Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

Scudo
3. aşıyı olan ablam,
3. aşıyı olan hemşire yeğenim,
3. aşıyı olan yeğenimin eşi,

şu anda delta virüsü.

ben 1. aşıyı oldum şu anda 2. olmayı düşünmüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Adil ÜNALDI
Bu güne kadar olduğunuz aşıların hangisinde sebep olabileceği şeylere karşı bilgilendirme yapıldığına ve bunu kabul ettiğinize dair imzanız alındı? Ben hiç öyle bi'şey hatırlamıyorum. Yarın öbür gün burada "Aşı Mağdurları" diye başlık açıp salya sümük yorumlar görürsem, o ukala ukala konuşanlara eski yorumlarını aynı şekilde alıntı yaparım haberiniz ola.

Şu dakikaya kadar aşı olan/olmayanların hastalanma ve ölüm istatistiklerine bakarak aşı karşıtlarının abidik gubidik yorumlarından alıntı yapmaya devam..

O imzalanan formun da hukuki hiç bir geçerliliği yok bu arada.. Hatta aşıyı üretenler tarafından da hazırlanmış değil.

3. aşıyı olan ablam,
3. aşıyı olan hemşire yeğenim,
3. aşıyı olan yeğenimin eşi,

şu anda delta virüsü.

ben 1. aşıyı oldum şu anda 2. olmayı düşünmüyorum.

Aşıcılar diyor ki:Aşı olmak bulaşıcılığı önemli ölçüde azaltır.Hastaneye yatma oranını düşürür,yoğun bakım oranını düşürür,entube olma durumunu düşürür.Aşının bu konudaki faydaları bilimsel çalışmalarda sayısal olarak gösteriliyor.
Aşıcılar şunu demiyor:Aşı olan hasta olmaz, aşı olan hastaneye yatmaz,aşı olan yoğun bakıma düşmez,aşı olan entube olmaz,hatta aşı olan ölmez.

Şimdi akrabaların hasta olmuş.Geçmiş olsun.
Bunu şu şekilde deneyimleyebilseydik:
Akrabaların tüm şartlar sabit olmak koşulu ile
Aşısız olduklarında hastalansalardı bir de aşılı olduklarında hastalansalardı.Biz de hastalığın vücutlarına verdiği tahribatı ölçümleseydik.Zaten bunun için bilim insanları bunu göstermek için zırt pırt makale yayımlıyor,karşılaştırma yayımlıyor.

Sen akrabalarının bu iki durumdaki hallerini bilip ''Aşılı olmayıp hastalandıklarında da aşı olup hastalandıklarında da durumları çok benzerdi, onun için aşıya gerek yokmuş deseydin'' yine bir derece haklı olabilirdin.(Ki yine olmazdın)
Sen diyorsun ki 3 defa aşı olup niye hasta oluyorlar.O zaman aşıya ne gerek var.Aşıcılar da sana zaten şunu demiyor ki:Aşı olmak hastalığı mutlak surette yüzde yüz engeller.

000724444_1-305cab25358dc1b09aac2cffee6ba8b5.png

Diş çekimine karşiyim boyle şeyler imzalatiyorlar.

Geleli 1 ay olmuş 17 mesajı var, hemen engelle butonu güzellemesi klasiğine katılmış. 🤣 🤣

Mmmm! Artık bende forumun bir parçasıyım....

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Pandemi İstanbul'da başlamadan birkaç gün önce Eminönü'ne balığa gitmiştim Sabah ın erken saatleri bir tane Japon veya Çinli tiripotuna kamerayı koymuş arkasında muhteşem deniz manzarası maskesini takmış kendi kendine bir şeyler anlatıyordu Benim de aklımdan geçen biraz rahatınız kaçacak ama geldim İstanbul artık sizinleyim iyi kötü anlaşacağız biraz sizden biraz bizden gidecek ama birbirimizi seveceğiz ve hiç ayrılmayacağız diyor...

Soruma cevap verin, soruma. Feragatname gibi kağıt neden imzalatılıyor o zaman? Madem İsviçreli bilim adamları yıllardır bunun üzerinden çalışıyor. Yaptıklarından emin olmaları ve arkasında durmaları lazım bence. Ölüm riski olan ameliyatlarda da böyle kağıtlar imzalatılıyor. Sakladıkları bir şey var da katrilyonluk tazminat davasından mı yırtmak için bu imzaları topluyorlar? İsteyen aşı olur, isteyen olmaz. Sizin virüsü bulaştırmanıza aşı mani olmaz. Hastalığı hafif atlatmanızı sağlar. Herkes kendinden mesul. Size ne belki adam aşı olmayıp ağır atlatmak veya doğal seleksiyon çemberinde kaybolup gitmek istiyor. Çevremde ne kadar aşı olmayanlara karşı salyalar saçarak abuk sabuk sözler söyleyen kendince bilim adamı kesilip karşısındakini küçük gören var, hepsi bencil ve başkasının seçimini zerre umursamayan tipler. En önemlisi de ölmekten korkuyor.
Aşı tıbbi müdahale sayılıyor. Onam formunun tıbbi müdahalelerde alınması normal. Daha önce cerrahi operasyon vs geçirdiyseniz de onam formu doldurmuşsunuzdur.

Onam formunu imzalamanız kimsenin "katrilyonluk tazminat davasından" kaçabileceği anlamına gelmez. İhmal nedeniyle hastaya zarar verilen operasyonlarda hastanelerin sorumlu tutulduğunu hatırlayın. Zaten aşı karşıtlarının iddia ettiği gibi küresel bir komployla karşı karşıyaysak hiçbir hukuk sistemi bizi koruyamaz :)

Bence de isteyen aşı olsun isteyen olmasın. Yalnızca bazı makul beklentilerim var. Zaten çoğunluğu eğitimsiz olan halkın kafasını saçma sapan komplo teorileriyle ve strawman argümanlarıyla karıştırmamaları. Bir de hasta olurlarsa covid servislerini meşgul etmemeleri. Bu virüs zaten yalan değil mi? Evde geçirebilirler bence.

Aşı feragatnamesi dünyanın hiç bir yerinde imzalatılmıyor, bizim bakanlığın halt etmesi, insanları durduk yere şüpheye düşürüyor

Mesleki gereklilik olarak ve gemi personelinin korunmasina yonelik olarak iki doz biontec asilarimi oldum. Yaklasik 1 ay oldu, herhangi bir problem yasamadim. Ustelik ikinci dozdan sonra pek bir degisim yasamadim. Ancak koronavirus atlatan babam biraz daha agir atlatti. Yasla alakali oldugunu dusunuyorum. Bakalim çipler ise yarayacak mi ileride ... :)

Herkese saglikli gunler, bol pedallamalar dilerim.

• Beğen
Tepkiler: _Madmexx _
Yaş nedeni ile ilk iki aşımı Sinovac olmak durumunda kaldım. Daha sonra da 1 doz Biontech olarak 3 doz aşımı tamamladım. Her 3 dozda da herhangi bir yan etki vb durum yaşamadım.

Aşı olmak istemeyenleri anlayabiliyorum ve aldıkları karara saygı duyuyorum.

Sadece.....

Onlardan da aynı saygıyı bana ve benim gibi aşı olanlara göstermelerini, Aynı havayı soluyacağımız, ortamlarda bulunmamalarını istiyorum. Özellikle iş ortamında.

Bunun da benim en doğal hakkım olduğunu düşünüyorum.

Yaş nedeni ile ilk iki aşımı Sinovac olmak durumunda kaldım. Daha sonra da 1 doz Biontech olarak 3 doz aşımı tamamladım. Her 3 dozda da herhangi bir yan etki vb durum yaşamadım.

Aşı olmak istemeyenleri anlayabiliyorum ve aldıkları karara saygı duyuyorum.

Sadece.....

Onlardan da aynı saygıyı bana ve benim gibi aşı olanlara göstermelerini, Aynı havayı soluyacağımız, ortamlarda bulunmamalarını istiyorum. Özellikle iş ortamında.

Bunun da benim en doğal hakkım olduğunu düşünüyorum.
Yazdıklarınızdan aşı olmayanlara saygı duymadığınızı apaçık ortaya koymuşsunuz. Yeni aşı olmuş, aşı olduğuna güvenip maske mesafeyi umursamayan aşılı bir arkadaştan bulaş aldım ben. Aşı olduktan sonra 10 gün kadar izole olursanız, aşılılar olarak hem aşılı hem de aşısızları tehlikeye atmamış olursunuz, bilhassa iş ortamlarında.

Yazdıklarınızdan aşı olmayanlara saygı duymadığınızı apaçık ortaya koymuşsunuz. Yeni aşı olmuş, aşı olduğuna güvenip maske mesafeyi umursamayan aşılı bir arkadaştan bulaş aldım ben. Aşı olduktan sonra 10 gün kadar izole olursanız, aşılılar olarak hem aşılı hem de aşısızları tehlikeye atmamış olursunuz, bilhassa iş ortamlarında.

Ben çok basit bir mantık yürüttüm. Konumuz aşıya güvenip maske ve mesafeyi umursamayanlar da değil. Tabi ki aşılı olsun veya olmasın maske ve mesafeyi umursamayanları aramızda tutmamamız gerekir.

Ancak beni bağışlayın ben aşı olduysam siz aşısız olarak benimle aynı ortamda bulunmamalısınız. Bunun saygısızlıkla hiç bir ilgisi yok.

Son düzenleme:
4-5 defa mesaj yazıp sildim. Dur dedim Samet ne yazarsan yaz bir taraf çok pis dalacak şimdi 😀

4-5 defa mesaj yazıp sildim. Dur dedim Samet ne yazarsan yaz bir taraf çok pis dalacak şimdi 😀

Bence çok dalınası bir durum yok. :)

İki taraf var. Bunlardan bir tanesi bilime ve bu işin eğitimini almış çoğunluğun söylemlerine uyup aşısını oluyor, diğer taraf ise tüm bunların bir safsata olduğunu, virüs falan olmadığını, aşının yalan olduğunu ve zararları olduğunu düşünerek aşı olmayı ret ediyor.

Sonuç olarak iki karşıt görüş var. İstesek de istemesek de. :) Buna basitçe kırmızı köşe ve mavi köşe diyebiliriz. :)

Aslında bundan sonrasında bizlerin de yapabileceği fazla bir şey yok. Bizler sadece bu konudaki düşüncelerimizi medeni kurallar çerçevesinde söyleyebiliriz. Bu konuyu düzenleyen büyüklerimizin bundan sonrası için vereceği kararlara hepimiz uymakla ile mükellefiz.

Doğruluğu konusunda çok emin olmamakla birlikte öğretmenler arasında aşı yaptırmayanlar çalıştıkları kuruma 72 saatte bir negatif olduklarını gösterir PCR testi vermek zorundalar. Aşı yaptırmayanlara buna benzer başka yaptırımlar da gelecektir muhtemelen.

Sonuç olarak bu kuralları da bizler koyamayacağız.

Son düzenleme:
Geri