Alo fetva hattına soracaksın.
ne güzel demişler. aldıkları parayı sonuna kadar hak eden tek kurum.Aradım sordum, dedikleri şu:
Ortada 4.5 milyon kişiyi öldürerek etkinliğini kanıtlamış bir virüs var.
Bu virüsün öldürücülüğünü büyük oranda engelleyen bir tedbir de (aşı) var.
Elde böyle bir savunma mekanizması varken, bunu (önce tedbir, sonra takdir) reddetmek, intihara teşebbüsle eşdeğerdir.
Yüce dinimizde, Allah'ın verdiği canı ondan başka kimse alamaz ve insanın kendi canına kıyması en büyük günahlardandır. Can, Allah’ın kula verdiği bir emanettir. Başkasının canına kıymak nasıl günah ise, kişinin kendi canına kıyması da aynı şekilde büyük bir günahtır. Hz. Peygamber pek çok hadisinde intihar etmenin ne denli günah olduğunu ve intihar edenin karşılaşacağı cezayı haber vermiştir.
Yani Allah'ın emanetine hıyanet eden birinin cenaze namazı kılınmaz imiş...
ne güzel demişler. aldıkları parayı sonuna kadar hak eden tek kurum.
Herkese merhaba,
Eşimin firması 48 saatte bir PCR zorunluluğu getirdiğinden ve PCR yaptırmanın külfeti yüzünden aşı yaptırdı. Eşim yaptırdığı için, onu yalnız bırakmamak adına ben de yaptırdım aşımı. İkimiz de Sinovac yaptırdık.
Aşı yapılmasının üzerinden 48 saat geçti; Bende hafif kalp ağrısı yapmaya başladı. Yani nasıl tarif etsem; ağır bir antrenman ya da sıcak bir havada uzun bir tur yaparak kendimi zorlamışım gibi bir yorgunluk var kalbimde. Arada bir sıkıştırıyor... Umarım bir kaç güne toparlarım...
Matematiksel olarak bu tabloyu şöyle okusam yanlış olmaz her halde
Qazvak var bi deMatematiksel olarak bu tabloyu şöyle okusam yanlış olmaz her halde
Demek ki iki doz sinovac bir işe yaramıyor
Ayrıca 1 doz biontec 17 kere daha koruyucu ( 2 doz sinoya göre) imiş
Ama bir doz daha sino olursan ile süper
2 doz biontec sırtın yere gelmez
İlginç
aşı olmak isteyene kimse engel olmamalı.(link)
The assessment by the Joint Committee on Vaccination and Immunisation (JCVI) is that the health benefits from vaccination are marginally greater than the potential known harms. However, the margin of benefit is considered too small to support universal vaccination of healthy 12 to 15 year olds at this time.
Kalp hastalığı, şeker hastalığı, astım gibi hastalıkları olanlar hariç, 12-15 yaş arasındaki çocuklara covid aşısı önermiyorlar.
2 doz olup kurtulacaktık bu aşıyı. En başından beri söylenen bu.Aşı olmadım, olmam, o zıkkımı hiçbir güç bünyeme enjekte edemez. Olana da neden oldun demem ama olanlarında aşısızları potansiyel suçlu görmelerine itirazım var. Arkadaş aşını olmuşsun, ölmeyeceksin, ben olmadım, öleceğim, o zaman benim ölümümden sana ne. Ben ölmekten korkmuyorum, sen aşı olmuş, ölümsüzlüğe ulaşmışsın neden bu ısrar ve küçük görme inadı. Hem belki de bana bulaştıran bu virüsü bulaşmadığı halde iğne vurdurarak bünyene sokturan sensin buna itiraz edebilecek var mı. Bak aşı karşıtlığı yapmıyorum, öleceğim diyorum, sen de aşını oldun ölümsüzler kervanına katıldın o zaman sorun ne. Aşıyı virüsten koruması dışında sonrasında yol açacağı sıkıntıları anlatan yüzlerce makale var, pcr testini bulan zat bile testin amacının virüsü tespit etmek olmadığını ve böyle bir iddiasının da hiç bir zaman olmadığını belirtiyor ama bizim olağanüstü bilim kurulu üyemiz mehmet bey testin yüzde yüz doğruyu gösterdiğini iddia ediyor, ayrıca aşıda tek savunulan nokta hastalığı kaptığında hafif geçirip ölmüyorsun, bizde buna itiraz etmiyoruz ama diyoruz ki, peki ya sonrası. Daha şimdiden iki doz yetmedi 3 doz olunmalı, o da yetmiyor her 6 ayda bir hatırlatıcı aşı vurulmalı denmeye başlandı. Kısaca, artık bize mecbursunuz, vücudunuzun en önemli savunma sistemini bağışıklığınızı biz kontrol edeceğiz, diyorlar ve bu daha başlangıç.