Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

Herkese günaydın. Forumda yazmayalı çok oldu. Herkese covid sebebiyle geçmiş olsun. Biz de ailecek covid geçirdik. (testler negatif çıksa da belirti gösterince pozitif değerlendirildik, hastanede yatanımız da oldu.) Covidden sonra nörolojik mi psikiyatri kaynaklı mı belli olmayan şikayetlerim 6 aydır var. (bulanık görme, ayaklarda titreme, yutamama, sağa sola dönerken dengesizlik, kafa arkasında aşağı doğru ağırlık) Belki geçecek belki geçmeyecek.
Bana aile hekimleri nörolojik belirtileri olanlarda aşı önermiyoruz dediler. Aşının içeriğini de bilmiyorum. Ama 2 doz aşımı da vuruldum. Tekrar yakalanma riskini almak yerine , en fazla eksisi koruyucu olma özelliğinin olmaması olabileceğini düşünerek. Ayrıca gittiğim nöroloji profesörü, biz aşı olduk; herkese de öneriyoruz, çünkü belli bir seviyede aşılanma olmaz ise toplum olarak faydasını görmemiz zor dedi. (Şu an aşı kalmadı gibi bir şey)
Çok hafif atlatanlar var, ölenler var, hastanelik olanlar var. Bence insan elinden geldiği kadar riskini azaltmalı.

Scudo
Elbette yetişkinler için aşılanmama bir hak. Ama Sırası geldiği halde aşılanmayı reddeden herkesin toplumun tamamı aşılanana kadar tecrite alınması gerekiyor.

Aşılanma bir tercih, aşılanmama bir toplum meselesidir.

Ası hakkım olduğu halde aşılarımi olmadım.Bu aşı karşıtı olduğum anlamına gelmesin. Yukarida bazı arkadaşların yok tecrittir, vatan hainidir muhabbeti hoş değil.. Asıl sıkıntı yapılan bu sinovac asisina güven meselesi..
Hastane Calisaniyim aktifim. Psasif msa başında değilim. hastalarla çalışan bir kisiyim. Şimdi hastanemizde aşı antikor testleri yapıldı ve aşı antikor oluşmaya o kadar kişi var ki.. Eee noldu zaman aşının koruma sına.. Ki onu da geçtim bi aşı bi mutasyona koruma sağlarken aynı aşı başka mutasyona koruma sağlamıyor. O zaman aynı anda farklı iki aşımı olacağız...
O yüzden olmak isteyen olur, olmayan olmazx

Ası hakkım olduğu halde aşılarımi olmadım.Bu aşı karşıtı olduğum anlamına gelmesin. Yukarida bazı arkadaşların yok tecrittir, vatan hainidir muhabbeti hoş değil.. Asıl sıkıntı yapılan bu sinovac asisina güven meselesi..
Hastane Calisaniyim aktifim. Psasif msa başında değilim. hastalarla çalışan bir kisiyim. Şimdi hastanemizde aşı antikor testleri yapıldı ve aşı antikor oluşmaya o kadar kişi var ki.. Eee noldu zaman aşının koruma sına.. Ki onu da geçtim bi aşı bi mutasyona koruma sağlarken aynı aşı başka mutasyona koruma sağlamıyor. O zaman aynı anda farklı iki aşımı olacağız...
O yüzden olmak isteyen olur, olmayan olmazx

Sinovac'ın nesine güvenmiyorsunuz? Sinovac'ın faz 3 çalışmalarının ciddi bir kapsamı ülkemizde yapıldı. Faz 3 sonuçları da açıklandı:
“As of December 16, 2020, there were 12,396 health workers over 18 years old enrolled. A total of 253 positive cases were collected during the observation period. After 14 days following vaccination with 2 doses of vaccine following a 0, 14 day schedule, the efficacy rate against diseases caused by COVID-19 was 50.65% for all cases, 83.70% for cases requiring medical treatment, and 100.00% for hospitalized, severe, and fatal cases.”

Şu an ülkemizde aşı 2.doz sonrası ölüm düzeyi ihmal edilebilir seviyelere indi. Bu kadar bariz bir koruyuculuk mevcutken, neyin güveni acaba?

Aşı sonrası kaç kişide antikor oluşmadı peki? Bırakın aşıyı, COVID'in kendini geçiren insanlarda bile antikor oluşmaması mümkün. Önemli olan bunların toplam koruyuculuğa oranı. Üstelik aşı bir tedavi değildir; ayrıca aşı sizin hasta olmamanızı da garantilemez. Aşı sizin (ve dahi toplumun) bağışıklık sisteminin hastalıkla daha kolay mücadele etmesini sağlar. Bunları nasıl bilmiyorsunuz?

Ayrıca aşı bir mutasyona koruma sağlarken, aynı aşı başka bir mutasyona koruma sağlamıyor demişsiniz.. Kaynağınız nedir? Bilimsel dayanağı nedir? Var mı böyle bir çalışma? Hayır yok. Tam aksine, aşıların COVID varyantlarına karşı herhangi bir zaaf -şimdilik- göstermediklerini gösteren çalışmalar var. Diğer bir deyişle, şimdilik aşılar varyantlara COVID'in varyantına karşı iş görüyor (buna rağmen mutasyonlara karşı aşıların etkisinin izlemesine devam ediliyor: (link)) Ama tabii, insanları korkutacak ama desteksiz sallama yapmak muhtemelen daha kolayınıza geliyor; üstelik de bir sağlık çalışanı olarak.

"O zaman aynı anda farklı iki aşı mı olacağız" cümlenizi ise bir tıp insanı, bir bilim insanı olarak hayretler içerisinde okudum. Her virüsün her varyantı için ayrı aşı geliştirilecek diye bir durum yok. Öyle olsa hala kızamık, su çiçeği, hepatit aşıları olmaya devam ederdik. Aynı anda iki aşı da olmayacağız tabii ki, her grip varyantı için her sene 150 tane aşı olmadığımız gibi.

Son cümlenize katılıyorum. Olmak istemeyen aşı olmaz.

Ancak bu insanların topluma karışması, topluma çıkması, toplum için ciddi tehdittir. Ve kusura bakmayın, benim ve sevdiklerimin sağlığı sizin paşa keyfinizden ve komplo teorilerinizden daha değerli.

@mert E.anlamak istediğini anlamışsın... İki aşı lafı kinayesinedir..dedigin gibi faz 3 çalışmasını ülke olarak olduk.. Hastalarla o kadar içli dışlı çalışıyorum ki bi Covid li hastadan bulaşmamış imkansız..
Rahat ol senin sağlıgin ve sevdiklerinin sağlığı için disarilarda mümkün olduğum mertebe maskesiz dolaşmiyorum..sosyal mesafeye birçok insandan daha fazla riayet ediyorum..seni kendi padakeyfimle bu kadar düşünüyorum yetmez mi...
Astrazeneca güney Afrika mutasyonunda yetersiz kaldı.. Noldu da Avrupa sinovac ve sputrink i kabul etmedi. K

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
İnsanlar kötüdür.

@mert E.anlamak istediğini anlamışsın... İki aşı lafı kinayesinedir..dedigin gibi faz 3 çalışmasını ülke olarak olduk.. Hastalarla o kadar içli dışlı çalışıyorum ki bi Covid li hastadan bulaşmamış imkansız..
Rahat ol senin sağlıgin ve sevdiklerinin sağlığı için disarilarda mümkün olduğum mertebe maskesiz dolaşmiyorum..sosyal mesafeye birçok insandan daha fazla riayet ediyorum..seni kendi padakeyfimle bu kadar düşünüyorum yetmez mi...
Astrazeneca güney Afrika mutasyonunda yetersiz kaldı.. Noldu da Avrupa sinovac ve sputrink i kabul etmedi. K

Dışarıda maskesiz dolaşmamak bir marifet değil ki. Sizin taşıdığınız riskin onda birini ben taşımadığım halde, ben de maskesiz dolaşmıyorum. Annem ve babam, üstelik aşı oldukları halde, dolaştıklarında maskesiz dolaşmıyorlar. Sizin aşı olmam demenizle, "hasta değilim maskesiz gezerim" demeniz arasında çok da fark yok.

Astra Zeneca, G.Afrika mutasyonunda yetersiz kalmadı. Güney Afrika'da yapılan çalışmalarda hafif ve orta seyreden vakalarda bir fark yaratmadığı görüldü. Buna mukabil, klinik veya ölümlü vakalardaki etkisi konusunda bilinen bir veri henüz yok. Ki, Dünya Sağlık Örgütü, varyantların varlığına rağmen, Astra Zeneca'nın kullanımını tavsiye etmeye devam ediyor. Avrupa İlaç ajansı da kullanımıyla ilgili (pıhtılaşma kaynaklı) son tereddütlere rağmen, Astra Zeneca'nın kullanımının devam etmesini öneriyorlar. Tekrar ediyorum, çünkü aşı bir ilaç değildir, iyileştirmez, 1 ve 0 değildir başarısı. Fayda-Risk analizinde Fayda tarafı ağır basan her aşı kullanımı toplum için uygundur.

Avrupa Sinovac ve Sputnik'i kabul etmediğini nereden çıkardınız anlamadım. Avrupa İlaç Ajansı EMA, Sputnik'i incelemeye aldı bile, çok yakında muhtemelen acil kullanım onayı verecektir. Benzer şekilde Sinovac da EMA'dan onay için sırada. Öte yandan, Sinovac çoktan AB üyesi Macaristan tarafından kullanılmaya başlandı, bu da aslında AB içinde de facto tanınmış olması demek.

Bu konu kişisel bilgilerden ve hissiyatlardan daha önemli ve daha fazla ehil kişilerin kararına bırakılması gereken bir konu.

Bir sağlık çalışanı olarak sinovac aşısının 2. Dozunu 20 gün önce oldum. Her iki dozda da hiçbir sıkıntı yaşamadım. Maalesef bu virüs buhar olup gitmeyecek, dolayısı ile kapsamlı bir aşılama şart. Aşılama geciktikçe yeni varyantlar da ortaya çıkmaya devam edecek. Aşılamada ne kadar gecikilirse hayatımız o kadar uzun süre bu şekilde devam edecek demektir.
Sinovac aşısı geleneksel yöntemle üretilmiş bir aşı ve en kötü ihtimal etkisiz olması. Ayrıca hem Brezilya da hem de ülkemizde yapılan çalışmada ölüm oranını neredeyse sıfırladığı görüldü. Avrupa’nın ve Amerika’nın bu aşıya mesafeli durması ise siyasi nedenlerden kaynaklı diye düşünüyorum.
Sonuç olarak ben sırası gelen herkese aşılarını olmalarını tavsiye ve rica ediyorum.

2 doz aşı yaptırdıktan sonra entübe edilen en az 10 kişi biliyorum .
Aşı sırası gelen aile büyüklerimiz var. Bunlardan felç geçirmiş olan bir ferdimiz var ve sinovac ın kanı pıhtılaştırdığına dair veriler mevcut. Şimdi nasıl gidipte aşı olsun ? Felçli hastalarda denenmiş mi ?

37 yaşındayım, bulursam, sıra bana gelirse olurum. ama geleceğini sanmıyorum

• Beğen
Tepkiler: Cihan Ali
Normalleşmek için ne olmam ne vermem gerekiyorsa hazırım!

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Covid-19 aşısının iki dozunu yaptıran 1 milyon 300 bin kişiden 852'sinin Covid-19 tanısı aldığını, 53'ünün hastanede yattığını, 5 kişinin ise yoğun bakımda tedavi gördüğünü söyledi. İlhan, "Yoğun bakımda yatan kişilerden entübe olan ya da hayatını kaybeden yok. Demek ki aşı gerçekten çok etkili oluyor. Zaten aşıda da amaç insanların ağır hastalık geçirmesini engellemek" dedi.

Bir hafta önce böyle bir açıklama yapılmış. Bence rakamlar çok umut verici.

Bunlar hep fazla enformasyon. Dört bir yandan, etkili, etkisiz, hasta ediyor, etmiyor, faydalı, zararsız, zararlı. Uzman adam çıkıp söylese bile güven kalmadı, acaba doğru mu söylüyor yoksa zorla mı söylettiler diye kuşkular var. Veriler var ama ne kadar doğru?

2 doz aşı yaptırdıktan sonra entübe edilen en az 10 kişi biliyorum .
Aşı sırası gelen aile büyüklerimiz var. Bunlardan felç geçirmiş olan bir ferdimiz var ve sinovac ın kanı pıhtılaştırdığına dair veriler mevcut. Şimdi nasıl gidipte aşı olsun ? Felçli hastalarda denenmiş mi ?

İşte resmi verilere yansımayan o 10 kişi var ya.. Aşı olmadığı için enfekte olan ve etrafta mayın gibi dolanan birilerinden o virüsü kaptıkları için entübe oldular. Toplumun majör kısmını hızlı bir şekilde aşılayabilsek, sağlıklı bir topluma çok daha kolay ulaşırız. İsrail nüfusun sadece %50'sini hızlıca aşılayarak normelleşmeye başladı bile. (Komplo teoricileri bir ara da, "aşı iyiyse israil niye olmuyor, israil aşı almayacakmış" falan diyorlardı. İsrail en hızlı aşı programı uygulayan ülke oldu)

Sinovac'ın kanı pıhtılaştırdığı ile ilgili bir veri bulamadım. Ancak corona virüs'ün kanı pıhtılaştırdığı ve ölümlerin çoğunun kroner kalp damar problemleri sebebiyle olduğu ile ilgili çok yayın var. Kendisinin korona karşısındaki riski, aşıdan kaynaklanacak riskten daha fazla.

Bu arada bilginize. Almanya da, felçli ve engelli hastalar nasılsa toplum içine çıkamıyor ve aşılar bu tip hastalarda denenmedi diye, yaşlı vatandaşların aşı programında engelli ve felçli hastaları muaf tuttu. Ancak gelen itirazlar ve hastalık karşısında bu insanların da korunma isteği talebi nedeniyle regülasyonu değiştirdiler.

İsteyen olur istemeyen olmaz insanlara zorla aşı yaptırmazsınız sonuçta.Aşı olmayan vatan hainidir, toplumdan soyutlanmalı, tecrit edilmeli gibi şeyler gördüm yazılanlarda.Bu kadar saçma bir şey olabilir mi?Bence olmaz.Evet kendim ve ailemde bu hastalığı geçirdi hem de annem kronik rahatsız.Fakat ben bu hastalığı normal gribin bir üst seviyesi gibi görüyorum(yani belirtiler aynı sadece etkiler tartıştılır).2 haftalık karantina sürecinde aile hekimliği sağ olsun düzenli olarak aradılar durumumuzu sordular.Ayrıca ilaç gönderdiler fakat hiçbirini kullanmadık(İlaçları almak istemedik fakat durumunuz kötüleşirse elinizin altında bulunsun diye bıraktılar).Daha çok bağışıklık güçlendirici şeyler tükettik doğal olarak ve 2 haftanın sonunda hiçbir şeyimiz kalmadı (annemin sırt ağrıları biraz daha devam etti fakat bu onda her yıl düzenli olarak aynı dönemlerde olan bir şeydi zaten).Bana gelirsek; Ben hasta olduğumu bile anlamadım bulunduğum okulda covidli birisin olduğunu öğrenince e hadi bi bakalım bizim sonucumuz ne çıkacak deyip test olduk.Böylelikle covid (veya grip her neyse) olduğumuzu öğrendik.Test yaptırmasak hiç haberimiz olmadan normal bir şekilde grip gibi atlatıp geçirecekmişiz demek ki.Çevremdeki arkadaşlarımın ve ailelerinin de aynı şekilde bu süreci atlattıklarına şahit oldum.Tanıdıklarımdan veya çevremden hiç kimse vefat etmedi.Bu süreçte elbette vefat eden kimseler olacaktır fakat önceki yıllarda zaten gripten veya başka sebeplerden ölen insanların olduğunu biliyoruz yani ölümler doğal.Önceki dönemlerde yaşanan dünya geneli salgınların öldürücülük oranları ortada bir de gelin covidin öldürücülük oranlarına bakın her şey ortada.İlk başlarda Çin’den görüntüler geliyordu yok yere yığılıp ölen insanlar vs. çeşit çeşit görüntüler ama bir baktık ki kendi ülkemizde de böyle bir salgın olmasına rağmen hiç böyle şeyler olmadı.Evet dünyada bir virüs var fakat bünyen çok güçlü veya gizli bir hastalığın yoksa rahatça atlatılabileceğini düşünüyorum (bu benim kendi fikrim hemen linç etmeye falan kalkmayın).En son olarak aşı olma konusuna gelirsek kimse kimseye zorla aşı yaptıramaz ve buna hakkı yoktur kişi kendi vücudundan sorumludur.Ayrıca bununla ilgili çeşitli yerde tıbbi yazılar görmüştüm hasta hakları ile ilgili fakat uzun zaman geçtiği için net olarak hatırlamıyorum.Ben kesinlikle aşı olmayacağım.Korkan veya sağlığından şüphe eden, hastalığı ağır bir şekilde geçireceğini düşünen varsa gitsin buyursun yaptırsın aşısını alsın önlemini bu kadar basit.Saçma salak dayatmaların ve önlemlerin hiçbir anlamı yok.

İşte resmi verilere yansımayan o 10 kişi var ya.. Aşı olmadığı için enfekte olan ve etrafta mayın gibi dolanan birilerinden o virüsü kaptıkları için entübe oldular. Toplumun majör kısmını hızlı bir şekilde aşılayabilsek, sağlıklı bir topluma çok daha kolay ulaşırız. İsrail nüfusun sadece %50'sini hızlıca aşılayarak normelleşmeye başladı bile. (Komplo teoricileri bir ara da, "aşı iyiyse israil niye olmuyor, israil aşı almayacakmış" falan diyorlardı. İsrail en hızlı aşı programı uygulayan ülke oldu)

Sinovac'ın kanı pıhtılaştırdığı ile ilgili bir veri bulamadım. Ancak corona virüs'ün kanı pıhtılaştırdığı ve ölümlerin çoğunun kroner kalp damar problemleri sebebiyle olduğu ile ilgili çok yayın var. Kendisinin korona karşısındaki riski, aşıdan kaynaklanacak riskten daha fazla.

Bu arada bilginize. Almanya da, felçli ve engelli hastalar nasılsa toplum içine çıkamıyor ve aşılar bu tip hastalarda denenmedi diye, yaşlı vatandaşların aşı programında engelli ve felçli hastaları muaf tuttu. Ancak gelen itirazlar ve hastalık karşısında bu insanların da korunma isteği talebi nedeniyle regülasyonu değiştirdiler.
İsrailin aşısı özelmiş.

Bu süreçte elbette vefat eden kimseler olacaktır fakat önceki yıllarda zaten gripten veya başka sebeplerden ölen insanların olduğunu biliyoruz yani ölümler doğal.

Şu dediğiniz şimdiye kadar Covid yüzünden hayatını yitiren başta 120'den fazla tıp doktoruna; gece gündüz servislerde koşturan yüzlerce sağlık çalışanına hakaret! Ayıp, hiç mi vicdan yok sizde?

Şimdiye kadar şu forumda kaç kişi bir yakınını, hele de genç bir yakınını "mevsimsel grip"ten kaybetti? Şu forumda kaç kişinin yakını Covid yüzünden öldü peki? Bu nasıl bir aymazlıktır??

En son olarak aşı olma konusuna gelirsek kimse kimseye zorla aşı yaptıramaz ve buna hakkı yoktur kişi kendi vücudundan sorumludur.

Zorla aşı olun diyen yok. Ancak aşı olmayanın da toplum içine çıkıp bu bağışıklığı baltalamaya ve insanları tehdit etmeye hakkı yok! Kendi bilim ve insanlık dışı fikirlerinizi kendinize saklayın ve müspet dilime dayanan görüşlere de bir daha salak demeyin!

@Ali Eren Ali bey, sağlıkta önemli veriler elinin altında biri olarak söylebilirim ki, grip gibi benzetmeler bahse konu geçen virüsü normalleştirir bence. etrafımda defalarca grip geçirdiği halde sapasağlam ayakta iken covid teşhisli rahatsızlığın yarattığı pıhtılaşma-nefes darlığı vb sebebiyle hayatını haybeden çocuk uzmanı, ebe, hemşire var. Yaşları 35-45 arasında. Tesadüfen az önce vefat eden sağlık çalışanın eşi geldi. Bilinen bir hastalığı bile yoktu , gencecikti diyor. Grip gibi değil arkadaşlar. Belki bulaşma yolu vs grip gibi olabilir ama sağlığı etkileme oranı - öldürme oranı grip gibi değil. annem ağır bir grip gibi atlattı fakat çalışma arkadaşım 47 yaşında vefat etti. Komşum felçli kaldı. Hastanede yatıp iyileşen halam da var. Netice itibari ile gripten çok çok daha ciddi olduğunu kendimden etrafımdan gördüm , yaşadım deneyimledim ve önlemlerinde paralel oranda ciddi olması gerektiğini düşünüyorum.

Burası bir forum ve herkes düşüncesini paylaşma hakkına sahiptir ki kimseden izin alacak değilim ayrıca yukarıda insanların soyutlanması gerektiği toplumdan tecrit edilmesi gerektiğini savunan kişilere neden aynı şeyleri söylemediğini merak ediyorum? ha doğru sizinle aynı düşüncelere sahip olmayan kişilere hep böylesiniz affedersiniz.Bu arada kimseye hakaret ettiğim falan yok konuyu saptırmaya çalışmayın herhangi bir salgın döneminde ölümlerin normal olabileceğini söyledim ki bu böyledir zaten.Hiçbir sağlık çalışanına saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum ölenler hepimizin kardeşi, kendi vatandaşımız.
Zorla aşı olun diyen yok demişsiniz var efendim var kaç kere denk geldim.Denk geldiğim için bunları söyledim

Pandemi toplumun tamamını ilgilendiren bir durumdur.Dolayısıyla bireyler düşüncelerini paylaşabilir ama sorumluluktan kimse kaçamamalı.Salgınla mücadelenin daha iyi bir yolunu biliyorsanız lütfen bilimsel verilerle paylaşın ,bilgi paylaşıldıkça değerlenir.
Sonuç olarak mücadelenin temelini aşılama oluşturuyor.

Geri