Scudo Sports

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

Scudo
Yanlışınız var, bana karantina sonunda test isteyebilecegimi söylediler ve 14. gün PCR testi istedim geldiler sorgusuz sualsiz yaptılar.

Siz ne zaman geçirmiştiniz, bana ve hastalığı geçiren diğer tanıdıklarıma karantina sonunda test yapılmayacağı, istenirse özel hastaneden yaptırabileceğimiz söylendi. Ağustos ayındaydık o zaman. Bu bilgiyi işyeri doktorlarından da teyid ettim hatta. Öyle olsa bile siz istemeden test yapmamaları da yeterince kötü değil mi?

İyi de bunlar 8 martta kadınlar, 1 mayısta işçiler polisler tarafından dövülürken vur vur diye şakşakçılık yapan tiplere benziyor. Dilipak da önderse kesin onlardır.
Özgürlükçülere bak hizaya gel. Kusura bakmayın. Ön yargılı olmayı sevmem ama bir kerecik de ben kötü niyetli oluvereyim.
İyi de bunlar 8 martta kadınlar, 1 mayısta işçiler polisler tarafından dövülürken vur vur diye şakşakçılık yapan tiplere benziyor. Dilipak da önderse kesin onlardır.
Özgürlükçülere bak hizaya gel. Kusura bakmayın. Ön yargılı olmayı sevmem ama bir kerecik de ben kötü niyetli oluvereyim.
.
Bunlar Eskişehir’in ara sokaklarında 19 yaşında bir çocuğu el birliğiyle tekmeleyen , tekmelendikten , sopalarla dövdükten , darp ettikten sonra ilk tıbbi müdahaleyi 20 saat sonra alabilmiş bir çocuğun faillerine benziyor.

.
Bunlar Eskişehir’in ara sokaklarında 19 yaşında bir çocuğu el birliğiyle tekmeleyen , tekmelendikten , sopalarla dövdükten , darp ettikten sonra ilk tıbbi müdahaleyi 20 saat sonra alabilmiş bir çocuğun faillerine benziyor.
Bütün baskıcı rejimler, para militer yapılanmaları kendi bekalarını devam ettirebilmek için destekler. O esnaf görünümündeki yavşaklar da gencecik bir çocuğu katlederek kendilerince ülkenin bekasını, toplumun asayişini sağlamıştır(!) Bilmezler ki kendileri yönetici erkin en büyük piyonudurlar.Daha devam ederim ama balkonun penceresi açık, Silivri'nin soğuğu mu geliyor ne.

Siz ne zaman geçirmiştiniz, bana ve hastalığı geçiren diğer tanıdıklarıma karantina sonunda test yapılmayacağı, istenirse özel hastaneden yaptırabileceğimiz söylendi. Ağustos ayındaydık o zaman. Bu bilgiyi işyeri doktorlarından da teyid ettim hatta. Öyle olsa bile siz istemeden test yapmamaları da yeterince kötü değil mi?

2 Ağustos ilk pozitif tarihim. Mümkün olduğunca çok ve düzgün test yapılmasi gerektiğini düşünüyorum. Ben de sağlık personeliyim ve görev yaptığım hastanedeki birçok arkadaşımız da dahil olmak üzere onlarca kişi filyasyon ekiplerine alınmasına rağmen vakalara yetişmeleri mümkün olmuyor. Çözüm bulaşın azaltılması. Ama nasıl?

Yaklaşık 4 saat önce ilk doz aşımı işimden dolayı mecbur olmak zorunda kaldım. Böyle bir zorlama olmasa asla olmayı düşünmüyordum. Burada aşı olanlara şunu sormak istiyorum ilk dozdan sonra antremana çıktınız mı ne kadar tempolu olarak sürdünüz çıktıysanız. Zaten düzenli bir şekilde kardiyolojiye gideceğim fakat sizler neler yaptınız merak ettim çünkü yaşım 24 herhangi bir kronik vs rahatsızlığım yok grip bile zor olan birisiyim hiç içime sinmeyerek yaptırdık hayırlısı bundan sonrası.

Beni hiç aramadılar bile, favipiraviri uzaktan fırlatıp gittiler gidiş o gidiş :)
En komik/ironik olan ne biliyor musunuz? Eminim çoğunuz bunu bilmiyordur. Hasta olduğunuzdan şüphelenince gidip devlet hastanelerinde bedava test yaptırabiliyorsunuz. Pozitif çıkarsanız ve durumunuz ağır değilse 15 gün karantinaya girmeniz gerekiyor. 15 günlük sürenin sonunda ise devlet siz hala virüs taşıyor musunuz diye test yapmıyor, siz isteseniz bile yapmıyor. Bu sürenin sonunda otomatik olarak iyileşmiş ve virüsten arınmış kabul ediliyorsunuz??? Şimdi bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Eğer gerçekten negatife döndüm mü diye merak ediyorsanız para verip özel hastanede labda yaptırmak zorundasınız ki ben böyle yaptım. Hatta bir doktor arkadaşım tekrar test yaptıracaksan en az 3-4 hafta bekle, virüsün kalıntıları oluyor yine pozitif çıkabiliyor dedi öyle yaptım. Teste de güvenmiyorum daha önce yazmıştım ama negatif sonucunu almadan insanlarda hep bir şüphe oluyor. Yani bu yapıldıktan sonra senden bilmem nereye girerken PCR testi sonucu istiyorlar.

Öte yandan çift doz aşılıysan her yere giriş serbest. Bir tanıdığım geçen hafta çift doz Biontek aşılı iken Covid oldu, semptomlar nezle gibiydi, hafifti ama koku kaybı olduğu için test yaptırdı ve pozitif çıktı. Ee? Sen bu adamı çift doz aşılı diye hiç bir şey sormadan her yere alıyorsun ama, bu adam girdiği konserde bulaştırmayacak mı yani virüsü?

15 günden sonra virüs taşımanız mümkün değil çünkü. Hatta 10 gündü ama 15 güne çıkarıldı varyantlar yüzünden. Dahası ilk pozitif testinizden sonra 16. Gün yine pozitif çıksanız bile karantinanız biter, hes kodunuz açılır yeşil olur.

Por testinin devlette bedava olduğunu bilmemekte ilginçmiş.

Çift doz aşılı olanlar nezle gibi atlatır, bulaştırıcılığı daha düşüktür. O yüzden evet her yere girebilirler. (Eveet, 100 oldu diyelim)

pfizer batan gemiden iniyor yavaş yavaş. gün gelecek hepsi birbirini satacak ve aşıların bi halta yaramadığını itiraf edecekler! sonra gelsin kandırıldık aldatıldık haberleri!
ölenler öldüğüyle kalacak!

(link)

• İnanılmaz
Tepkiler: seko35.50
pfizer batan gemiden iniyor yavaş yavaş. gün gelecek hepsi birbirini satacak ve aşıların bi halta yaramadığını itiraf edecekler! sonra gelsin kandırıldık aldatıldık haberleri!

(link)
Herr dilipak açıklama yapana kadar bu tip yayın kuruluşlarına itibar etmeyin derim.

Yaklaşık 4 saat önce ilk doz aşımı işimden dolayı mecbur olmak zorunda kaldım. Böyle bir zorlama olmasa asla olmayı düşünmüyordum. Burada aşı olanlara şunu sormak istiyorum ilk dozdan sonra antremana çıktınız mı ne kadar tempolu olarak sürdünüz çıktıysanız. Zaten düzenli bir şekilde kardiyolojiye gideceğim fakat sizler neler yaptınız merak ettim çünkü yaşım 24 herhangi bir kronik vs rahatsızlığım yok grip bile zor olan birisiyim hiç içime sinmeyerek yaptırdık hayırlısı bundan sonrası.
ben de 24 yaşındayım. ilk biontech aşımı olduğum gün sürüşe çıktım hafif tempo yaptım bir şeyim yoktu. ikinci günde düşük tempo sürdüm akşam eve geldiğimde kalp ağrısı başladı. göğsüme birisi oturmuş gibi ağrı vardı. kardiyolojiye gittim röntgen mr ultrason vs her şey çekildi temiz çıktı. aşıdan sonra 3-4 gün dinlenmem gerektiğini söylediler. aşı kas iskelet sistemini etkilediği için ağrı normal dediler. ilk dozdan 1 hafta sonra ağrılarım geçti. ikinci biontech aşımdan sonra 3 gün sürmedim. kas ağrısı dışında bir ağrı yaşamadım. size tavsiyem aşıdan sonra 2-3 gün nabzı yükseltecek şeylerden kaçının.

ben de 24 yaşındayım. ilk biontech aşımı olduğum gün sürüşe çıktım hafif tempo yaptım bir şeyim yoktu. ikinci günde düşük tempo sürdüm akşam eve geldiğimde kalp ağrısı başladı. göğsüme birisi oturmuş gibi ağrı vardı. kardiyolojiye gittim röntgen mr ultrason vs her şey çekildi temiz çıktı. aşıdan sonra 3-4 gün dinlenmem gerektiğini söylediler. aşı kas iskelet sistemini etkilediği için ağrı normal dediler. ilk dozdan 1 hafta sonra ağrılarım geçti. ikinci biontech aşımdan sonra 3 gün sürmedim. kas ağrısı dışında bir ağrı yaşamadım. size tavsiyem aşıdan sonra 2-3 gün nabzı yükseltecek şeylerden kaçının.
Teşekkür ederim bugün çok hafif bir sürüşe çıktım düşük nabızda şuanlık bir sıkıntım yok gibi ama dinlenmekte fayda var dediğiniz gibi zorlamadan devam edeceğim.

(link)
Click-bait haber başlığı olmuş, çok konuşulacak itiraf neresinde göremedim.

Teşekkür ederim bugün çok hafif bir sürüşe çıktım düşük nabızda şuanlık bir sıkıntım yok gibi ama dinlenmekte fayda var dediğiniz gibi zorlamadan devam edeceğim.
İşte bu bilgileri aşı olunca, aşı yapan vermeli. Basılı bir kağıt ile ne yapmalı ne yapmamalı şeklinde.

Kovit aşı karşıtları mitingde biraraya gelmiş.

Devlet polisi hes kodu kontrolu yapmamış.
Maske dağıtılmış, ama pek takan olmamış.

Bence bunlara devlet “ne haliniz varsa görün” demiş.

300 kişilik mitingde 1 kişi taşıyıcı olsa hepsine bulaşır.
Bence de ne halleri varsa görsünler.

(link)

Edit: Bunlar tamamen aşı karşıtı ya da aşı düşmanı olan kesim ve böyle bir mitinge izin verilmesi onlar için çok iyi oldu.

Son düzenleme:
15 günden sonra virüs taşımanız mümkün değil çünkü. Hatta 10 gündü ama 15 güne çıkarıldı varyantlar yüzünden. Dahası ilk pozitif testinizden sonra 16. Gün yine pozitif çıksanız bile karantinanız biter, hes kodunuz açılır yeşil olur.

Bu konu ile ilgili yayımlanmış bilimsel bir çalışma var mı, yoksa duyduğunuzu mu söylüyorsunuz? Uzman değilim ama benim bildiğim her insanın bağışıklık sistemi farklıdır. Kimi 3-5 günde atlatırken kiminin çok daha uzun sürebiliyor. Hasta olan tanıdığım insanlarda da bunu görüyorum. Bunları geçtim, burada can alıcı soru şu: Bir hasta 16. günden sonra hala pozitif çıkıyorsa -ki 15 gün geçtikten sonra 3 kere test yaptırıp hala pozitif çıkan var diye daha önce bahsetmiştim- onun hala virüs taşıyıp taşımadığına nasıl emin olabiliriz?

Bunlar bir yana, bağışıklık sisteminin 10 günde bu virüsü tamamen yok ettiğini söylüyorsunuz. Bunun covid aşılarına karşı olanların argümanlarından biri olduğunu hatırlatayım.

Por testinin devlette bedava olduğunu bilmemekte ilginçmiş.

Araştırma hastanesine gittim covid olabilirim test yaptırmak istiyorum dedim. Yaptırdım pozitif çıktı. Bedavaydı evet yaptırdım oradan biliyorum. Geçince aynı hastaneye tekrar gittim, iyileşene PCR testi yapmıyoruz dediler. Şirket doktorlarına mail attım dedim böyle böyle doğru mu diye. Evet maalesef yapmıyorlar, isterseniz özel hastanede yaptırabilirsiniz ama ücret alıyorlar, sigorta da karşılamıyor dediler. Ben de özel hastaneye gidip ücretiyle yaptırdım. Gene anlaşılmayan bir şey varsa araşalım.

Çift doz aşılı olanlar nezle gibi atlatır, bulaştırıcılığı daha düşüktür. O yüzden evet her yere girebilirler. (Eveet, 100 oldu diyelim)

Evet aşının içeriğindeki messenger RNA daki mesaj vücuttaki virüslere akıllı olun aklınızı alırım mesajı da iletiyor, böylece nefesten bile bulaşan bu virüs aşı olanlardan kimseye bulaşmıyor. Öte yandan ben de nezle gibi hafif atlattım ama bendeki virüsler ayar yemedikleri için bulaştırmam normal tabii.

Dipnot olarak da şunu belirteyim. Israrla aşı karşıtı deniyor, kendi adıma konuşursam aşı karşıtı değilim. Bu yaşıma kadar olmam gereken aşıların hepsini oldum ama onların on yıllardır kullanılan ispatlanmış aşılar olduklarını biliyorum. Benim mRNA tabanlı aşılarla ilgili şüphelerim vardı. Aşılamalar sonrası gördüklerim okuduklarım da bu şüphelerimi gidermedi. Artık bunları paylaşmamaya özen gösteriyorum, ama bisikletle ilgili olduğu için bir tane paylaşayım.

(link)

Çok mecbur kalırsam Sinovac olabilirim örneğin, en azından onun zayıflatılmış virüs içeren klasik bir inaktif aşı olduğunu biliyorum.

Aşı olmadım, olmam, o zıkkımı hiçbir güç bünyeme enjekte edemez. Olana da neden oldun demem ama olanlarında aşısızları potansiyel suçlu görmelerine itirazım var. Arkadaş aşını olmuşsun, ölmeyeceksin, ben olmadım, öleceğim, o zaman benim ölümümden sana ne. Ben ölmekten korkmuyorum, sen aşı olmuş, ölümsüzlüğe ulaşmışsın neden bu ısrar ve küçük görme inadı. Hem belki de bana bulaştıran bu virüsü bulaşmadığı halde iğne vurdurarak bünyene sokturan sensin buna itiraz edebilecek var mı. Bak aşı karşıtlığı yapmıyorum, öleceğim diyorum, sen de aşını oldun ölümsüzler kervanına katıldın o zaman sorun ne. Aşıyı virüsten koruması dışında sonrasında yol açacağı sıkıntıları anlatan yüzlerce makale var, pcr testini bulan zat bile testin amacının virüsü tespit etmek olmadığını ve böyle bir iddiasının da hiç bir zaman olmadığını belirtiyor ama bizim olağanüstü bilim kurulu üyemiz mehmet bey testin yüzde yüz doğruyu gösterdiğini iddia ediyor, ayrıca aşıda tek savunulan nokta hastalığı kaptığında hafif geçirip ölmüyorsun, bizde buna itiraz etmiyoruz ama diyoruz ki, peki ya sonrası. Daha şimdiden iki doz yetmedi 3 doz olunmalı, o da yetmiyor her 6 ayda bir hatırlatıcı aşı vurulmalı denmeye başlandı. Kısaca, artık bize mecbursunuz, vücudunuzun en önemli savunma sistemini bağışıklığınızı biz kontrol edeceğiz, diyorlar ve bu daha başlangıç.

Yazdıklarınızı okuyunca insanların aaa ne güzel düşünmüş demesini ve birilerini etkilemeyi hedefliyor olabilirsiniz. Ancak atladığınız bir konu var. Bulaş aldığınızda kimseye bulaştırmadan ve entübe, yoğun bakım gibi durumlara düşüp sağlık sistemi üzerinde yük oluşturmayacağınızı garanti edebiliyorsanız bence de ölmenizde bir sakınca yok. Bu rahatlığınız da ölüm riskinin çok düşük olmasından geliyor yoksa zaten koşa koşa aşınızı olurdunuz.

Normalde çok zorunlu olmadıkça ilaç bile kullanmam. Hijyen maske ve mesafeye dikkat ederim. Ancak meret en savunmasız olduğunuz zamanda bulaşıyor ve ben 3 yaşında oğlumdan kaptım çok hafif geçirdim. Ama bu süreçte benim sayabildiğim 4 kişi daha oğlumdan bulaş aldı ve onların başkalarına bulaştırdığı kişilerde oldu. Zinciri takip etmem mümkün değil ama aradan geçen bir yıla yakın sürede epey kişiyi etkilemişizdir.

Kendim için değil başkalarını düşündüğüm için gittim aşılarımı oldum. Dediğim gibi normalde ilaç bile kullanmam ve aşı olmayı istemem.

2 tane mrna aşısı oldum. 3 .çıkarsa onu da olacağım. Yakın zamanda kanser hastalığı için de mrna aşıları kullanılmaya başlanacaktır. Zaten bu amaçla üretilmek isteniyordu. Bildiğim kadarıyla da izinlerini aldılar ve faz çalışmalarına başlayacaklaar.

"Bir müsibet bin nasihatten iyidir" derler ya hani, bu covid-19un kendisi bir bela olsa da, başka bir belaya(kanser) çözüm olacak belki de...

Bu arada olan olmayan herkesin kendi hür iradesidir. Olanın da olmayanın da kendine göre haklı yanları vardır.

Birazdan 2. doz aşımı olmaya gideceğim. İlk aşımda 2 gün yataktan çıkamayacak derece kırgınlık oldu. 2. doz etkilemese bari. Kilomda son zamanlarda biraz arttı 105 kiloya doğru gidiyoruz. Hastalık kiloluları kötü dövüyormuş :) Önümüzdeki sezonlar için bakım olarak düşünüyorum aşıyı :)

aşı virüsü de ölümü de engelliyor di mi ?
anlatın anlatın dinlemesi eğlenceli oluyor

(link)

• Beğen
Tepkiler: RoninRider
Geri