Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

aşı virüsü de ölümü de engelliyor di mi ?
anlatın anlatın dinlemesi eğlenceli oluyor

(link)
Sevgili arkadaşım hamile kadınlara aşı vurulmadığı hakkında bilginiz yok zannedersem. Vefat eden sağlık çalışanımıza Allah rahmet eylesin. Sizin iddianızı destekleyecek kanıt yok bu haberde.
 
Scudo
Sevgili arkadaşım hamile kadınlara aşı vurulmadığı hakkında bilginiz yok zannedersem. Vefat eden sağlık çalışanımıza Allah rahmet eylesin. Sizin iddianızı destekleyecek kanıt yok bu haberde.
öyle mi ?

(link)

(link)

(link)

(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: RoninRider
Çok üzücü bir haber...Maalesef aşı olmamış.
Hamile kadınlar için zor bir karar.

(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: NoCycling
Yaklaşık 4 saat önce ilk doz aşımı işimden dolayı mecbur olmak zorunda kaldım. Böyle bir zorlama olmasa asla olmayı düşünmüyordum. Burada aşı olanlara şunu sormak istiyorum ilk dozdan sonra antremana çıktınız mı ne kadar tempolu olarak sürdünüz çıktıysanız. Zaten düzenli bir şekilde kardiyolojiye gideceğim fakat sizler neler yaptınız merak ettim çünkü yaşım 24 herhangi bir kronik vs rahatsızlığım yok grip bile zor olan birisiyim hiç içime sinmeyerek yaptırdık hayırlısı bundan sonrası.

Bu başlıkta daha önce yazmıştım.
İki doz biontech haziran ve temmuzda oldum
İlk doz hiç beni etkilemedi. Aşıdan sonra yarım saatlik kısa tur yaptım. Ertesi günü herşey normaldi.

İkinci doz ertesi günü hafif soğuk algınlığı gibi biraz kırgınlık yaptı.
Bu nedenle tura çıkmadım. İkinci gün ise gene herşey normaldi. 80-90 dk civarı turumu yaptım.:)
 
Bu yılın ilk 26 haftasında (2 Ocak-2 Temmuz) Birleşik Krallık'taki 51 bin Covid-19 ölümünün sadece 256'sı (binde 5'i) aşılanma sürecini tamamlamış olanlar. Bu 256 kişinin ortanca yaşı 84, dörtte üçü "klinik olarak son derece hassas" kişiler.

Kaynak:
(link)

Okuması daha kolay gazete haberi:
(link)
 
Teyit org:
Şırınga
Aşı karşıtlığı, kasten yanlış bilgi yayanlar aracılığıyla toplum sağlığını tehlikeye atıyor. Yanlış bilgi, doğru bilgiye oranla 6 kat daha hızlı yayılıyor. Bir bilgiyi yaygınlaştırmadan önce doğruluğunu düşünmekte fayda var. Kasten yanlış bilgi yayanları nasıl tanırsınız?
Aşağıyı işaret etmek

E-2sZ2IXoAA4cbN.jpeg
 
iki doz biontech oldum, vakti geldiğinde üçüncü dozu da olacağım. günümüzde bir insan 80 yaşına kadar yaşayabiliyorsa bunu dönemin hastalıklarına karşı bulunmuş aşılara borçlu, unutmamak lazım ortalama insan ömrü bundan 200 sene öncesine kadar sadece 48'di. hal böyleyken yeni çıkan bir hastalığa karşı icat edilmiş bir aşıya karşı olmak bana cahilce geliyor.
 
İnsanlık bir savaş veriyor.
Savaşlarda kullanılan silahlar da o çağın en etkili silahları olmak zorunda ki galip geline bilsin.
Bu virüsle savaşımızda mevcut koşullarda yegâne silahımız aşı...
Aşıya sıcak bakmayanlar hemen atom bombası örneğine sığınmasın.Bu silah yıkıcı etkileri olan ve uzun yıllar boyunca da bu etkilerin devam edeceği bir özellikte değil.
Şu 2 yıl içinde kaybettiğimiz insan, emek, üretim, eğitim, sağlık,özgürlük, huzur gibi nitel değerlere baktığımızda "barış" pek yakın görünmüyor.
Ok-yay-mızrak ile bu devirde ancak sportif başarı elde edilebilir. Milyarlarca insanın birinci gündemi bu virüs ise, bilimin açtığı yoldan gitmekten başka seçeneğimiz yok.
Komplo teorileri aynı Hollywood film senaryoları gibidir; izlerken heyecan verir ama film bitince döndüğümüz gerçek hayat çok acımasız ve geri dönüşsüzdür.
Yakın gelecekte bu savaşı kazandığımızda insanlık tarihinin en büyük pandemisini de yenmiş olacağız. Peki kim sayesinde?
Kuşkusuz senaristlerin ve peşin hükümlü kitleleri yönlendiren çıkar çevrelerinin değil...
Bu savaş süreci bilim ile septik felsefenin yeniden doğuşu olacak, laf ebelerinin değil...
 
O kadar komik iddialar görüyorum ki...
Hele bazılarına gülmemek elde değil. Teyit.org adresine de arada bir bakıyorum.
Bazı örnekler:
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Özellikle şunu okumanızı tavsiye ederim. Çok ilginç.
(link)

Şöyle özet de var. Gerçi yukarıda Teyit.org linkini verdim ama okumak ya da araştırmak konusunda üşengeçler için aşağıya bırakayım:
Sağlıkla ve bilimle kalın.

(link)
mRNA, kendini konak genetik materyale tamamen entegre etmiyor ve aşıdaki RNA zinciri, protein yapıldıktan sonra yok oluyor. Yani vücudumuza yepyeni bir genetik kod enjekte edilmesi söz konusu değil.

(link)
Covid-19 aşılarıyla insanlara mikroçip yerleştirileceği iddiasının bilimsel bir dayanağı yok. Var olan mikroçiplerin aşılar yoluyla enjekte edilmesi de mümkün değil.

(link)
Bazı aşılarda yer alan eser miktarda alüminyumun insan sağlığına zarar vermesi ya da mıknatıslanmaya neden olması söz konusu değil.

(link)
CDC, Covid-19 aşıları ile bazı gençlerde görülen kalp iltihaplanmaları arasında ilişki olduğu yargısına varmış değil.

(link)
Aşı kaynaklı spike proteinin insan vücudunda zehirli bir etkiye yol açarak kardiyovasküler hasara neden olduğuna kanıt yok.

(link)
Hayvansal jelatin, aşıların güvenli ve etkili olmasını sağlıyor; ancak insan DNA’sına hiçbir etkisi yok. Maymun hücreleri ise virüslerin izolasyonunda kullanılıyor. Covid-19 için geliştirilen RNA bazlı aşılarda bu hücrelerden yararlanılmıyor.

(link)
Bilim insanları, bazı kişilerin derilerine manyetik cisimlerin yapışmasını, tenlerinin yapısından kaynaklı sürtünmeye bağlıyor.

(link)
İnsan fetüs hücreleri, aşı geliştirme aşamasında virüsü izole etmek için kullanılabiliyor, ancak nihai üründe yer almıyor. Yanı sıra, RNA bazlı aşılarda canlı hücrelerden yararlanılmıyor.

(link)
Bununla beraber, virüsün mutasyona uğradığı en kötü senaryoda bile, etkinliği kanıtlanan aşılar hastalığın yayılımını durdurma anlamında olumlu bir etki yaratma potansiyeline sahip.

(link)
İnterferon eksikliği toplumda çok nadir görülüyor, bu nedenle Covid-19 aşılarının etkinliğini etkilemesi söz konusu değil.

(link)
Covid-19 aşılarındaki luciferase enziminin genlerimizi değiştirip insanları radyo dalgaları toplayan antenlere dönüştüreceği iddialarının bilimsel dayanağı yok.

(link)
Sinovac’ın denemelerine katılan 12 gönüllünün koronavirüse yakalandığı bilgisi resmi bir açıklamaya dayanmıyor. Kaldı ki 12 kişi deney grupları için çok düşük bir oran.

(link)
Uğur Şahin ve ekibi, etik kurallara uygun olmadığı için çalışmalarda denek olamıyor. Henüz aşı olamamalarının nedeni ise öncelikle riskli grupların aşılanması.

(link)
Aşılardaki maddelerin bazıları bozulmamaları için, bazıları da daha etkili olmaları için çok küçük miktarlarda ekleniyor.

(link)
Gerçekten “birileri zengin olsun” diye mi aşı oluyoruz? Aslında aşılar ilaç firmaları için göründüğü kadar kârlı değiller. Elbette firmalar da kâr ediyor, ama aşılama hastalıklarla mukayese edildiğinde, fena halde bizim lehimize.

(link)
Bir ilaç ya da aşının güvenli ve etkili olduğundan emin olunmasını sağlayan prosedürlere hakim olmak, aklımızdaki şüphelerle baş etmemize destek olabilir.

(link)
Küresel bir halk sağlığı krizi karşısında patentlerden feragat edilmesi tarihi bir adım olabilir. Ancak aşı endüstrisi, mevcut üretim ilişkilerinden bağımsız değil ve patentlere istisna getirildiğinde mucize beklememek gerek.

(link)
Tüm dünyanın Covid-19 tedavisi için merakla beklediği ve umut bağladığı aşı ve ilaç çalışmaları ne durumda? Yeni gelişmelerle güncellenen canlı içeriğimizden takip edin.

(link)
Covid-19 aday aşılarının hızlıca bulunmasının bazı nedenleri olduğu açık, ancak bu global bir komplodan değil, salgının kendine has koşulları ile çağın olanaklarından kaynaklı.

(link)
Araştırmalara göre aşılanan bireylerin kısırlık oranlarında diğerlerine göre dikkate değer bir fark yok. Ayrıca aşıların kısırlığa neden olduğuna dair bilimsel bir çalışma bulunmuyor.

(link)
Aşı çalışmalarına denek olarak katılanların gönüllü olma motivasyonları çeşitlilik gösterse de, bilime güveniyor olmaları ortak noktaları.

(link)
Aşı karşıtı olmadığı halde, Covid-19 aşılarına tereddütle yaklaşanların bazı ortak kaygıları var: Aşıların kısa zamanda geliştirilmiş olması, üreticinin niteliği, kamu otoritesine güvensizlik, mRNA aşılarının ilk kez uygulanacak olması gibi. Bu kaygılardan, en azından aşılarla ilgili olanların bilimsel yanıtlarını dinlemeye açıklar.

(link)
Aşılar sadece aşı olan kişileri etkilediğinden aşıların bulaşıcı etkisi yok. Aşıya solunum ve ten temasıyla maruz kalmak mümkün değil. “Maruziyet” ifadesi, klinik çalışmalarda yer almak anlamına geliyor.

(link)
Covid-19 aşısı olanlar kan verebiliyor. Kızılay, aşı olduktan yedi gün sonra semptom göstermeyen kişilerin bağışlarını kabul ediyor.

(link)
Covid-19 mRNA aşılarının yan etkilerini azaltmak için takviye alınmasına gerek yok. Yan etkilerin çoğunun bir iki gün içerisinde kendiliğinden geçiyor. Olası yan etkileri azaltmak için aşı yapılan gün yorucu fiziksel aktivitelerden kaçınmak ve bol su tüketmek iyi olabilir.
 
Sağlık otoritelerine güvenilmiyor özetle. danışmanları epey trol tipler sanırım.
 
öyle mi ?

(link)

(link)

(link)

(link)

Ya demeyim demeyim diyorum da..

Utandınız mı acaba üst üste mesajlarla aşı karşıtlığı bayraktarlığı yapmanıza?

(link)

Yoksa hala en ufak fikriniz olmayan konuda bile dezenformasyon yapmaya devam mı?

Sağlık otoritelerine güvenilmiyor özetle. danışmanları epey trol tipler sanırım.

Sağlık otoritelerine güvenilmiyor; ama nerede şarlatan, palavracı, üfürükçü, işkembeci tip var; onlara güven maşallah sonsuz.
Hamile kadınlar için zor bir karar.

Eşim pandemi döneminde hamile kaldı. Hem kendi kadın doğum doktoru, hem de ilk çocuğumuzun çocuk doktoru, ısrarla ve defaatle yaş grubuna çıktığı an en kısa sürede aşısını olmasını mecbur tuttular. (Rica etmediler; sen bilirsin, iyi olur demediler. Gidip olman lazım, şakası yok, dediler)

Hoş, aşı sırası gelene kadar, bebeğimiz dünyaya geldi. Ama bu sırada hem kendisinin hem de başta sıkça dışarı çıkan ben olmak üzere ev ahalisinin üzerindeki stres ve endişeyi anlatamam.

Hamile kadınlar için zor bir karar; çünkü kendini doktor sanan şarlatanlar yanında bir de ağzından çıkanı kulağı duymayan ve aşıyı öneremeyen hekimler çıktı başımıza.

Sonra, aşı olmayıp ölen zavallı hamile kadınlar; "nooldu aşı hani koruyordu" diye şu durumdan bile kendi köhne fikirlerine pay çıkarmaya çalışanlar...

Allah akıl fikir versin.
 
kimse aşı olmak zorunda değil , kimse kimseye güvenmek zorunda hiç değil
 
Tabii; kimse kimseye güvenmek zorunda değil..

4XER2WN3RRFOPKBU4EW3MW7IVY.jpg

- Beni şunlardan birini giyerken göremeyeceksin. İçinde ne var kim bilir? Hükümet özgürlüğümü benden alamayacak!



1631615508811.png

- Almayım, teşekkürler. Sosyal medyada okudum, kötü bir şey olabilirmiş.




1631615016132.png

1).... 2) Peki ama yangın söndürme köpüğünün uzun dönem etkileri hakkında bir bilgimiz var mı?




1631615073392.png

1) Oğlum ölümcül derecede alerjik. Başka bir çocuğun bu fıstıklardan okula getirip çocuğumun hayatını riske atmasına izin veremem.
2) Çocuğumun senin çocuğuna hastalık bulaştırması umrumda değil. Kimse çocuğumu aşılayamaz. (kağıtta: öğrencilere mecbur aşılama)
 

Dosyalar

  • 1631615514202.png
    1631615514202.png
    1.017,8 KB · Okunma: 19
Aşı olan ile olmayan arasında da illa ki bir sınırlama getirilmeli. Toplu yaşam alanlarına aşısız olanlar alınmamalı. Para cezası olmasına gerek yok. Evet aşıların güvenilirliği veya ileride yapacağı yan etkileri konusunda istediğiniz kadar tartışabilirsiniz. Ancak benim veya aşı yaptıran diğer kişilerin sağlığını tehlikeye atmaya hakkınız da yok. 3. doz aşı dahil yaptırmış biri olarak toplu taşıma kullanmamak ve insanlarla olabildiğince az temas kurmak için bisiklet kullanan ben, aşı olmayanların bunu umursamadan dolaşmaları oldukça yanlış diye düşünüyorum. Umarım bunu anlayacak kadar IQ seviyeleri vardır.
 
Neden okula gönderiyorsunuz çocuklarınızı? Ne malum, o okulun içindeki her öğretmeni tanıyor muyuz? Çok çok nadir de olsa bazı öğretmenler çocukları azarlıyor, psikolojik olarak olumsuz etkiler bırakıyor ve çocuklara zararlar veriyorlar. Peki neden gönderiyoruz çocukları okula? Belki içerisindeki bazı maddeler şey pardon öğretmenler uzun vadede çok zararlı olacaklar?
Aynı şekilde acaba her doktor bir değilken, neden çocuklarımız hasta olduğunda hastaneye koşa koşa götürüyoruz?
Şimdi; ne alakası var denilebilir. Şöyle alakası var; gerektiğinde zarar ve yarar karşılaştırması yapıp, zararlı olabilecek etkileri çok seyrek ve az oldukları için göz ardı edebiliyoruz. Çocukları okula güvenip teslim edebiliyoruz. Hastanelere güvenip götürebiliyoruz. Böyle durumlarda çok iyi biliyoruz ki, okul ve öğretmenler aslında güvenilir. İstisnalar kaideyi bozmaz diyoruz. Ama iş bilim insanları ve aşı olayına gelince, burada istisnalar ve kaideyi görmezden geliyoruz. Öğretmenlere de, okula da, doktorlara da, bilim insanlarına da güvenmiyoruz. Üstelik en akıllı ve işinde uzman kişilere hiç güvenmiyoruz. Çok mu saçma? Evet saçma. O zaman aşıyı öneren bilim insanlarına güvenmeyen kişiler neden güvenmediklerini bi düşünsünler. Çünkü aşıyı olun diye önerenler hep aklı başında bilim insanları, aklı başında öğretmen ve doktorlar oluyor. "Ben aşı içindeki maddelere güvenmiyorum..."
Sen ne ara yıllarını harcamış insanlar kadar kimya uzmanı oldun çıktın ki? Aşı içindeki maddeleri yalayıp yutmuş insanlarla kendini bir tutuyorsun?
Aşırı derecede basit olan şu aşı olma işini amma abarttınız ve büyüttünüz farkında mısınız? Ne korktunuz be! SAÇMA tarafın neresi olduğunu sağlam düşünün lütfen. Aklınızı mı kaybettiniz arkadaşlar. Gelmeyin şu komplo teorilerine artık.
 
🦠 Aşılandım ve hayır, içinde ne olduğunu bilmiyorum - ne bu aşıda ne de çocukken yaptırdıklarımda, ne Big Mac veya Sosiste...
İbuprofen veya başka bir ilaçta ne olduğunu da bilmiyorum, sadece ağrımı iyileştiriyor.
Sabunumdaki tüm malzemeleri, şampuan veya deodorant tam içeriğini bilmiyorum.
Cep telefonu kullanımının uzun vadeli etkisini bilmiyorum, restoranda yediğim yemeklerin temiz ellerle mi hazırlandığını yoksa giysilerimin, perdelerimin, spor içeceklerimin çok tehlikeli olup olmadığını bilmiyorum.
Kısacası...
Bilmediğim ve asla bilemeyeceğim çok şey var.

Ama bildiğim bir şey var ki hayat kısa, çok kısa ve ben yine de evimde 'kilitli' olmaktan başka bir şey yapmak istiyorum. Yine korkmadan sarılmak istiyorum insanlara.

Çocukken ve yetişkinken, çocuk felci ve daha birçok hastalığa karşı aşı oldum, ailem ve ben bilime güvendik ve hastalıkların hiçbirini çekmek veya iletmek zorunda kalmadım - aşılandım... Ve işte yine bu yüzden evet,
* Covıd-19 ' dan ölmemek
* Mümkün olduğunca yaymamak için
* Sevdiklerime sarılmak için
* Bir restorana gitmek için,
* PCR veya antijen testi yapmak zorunda kalmadan, tatile gitmek ve gelecek birçok şey için ...
* Hayatımı yaşamak için
* Covid-19 ' u eski bir hatıra yapmak için,
* Bizi korumak için 🦠
Aşılandım!
.
.
Bu metni kopyaladım, çünkü inandığım şey bu..

Sen de aynı şeyleri düşünüyorsan kopyalabilirsin 😷 💉
 
Geri