Scudo Sports

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

Arkadaşlar Turkovac ne zaman çıkıyor bir duyumu olan bilgisi olan varmı aramızda... Yazılanları okuyunca olaya vakıf bayağı bisikletçi dostumun olduğunu gördüm ... Bisikletçi dostların böyle entellektüel ve bilgili olması çok güzel onur duydum bu sporu yaptığım için GURURLUYUM.... Umarım en kısa sürede bu illetten tüm dünya olarak kurtulur keyifli keyifli sürüşlerimizi yaparız

Scudo
Herkes alttaki alıntılanan metni okusun lütfen. Ben de aşı oldum. ama, aşı fanatiklerinde bi havalar vs. Virüs kaptığını öğrenip kalp krizi geçiren insanlar var. Aşı fanatiklerini daha çok bu kitle oluşturuyor bence.

Tam olarak linkteki doktorun görüşlerini savunuyorum. Link açmaya üşenenlere tweetlerini kopyaladım

Aşı olmuş ve yakınlarıma da yaptırmış bir hekim olarak aşı olunmasını tavsiye etmekle beraber, aşı olmak istemeyenlere ikinci sınıf insan muamelesi yapılmasın doğru bulmuyorum.

İnsanlar tıp bilimindeki yeniliklere şüpheyle yaklaşmakta hiç de haksız sayılmaz. Zira mazimiz çelişkilerle dolu..

Çok değil 10-15 yıl önce en ucuz ve en iyi protein kaynaklarından biri olan yumurta, kalp damar düşmanı ilan edilmişti hekim abi ablalarımız tarafından. Bir süre sonra aklandı…

Rahmetli annanem dönemindeyse anne sütü günah keçisi ilan edilerek, annem gibi bebekler hazır mamalarla hiç anne sütü almadan büyüdü…

Malum firmada öğrenciyken part time çalışmış olmama ve birçok sıkıntılı vaka bildirimini bizzat biliyor olmama rağmen başıma gelen talihsizlik ise kaderin cilvesi mi denir kazığı mı bilmiyorum. Tek bildiğim az daha babamı ellerimle öldürmüş olacaktım…
(link)

Yıllardır kullandığımız famotidin etken maddeli mide ilacının geçen yıl toplatılması başka bir örnek.. Bunları kimseyi paranoyak etmek için yazmıyorum. Fakat paranoyak olanları da gayet iyi anlayabiliyorum ve çok haksız bulamıyorum..

Geçen gün belediye otobüsüne alınmayan bir aşısız 65+ teyze vakasına rastladım. Mantıksız, çünkü dolmuşa binecek.. Bu kafayla bakarsak sigara içenleri SGK’dan men etmemiz gerekir öncelikle.

Ben sinovac oldum, ailem de öyle. Ne sinovac ne biontech ne de diğer aşılarla ilgili sizden fazla bilgim yok. Çünkü ben de bana sunulanı okuyorum.. Sunulanın güvenirliliğine dair şüpheler ise her zaman var. İnsan yaşadıkça şüphe duymalı zaten..

Marlo Morgan ile bağlayayım; “Tanrım bana değiştiremeyeceğim şeyleri kabul etme gücü, değiştirebileceğim şeyleri değiştirme cesareti ve bu ikisi arasındaki farkı anlayabilme sağduyusu ver.”

Düzeltme; toplatılan ilaç etkeni famotidin değil ranitidin. Yanlış yazmışım özür..

bünyende mutasyon geçirebilecek virüs X ismini alıp başkalarına zarar verebilir , öldürebilir.
Uzmanlar düşündüğünüzün tam aksine yüksek aşılama oranının daha tehlikeli mutasyonlara neden olabileceğini söylüyor.
(link)
The combination of high prevalence and high levels of vaccination creates the conditions in which an immune escape variant is most likely to emerge.

Hala aşı olmadın ben kendimden sorumluyum düşüncesini savunmak çok yanlış. Tek başına dağın tepesinde yaşıyorsanız tamam sorun yok , ama "Toplum kuralları" denilen birşey var. Toplumun yararına davranmak bir görevdir , sen ölmezsin ama bünyende mutasyon geçirebilecek virüs X ismini alıp başkalarına zarar verebilir , öldürebilir. Bunun farkında mısınız ?

O zaman üzgünüm , topluluk yararına yapılması gereken ve toplu yerlere (avm,restoran,cafe,otobüs vs.) girişlerin aşısız olanlara tamamen kapatılması gerekli.. Evlerinde otursunlar bence böylesi uygun. Pandemi geçene kadar çıkmasınlar , geçince 2-3 seneye o zaman yeniden eski düzene (dönülebilir mi ayrı mesele) dönülür.
Kesinlikle haklısınız olayı bu tarafını görmüyorlar. İnsanlar sürekli bir bahanede bulunarak belki covid-19'a yakalanmıyor ama mutasyon sürecinde bir tuğlada onlar koyuyor farkında değiller. Çalıştığım firmada haftalık pcr testi için hafta başı liste çıkardım proje doğu bölgesine gittikçe aşı karşıtları artıyor ve bu olay sadece okul seviyeleri ile ilgili değil. En popüler kulaktan dolma bir bilgi olan "kısırlık yapıyormuş" tan kaynaklanıyor. Neyse biz burada 56. sayfaya gelmişiz 156 hatta 256 sayfa olup farklı varyantlar çıksa da aşı oyanlar kendilerinden dolayı mutasyona uğramadıklarını savunmaya devam edeceklerdir.

@dryakup23 Turkovac ne zaman çıkacak bilmiyorum ama Kayseri Şehir Hastanesinde gönüllü olarak başlanıldı.

1 ay içinde 2 sinovac + 2 biontech şeklinde olmak üzere 4. dozumu olmayı düşünüyorum.

Arkadaşlar Turkovac ne zaman çıkıyor bir duyumu olan bilgisi olan varmı aramızda... Yazılanları okuyunca olaya vakıf bayağı bisikletçi dostumun olduğunu gördüm ... Bisikletçi dostların böyle entellektüel ve bilgili olması çok güzel onur duydum bu sporu yaptığım için GURURLUYUM.... Umarım en kısa sürede bu illetten tüm dünya olarak kurtulur keyifli keyifli sürüşlerimizi yaparız
Selam, dün radyoda bu yıl sonuna doğru Aralık ayı gibi diye bir bilgi verilmişti. Bilginize

Kanada birinci doz aşı oranı %74 ve üst sıralarda. Bizim facebook, twitter bilim adamlarımız neyi bekliyor. Hemen Kanada yetkileri ile iletişime geçin uyarın adamları. O ender ve nadir bulunan bilgilerinizi aktarın. Ah Kanada ah aşılama yapmadan önce bizim teoricilerden neden yardım istemezsiniz .

• Beğen
Tepkiler: Aesert
Aşı olmadım, olmam, o zıkkımı hiçbir güç bünyeme enjekte edemez. Olana da neden oldun demem ama olanlarında aşısızları potansiyel suçlu görmelerine itirazım var. Arkadaş aşını olmuşsun, ölmeyeceksin, ben olmadım, öleceğim, o zaman benim ölümümden sana ne. Ben ölmekten korkmuyorum, sen aşı olmuş, ölümsüzlüğe ulaşmışsın neden bu ısrar ve küçük görme inadı. Hem belki de bana bulaştıran bu virüsü bulaşmadığı halde iğne vurdurarak bünyene sokturan sensin buna itiraz edebilecek var mı. Bak aşı karşıtlığı yapmıyorum, öleceğim diyorum, sen de aşını oldun ölümsüzler kervanına katıldın o zaman sorun ne. Aşıyı virüsten koruması dışında sonrasında yol açacağı sıkıntıları anlatan yüzlerce makale var, pcr testini bulan zat bile testin amacının virüsü tespit etmek olmadığını ve böyle bir iddiasının da hiç bir zaman olmadığını belirtiyor ama bizim olağanüstü bilim kurulu üyemiz mehmet bey testin yüzde yüz doğruyu gösterdiğini iddia ediyor, ayrıca aşıda tek savunulan nokta hastalığı kaptığında hafif geçirip ölmüyorsun, bizde buna itiraz etmiyoruz ama diyoruz ki, peki ya sonrası. Daha şimdiden iki doz yetmedi 3 doz olunmalı, o da yetmiyor her 6 ayda bir hatırlatıcı aşı vurulmalı denmeye başlandı. Kısaca, artık bize mecbursunuz, vücudunuzun en önemli savunma sistemini bağışıklığınızı biz kontrol edeceğiz, diyorlar ve bu daha başlangıç.

+1

Dün itibariyle sinovac ilk doz aşımı yaptırdım.tamamen iş yeri sebebiyle yaptırdım. malesef.hiçbir yan etki olmadı.

aşı olmak isteyene kimse engel olmamalı.

Pratik ve ekstra faydası yok diyor bu yaş grubunun aşı olması için.

Aşı olmadım, olmam, o zıkkımı hiçbir güç bünyeme enjekte edemez. Olana da neden oldun demem ama olanlarında aşısızları potansiyel suçlu görmelerine itirazım var. Arkadaş aşını olmuşsun, ölmeyeceksin, ben olmadım, öleceğim, o zaman benim ölümümden sana ne. Ben ölmekten korkmuyorum, sen aşı olmuş, ölümsüzlüğe ulaşmışsın neden bu ısrar ve küçük görme inadı. Hem belki de bana bulaştıran bu virüsü bulaşmadığı halde iğne vurdurarak bünyene sokturan sensin buna itiraz edebilecek var mı. Bak aşı karşıtlığı yapmıyorum, öleceğim diyorum, sen de aşını oldun ölümsüzler kervanına katıldın o zaman sorun ne. Aşıyı virüsten koruması dışında sonrasında yol açacağı sıkıntıları anlatan yüzlerce makale var, pcr testini bulan zat bile testin amacının virüsü tespit etmek olmadığını ve böyle bir iddiasının da hiç bir zaman olmadığını belirtiyor ama bizim olağanüstü bilim kurulu üyemiz mehmet bey testin yüzde yüz doğruyu gösterdiğini iddia ediyor, ayrıca aşıda tek savunulan nokta hastalığı kaptığında hafif geçirip ölmüyorsun, bizde buna itiraz etmiyoruz ama diyoruz ki, peki ya sonrası. Daha şimdiden iki doz yetmedi 3 doz olunmalı, o da yetmiyor her 6 ayda bir hatırlatıcı aşı vurulmalı denmeye başlandı. Kısaca, artık bize mecbursunuz, vücudunuzun en önemli savunma sistemini bağışıklığınızı biz kontrol edeceğiz, diyorlar ve bu daha başlangıç.

Elbette istemiyorsanız olmazsınız. Zaten kimse "olacaksın" demiyor. Sadece aşı olmak istemeyenlerin ısrarla anlamadığı 1 2 nokta var.

Ilk sorun aşı olmama sebeplerine istatistik vermeye, bilimsel veri kaynak gösterme çabası. Çünkü yok.. Olmak istemiyorum de, geç degil mı..

Ikincisi, aşı olmamalarının sadece kendilerini ilgilendirdiklerini düşünmeleri.. Oysa virüs ciğerde mutasyona uğruyor, aşılılarda ise ciğere inme oranı çok az. Dolayısıyla toplum için tehdit oluşruran aşısızlar.. Ha yine de bu sebebe dayanarak kimseyi aşı olmaya zorlayamayız. Ama tercihleri sebebiyle toplu yerlere girmeleri ve pdr testi zorunluluğu gibi önlemler getirilebilir ve ben de bunu destekliyorum.

Bir de grip aşıları zaten virüsün genetik yapisi gereği her sene olunan aşılar. Sık olunmasında bir ilginçlik yoky
Herkes alttaki alıntılanan metni okusun lütfen. Ben de aşı oldum. ama, aşı fanatiklerinde bi havalar vs. Virüs kaptığını öğrenip kalp krizi geçiren insanlar var. Aşı fanatiklerini daha çok bu kitle oluşturuyor bence.

Havalık bir durum yok bence. Alıntıdaki doktor hanım da aşı olmuş ve ailesini aşılatmış. Gerisi laf i güzah..

Bu arada hastalığı hastanede yatarak geçirmiş olan biri olarak şunu söyleyeyim, levofloksasin grubu bir antibiyotik veriyorlar. Aşıya karşı olan, ama leblebi çekirdek gibi antibiyotik kullanan milletimizin davranışını bu noktada çok ilginç buluyorum. Zira ben normal hayatımda parol bile kullanmayan bir insanım ve koşa koşa aşı oldum. Dediğim gibi, aşı olmayan birisi mutlaka bu antibiyotiği alıp kullanmıştır, veya aşı olmadığı için kullanmak zorunda kalabilir.

işte o antibiyotiğin yan etkileri;

tendinit/ aşil tendiniti / tendonitis / tendonosis / tendon yırtılması
nöropati / periferal nöropati
bağ yırtıkları / bağ rüptürü
menisküs yırtığı
kronik yorgunluk sendromu
kas ağrısı / kas zayıflığı / eklem ağrısı
kas atrofisi
bel-sırt ağrısı
dejeneratif disk hastalığı
yüz ağrısı / uyuşma
yüksek / düşük kan basıncı
disotonomi
floaters / uçuşan sinekler
kas seğirmesi / istemsiz spazmlar / titreme
sürekli ağlama isteği
afazi
görsel / işitsel halüsinasyonlar
gözyaşı üretimi eksikliği
yaraların çok geç iyileşmesi
yutma problemleri
yiyecek ve kimyasal madde hassasiyetleri
kuru göz / gözlerde kaşıntı
çok hızlı kalp atışları / çarpıntı / aritmi
sindirim ve mide problemleri
zihin bulanıklığı / brain fog
karıncalanma ve uyuşma
görme problemleri / görüş alanında değişiklikler / şimşek çakmaları
panik atak
kulak çınlaması
şiddetli uykusuzluk (en ağır uyku ilaçlarının çözemediği radikal insomnia)
gece terlemeleri
tat ve koku alma duyularında bozulma
anksiyete / depresyon / intihar düşünceleri
kolay morarma
sık sık baş dönmesi
saç ve kıl dökülmesi
vücudun çeşitli yerlerinde kramplar
deri dökülmeleri
huzursuzluk
yabancılaşma / derealization
titreme
hafıza kaybı
kulak ve kafa basıncı
iştahsızlık / kilo verme
fibromiyalji
lyme hastalığ

Fda bu antibiyotigi "zehir" olarak tanımıştır. Kullanmış biri olarak, aşıyı bin kere tercih ederim.

Kesinlikle aşı karşıtı değilim, aşımı da oldum, ama 3-5 ayda bir aşı olmak nedir ya?!

Kesinlikle katılıyorum.

Ben 2 doz Biontech oldum ve tekrar ol denirse olmayı düşünmüyorum.

Ama bu aşılar virüs salgınına karşı hızlı geliştirilmiş ve bence yeterince olgunlaşmamış aşılar.
Belki 5 yıl beklesek, tek doz ile hallolacak aşı geliştirirler.
Ama acil çözüm gerekiyordu.
Şu an yasaksız:
hafta sonu markete gidebiliyorsak,
akşam 7 den sonra sokağa çıkabiliyorsak,
İşimize gidebiliyorsak,
Şehirlerarası yola gidebiliyorsak,
Vb..vb..

Bunu aşı olan ve salgının patlamasına izin vermeyen duyarlı, özverili yurttaşlarımıza borçluyuz.
Özellikle de hala aşı karşıtı atıp tutanlar borçlu.
Tekrar:
Aşı olmayanlar, bugünkü özgürlükleri ——Aşı Olanlara Borçlu—-

Anladınız mı?

Aşı olunca oluşan bağışıklık beni çivit pozitif olmaktan koruyacak sa tamam, üç bin tane doktorla konuştum hepsi de bağışıklık sağlamıyor yine covit olabilirsin diyor. Bir türlü ikna olamıyorum

hiç bir aşının çalışma prensibi bu şekilde işlemez. Aşı oldum dokunulmazım diye bir şey yok. bu gün en fazla koruyan aşılardan biri olan kızamık aşısı olsanız bile yüzde 99lu bir şey koruyor. yüzde yüz koruyan aşı yok ama toplumda ne kadar aşılı varsa o aşının koruyuculuğu da o oranda artıyor, çünkü daha hastalık size ulaşmadan bulaş zinciri kırılıyor.

daha hastalık size ulaşmadan bulaş zinciri kırılıyor.
Covid aşılarında bu yok işte. Herkesi aşılamanın en önemli önermesi zaten "sürü bağışıklığı olacak" denmesiydi. İsrailde yapılan gözleme göre ise aşı en fazla %39 oranında bulaşmayı engelliyor. Bu ise yeterli değil. Bulaş zinciri kırılmıyor devam ediyor. Herkesi aşıya zorlamanın bir faydası olmayacak. En büyük risk kronik hastalıkları olanlarda. Onlar mutlaka aşılanmalı denebilir ama normal sağlıklı insanlarda risk çok az.

Antibiyotik benzetmesine gelince. Leblebi yutar gibi antibiyotik kullanmak zaten yanlış.
Diyelimki bir üriner sistem enfeksiyonu kaptınız. Antibiyotik kullanmazsanız yaşama olasılığınız 0.
Diyelimki covid kaptınız. Aşı olmasanız da yaşama olasılığınız %99.

Covid aşılarında bu yok işte. Herkesi aşılamanın en önemli önermesi zaten "sürü bağışıklığı olacak" denmesiydi. İsrailde yapılan gözleme göre ise aşı en fazla %39 oranında bulaşmayı engelliyor. Bu ise yeterli değil. Bulaş zinciri kırılmıyor devam ediyor. Herkesi aşıya zorlamanın bir faydası olmayacak. En büyük risk kronik hastalıkları olanlarda. Onlar mutlaka aşılanmalı denebilir ama normal sağlıklı insanlarda risk çok az.

Antibiyotik benzetmesine gelince. Leblebi yutar gibi antibiyotik kullanmak zaten yanlış.
Diyelimki bir üriner sistem enfeksiyonu kaptınız. Antibiyotik kullanmazsanız yaşama olasılığınız 0.
Diyelimki covid kaptınız. Aşı olmasanız da yaşama olasılığınız %99.

Ben bulaşı engellemesi bakımından yüzde 39 u küçük bir değer olarak görmüyorum. Dahası bulaşsa bile hastanede yatacak ya da hayatını kaybedecek birisi, sadece nezle gibi atlatıyor. Yanı ciğerleri zarar görmüyor ve böylece mutant virüslerle muhatap olmuyoruz.

Antibiyotikleri gereksiz kullanmak elbette yanlış. Ama bizde aşıya şüpheli yaklaşılırken antibiyotikler peynir ekmek gibi gidiyor. Bu konuda dünya birinciliğine oynuyorduk neredeyse.. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.. Ha tabii bir de aşı olmayıp "zehir" olarak değerlendirilen bir antibiyotik kullanmak zorunda olmak var.

Yüzde 99 yaşama olasılığı rakamı da biraz yanıltıcı. Ilk 10 günden sonra hayatını kaybedenler Covid ölümü olarak kayıtlara geçmiyor. Ayrıca yaşam kaybı olmasa bile hastalığın uzun vade etkileri de var ve bunlar da hesaba katılmalı.

Geri kalan %50 kimlerden? Uzaylılardan mı? yoksa aşılılardan mı ?
E-12xUkXIAMAGHH.jpg

Geri kalan %50 kimlerden? Uzaylılardan mı? yoksa aşılılardan mı ?
Başka sebeplerden yoğun bakımda yatanlar, aşısını tam doz olmayan yaşlılar, kronik hastalığı olanlar, bir kez sinovak aşısı olanlar ama sonrasında kendini salanlar vs. olabilir mi?

Ben bulaşı engellemesi bakımından yüzde 39 u küçük bir değer olarak görmüyorum. Dahası bulaşsa bile hastanede yatacak ya da hayatını kaybedecek birisi, sadece nezle gibi atlatıyor. Yanı ciğerleri zarar görmüyor ve böylece mutant virüslerle muhatap olmuyoruz.

Antibiyotikleri gereksiz kullanmak elbette yanlış. Ama bizde aşıya şüpheli yaklaşılırken antibiyotikler peynir ekmek gibi gidiyor. Bu konuda dünya birinciliğine oynuyorduk neredeyse.. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.. Ha tabii bir de aşı olmayıp "zehir" olarak değerlendirilen bir antibiyotik kullanmak zorunda olmak var.

Yüzde 99 yaşama olasılığı rakamı da biraz yanıltıcı. Ilk 10 günden sonra hayatını kaybedenler Covid ölümü olarak kayıtlara geçmiyor. Ayrıca yaşam kaybı olmasa bile hastalığın uzun vade etkileri de var ve bunlar da hesaba katılmalı.
Eski güzel günlerde, antibiyotik reçetesiz satılırdı. Eczane girer istediğiniz antibiyotiği alırdınız. Ahali antibiyotik içeceğini nereden öğrendi? İlaç şirketlerinden. Basit bir soğuk algınlığı için doktora gittiğimde bir antibiyotik, bir ağrı kesici, bir de vitamin yazardı. Tabldot gibi reçete. Ağır hastaya da, ihtiyacı olmayan kişiye de aynı antibiyotik yazılırdı. İlaç şirketi, doktora şu kadar kutu bundan yaz, bu yaz tatilin benden dedi mi işin rengi değişirdi. Hasta olunca, doktora gidince hep aynı ilacı alan kişi, zamanla benzer sıkıntılar hissetti mı artık doktora gitmeden kendi antibiyotiğini kendi alır oldu. Sistemi analiz etmek lazım.

Sistem, aşı olup 14 gün içinde öleni aşılı saymıyor. Neden? Ölüm sebebi neyse, kalp krizi, damar tıkanıklığına bağlı organ yetmezliği vb gibi sebeplerle rapor düzenleyip gömüyor. Eğer dünya çapında bir pandemi söz konusu ise, otopsi mekanizması çalıştırılıp aşı olan neden öldü, aşı olmayan nasıl bir şekilde öldü bu verilerin toplanması ve değerlendirilmesi gerekiyor.

Bu aşıya karşı, insanlar. Diğer aşılara karşı değiller. Aşı karşıtlığı kapsamında, tüm aşılara karşıymış bu insanlar gibi bir hava estiriliyor. Alakası yok. Bilime güvenmeyen cahiller sürüsü, dünyanın düz olduğuna inanır bunlar şeklinde aşağılamanın dibi yok. 31 aralık 2019 da duyurulduğundan beri, resmî kayıtlara 224 milyon vaka geçmiş. 4600000 ölüm kaydı düşülmüş. Sadece bu sene 5milyondan fazla kanserden ölen var. Aşıya zorlayan kuvvet, sigarayı, işlenmiş gıdaları, sanayi tipi şekeri yasaklasın hatta ortadan kaldırsın. Yiyorsa.

Ben kansere aşı buldum diye çıksam, acaba 4 bilemedin 6 ayda izin çıkar mı sizce? Aşı olanlar kansere yakalanıyor ama daha az acı çekiyor bir başarı midir?

Geri