3. aşıyı olan ablam,
3. aşıyı olan hemşire yeğenim,
3. aşıyı olan yeğenimin eşi,
şu anda delta virüsü.
ben 1. aşıyı oldum şu anda 2. olmayı düşünmüyorum.
Aşıcılar diyor ki:Aşı olmak bulaşıcılığı önemli ölçüde azaltır.Hastaneye yatma oranını düşürür,yoğun bakım oranını düşürür,entube olma durumunu düşürür.Aşının bu konudaki faydaları bilimsel çalışmalarda sayısal olarak gösteriliyor.
Aşıcılar şunu demiyor:Aşı olan hasta olmaz, aşı olan hastaneye yatmaz,aşı olan yoğun bakıma düşmez,aşı olan entube olmaz,hatta aşı olan ölmez.
Şimdi akrabaların hasta olmuş.Geçmiş olsun.
Bunu şu şekilde deneyimleyebilseydik:
Akrabaların tüm şartlar sabit olmak koşulu ile
Aşısız olduklarında hastalansalardı bir de aşılı olduklarında hastalansalardı.Biz de hastalığın vücutlarına verdiği tahribatı ölçümleseydik.Zaten bunun için bilim insanları bunu göstermek için zırt pırt makale yayımlıyor,karşılaştırma yayımlıyor.
Sen akrabalarının bu iki durumdaki hallerini bilip ''Aşılı olmayıp hastalandıklarında da aşı olup hastalandıklarında da durumları çok benzerdi, onun için aşıya gerek yokmuş deseydin'' yine bir derece haklı olabilirdin.(Ki yine olmazdın)
Sen diyorsun ki 3 defa aşı olup niye hasta oluyorlar.O zaman aşıya ne gerek var.Aşıcılar da sana zaten şunu demiyor ki:Aşı olmak hastalığı mutlak surette yüzde yüz engeller.