Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

Başka marka var mı?
WHO sitesinden, mevcut ve uzerinde calisilan asilar. Son durumlari yanlarında açıklanmış.

Yalnız listede Turkovac gorunmuyor henuz. Gecenlerde en ust makamdan acıklama gelmişti ''dunya halklarının sagligi için Turkovac tercih edilecek'' seklinde 🙃

Dosyalar

• Status_COVID_VAX_02July2021.pdf
    342,3 KB · Okunma: 12
Scudo
İşin en komik tarafı, hit almak amaçlı hazırlanmış basit bir manuplasyon vidosunun oltasına gelip büyük resmi gördüğünü düşünenler, sadece bir google aramasıyla bile doğru bilgiye ulaşabilecekken bunun zahmetine bile girmeyenler, facebook'da gördüğü her videoya inanan emekliler gibi bize video atıp büyük bir sırrı açık eder gibi
büyük güçler oyun ediyor, oyun büyük yiğenn diyor.

Bir an için Bill Gates'in böyle hain planları olan bir şeytani güç olduğunu düşünelim. Çıkıp tüm kameraların önünde bir ted konuşmasında, "evet dünya nüfusu çok arttı, biz de aşı vurup insanların öldürerek bu nüfusu dengeleyeceğiz." diyeceğini mi düşünüyorsunuz gerçekten? Ve oradaki herkes de alkışlayarak heyoo öldürelim evet çok mantıklı diyecek, bununla ilgili kimse bu toplantıdan sonra tek laf etmeyecek bu gündem olmayacak sadece büyük resmi gören seçilmiş kişiler bu oyunun farkına varacak?

Yani bunlara inanıyorsunuz ama burada çarşaf çarşaf yazılan bilimsel açıklamalara ne diyor yahu bu diye bir anlama dinleme zahmetine bile girmiyorsunuz.

Görmek istemeyen birinden daha kör, duymak istemeyen birinden daha sağır birini bulamazsın demişler.

Ben yine de bu bağlamından koparılan videonun bağlamını merak edersiniz diye şura bir link bırakayım. Dahasını merak ederseniz bir google uzaklığında;

(link)
Kendinizi boşa yormayın ortadoğunun zehirli kafaları böyledir ne söylesen boş. Yıllarca masallara inanmış insana masallara inanma demek.. ne bilim işte uğraşma :)

• Beğen
Tepkiler: Mert E.
2 doz aşımı oldum fakat olduğuma pişman oldum. Görülen o ki çok zeki! halkımızın bireyleri , herkes aşıyı olur hastalık kaybolur ben de böylece bu çok zararlı ne idüğü belli olmayan aşıyı yaptırmadan yırtarım kafasında.
3.veya bilmem kaçıncı dozu aşı zorunlu olmadıkça vurdurmayi düşünmüyorum.

Yazdıklarınız büyük tezatlar içeriyor. Madem aşıların zararlı ve ne idüğü belirsiz olduğunu kabul ediyorsunuz, neden oldunuz? Ve neden bu zararlı ve ne idüğü belirsiz
aşıları olmak istemeyen insanlara sitem ediyorsunuz, eğer durum oysa haklı değiler mi? Şahsen ben zararlı olup olmadığını bilmiyorum, sadece geçerli şüphelerim var.
İşin en komik tarafı, hit almak amaçlı hazırlanmış basit bir manuplasyon vidosunun oltasına gelip büyük resmi gördüğünü düşünenler, sadece bir google aramasıyla bile doğru bilgiye ulaşabilecekken bunun zahmetine bile girmeyenler, facebook'da gördüğü her videoya inanan emekliler gibi bize video atıp büyük bir sırrı açık eder gibi
büyük güçler oyun ediyor, oyun büyük yiğenn diyor.

Bir an için Bill Gates'in böyle hain planları olan bir şeytani güç olduğunu düşünelim. Çıkıp tüm kameraların önünde bir ted konuşmasında, "evet dünya nüfusu çok arttı, biz de aşı vurup insanların öldürerek bu nüfusu dengeleyeceğiz." diyeceğini mi düşünüyorsunuz gerçekten? Ve oradaki herkes de alkışlayarak heyoo öldürelim evet çok mantıklı diyecek, bununla ilgili kimse bu toplantıdan sonra tek laf etmeyecek bu gündem olmayacak sadece büyük resmi gören seçilmiş kişiler bu oyunun farkına varacak?

Yani bunlara inanıyorsunuz ama burada çarşaf çarşaf yazılan bilimsel açıklamalara ne diyor yahu bu diye bir anlama dinleme zahmetine bile girmiyorsunuz.

Görmek istemeyen birinden daha kör, duymak istemeyen birinden daha sağır birini bulamazsın demişler.

Ben yine de bu bağlamından koparılan videonun bağlamını merak edersiniz diye şura bir link bırakayım. Dahasını merak ederseniz bir google uzaklığında;

(link)

Bu tip videoları ben de ciddiye almıyorum, mantıklı ve bilimsel düşünen kimsenin de aldığını sanmıyorum. Mesela aşı sperm azaltıyormuş gibi (Ne ara test ettin tespit ettin bunu) gibi iddialara da gülüp geçiyorum.
Tüm Dünya yı saran ölümcül bir virüs var. Pandemi ilan edilmiş. Herkes seferber olmuş. Bu illeti yok etmek için uğraşıyor. Ağır bedeller ödeyenler olmuş. Ekonomiler alt üst olmuş, işyerleri kapanmış insanlar işsiz kalmış. Ailesine ekmek götürememiş.
insanlar ortak kanı olarak çözümü aşıda bulmuş. Bilinmeyen risklerine rağmen aşı olarak kendilerini riske atmış. Çocukları için, gelecekleri için birşey yapmış. Evet o insanlara saygı duyarım.
Ama bu insanlık görevinden türlü bahanelerle kaçınmış, kendini riske atmamış ve bencilce davranarak aşı olmamış kişlere kusura bakmayın evet bu KENDİ BİLECEKLERİ bir şey ama ortada saygı duyulacak bir durum yok.

Aşı sizi koruyor, hastalığı bulaştırmanızı önlemiyor. Ayrıca gördük ki aşı olmanız mutasyon geçirmiş virüsleri kapmanızı, sizin vücudunuzda mutasyon geçirmesini ve başkalarına bulaştırmanızı da önlemiyor. Sadece virüsü kapmanız durumunda sizin hasta olmamanızı veya ağır geçirmemenizi sağlıyor. Yani sadece kendinize faydası var. Bu durumda aşı olmayanlardan nasıl bir farkınız var ki onları bencil olmakla, kendini riske atmamakla suçlayabiliyorsunuz? Kendini riske atmak derken de bu aşıların güvensiz olduğunu kabul ediyorsunuz, yanılıyor muyum?

Son düzenleme:
  • Muhteşem
  • Beğen
Tepkiler: hasanben ve recepB
Beyler bu Covid virüsüne karşı koruyucu herhangi farklı bir durum olmadığına göre şuan için en uygunu aşı. Maske, mesafe ve temizlik bir yere kadar. İstediğiniz kadar maske, mesafe ve temizliğe dikkat edin. Yinede bulaşıyor. Aşı karşıtlarını anlamak mümkün değil. Tabiki kimseyi de yargılamıyorum.

arkadaşlar eşim şu anda yüksek ihtimalle covid. aşı olmamıştı. ben aşı oldum bana gelmedi. ama aşı olan 45 yaşında bi arkadaşımızdada aynı sorunlar var.

Bilmediğim için soruyorum, virüsler tarihte nasıl bitmiş? Mesela çiçek virüsü nasıl bitmiş? Ya da örneğin çocuk felci virüsü nasıl bitmiş? Sürü bağışıklığı mı kazanmışız, geçirip artık bu hastalıklara bağışık mı olmuşuz? Yoksa bu virüslerde bulaşıcılık konusunda artık liyakat kalmadığı, torpil ve yolsuzluk başını alıp yürüdüğü için gerileme ve çökme dönemine girip kendiliğinden yok mu olup gitmişler? N'olmuş acaba bu virüslere?

Şu soruyu da sormak gerekiyor, gerçek pandemi ceza gerektirir mi? 14. yüzyılda 200 milyon insanın ölümüne yol açan veba salgınını düşünün mesela. Vebalı biriyle aynı ortamda bulununca hastalığı kapmanız, kapılması durumunda da ölüm neredeyse garanti. Böyle bir durumda size maske, mesafe, hijyen sizi korur deseler, emin olun hepimiz çift değil dokuz kat takarız o maskeyi. (Esenyurt'ta bodrumdaki bir konfeksiyonda Afgan işçilerin süper hijyenik ortamlarda ürettiği bez maskelerin, elinize sıktığınız kolonyaların virüslerden koruduğuna inanan varsa o da ayrı bir tartışma konusu). Evimizden dışarı adım atmayız, markete astronot gibi gideriz. Düğünlere katılıp halay çekmeyiz. Aşısı çıkarsa deneysel bile olsa tereddüt etmeyiz. Forumda bunları konuşuyor olmayız, tartışma konusu bile olmaz. Bu hastalık ilan edildiğinde de ben dahil istisnasız hepimiz bunun da böyle bir şey olduğunu düşünüyorduk, ama zamanla görüşlerim değişti.
arkadaşlar eşim şu anda yüksek ihtimalle covid. aşı olmamıştı. ben aşı oldum bana gelmedi. ama aşı olan 45 yaşında bi arkadaşımızdada aynı sorunlar var.

Geçmiş olsun. Etrafımda çok fazla covid olan tanıdığım var ve bir kısmı nezle, bir kısmı da grip gibi semptomlarla atlattılar ve hepsinin de sağlığı yerinde şu an. İçlerinde (Aşılamalar başlamadan önce) eşi Covid olup kendi olmayan, kendi Covid olup aynı evde yaşadığı babasına bulaştırmayan, çocuğu okuldan getirip hasta olanlar falan var. İnşallah eşiniz de hafif atlatır.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Selamlar, yangını su tabancasi ile mi söndürebilirsiniz, itfaiye hortumu ile mi? Bu sebeple, toplumdaki her bireyin katkısı önemli hale geliyor.

Bulaşı konusunda ise, aşılı bireyler, aşısız bireyler gibi/kadar süper bulaştırıcı olmadıkları, hatta aşılı 2 bireyin birbirlerine tehdit oluşturmadıkları yetkililerce söyleniyor.

Aşılı kişilerdeki virus yoğunluğunun, aşısızlara göre daha az olduğu da söyleniyor. Mutasyon da aynı şekilde düşünülebilir.

Bu sebeple, aşılılar sadece kendilerini koruyor olmuyor, sayı arttıkça da sürü bağışıklığı sağlanmış oluyor.

Her yıl en az 2-3 kez grip olan ben covid-19 için aldığım önlemler sayesinde Mart 2020 den bu yana hiç grip olmadım. Az çok alınan önlemler grip benzeri viral rahatsızlıklarında azalmasını sağladı. Bu kadar basit aslında ama...
Doktor diyor ki, grip olup hastaneye gidene Covid olmuşsun deniyor diyor. Basitçe. Temizlik falandan bahsetmiyor konuşmasında. Akciğer görüntüleri aynı zaten diyor. Özetle.

Doktor diyor ki, grip olup hastaneye gidene Covid olmuşsun deniyor diyor. Basitçe. Temizlik falandan bahsetmiyor konuşmasında. Akciğer görüntüleri aynı zaten diyor. Özetle.

“Bu gripler nereye gitti?” diyor. Cevabı da maske, mesafe, hijyen. Akciğer görüntüleri nasıl aynı diyebiliyor hayretle izledim. Zira beraber çalıştığımız göğüs hastalıkları uzmanı hocalarımız Tomo ile bile tanı konulabilir diyor. Herşeyden öte birisinde pcr testi negatif diğerinde pozitif. Yurtdışındaki meslektaşlarımızın yayınladığı yayınlarda yoğun bakımdaki solunum performanslarında da ciddi farklılıklar olduğu belirtiliyor. Bu doktorun açıklamalarına anlam veremedim. Bugüne kadar okuduğum hiç bir yayınla uyuşmuyor.

Madem öyle bari grip aşısı ol ağabey.
Hiç olmazsa "bir sıfırdan büyüktür":snzdglsn:

Aşı sizi koruyor, hastalığı bulaştırmanızı önlemiyor. Ayrıca gördük ki aşı olmanız mutasyon geçirmiş virüsleri kapmanızı, sizin vücudunuzda mutasyon geçirmesini ve başkalarına bulaştırmanızı da önlemiyor. Sadece virüsü kapmanız durumunda sizin hasta olmamanızı veya ağır geçirmemenizi sağlıyor. Yani sadece kendinize faydası var. Bu durumda aşı olmayanlardan nasıl bir farkınız var ki onları bencil olmakla, kendini riske atmamakla suçlayabiliyorsunuz? Kendini riske atmak derken de bu aşıların güvensiz olduğunu kabul ediyorsunuz, yanılıyor muyum?

Konu basit. Benim cümlelerimden kelimeleri cımbızla alıp büyük resmi kaçırmayın.
Sorularınızın cevapları defalarca verildi. Tekrar tekrar anlatmaya gerek yok. Ne kadar anlatsak boş. Şükür ki sizin gibi düşünenler azınlıkta.

İster olun ister olmayın. Ama komple teorileri üreterek, yada komple teorileri üretenlerin peşinden giderek bir sonuca varamazsınız. Ben düşüncelerimi paylaştım.
Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az.

Türkiye'de bildiğim başka marka yok da, kainat lideri olunca dünyadaki tüm markaları kullanıma açılabiliyordur belki.
Türkiye'de dünyadaki en iyi marka olan Biontech kullanılıyor. Moderna var, o da MRNA tekniğini kullanıyor. Moderna olmak istese yine Biontech'in tekniğiyle aşılanmış olur. Kainat lideri de olsan Biontech'e mecbursun. Avrupa'da aşılama sonrası ölümler oldu. Aşılamalar durduruldu ve markalar incelendi. Astra Zeneca ve Johnson birçok ülkede iptal edildi. En iyi marka Biontech şu anda.

Son düzenleme:
Dünyada en çok aşı uygulanan ülkeler.
özetle imkanı olan gelişmiş ülkeler ciddi oranda aşılanmış dırumda.
Ve linke tıklarsak grafiğin son haftalarda nasıl yoğun bir şekilde arttığını canlı izleyebiliyoruz.:)

kaynak:(link)

Dosyalar

• C28CCDC7-5CD9-4BFC-8228-43C8978830D5.png
    C28CCDC7-5CD9-4BFC-8228-43C8978830D5.png
    161,1 KB · Okunma: 14
Türkiye'de dünyadaki en iyi marka olan Biontech kullanılıyor. Moderna var, o da MRNA tekniğini kullanıyor. Moderna olmak istese yine Biontech'in tekniğiyle aşılanmış olur. Kainat lideri de olsan Biontech'e mecbursun. Avrupa'da MRNA aşısı sonrası ölümler oldu. Aşılama durduruldu ve markalar incelendi. Astra Zeneca ve Johnson birçok ülkede iptal edildi. En iyi marka Biontech şu anda.

Hocam astra zeneca ve jonshon&jonshon mRNA değil viral vektör aşısı olması lazım.

Bağışıklığım iyi diyelim. 1 diş sarımsağı ezip, 1 limon sıkıp sulandırıp içiyorum 3 günde bir. Ne diye grip aşısı olayım?
Olay sadece kişinin bağışıklığıyla ilgili değil. Virüsün yayılmasına engel olmak için aşı olacağız. Bu yaratık sana geldiğinde yaşayacak ortam bulamayacak, başkasına atlayacak, onda da yaşayacak ortam bulamayacak. Sonunda ya değişecek ya da yok olacak. Çip takmak, nüfus azaltmak, insanlara deney yapıyorlar falan bunlara inanmayın. Bu salgın topyekûn mücadeleyle son bulacak.
Hocam astra zeneca ve jonshon&jonshon mRNA değil viral vektör aşısı olması lazım.
MRNA olduğu için yazmadım. Aşı markalarına örnek olması açısından yazdım. Şu anda dünyada en iyi aşının Biontech aşısı olduğu söyleniyor. Başkalarının yalancısıyım; bunu benim diyebilmem için laboratuvarda ispatlamam lazım.
Haklısınız bu arada. Yanlış yazmışım, düzelttim.

• Beğen
Tepkiler: fztserhat
Geri