Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

@selim82 Covid-19 yeni olduğu için bir nebze de olsa şüpheleri anlayabilirim ki o da zamanla netleşir ama saydığım diğer hastalıkların aşısının yaptırılmamasının yaptırımları olmasının monarşiye falan gitmeyle alakası yok bence. Toplumdaki aşılanmamış birey oranı belli bir yüzdeyi geçince ,işin tekrar salgın olma ihtimali artıyor. Yok domuz bilmem nesi kullanılıyormuş,yok dinen caiz değilmiş. Böyle bir sürü abuk subuk şey yüzünden aşı yaptırmayan aile var. Bunun da bir yaptırımı olmalı.
Bu yöntemle,zeki çocukları belirleyip,ailelerinden çaldıklarını düşündükleri için yeni doğan bebeklerinden topuk kanı aldırmayan aileler var.

Scudo
@selim82 senin cümlelerine katılıyorum. Çin aşısı üzerinden konuşuyorum. Kendi ülkesinde faz 3 seviyesi tam anlamıyla soru işareti. Ayrıca lisansınin rüşvetle alındığına dair dedikodular var.. İki aşı da da ilerde kanser yapabileceğine dair bazı Dr larin açıklamaları var... Ben kendi memleketimin adamlarına daha çok güveniyorum. Kayseri, hacettepe ve bilkent çalışıyor.. Ki geleneksel aşı yapılacak. Şu çiçeği kızamık gibi bizim olduğumuz aşılar zamanla oturdu ve geliştirildi. Dolayısıyla corona aşısı Bu kadar hızlı olmalı mı? Yanılmıyorsam Belçika ve Kanada quebek de tüm vatandaslara bir doz aşı yapılacak. Tartışma programında ne kadar başarılı olacağı tartışılıyordu..faha bu corona in ne olduğu belli değilken bu kadar acele edilmemeli diye düşünüyorum. Herkesin vücudu kendine özel. Aşı olsan da olmasanda maske ve sosyal mesafe şart...

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
@selim82 Covid-19 yeni olduğu için bir nebze de olsa şüpheleri anlayabilirim ki o da zamanla netleşir ama saydığım diğer hastalıkların aşısının yaptırılmamasının yaptırımları olmasının monarşiye falan gitmeyle alakası yok bence. Toplumdaki aşılanmamış birey oranı belli bir yüzdeyi geçince ,işin tekrar salgın olma ihtimali artıyor. Yok domuz bilmem nesi kullanılıyormuş,yok dinen caiz değilmiş. Böyle bir sürü abuk subuk şey yüzünden aşı yaptırmayan aile var. Bunun da bir yaptırımı olmalı.
Bu yöntemle,zeki çocukları belirleyip,ailelerinden çaldıklarını düşündükleri için yeni doğan bebeklerinden topuk kanı aldırmayan aileler var.
Konu geleneksel olmuş aşılar değil. Onları yaptırmayanlarda değil. Babamı kanser den kaybettim. O aralar kemoterapi yi araştırmıştım. Ve gördüm ki birçok doktor ben kendime yatırmam diyordu.
Tedavi yöntemini seçmek benim seçimim. Eğer seçimlerini devlete bırakırsan elib oğlu birkaç milyar kazansın diye bugün aşı olursun yarın canları ne isterse onu. Daha öncede yazdım. Telefonuna hes yüklesin. Avm ye giremiyorsun olmayınca. Bu uygulama 2 3 sene sonra zorunlu olur ve içeriğine herşeyi eklerler. Onu yapmadan bunu, bunu yapmadan onu almana izin vermezler.
Şimdi kalkıp o aşı olmadı diye başkalarını riske atıyor diye düşünme , çünkü işe yarayacağı bile şüpheli.o yüzden herkes kendi seçimini yapmalı

olacağınız aşının ne malı olduğunu nereden bileceksiniz?
Her halde hangi ülkenin aşısı oldunu yazar / söylerler.

Tek böbrekli ve bir CA geçmişi olan birisi olarak,ben de aşı olacağım. Bana kalırsa, kızamık/su çiçeği gibi aşıları yapılmayan çocuklar da sosyal hayattan soyutlanmalı. Okullara kaydı yapılmamalı,devlet hizmetlerinden faydalanamamalı ve de aşı karşıtı ailelerine kol gibi cezalar kesilmeli.
Güvenilirliği kanıtlanmamış bir aşıyı neden olmaya zorlanalım ki?
Uzun dönemde ne gibi yan etkileri olacak henüz bilinmiyor. Çin aşısının 3. faz sonuçları eksik açıklandı / açıklanmadı. Resmen Türkiyeyi kobay gibi kullanıyorlar.
Dahası dayatma da neyin nesi. Kişinin bedenine ne olacağına kendisi karar verir.

• Beğen
Her halde hangi ülkenin aşısı oldunu yazar / söylerler.

Güvenilirliği kanıtlanmamış bir aşıyı neden olmaya zorlanalım ki?
Uzun dönemde ne gibi yan etkileri olacak henüz bilinmiyor. Çin aşısının 3. faz sonuçları eksik açıklandı / açıklanmadı. Resmen Türkiyeyi kobay gibi kullanıyorlar.
Dahası dayatma da neyin nesi. Kişinin bedenine ne olacağına kendisi karar verir.
Merdiven altı ilaç üreten yerler var, bildiğiniz ilaç, hem de hepsini. Placebo bir ampüle aşı parası ödersiniz, size seyreltik tuzlu su satarlar. Üzerinde yazanı taklit etmek kolay. Bu ilaçları nerede satıyorlar peki. Onu da sağlık müfettişleri arayıp bulsun. Üzerine yazana itibar ederken bu satırları hatırlayın.

Merdiven altı ilaç üreten yerler var, bildiğiniz ilaç, hem de hepsini.
Anlamadım. Eczane ve aşı yapılan hastane/sağlık merkezlerinde merdiven altı ilaç satılıyor/kullanılıyor mu demek istediniz?

• Beğen
Anlamadım. Eczane ve aşı yapılan hastane/sağlık merkezlerinde merdiven altı ilaç satılıyor/kullanılıyor mu demek istediniz?
Size bir anektod yazayım. Bir tanıdığım tıbbi malzeme ithalatçısı. Yerli tedarikçilere ürün veriyor. Yerli tedarikçiler, bize 100 tane (yüz tane) gönder 10bin gönderdim diye fatura kes, 9900 biz üretiriz diye teklifte bulunuyor. Tanıdığım peki sizin üreteceğimiz, benim sattığımın aynısı olacak mı diye soruyor, adamlar (sayıları üçten fazla) duraksamadan hayır diyor. Tanıdık olmaz o iş diyerek kestirip atıyor. Nerdeyse iflas ediyordu. Kendi ürününü pazarlayamadı. Covid 19 ona hızır gibi yetişti, covid testleri ithal edip satıyor, belini doğrulttu. Bakın bu detay ne sizin ne benim ilgi alanım, bu sağlık bakanlığı müfettişlerinin ilgi alanı. Demek istediğim, kare kod ile biryerden bir ilaç çıkıyor ama içeriğini kim biliyor? Bir kimyager, rastgele bir eczaneye girip, rastgele bir ilaç alıp, analiz edip içeriği ile olması gerekeni ne sıklıkla karşılaştırır ve rapor yazar? Ben ihale şartnamesine uyan ürünü pahalı diye, daha ucuzunu tasarlayıp sırf Türkiye için üreten dünyaca meşhur sunucu markası biliyorum. Performans testlerini yapamadan alelacele yapılan bir tasarım üstelik. Saydam bir çam ampül, içinde saydam bir çözelti. Plasebo etkisini yadsımıyorum. Plasebo ile tedavi edilen hastalar var birçok hastalıkta.

ithal edilen aşılar yapıldı denilip dökülse ama vergilerden alınsa bunun kontrolünü kim yapacak nüfusun %75i iyi para

Son düzenleme:
  • Beğen
yerli aşı belki

Elime geçerse, bana sıra gelirse olurum

• Beğen
Tepkiler: Enver U.
Hayır kesinlikle olmayacağım.

• Beğen
Tabiki aşı olacağım, tam bir ilacı olmayan salgından bahsediyoruz ve entübe olup yaşamını kaybeden sağlıklı bir kişiye tanıklık ettim, ki bu hastalığı atlatanlar da hiç kolay bir süreç olmadığını ve spor gibi aktivetelerde çok zorlandıklarını ifade ediyorlar. Şu süreçte aşı olmayıp hem kendinizi hem toplumu riske atarsınız, bu daha büyük bir vicdani sorumluluk getirir.

Hayır olmayacağım.

Zamanı gelince hepimiz seve seve!?! olacagiz maalesef...

1 senede icat edilen, testleri, yan etkileri doğru dürüst tespit edilmemiş bir aşının veriminden şüpheliyim.
Yaşa, cinsiyete, başka rahatsızlıklar ve düzenli ilaç kullanımı olanlara, hamileliğe göre etkilerinin ne kadar değişkenlik göstereceği belli değil. Bazılarında yarar, bazılarında zarar, bazılarında nötr sonuçlar doğurması yüksek ihtimal. Ama devletler ve WHO baskısı ile herkes fişlenecek.
''uçağa binmek istiyorsan, işine devam etmek istiyorsan, seyahat kısıtından çıkmak istiyorsan'' gerekçeleri ile aşı olmaya zorlanarak kademeli şekilde bu aşılar herkese çakılacak.

Her zaman olduğu gibi yaşayıp göreceğiz. Maalesef karar verme özgürlüğümüz, doğru bilgiye ulaşma, mevcut sistemlere, kurallara itiraz ederek yön verme lüksümüz yok. Sadece ''mış'' gibi gösterip güdüyorlar hepimizi...

10 yıllardır uretilen ve kullanılan daha detaylı çalışılmış mevsimsel grip aşıları ile bile mevsimsel griplerin önünü alamamışken bu kadar acele geliştirilen aşılardan çoook büyük bir gelişim, etki, sonuç beklemek biraz tuhaf geliyor bana.

Ben olacağım. Olmama gibi bir lüksümün olduğunu düşünmüyorum. En kötü toplumu düşünüp olmak gerek. Hea daha iyi bir aşı olsaydı muazzam olurdu ama yapacak pek birsey yok.

(link)

Olalım olmasına da, tuzlu su şırınga etseler nerden bileceğiz.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Ben şahsen olmayı düşünmüyorum.

Sıram geldi ve düşündüm ki günümüzde zararlı olduğunu düşündüğümüz birçok şeyi alıyoruz, vücudumuza giriyor en basit içme suyundan yediğimiz gıdalara kadar. Bu aşının onların yanında en fazla koruyucu etkisi olmayacaktır, olmak için bir müddet beklesem de sonuçta aşımı oldum

• Beğen
Tepkiler: Burak Altaç
Hocam benim tuzum kuru degil, ben de risk altindayim. Bagisikligim yok, asi da olmamadim henuz.
Ama garip geldi, maske konusunda da insanlar ilk basta bir suru sey konusyordu vay efendim n95 maskeden, ameliyat maskesine, tekrar kullanilmasina kadar ama sonucta herkes buldugunu takmak zorunda kaldi. Asi da benzer olacak gibi geliyor bana.
Hayirlisi.

ABD kapitalizmine karsi olup, bunun zitti olarak Cin'i gormek ve tercuh etmek biraz garip geldi bana, kusuruma bakmayin. Kapitalizm konusunda Cin'in ABD'den geri kalir yani yok.

Diger bir mesele de Cin asini tercih etmenizin sebebi olarak vaka sayisini gostermeniz. Cin halki asilanmaya basladi mi, vaka sayilarinin dusuk olmasinin sebebi asi mi?
Bence abd, rusya, çin bunların hepsi aynı ve bir Ayhan Tarakçı sözü der ki: 'dünyanın öbür ucundaki kapitalisti burnumun acundaki kapitaliste tercih ederim'. Ki çin aralarında en acımaz olanı. Așı yaptırmayı düșünmüyorum, açıkçası așıya bile 'lan acaba?' mantığıyla bakar olduk. Güvenemiyorum insanlığa ben. 😜

Geri