Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

1-Malesef toplumumuzda yanlış bir kanı var herkezin düşüncesine saygı duymak zorundayız. Bilimsel verilere dayanmayan hiç bir görüşe saygı duymak zorunda değiliz. Bağnazlık hiç bir zaman toplumumuzda saygı duyulan bir tanım olmadı. Malesef artık o kadar fazlalar ki toplumda yer edinsinler diye saygı duymak gerek diye benimsedik.
2-Aşı olmamak bir fikir değil bir tercihtir ve tercihler her zaman sorgulanabilir. Ancak aşı olmayan insanların bir çözümü daha doğrusu bilimsel verilere dayanan bir fikri olması gerekiyor topluma zarar vermenin kimseye hakkı yok.Ve eminim aşı olmayan insanların birçoğu kısıtlama geldiğinde aşı olmadıkları gibi kısıtlamalara uymayacaklar. İşte bu yüzden tercihleri bazen haksızca eleştiriliyor ve hakarete uğruyorlar.
3-Aşı belki en iyi fikir olmayabilir ama elimizdeki tek fikir. aşı olmayanların korkusunu anlayabiliyorum takip edilemeyeceğini biliyorum ama aşı olmayanlara büyük kısıtlamalar gelmesi fikrine katılıyorum.

Başlığı açan arkadaşa teşekkür ediyorum tercihimizi sormuştu aslında.Covid 19 geçiren bir kişi olarak tercihim toplumsal bağışıklık için aşı olmaktan yana.

Scudo
(link)

" Dr. Murat Tad, kendisini muhafazakar olarak tanımlayan bir doktor. Kendisini yakından tanıyan isimlerle konuştum. Kırşehir küçük yer o yüzden anlatırken ismimizi geçirme dediler. Doktorun, aşı için 'emperyalist oyun' dediğini, Kovid-19 hastalığının aslında varolmadığına, insanların kandırıldığına inandığını anlattılar."

"Tedavisini yakından izleyen sağlık çalışanları ile de görüştüm. Onlar da hastalığa yakalandıktan sonra tedaviyi de baştan reddettiğini aktardılar. Ancak sonradan durumu ağırlaşıp yoğun bakıma düşünce çok büyük bir pişmanlık yaşadığını söylemiş. Yoğun bakım sürecini yakından takip eden bir yetkili 'Aşı yaptırmamış olmanın pişmanlığını yoğun bakımda çok derinden yaşadı' diye anlattı. Daha etkili bir tedavi görebileceğini umarak kendi mezun olduğu okul olan Hacettepe'ye naklini istemiş. Aynı yetkili, 'Bir şey değişmeyecekti ama kendisi böyle istiyor diye Ankara'ya sevk ettik. Orada da kurtarılamadı' dedi.'"

Aşı olmayanların ayağina pranga bağlansın ucunada ağır demir toplar takılsın. En güzel bu olur. Yada kulaklarina delip koyunlardaki gibi sarı numara karti takilsın. Hangisini istersiniz beyler. Yada beygirin arkasına baglanip yerlerde sürüklensinmi türk filmlerindeki gibi. Siz neyin kafasını yaşıyorsunuz. Aşı olanlara sesleniyorum. Ağzınızi az açında antikorlu viruslü salyalarinızi etrafa saçmayin nede olsa sizde aşıyla verilen virus parçaciklari var.mikrobunuzu dağıtmayın
Aşı olmadı diye yada yada karşıti diye 1000 yıl yaşayacak hali yok. Burda hemfikiriz. Ama dayatilan aşıda tedavi sürecindeki birbiriyle protokolu olmayan 8- 10 tane ilacı da aynı kefeye koyan biri olarak. Tedavi sürecinde birbiriyle etkileşimi araştirilmayan 8 tane ilacı sabah akşam basit bir soguk alginlıgi geçiren 90 dakka top koşturan ronaldoya da versen oda tahtalı köyü boylar. Bu tedavi süreçleride tartışılacak çok ayrı bir konu. Onu hiç tartışmiyorum bile. Süreç çok farkli yerlere taşındı. İşin ciddiyeti inandırıcılıgı bile kalmadı cılkı çıktı. Bilim adamları denen zatları her akşam seyrediyorum. Kıvırmaktan birgun başka diğer birgün başka şeyler söylediklerinden artık eskisi kadar tvye bile çıkarılmamakta. Benim düşüncem bu herkesin düşuncesine saygı duyarım. Siz niye oldunuz demiyorsam sizde bize siz niye olmadınız diyemezsiniz. Herkes yerini bilsin //SON//

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
aşı konusunda yanlış anlaşılmalar her iki taraf içinde var . aşı sağlam bir bünyeyi hastanede ayak üstü tedavi ile atlattırıyor. sağlama göre biraz zayıf bir bünyeyi evde yatırıyor.diğer bünyeler için çok fazla bir etkisinin olduğunu düşünmüyorum. bulaşma riski vs kesinlikle aşısız ile aynı.
burda devletlerin aşıyı zorlamalarının nedeni sağlık sisteminin yükünü hafifletmek . yani chip vs ilersi için herhangi bir plan olduğunu düşünen arkadaşlar boşuna geriliyorlar.
ayrıca böyle bir komplo teorisi var ise siz komplocu olsanız aşı vurduranı mı ? vurdurmayanı mı ? zarar vermek istersiniz...
mantıklı düşünüldüğün de tabiki aşısızlara zarar vermek istenir.aşı vurulan adam zaten ittaatkar yani.vurulmayan asi itiat etmiyor...

Screenshot_2021-08-27-13-27-45-19.jpg

"Aşı kısır yapıyor, hepiniz deneksiniz, çip takılıyor." iddiaları ile yarışacak kadar bilimsel bir teori daha. :ssrtcbya:

Aşı olmayanların ayağina pranga bağlansın ucunada ağır demir toplar takılsın. En güzel bu olur. Yada kulaklarina delip koyunlardaki gibi sarı numara karti takilsın. Hangisini istersiniz beyler. Yada beygirin arkasına baglanip yerlerde sürüklensinmi türk filmlerindeki gibi.

kulağa takılan etiket küpe iyi fikir, beygirle sürümeye ya da prangaya gerek yok.

• Beğen
Tepkiler: Peregrine
Aşı olmayanlar emperyalizme hizmet ediyor. Bedava aşı varken aşı olmak yerine bir dünya paraya vitamin hapları, bitkisel kürler falan alıyorlar. 😁

Ayrıca aşı olmayanlar sayesinde virüsün dogal gelişimi gözlenebiliyor, evrim süreci inceleyebiliyor. Aşı olmayanlar denek yani 😁

Her tarafta "Aşı olmayın" diyen doktorlar çıkıyor. Neden bu dayatma? Çünkü aşı olmamızı istemiyorlar. Ben aşı olmak istiyorum kardeşim ne diye benim fikrime saygı duymuyorsunuz. Emperyalizmin oyuncağı olmayacağım ben!

Ayrıca "Aşı olmamak" gibi sonucları ve yan etkileri bilinmeyen bir durumun riskini taşımak istemiyorum. Yıllar sonra göreceğiz, gerçekler ortaya çıkacak. Tabii belki sadece aşı olanlar görecek 😁

Ayrıca aşı olmayanlar kısır oluyormuş.

Ciddi yan etkiler

Yüz veya dudakta şişme, nefes almada ve yutmada zorluk, döküntü, sulu kabarcıklar gibi alerjik reaksiyonlar
Nefes darlığı (bronş spazmı)
Çok su içme ve idrara çıkma, ödem, gece idrara sık çıkma, idrar miktarında azalma (böbrek hasarları)
Halsizlik, solukluk ve yorgunluk (anemi)
Sıkça enfeksiyonel hastalıklar geçirme
Trombosit düşüklüğü; kırmızı morartılar, bilinç bulanıklığı, baş ağrısı
Yorgunluk, bulantı, paslı dil, sarılık, yüzde lekeler (siroz ve fibroz dahil karaciğer bozuklukları)

Yok yok Aşı degil hani şu ailecek yuttugumuz agri kesici varya Parol.....

Bedava aşı varken aşı olmak yerine bir dünya paraya vitamin hapları 😁
Bazı vitaminlerin eksikliğinin, özellikle D vitamini eksikliğinin hastalığın seyri üzerinde ciddi etkisi olduğunu gösteren birçok makale var. Dahası covid olsun olmasın yılda bir kez vitamin düzeylerini ölçtürüp bakmak gerek. Sadece covid için değil genel sağlığı korumak için.

D vitamini eksikliği ve covide yakalanmış hastalarla ilgili birkaç makale.

(link)
Ankara şehir hastanesinde yatmış, 8-18 yaş arası 49 covid hastasının %82'sinde D vitamini eksikliği varmış.

(link)
204 hastanın, %41.7'inde d vitamini azlığı, %46'ında d vitamini yetersizliği varken sadece %12.3'ünde normal düzeyde imiş.

(link)
(link)
(link)

Daha birçok makale var. D vitamini hastalığı önlemiyor ama d vitamini yeterli seviyede olanlar daha hafif geçiriyor. ve yan etkisi yok ;)

Bu güne kadar olduğunuz aşıların hangisinde sebep olabileceği şeylere karşı bilgilendirme yapıldığına ve bunu kabul ettiğinize dair imzanız alındı? Ben hiç öyle bi'şey hatırlamıyorum. Yarın öbür gün burada "Aşı Mağdurları" diye başlık açıp salya sümük yorumlar görürsem, o ukala ukala konuşanlara eski yorumlarını aynı şekilde alıntı yaparım haberiniz ola.

Aşı olan da olmayan da bir gün ölecek. İster sağdan git öl ister soldan git öl. Budur olay. Yok efendim aşı olan gebersin yok efendim olmayan gebersin diye en zararlı virüs olan kötülük virüsünü birbirine bulaştırmaya gerek yok.

Bu güne kadar olduğunuz aşıların hangisinde sebep olabileceği şeylere karşı bilgilendirme yapıldığına ve bunu kabul ettiğinize dair imzanız alındı? Ben hiç öyle bi'şey hatırlamıyorum. Yarın öbür gün burada "Aşı Mağdurları" diye başlık açıp salya sümük yorumlar görürsem, o ukala ukala konuşanlara eski yorumlarını aynı şekilde alıntı yaparım haberiniz ola.

Bundan eminim ki aşı olmayıp da sekerate düşenler ya da vefat edenler ve yahut bu kişilerin yakınları aşı olmadıklarına çok daha pişmandır.

bugüne kadar olunan aşıların kaç yıldır piyasada olduğunu biliyor musun? sana korunma amaçlı yapılan en son aşını 10 yaşında falan oldun, aradan en az 20 yıl geçti. ki senden 30 yaşa kadar giden büyüklerde de aynı durum var. bunun anlamı ne? şu ana kadar olduğun aşıların uzun vadeli etkisi biliniyor. o aşıların hiçbiri, ilaç şirketlerine tazminat davası açarak köşeyi dönmenin popüler olduğu bir dönemde ve alel acele 2 yıl içinde bulunmadı.

kimsenin aşı muhteşem dediği yok. aşı şu an için elimizdeki en iyi seçenek. aşırı yazık tümevarımlarınızla millete atar yapmaya kalkmadan biraz düşünmeyi deneyin.

şu an olduğumuz aşılar 1 yılda üretilmedi. yıllardır süregelen çalışmaların ürünü. Coronavirüs ailesi üzerinde bilim insanları zaten yıllardır çalışıyorlar. Aynı şekilde biontech özelinde mrna tip aşı da yeni değil. Yıllardır üzerinde çalışılan bir teknikti. Küresel bir salgın sebbeiyle bu çalışmalar yüzlerce, binlerce bilim insanı tarafından değerlendirildi, üzerine daha çok yoğunlaşıldı ve ortaya şu an için bulunabilecek en iyi çözüm bulundu.

Buna güvenmemek tabi ki kişisel bir tercih. Ama bugün vefat eden doktor gibi, özellikle sağlıkçı kimliğini de kullanarak insanları yönlendirmek büyük hata. Çok büyük vebal.

Soruma cevap verin, soruma. Feragatname gibi kağıt neden imzalatılıyor o zaman? Madem İsviçreli bilim adamları yıllardır bunun üzerinden çalışıyor. Yaptıklarından emin olmaları ve arkasında durmaları lazım bence. Ölüm riski olan ameliyatlarda da böyle kağıtlar imzalatılıyor. Sakladıkları bir şey var da katrilyonluk tazminat davasından mı yırtmak için bu imzaları topluyorlar? İsteyen aşı olur, isteyen olmaz. Sizin virüsü bulaştırmanıza aşı mani olmaz. Hastalığı hafif atlatmanızı sağlar. Herkes kendinden mesul. Size ne belki adam aşı olmayıp ağır atlatmak veya doğal seleksiyon çemberinde kaybolup gitmek istiyor. Çevremde ne kadar aşı olmayanlara karşı salyalar saçarak abuk sabuk sözler söyleyen kendince bilim adamı kesilip karşısındakini küçük gören var, hepsi bencil ve başkasının seçimini zerre umursamayan tipler. En önemlisi de ölmekten korkuyor.

Soruma cevap verin, soruma. Feragatname gibi kağıt neden imzalatılıyor o zaman? Madem İsviçreli bilim adamları yıllardır bunun üzerinden çalışıyor. Yaptıklarından emin olmaları ve arkasında durmaları lazım bence. Ölüm riski olan ameliyatlarda da böyle kağıtlar imzalatılıyor. Sakladıkları bir şey var da katrilyonluk tazminat davasından mı yırtmak için bu imzaları topluyorlar? İsteyen aşı olur, isteyen olmaz. Sizin virüsü bulaştırmanıza aşı mani olmaz. Hastalığı hafif atlatmanızı sağlar. Herkes kendinden mesul. Size ne belki adam aşı olmayıp ağır atlatmak veya doğal seleksiyon çemberinde kaybolup gitmek istiyor. Çevremde ne kadar aşı olmayanlara karşı salyalar saçarak abuk sabuk sözler söyleyen kendince bilim adamı kesilip karşısındakini küçük gören var, hepsi bencil ve başkasının seçimini zerre umursamayan tipler. En önemlisi de ölmekten korkuyor.
Neden imzalatılıyor sorusu için düşüncemi yazayım. Milyarlarca insanın olması beklenen bir aşıdan bahsediyoruz. Belki aşı olanlardan yüz bini aşıyla alakasız bir şekilde ölecek. Şimdi bu adamın yakınları dava açmaz mı? Peki gerçekten aşıdan mı oldu, öyleyse kanıt?
Aşı olmama tercihine gelelim. Diyorsunuz ki ağır geçirmeyi kabul ediyorsak. Ancak ağır geçirenler hastanelere akın ediyor. Sağlık sistemine tehdit oluşturuyor. He o zaman aşı olmayanlar da bu salgın bitene kadar hiçbir şekilde covidle alakalı tedavi almayacam hastanelerden, evimde inleyerek yatacam şeklinde imzalama yaparsa o zaman istediğiniz gibi tercih yapın. En dindarı da, en geçimsiz inançsızı da ölmek istemez. Tıpkı aşı olmak istmeyenlerin aşı olursam ölürüm düşüncesindeki gibi. Aşı olanların da aşı olmazsam ölürüm düşüncesindeki gibi. Ölümden korkmaktan korkmayın, doğaldır korkmak

tabii ki ölmekten korkuyor hrkes, akıl sağlığı yerinde bir insan gösterin ki bana ölümden korkmuyor olsun.
Ayrıca imzaladığınız kağıt feragatname değil. Bunu sadece ölüm riski olan ameliyatlarda değil, muayene olmak için bile hastaneye gittiğinizde alıyorlar. Yani sadece imza alıyorlar diye dev komplolar üretmek çok zor.
Ayrıca aşı sadece olan kişiyi korumaz. Toplum aşılandıkça hastalığın yayılımı, varyatlaşması da azalacaktır. Bunlar milyon kez anlatıldı. Uzun uzun burda yazmanın anlamı yok. Aşı olmayan ve başkalarının da aklını çelmek için mitingler düzenleyen, yayınlar yapanlara elbette şahsen ağır sözlerim var. Yaptıklarıyla beni de, diğerlerini de tehlikeye atıyorsa kusura bakmasın kimse, herkes kendinden mesul denebilecek kadar basit değil hikaye.

ulan yazık tümevarımcı, soruna cevap verdik ya. yıllardır değil, maksimum 2 yıldır üzerinde çalışılan bir aşı ve evet uzun vadeli etkileri bilinmediği için imza attırılıyor, dava açılmasın diye. bundan aşı tü kakadır anlamı çıkmıyor.

ya aşı olmayanlar olarak keşke bir köşede geberip gitseniz, ağzını açıp laf edecek tek insan çıkmaz. dünyanın üstünden gereksiz yük kalkar. ama işte hem hastalığın bulaşma oranını arttırıyorsunuz, hem de aşısız bünyenizde hastalık mutasyon geçirebilecek bir ortama sahip oluyor. sizin ben farklı olcam özel hissetcem tribiniz başkalarının hayatına mâl oluyor yani.

• Beğen
Tepkiler: seljuk11
Bazı vitaminlerin eksikliğinin, özellikle D vitamini eksikliğinin hastalığın seyri üzerinde ciddi etkisi olduğunu gösteren birçok makale var. Dahası covid olsun olmasın yılda bir kez vitamin düzeylerini ölçtürüp bakmak gerek. Sadece covid için değil genel sağlığı korumak için.

D vitamini eksikliği ve covide yakalanmış hastalarla ilgili birkaç makale.

(link)
Ankara şehir hastanesinde yatmış, 8-18 yaş arası 49 covid hastasının %82'sinde D vitamini eksikliği varmış.

(link)
204 hastanın, %41.7'inde d vitamini azlığı, %46'ında d vitamini yetersizliği varken sadece %12.3'ünde normal düzeyde imiş.

(link)
(link)
(link)

Daha birçok makale var. D vitamini hastalığı önlemiyor ama d vitamini yeterli seviyede olanlar daha hafif geçiriyor. ve yan etkisi yok ;)

Bu kadar bilimsel araştırma yapılmış ve istatistik tutulmuş bir olguya itiraz etmek mümkün değil. Bu dediğiniz doğrudur.

Mesela ben tam da tarif ettiğiniz gibi her sene düzenli kontrol yaptıran, kan değerleri, vitamin oranları örnek olacak kadar iyi çıkarken, geçirdiğim ve ciğerlerime inen korona sebebiyle 8 gün hastanede kaldım. Hikayesi burada

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

Neyse ki bir çok hastaneye düşen mağdur gibi kalıcı bir sıkıntım olmadı, onun da hikayesi burada

Korona Virüs sonrası spora dönüş ve yaşananlar

Elbette benim kişisel tecrübem, paylaştığınız bilimsel çalışmaları yalanlamaz. Bu bahsettiğiniz durumun doğru olduğu besbelli ortada.

Fakat kan değerleri ve sağlığı gayet kötü durumda olan, ileri yaşta kişiler koronayı nezle gibi atlatırken, gencecik ve spor yapan, sağlıklı yaşayan insanların ölmesine sebep olan nokta nedir?

Işte bunu araştırmışlar. Aşağıdaki linkte yapılan araştırma ve çıkarımlar, kaynakları ile verilmiş.

(link)

Özetle, eğer belirli bir genetik dizilime sahipseniz, korona size nezle gibi geliyor. Değilseniz ciğerleriniz kötüleşiyor veya kalıcı hasar bırakıyor ya da ölüyorsunuz. Benim kardeşimin bağışıklık sistemini baskılayan bir hastalığı olmasına rağmen 1 günlük ateşle çok rahat geçirdi. Ben ise 8 gün hastanede yattım. Kardeşimi baba tarafına benzetirler. Beni ise anne tarafına.. Anne tarafında eskilerden zatürreden ölen de var (koronadan bağımsız), annem ve teyzem de zatürre geçirmiş küçükken. Yanı kısaca belli ki anne tarafında yarım kan bir genetik eksiklik yüzünden ağır geçirdim. Yarım kan (Yanı 4''te 1) diyorum zira ben hiç solunum sıkıntısı çekmedim ve hastanede yatanlara göre çok hafif geçirdim.

Yanı şu net, aşı olmayanlar bir rus ruleti oynuyor. Gerekli gen dizilimine sahipse ve hasta olursa sorun yaşamayacak. Ama değilse ölüme kadar gidebilir.

Fakat bu durum şimdilik böyle. Virüs her mutasyona uğradığında risk artıyor ve bu herkes için artıyor. Virüs ise mutasyonu ciğerlere inince geçiriyor. Ve virüs aşı olanların ciğerlerine neredeyse hiç inemiyor.

Bu yüzden aşı olmayanlar toplum sağlığını da riske atıyor.

Her neyse, sonuçta kimse zorla aşı oldurulamaz. Ama derhal karne uygulaması getirilip kapalı mekanlara girişi yasaklanmalı bu bireylerin. Sonuçta burada ne kadar kaynak paylaşsak da çıkıp "emperyalizmin oyunundan, büyük resimden, nüfus azaltma amacından, bill gates'den ya da aşı olanların da hasta olduğundan" bahsedip, tek bilimsel veri paylaşmadan aşı hakkında komplo teorileri düzecekler. O yüzden isteyen olmasın, ama karne uygulaması başlasın istiyorum.

Geri