Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

Scudo
Sinovac geçtiğimiz günlerde Faz4 sonuçlarını da yayınladı.

Konu basit. Benim cümlelerimden kelimeleri cımbızla alıp büyük resmi kaçırmayın.
Sorularınızın cevapları defalarca verildi. Tekrar tekrar anlatmaya gerek yok. Ne kadar anlatsak boş. Şükür ki sizin gibi düşünenler azınlıkta.

İster olun ister olmayın. Ama komple teorileri üreterek, yada komple teorileri üretenlerin peşinden giderek bir sonuca varamazsınız. Ben düşüncelerimi paylaştım.
Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az.

Ben de sizin gibi düşüncelerimi paylaştım, hangi komplo teorisini üretmişim ya da peşinden gitmişim detay verebilir misiniz? Bir de aşıların bilinmeyen riskleri nelerdir onu da bizimle paylaşmadınız. Bildiğiniz bir şey varsa faydalanmak isterim.

Ben de sizin gibi düşüncelerimi paylaştım, hangi komplo teorisini üretmişim ya da peşinden gitmişim detay verebilir misiniz? Bir de aşıların bilinmeyen riskleri nelerdir onu da bizimle paylaşmadınız. Bildiğiniz bir şey varsa faydalanmak isterim.

Ben ne diyorum, siz hala nerdesiniz😊 Biz onları geçtik.
Eşofmanlı Şevket Hoca gibi, biz bunları istatistiklerle anlattık, biz bunları makalelerle anlattık, biz bunları vazoyla anlattık, biz bunları huniyle anlattık😀

İşin esprisi bir yana bakın kimse bu sorduğunuz soruların cevabını bilmiyor. Bilemezde. Bir seçim yapmak zorunda kalıyoruz ve burada en akıllıca seçim şimdilik aşı olmak. Siz ayrıntılarda boğulup olayın ana konusundan sapıyorsunuz.
Ne olur yapmayın! Benim bildiğim şeylerden faydalanacakmışsınız da falan da filan da aklınızca dalga geçmeye çalışmayın.
Ortada bir gerçek var. Yapılacaklar belli. Aklınızı başınıza alıp karar verin yeter.
Bir de ona buna bana değil, uzmanların söylediklerine biraz güvenin.
Yada…. Neyse boşverin siz kafanıza göre takılın. Bizim gelecekte yapacak çok şeylerimiz var. Önümüze bakmak zorundayız. Siz bu konularla uğraşırken biz bunları geçtik önümüze bakıyoruz. Sizinle veya siz olmadan önümüzdeki maçlara bakmak zorundayız.

Yazdıklarınız büyük tezatlar içeriyor. Madem aşıların zararlı ve ne idüğü belirsiz olduğunu kabul ediyorsunuz, neden oldunuz? Ve neden bu zararlı ve ne idüğü belirsiz
aşıları olmak istemeyen insanlara sitem ediyorsunuz, eğer durum oysa haklı değiler mi? Şahsen ben zararlı olup olmadığını bilmiyorum, sadece geçerli şüphelerim var.

Bu tip videoları ben de ciddiye almıyorum, mantıklı ve bilimsel düşünen kimsenin de aldığını sanmıyorum. Mesela aşı sperm azaltıyormuş gibi (Ne ara test ettin tespit ettin bunu) gibi iddialara da gülüp geçiyorum.

Aşı sizi koruyor, hastalığı bulaştırmanızı önlemiyor. Ayrıca gördük ki aşı olmanız mutasyon geçirmiş virüsleri kapmanızı, sizin vücudunuzda mutasyon geçirmesini ve başkalarına bulaştırmanızı da önlemiyor. Sadece virüsü kapmanız durumunda sizin hasta olmamanızı veya ağır geçirmemenizi sağlıyor. Yani sadece kendinize faydası var. Bu durumda aşı olmayanlardan nasıl bir farkınız var ki onları bencil olmakla, kendini riske atmamakla suçlayabiliyorsunuz? Kendini riske atmak derken de bu aşıların güvensiz olduğunu kabul ediyorsunuz, yanılıyor muyum?
Aşının hastalığı hafif atlatmak için faydalı olduğunu ,hem de ilerde zararlarının görülebileceğini düşünüyorum. Bu ikisi temelde zıt gibi görünse de değil.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Merhaba Arkadaşlar,

bugün 2.doz aşı oldum.
hemşireye yurtdışı vize için aşı kartı vb veriliyor mu, diye sordum.
-hayır, e nabız üzerinden aşı kartı alabiliyorsunuz, dedi.

Daha önce aşı kartı ile vize başvuranımız var mıdır?
Bunu mu kullanıyoruz?

7033256D-EE47-4E1C-9DBB-3A693B332778.png

• Beğen
Tepkiler: Yldrm07
Arkadaşlar, yarın sabah 2.dozu olacağım, aşı sonrası bisiklet süren var mı merak ettim, bir sıkıntı olur mu?

1 ₺ ye satılan maske ve milyon dolarlık aşının ücretsiz vurulması manidar. Aşıyı üreten kişilerin insanlara herhangi olumsuz bi durum olmasında bu sorumluluğu üzerinden atıyor ve bu durum bende güvensizlik oluşturuyor.

Tam olarak linkteki doktorun görüşlerini savunuyorum. Link açmaya üşenenlere tweetlerini kopyaladım

Aşı olmuş ve yakınlarıma da yaptırmış bir hekim olarak aşı olunmasını tavsiye etmekle beraber, aşı olmak istemeyenlere ikinci sınıf insan muamelesi yapılmasın doğru bulmuyorum.

İnsanlar tıp bilimindeki yeniliklere şüpheyle yaklaşmakta hiç de haksız sayılmaz. Zira mazimiz çelişkilerle dolu..

Çok değil 10-15 yıl önce en ucuz ve en iyi protein kaynaklarından biri olan yumurta, kalp damar düşmanı ilan edilmişti hekim abi ablalarımız tarafından. Bir süre sonra aklandı…

Rahmetli annanem dönemindeyse anne sütü günah keçisi ilan edilerek, annem gibi bebekler hazır mamalarla hiç anne sütü almadan büyüdü…

Malum firmada öğrenciyken part time çalışmış olmama ve birçok sıkıntılı vaka bildirimini bizzat biliyor olmama rağmen başıma gelen talihsizlik ise kaderin cilvesi mi denir kazığı mı bilmiyorum. Tek bildiğim az daha babamı ellerimle öldürmüş olacaktım…
(link)

Yıllardır kullandığımız famotidin etken maddeli mide ilacının geçen yıl toplatılması başka bir örnek.. Bunları kimseyi paranoyak etmek için yazmıyorum. Fakat paranoyak olanları da gayet iyi anlayabiliyorum ve çok haksız bulamıyorum..

Geçen gün belediye otobüsüne alınmayan bir aşısız 65+ teyze vakasına rastladım. Mantıksız, çünkü dolmuşa binecek.. Bu kafayla bakarsak sigara içenleri SGK’dan men etmemiz gerekir öncelikle.

Ben sinovac oldum, ailem de öyle. Ne sinovac ne biontech ne de diğer aşılarla ilgili sizden fazla bilgim yok. Çünkü ben de bana sunulanı okuyorum.. Sunulanın güvenirliliğine dair şüpheler ise her zaman var. İnsan yaşadıkça şüphe duymalı zaten..

Marlo Morgan ile bağlayayım; “Tanrım bana değiştiremeyeceğim şeyleri kabul etme gücü, değiştirebileceğim şeyleri değiştirme cesareti ve bu ikisi arasındaki farkı anlayabilme sağduyusu ver.”

Düzeltme; toplatılan ilaç etkeni famotidin değil ranitidin. Yanlış yazmışım özür..

Arkadaşlar, yarın sabah 2.dozu olacağım, aşı sonrası bisiklet süren var mı merak ettim, bir sıkıntı olur mu?
Geçen gün ben de 2. dozu oldum (biontech) yaklaşık 1 saat sonra bisilet sürdüm bugün de kullandım bir sıkıntı olmadı çok şükür. Kasklı ve yavaş sürüş gerçekleştirin çok elzemse.

Merhaba Arkadaşlar,

bugün 2.doz aşı oldum.
hemşireye yurtdışı vize için aşı kartı vb veriliyor mu, diye sordum.
-hayır, e nabız üzerinden aşı kartı alabiliyorsunuz, dedi.

Daha önce aşı kartı ile vize başvuranımız var mıdır?
Bunu mu kullanıyoruz?

269130 dosyayı görüntüle
HES - Hayat Eve Sigar uygulamasini guncelleyin. Otomatik guncelleme bildirmiyor. Appstore veya Googleplay'e girince guncel olup olmadigini goruyorsunuz.
Guncelleyince HES te "covid 19 aşı bilgilerim" sekmesi acilacak. Buraya girip "aşı kartlarim" sekmesi uzerinden pasaport numaraniz ile aşı kartinizi olusturabilirsiniz.

Dün aşı olduktan 30 dk sonra bisiklet kullandım. Herhangi bir olumsuzluk yaşar mıyım diye, Yavaş ve sakin sürdüm.
Çünkü sol kolda iğne yeri var. Kolları zorlamak istemedim.
2 saat sonra tekrar kullandım.

sorun yok. Pedallamaya devam.:)

Randevu sırası bizim yaşımıza düştüğü gibi aldım, 2 gün sonra Biontechin ilk dozunu olacağım. Çevremde ve forumda şaşırtıcı derecede ''yok bizi çipleyecekler, kısırlaştıracaklar, denek olarak kullanıyorlar'' sözleri dönüyor, herkes bu durumları niye bu kadar takıyor pek anlayamadım. İnsanlık olarak olması gerekenden fazla ve hızlı şekilde ürüyoruz zaten, pek sorun olmaz bence 😁 Denek olarak kullanamaya gelirsek de ailem ve sevdiklerimin hayatlarına sağlıklı ve ''canlı'' şekilde devam etmesi için denek olmamız gerekiyorsa pek bir olay göremiyorum ben, sonuçta bizim hiç bilmediğimiz dünya dışında bir insan topluluğu yok ya denek olarak kullanalım. Ya ben hayatımı fazla küçümsüyorum ya da bazılarınınki çok değerli 🤔
Bilime güvenin, aşı olun diyelim. 😁

1 ₺ ye satılan maske ve milyon dolarlık aşının ücretsiz vurulması manidar. Aşıyı üreten kişilerin insanlara herhangi olumsuz bi durum olmasında bu sorumluluğu üzerinden atıyor ve bu durum bende güvensizlik oluşturuyor.
1 ₺'lık maske, aşı bulunana kadar kişiyi ve çevresini koruma amaçlıydı. Milyon dolarlık aşının bedava verilmesi de ülkelerin genel olarak ekonomilerini kurtarmalarıyla ilgilidir. Milyon dolarlık aşıyı milyar dolar zarar etmemek için bedava yapıyorlar. Bazı ülkelerde hızlı covid testleri ve pcr testleri de işte bu yüzden bedava yapılıyor. Kıyaslandığında, toplum genelinin ekonomiye katkıda bulunmasının testlerden çok daha kârlı olduğu görüldü.

Bakalım 2 yi olduk, ben yine temkinli davranacağım ateş yükselir vs dışarda yakalanmak istemiyorum, pazar gününe randevu aldığıma biraz pişman oldum keşke hafta içine alsaydın randevuyu planlama hatası :)

Covid ilk patladığında, daha evvel 10 kuruşa aldığım maskeyi 4 liradan aldım. O zaman ekonomiyi kurtarmayı düşünen yoktu. İlk furya vurguncularını oturup izlediler efendiler. Bir ürün bedavaysa, o durumda ürün sizsiniz aslında. Her ne sebeple olursa olsun.

Burada bahsedilen "ciddi bir yan etki veya ölüm gözlenmedi" açıklamasına zerre inanmıyorum ki sebebini biliyorsunuz. Siz bunları okuduğunuzda aklınızda en ufak şüphe kalmadan güvenebiliyormusunuz?

Güvenen Kişiler > Aşı Olun.
Güvenmeyen Kişiler > Aşı Olmayın.
Ben sadece aşı konusunda değil covid ile ilgili açıklanan hiç bir veriye güvenemiyorum. Bu nedenle aşı oldum.
Beyler bu Covid virüsüne karşı koruyucu herhangi farklı bir durum olmadığına göre şuan için en uygunu aşı. Maske, mesafe ve temizlik bir yere kadar. İstediğiniz kadar maske, mesafe ve temizliğe dikkat edin. Yinede bulaşıyor. Aşı karşıtlarını anlamak mümkün değil. Tabiki kimseyi de yargılamıyorum.
Biliyorum bu sadece bir alışkanlık, kasten yapılan bir şey değil, ancak alışkanlıkları değiştirebiliriz. Bu tip hitaplar kadınları dışlayıcı olarak söylenmese bile öyle bir sonuç yaratıyor. Ben erkek olarak “kızlar“ diye söze başlanan bir tartışmaya katılmak istemezdim mesela. Lütfen az sayıda da olsalar kadın forum üyelerini dışarıda bırakmayalım.
Evet, bugün amcam vefat etti. Ölüm nedeni olarak ne yazıldı bilmiyorum.
Başınız sağolsun.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Geri