalışsanız da adam nasıl ölmüş ilgi alanım değil. Adamın "PCR ile hastalik tespit edilemez" diye bir beyani yok demişsiniz. Konferans HIV ile ilgili evet, ama adam açıkça "It does not tell you that you're sick" diyor. Öyle dememiş de bunu demiş aslında bunu demek istemiş gibi evirip çevirmeye gerek yok, açın videoyu izleyin. Ben hatta onu değil başka bir video daha paylaşayım izlersiniz. Linkttps://www.youtube.com/watch?v=UQIeA3EeuVM&ab_channel=NotofManNotofMan
D dimer'in düşmesi için bekleyip bu riski neden taşıtıyorlar size anlamadım. Kan sulandırıcı iğne ile düşen bir şey. Elbette doktor degilim ve doktorlarınız en doğrusunu size uygular ama doktorların uygulaması bu yönde idi ben de. Hatta d dimer değeri referans sınırlar içinde olmasına rağmen önlem olarak verdiler.
D dimer kan sulandırıcı ile kısmen düştü fakat 15 gün sonra yaptırdığım testte tekrar yükseldiğini gördük. Doktorlar tedavi konusunda fikirleri yok derken virüsün her hastada farklı etkileri olduğunu fakat ilk etapta uygulanan tedavinin sadece sitokin fırtınasını önlemeye yönelik favipiravir vermekle sınırlı kaldığını anlatmaya çalıştım. Hastalık henüz çok yeni olduğu için bunların hepsini de normal karşılıyorum. Söylemek istediğim bazı kişiler tat koku kaybı yaşıyor, bazıları nefes alamadığı için solunum cihazına bağlanıyor, bazılarının kan yoğunluğu artıyor, bazıları ayakta geçiriyor ve kimin nasıl etkileneceği önceden bilinmiyor. Bu sebeple risk almayın ve aşınızı olun diyorum.
D dimer kan sulandırıcı ile kısmen düştü fakat 15 gün sonra yaptırdığım testte tekrar yükseldiğini gördük. Doktorlar tedavi konusunda fikirleri yok derken virüsün her hastada farklı etkileri olduğunu fakat ilk etapta uygulanan tedavinin sadece sitokin fırtınasını önlemeye yönelik favipiravir vermekle sınırlı kaldığını anlatmaya çalıştım. Hastalık henüz çok yeni olduğu için bunların hepsini de normal karşılıyorum. Söylemek istediğim bazı kişiler tat koku kaybı yaşıyor, bazıları nefes alamadığı için solunum cihazına bağlanıyor, bazılarının kan yoğunluğu artıyor, bazıları ayakta geçiriyor ve kimin nasıl etkileneceği önceden bilinmiyor. Bu sebeple risk almayın ve aşınızı olun diyorum.
Benim etrafımda biontech aşısının içinde mRNA varmış bizim DNA mızı değiştireceklermiş diyen insanlar var ve eminim bu forumda da böyle düşünenler vardır. Üstte bir arkadaş vücuda geri dönülemez biçimde bilmediğin maddeler enjekte etmekten bahsetmiş. Arkadaşlar henüz tıp ve genetik bilimi o kadar ilerlemedi. Aşı yaparak yetişkin bir insanın genetik yapısını değiştirmek bildiğim kadarıyla henüz mümkün değil. Bu işler iphone a yazılım güncellemesi yüklemek gibi birşey değil. Ayrıca solunum yoluyla aldığımız virüslerde de mRNA var ve aşıya göre daha komplike yapılar. Doktor açıklamalarından anladığım kadarıyla aşılardaki mRNA da ömür boyu etki etmiyor yani geri dönülemez değil ve bu sebeple1 yıl içinde antikor düzeyi düşüyor. Yine de aşı olmak istemeyenlere zorla aşı yaptırmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Bundan birkaç sene sonra aşı olanlarla olmayanların etkilerini karşılaştırmak için kontrol grubu olarak aşı olmayanlar da bilime katkı sağlayacak.
Ben ikisine de bisikletle gidip geldim.Aşı sonrası bisiklete binebilir miyiz acaba? Kullanan oldu mu?
Bahsettiğim 2-3 saatlik tempolu bi sürüş.Ben ikisine de bisikletle gidip geldim.
Ben o kadar kullanmadım.Bahsettiğim 2-3 saatlik tempolu bi sürüş.
Bugün Bursa’da hem eşim hemde ben farklı yerlerde aşı olduk. İkisi de o kadar sakin ve organizeydi ki ben şaşırdım açıkçası. Özellikle bi hastenede 20 aşı istasyonu vardı. Maksimum 1-2 kişi vardı sıralarda. Evrak işini çıkarınca en fazla 5 dakika da işlemler tamamlanıyordu.Bugün o aşı kaosu ve kalabalığında covid olmadıysak, aşımızı olduk ama bakalım sonumuz hayır olsun
Çam sakura hşehir hastanesinde randevulu olup olmanıza bakılmadan elinize formu veriyorlar ve abartısız binlerce kişi aynı anda sıraya giriyor ve birkaç bloğa( benim olduğum yerde gördüğüm kadarıyla d,eve f bloklarına) aynı sıradan dağıtım oluyordu bugün resmen rezalettiBugün Bursa’da hem eşim hemde ben farklı yerlerde aşı olduk. İkisi de o kadar sakin ve organizeydi ki ben şaşırdım açıkçası. Özellikle bi hastenede 20 aşı istasyonu vardı. Maksimum 1-2 kişi vardı sıralarda. Evrak işini çıkarınca en fazla 5 dakika da işlemler tamamlanıyordu.