Scudo Sports

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

Aşı konusunda kimsenin sorumluluk almaması çok garip daha geçenlerde 16 yaşında bir çocuk aşı yaptırdıktan birkaç gün sonra sınıfta kalp krizinden öldü ama kimse bu durumdan sorumlu değil ne aşıyı üreten ne de aşıyı yaptırtan bakanlık ölenler resmen niyazi oluyor
 
Scudo
Aşı konusunda kimsenin sorumluluk almaması çok garip daha geçenlerde 16 yaşında bir çocuk aşı yaptırdıktan birkaç gün sonra sınıfta kalp krizinden öldü ama kimse bu durumdan sorumlu değil ne aşıyı üreten ne de aşıyı yaptırtan bakanlık ölenler resmen niyazi oluyor
Kalpten öldü rahmetli, aşıdan değil.
 
Eski güzel günlerde, antibiyotik reçetesiz satılırdı. Eczane girer istediğiniz antibiyotiği alırdınız. Ahali antibiyotik içeceğini nereden öğrendi? İlaç şirketlerinden. Basit bir soğuk algınlığı için doktora gittiğimde bir antibiyotik, bir ağrı kesici, bir de vitamin yazardı. Tabldot gibi reçete. Ağır hastaya da, ihtiyacı olmayan kişiye de aynı antibiyotik yazılırdı. İlaç şirketi, doktora şu kadar kutu bundan yaz, bu yaz tatilin benden dedi mi işin rengi değişirdi. Hasta olunca, doktora gidince hep aynı ilacı alan kişi, zamanla benzer sıkıntılar hissetti mı artık doktora gitmeden kendi antibiyotiğini kendi alır oldu. Sistemi analiz etmek lazım.

Sistem, aşı olup 14 gün içinde öleni aşılı saymıyor. Neden? Ölüm sebebi neyse, kalp krizi, damar tıkanıklığına bağlı organ yetmezliği vb gibi sebeplerle rapor düzenleyip gömüyor. Eğer dünya çapında bir pandemi söz konusu ise, otopsi mekanizması çalıştırılıp aşı olan neden öldü, aşı olmayan nasıl bir şekilde öldü bu verilerin toplanması ve değerlendirilmesi gerekiyor.

Bu aşıya karşı, insanlar. Diğer aşılara karşı değiller. Aşı karşıtlığı kapsamında, tüm aşılara karşıymış bu insanlar gibi bir hava estiriliyor. Alakası yok. Bilime güvenmeyen cahiller sürüsü, dünyanın düz olduğuna inanır bunlar şeklinde aşağılamanın dibi yok. 31 aralık 2019 da duyurulduğundan beri, resmî kayıtlara 224 milyon vaka geçmiş. 4600000 ölüm kaydı düşülmüş. Sadece bu sene 5milyondan fazla kanserden ölen var. Aşıya zorlayan kuvvet, sigarayı, işlenmiş gıdaları, sanayi tipi şekeri yasaklasın hatta ortadan kaldırsın. Yiyorsa.

Ben kansere aşı buldum diye çıksam, acaba 4 bilemedin 6 ayda izin çıkar mı sizce? Aşı olanlar kansere yakalanıyor ama daha az acı çekiyor bir başarı midir?

Evet antibiyotik dediginiz gibi satılırdı. Bunun yanlış olduğu ortaya çıkınca toplumu bilinçlendirmek için bir çok yayın ve kamu spotu hazırlandı ve yayınlandı. Ne ilginçtir ki gereksiz antibiyotik kullanmayın diyen mecralardan "aşınızı olun" da dendi. Bu gözle bakınca bir komplo çıkartmak zor. Daha da ilginç bir durum var, halkımız antibiyotik konusunda geri adım atmazken, aşı karşıtlığı popüler.

Sistem bırakın 14 günü, covid olup da 10 gün geçtikten sonra öleni bile covid sebebi ile ölmüş saymıyor. Ama geçiniz otopsi mekanizmasını, aşının yan etkilerine, vücut üzerinde oluşturabilecek semptomlara yönelik sürekli çalışma yapılıyor. Fakat hep diyorum, aşı karşıtları bu tip konularda şüphe ile hareket ediyor. Internette yüzlerce kaynakta yayınlanan yüzlerce çalışmaya karşı, içini doldurmadan aynı soruları tekrar tekrar soruyorlar. Gerçekten dişe dokunur bir bilimsel veri ya da çalışma sunulsa, vallahi billahi ben de aşıya karşı daha temkinli olacağım. Ama hep aynı muhabbet.. sizin sorduğunuz tarz sorular.. neden öyle yapılmıyor neden böyle yapılmıyor? E yapılıyor.. nerden çıkardınız dediginiz şeylerin yapılmadığını. Yüzlerce bağımsız lab var.. hepsi de çalışıyor.. onu bırakın aşıyı üreten şirkete rakip şirketler var.. Ama siz ve aşı karşıtları aynı soruları sorup duruyor. Oysa hepsinin cevabı var.

Diğer aşılara da karşı olan vardı zamanında, merak etmeyin.. onlarda aynı sorularla, aynı şüphelerle hareket ettiler hep.. artık pek kalmadılar tabii..

Aşıya zorlayan yok aslında. Ama aşı olmayana bazı kısıtlamalar getirilebilir. Sigara içene getirildiği gibi mesela. Sigara içen dumanıyla başkasını zehirlemesin diye kapalı alanda icemedigi gibi, aşı olmayan da taşıdığı risk yüzünden girememeli.. ha zaten onun dışında sigara içen, işlenmiş gıda yiyen sadece kendi için risk yaratmakta mesela.. bir de o yönü var işin..

Aşı olmayan için aşağılama -en azından kendim için soyleyeyim- gibi bir amacım hiç olmadı. Fakat bilimsel veri olmadan yargıya varanlara biraz ön yargılı olabiliyorum bazen.. ya da bin kere cevaplanan soruları sorup hala şüphe duyanlara karşı.. Yoksa benim anneannem de olmadı aşı.. Hiç bir bilimsel açıklama çabasına da girmedi, cevaplanan soruları tekrar tekrar sorarak sebebini makul göstermeye de çalışmadı.. "yaşımdan dolayı korkuyorum" dedi ve konuyu kapattı.

Ne şekilde aşı için izin alındıģı da forumda bir arkadaşımız defalarca anlattı ama o da yıldı en sonunda heralde.. artık yazmıyor.
 
Aslında konunun başlığının iki yanıtı var.
A. Evet olacağım
B. Hayır olmayacağım

Bir c şıkkı yok
 
Kalpten öldü rahmetli, aşıdan değil.
Kalpten öldüğünü zaten yazmıştım aşının yan etkileri arasında kalple ilgili rahatsızlık yaptığıda söyleniyor çocuk aşı olduktan birkaç gün sonra kalp krizi geçiriyor bunu söylemek istedim ama bu ülkede hiç bir olay hakkında doğru düzgün araştırma ve açıklama yapılmadığı için insanlar herşeye kuşkulu yaklaşıyor.
 
Kalpten öldüğünü zaten yazmıştım aşının yan etkileri arasında kalple ilgili rahatsızlık yaptığıda söyleniyor çocuk aşı olduktan birkaç gün sonra kalp krizi geçiriyor bunu söylemek istedim ama bu ülkede hiç bir olay hakkında doğru düzgün araştırma ve açıklama yapılmadığı için insanlar herşeye kuşkulu yaklaşıyor.
Şimdi aşı severler yüzünden başınız derde girmesin diye yazdım. Ben bu gelta varyantını yaşadım. İlaç namına hiç bir bilgi yok internette. Doktorlar bir şey söylemiyor, 2 günde bir telefonla arayıp ölüp ölmediğinizi kontrol ediyorlar. İlk gün kapıdan biri içinde 40 tane olan bir ilaç atıp gidiyor ürkerek.

Dünya altüst oldu pandemi diye, yabancı kaynaklardan öğrendik öğrenmemiz gerekenleri. Bu Delikanlıya Allah rahmetini esirgemesin.
 
Başka sebeplerden yoğun bakımda yatanlar, aşısını tam doz olmayan yaşlılar, kronik hastalığı olanlar, bir kez sinovak aşısı olanlar ama sonrasında kendini salanlar vs. olabilir mi?

başka sebepten yoğun bakıma yatıyorsa onları orana dahil etmemesi lazım. adam sirozdan yoğun bakımdaysa neden bu listede var ? ayrıca tam doz olması için kaç doz olunması lazım ? 1di 2 oldu 3 oldu şimdi 4 konuşuluyor ? kaçta karar kılındı ? 8 iyi mi ? kaça kadar çıkılacak tam doz olması için ? ayrıca bu doz sayısına kim neye göre karar veriyor ? bütün dünya aynı kararı almış mı ? bütün ülkeler aynı fikri benimsemiş mi ? önceden sinovac tavsiye edenler şimdi neden dansöz gibi kıvırıp U yaptılar ? bundan sonra biontech için U dönüşü yapmayacaklarının garantisi var mı ?
Bu Ülkenin Sağlık Bakanı Doktor Televizyonda Sinovac Aşısı Hasteneye Yatışları %100 Engelliyor dedi mi ?

DEDİ!

Şimdi Bunun Yalan Olduğu Ortaya Çıktı mı? ÇIKTI!

Millet Aptal mı? Niye bu yalanları yesin ?
 
  • Beğen
Tepkiler: RoninRider ve Mtt
Aslında konunun başlığının iki yanıtı var.
A. Evet olacağım
B. Hayır olmayacağım

Bir c şıkkı yok
c. yüksek risk grubundakilere aşı olması önerilebilir(özellikle 50 yaş üstü ve kronik hastalığı olanlar) ama herkese zorlanmasına gerek yok. hele hele daha önce hastalığı geçirip iyileşmiş birine bile illa olacaksın denmemeli.
d. daha etkili ve daha az yan etkisi olan aşılar üretilebilir. mesela novavax adında daha geleneksel yöntemle geliştirilen bir aşı var. en son faz 3 testlerindeydi galiba. ne zaman piyasa çıkar belli olmaz. burun spreyi olarak geliştirilen bir başka aşı var. özellikle burun mukozası çevresinde daha koruyucu bir etki oluşturacağını iddia ediyorlar.
e. israilde geliştirilen bir burun spreyi var. aşı değil. sadece burun içerisinde yüzeysel olarak antiviral etkisi var. viral yükü %99 azaltıyor diye iddiaları var. test çalışmaları devam ediyor.
f. maske ve mesafeye devam.
 
2020 Eylülün ilk haftası Türkiye'de Covid nedenli ölüm günlük ortalama 54.
14 Şubattan buyana toplam 100 milyon doz aşı yapıldı.
2021 Eylülün ilk haftası ortalama vefat 274 kişi.
Vefatlar 5 kat artmış.

Soru; Aşığıdaki grafikte aşıların çalıştığına dair bir işaret var mı?

E-8uxNTWQAIgGn6 (1).jpg
 
Ne medyaya ne de siyasilere zerre güvenim yok, daha geçen gün sağlık bakanı bir açıklama yaptı, bu hastalığa yakalanıp atlatan 60-65 yaş üstü vatandaşlar da vefat sayısının 4 kat artacağından bahsetti. Bu nasıl bir açıklamadır aklım almıyor, insanlara verilen korkunun artık derecesi yok. Ayrıca hastalığı atlatan bu yaş grubundan kaçı verilen onlarca ilacı içti ve iyileşti. Bu verilen ilaçların yan etkisi organlar üzerinde ne derece tahribata yol açtı, bu tahribat neticesin de insanların hayatlarını kaybedip kaybetmeyeceğini nasıl bileceğiz, her suçu covide mi atacağız.
 
2020 Eylülün ilk haftası Türkiye'de Covid nedenli ölüm günlük ortalama 54.
14 Şubattan buyana toplam 100 milyon doz aşı yapıldı.
2021 Eylülün ilk haftası ortalama vefat 274 kişi.
Vefatlar 5 kat artmış.

Soru; Aşığıdaki grafikte aşıların çalıştığına dair bir işaret var mı?

273726 dosyayı görüntüle
Bu grafikten o bilgi okunamaz, aşılama oranı ve aşılanandan vefat oranı ile birlikte bakmak gerekiyor. Vefatların aşılanmayan kişilerden olması durumunda zaten bu grafiği etkilemez aşılama oranı.
 
İlk aşımı 15 Ağustosta mecburi olarak oldum. Aşıdan korkan biri olarak 2 gün hafif omuz ağrısı çektim. 1 hafta sonra 2. dozu olacağım. Korkuyormuyum ,evet kesinlikle korkuyorum. Mecbur kalmasam olmazdım. Şimdi iki dozu vurunduk, 3 doz derlerse şaşırmam.
Bu işin sonu yok.
Aşıya güveniyormuyum, kesinlikle hayır. Tercih hakkım olsa aşı yada alnına damga veya taze buzağılara taktıkları aşı küpesine evet derim. Resmi olarak bir baskı olmasada gayrı resmi bir baskı var. Aşı olanlara kesinlikle saygı duyuyorum. Aşı olmayanlara da kesinlikle saygı duyulmalı. Bu kadar bilinmezin arasında kişilerin hür iradeleri ile verdikleri kararlara saygı duyulmalı.
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
İş arkadaşlarımdan biri, aşı sürecinde yerli aşı çalışmaları başladığında; -Turcovac çıksın aşı olacağım- diyordu.
Biz ikişer doz olup - göreceli bir korunma sağladık- aylar geçtiği halde gene ;- Turcovac çıkmadan aşı olmam demeye devam etti.
Bu pazartesi ilk PCR testi negatif çıktı, çarşamba ikinci PCR yaptırıp elinde çayıyla balkona geldi ve dedi ki: - Ben sizden değil siz benden korkun, aşı oldum diye o kadar rahat olmayın-...
Perşembe sabahı test sonucu geldi: ne yazık ki pozitif...
Turcovac çıkmadı ama balık kavağa çıktı...
Umuyoruz fazla kilo ve şeker hastalığı onu zor durumda bırakmaz...
 
Evet antibiyotik dediginiz gibi satılırdı. Bunun yanlış olduğu ortaya çıkınca toplumu bilinçlendirmek için bir çok yayın ve kamu spotu hazırlandı ve yayınlandı. Ne ilginçtir ki gereksiz antibiyotik kullanmayın diyen mecralardan "aşınızı olun" da dendi. Bu gözle bakınca bir komplo çıkartmak zor. Daha da ilginç bir durum var, halkımız antibiyotik konusunda geri adım atmazken, aşı karşıtlığı popüler.

Sistem bırakın 14 günü, covid olup da 10 gün geçtikten sonra öleni bile covid sebebi ile ölmüş saymıyor. Ama geçiniz otopsi mekanizmasını, aşının yan etkilerine, vücut üzerinde oluşturabilecek semptomlara yönelik sürekli çalışma yapılıyor. Fakat hep diyorum, aşı karşıtları bu tip konularda şüphe ile hareket ediyor. Internette yüzlerce kaynakta yayınlanan yüzlerce çalışmaya karşı, içini doldurmadan aynı soruları tekrar tekrar soruyorlar. Gerçekten dişe dokunur bir bilimsel veri ya da çalışma sunulsa, vallahi billahi ben de aşıya karşı daha temkinli olacağım. Ama hep aynı muhabbet.. sizin sorduğunuz tarz sorular.. neden öyle yapılmıyor neden böyle yapılmıyor? E yapılıyor.. nerden çıkardınız dediginiz şeylerin yapılmadığını. Yüzlerce bağımsız lab var.. hepsi de çalışıyor.. onu bırakın aşıyı üreten şirkete rakip şirketler var.. Ama siz ve aşı karşıtları aynı soruları sorup duruyor. Oysa hepsinin cevabı var.

Diğer aşılara da karşı olan vardı zamanında, merak etmeyin.. onlarda aynı sorularla, aynı şüphelerle hareket ettiler hep.. artık pek kalmadılar tabii..

Aşıya zorlayan yok aslında. Ama aşı olmayana bazı kısıtlamalar getirilebilir. Sigara içene getirildiği gibi mesela. Sigara içen dumanıyla başkasını zehirlemesin diye kapalı alanda icemedigi gibi, aşı olmayan da taşıdığı risk yüzünden girememeli.. ha zaten onun dışında sigara içen, işlenmiş gıda yiyen sadece kendi için risk yaratmakta mesela.. bir de o yönü var işin..

Aşı olmayan için aşağılama -en azından kendim için soyleyeyim- gibi bir amacım hiç olmadı. Fakat bilimsel veri olmadan yargıya varanlara biraz ön yargılı olabiliyorum bazen.. ya da bin kere cevaplanan soruları sorup hala şüphe duyanlara karşı.. Yoksa benim anneannem de olmadı aşı.. Hiç bir bilimsel açıklama çabasına da girmedi, cevaplanan soruları tekrar tekrar sorarak sebebini makul göstermeye de çalışmadı.. "yaşımdan dolayı korkuyorum" dedi ve konuyu kapattı.

Ne şekilde aşı için izin alındıģı da forumda bir arkadaşımız defalarca anlattı ama o da yıldı en sonunda heralde.. artık yazmıyor.
Zamaninda anne sutunun iyi olmadigini soyleyenler modaydi. O zamanlar onlar da bilim diyordu. Bi ara yumurtaya taktilar. Tamamen aşı modası var diye bunlari soyleme ihtimaliniz de var.
 
Zamaninda anne sutunun iyi olmadigini soyleyenler modaydi. O zamanlar onlar da bilim diyordu. Bi ara yumurtaya taktilar. Tamamen aşı modası var diye bunlari soyleme ihtimaliniz de var.
Haklısınız. Bilime güvenmek gerekir, ama tabi ki bilimadamına güvenmek ile bilime güvenmek farklı şeyler. Şimdiki toplumların gücü işgücünün uzmanlaşmasından gelir. Kimseye güvenmeyip her işinizi kendiniz hallederseniz verimli bir toplum olmaz, ilkel bir seviyede kalır. Zaten toplumlarda güven arttığında refahın ve zenginliğin artma sebebi de budur. Sokakta rastladığınız herkesin size zarar vereceğinden korkarsanız sokağa bile çıkmazsınız.

Biz de bu tip konuları bilim adamlarına delege etmişiz. Onlara uygulayacakları kuralları verip finansmanı sağlayıp güvenmişiz. Yanılabilirler, kötü niyetli ya da beceriksiz olabilirler. Ama bize göre daha iyi sonuç alma olasılıkları daha fazladır.

Benim böyle tereddüt uyandırabilecek konularda yaklaşımım şudur. Benim için daha iyi bir sonuç yaratma ihtimali olan aksiyon aşıyı yaptırmak mı yoksa yaptırmamak mı olur?
 
başka sebepten yoğun bakıma yatıyorsa onları orana dahil etmemesi lazım. adam sirozdan yoğun bakımdaysa neden bu listede var ? ayrıca tam doz olması için kaç doz olunması lazım ? 1di 2 oldu 3 oldu şimdi 4 konuşuluyor ? kaçta karar kılındı ? 8 iyi mi ? kaça kadar çıkılacak tam doz olması için ? ayrıca bu doz sayısına kim neye göre karar veriyor ? bütün dünya aynı kararı almış mı ? bütün ülkeler aynı fikri benimsemiş mi ? önceden sinovac tavsiye edenler şimdi neden dansöz gibi kıvırıp U yaptılar ? bundan sonra biontech için U dönüşü yapmayacaklarının garantisi var mı ?
Bu Ülkenin Sağlık Bakanı Doktor Televizyonda Sinovac Aşısı Hasteneye Yatışları %100 Engelliyor dedi mi ?

DEDİ!

Şimdi Bunun Yalan Olduğu Ortaya Çıktı mı? ÇIKTI!

Millet Aptal mı? Niye bu yalanları yesin ?
Bilgiyi doğru kaynaktan alıp buraya koymak gerekiyor, değil mi. Hepimiz biliyoruz ki, sağlık bakanımız dünyaya bu sayılar konusun da rezil olmuş bir kişidir. Onun geçen yıl ki sayı yalanı faciasından beridir açıklamalarının hiç birini dinlemiyorum bile. Ama şunu biliyorum. Akıl akıldan üstündür.
Şimdi yıllarca bu konularda okumuş, uzman olmuş, IQ seviyeleri ile bu konuları yalayıp yutmuş bilim insanları ile kendimi bir tutamam. 8 yıl boyunca işkence gibi dersleri aşmış, üzerine yıllarca çalışmış, araştırmalar yapıp nirvanaya coşmuş bilim insanları ile bunların çeyreği kadar bile okumamış, ders ve tecrübe görmemiş kişileri bir tutmak ve hatta salladıkları komplo teorilerini önde tutmak bana hiç ama hiç mantıklı gelmiyor.
Bakınız biz gerçekten bilim diyoruz. Dünya genelinde bilim insanları aşı olun diyorsa ben olurum. Yanılsalar ve bu kanıtlansa bile bir sonrakinde yine onlara güvenirim. Çünkü doğru cevaplar, daha iyisi bulunana kadar üzerine yanılma paylarını da ekleyen BİLİMLE belirlenip kabul edilir.
 
Geri