Scudo Sports

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

Scudo
Çocuğu olup 2 yaşına kadar 30 tane aşı yaptıran kişiler covid aşısına gelince aşı karşıtı oldular. Bana çok saçma geliyor bu durum. Bir sağlıkçı olarak ilk olanlardanım ve hiçbir sorun yok herkesin olmasını tavsiye ederim

Çocuğu olup 2 yaşına kadar 30 tane aşı yaptıran kişiler covid aşısına gelince aşı karşıtı oldular. Bana çok saçma geliyor bu durum. Bir sağlıkçı olarak ilk olanlardanım ve hiçbir sorun yok herkesin olmasını tavsiye ederim

Covid asisina karsi degiliz ki!

Saglik programlari ile arastirmaları, etkileri tamamlanmış aşılara zaten itiraz etmiyoruz.
Su anda her tur covid asisinin ''etkili'' oldugu soylenmesine ragmen hemen arkasindan ''ama'', ''tam olarak testleri tamamlanmamasina ragmen'', ''kritik nedenlerden dolayi acil onay ile kullanılabilir'' seklinde soylemlerin donmesinden işkilleniyor çoğu kişi.
Ayrıca hala her ulke farklı aşılari onayladigini, onaylamadigini tartisiyor. Kişilerin ulkeler arası hareketinde kimin aşısının gecerli olup olmayacagi konusunda fikir birligi oluşmadı.

Covid ve covide bagli ölüm/iyileşme istatistiklerinin manuplasyonu konusu çözülememişken aşıların etki ve guvenilirligi konusunda hala net açıklamalar gelmiyor.
İnsanlara guven verebilirseniz herkes aşı olacaktır.

@Burak Altaç daha önce geçirmiş olduğum rahatsızlıklarim var demiştin. Araştır. Hatta almanlara mesaj at olmam da sıkıntı var midir yok mudur diye..Ben hala cin asisina güvenemiyorum..

@Mert E. Aşı olanlar cehalette değil o zaman. :)
Not: kesinlikle cehalette değilim, çünkü at gözlüğü kullanmıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
O zaman mesela bir yeriniz kırılınca da hastaneye gitmeyin. Madem insanlığa güvenmiyorsunuz evde kendi kendiniz tedavi edin.
Çocuk felci diye bir hastalık var onu inceleyin nasıl kötü bir hastalık olduğunu yada çicek hastalığı. Bu hastalıklar aşı sayesinde yeryüzünden silinmiştir
İyi de aynı şey değil ki.

Aşı olmayacağım. Olanada banane diyip geçiyorum. Bildiğimiz grip, mutasyona bile uğramamışken, onun aşısını bulamamış insanoğlu,! gelmiş elimde covid aşısı var, olurmusun,? dedi. Yok olmam. Sen önce düz gribe aşı bul, sonra gel.

Haberiniz olsun diye söylüyorum yanlış anlamayın; düz gribin aşısı çoktan bulundu. Her sene kritik hastalığa sahip kişiler aşılanıyor. Ayrıca düz grip defalarca mutasyona uğradı.

• Beğen
Tepkiler: _Madmexx _
@Burak Altaç daha önce geçirmiş olduğum rahatsızlıklarim var demiştin. Araştır. Hatta almanlara mesaj at olmam da sıkıntı var midir yok mudur diye..Ben hala cin asisina güvenemiyorum..
2 farklı dalda;1 tanesi Prof, 1 tanesi de Doç. olan doktorlarımla konuştum zaten. İkisi de olmamın iyi olacağını söyledi. Çin aşısı için de olabileceğimi söylediler.

Son düzenleme:
@Burak Altaç ya bırakın Allah aşkına doktor dediğiniz ne ki lütfen toplamda 10 sene okumuş daha da okumaya devam eden insanlar topluluğu. Bağcılar sokak röpartajı veren dayı öylemi görmüş geçirmiş dayı aşı ile vücudumuza çip takacaklar dedim mi benim için akan sular durur.

@Burak Altaç ya bırakın Allah aşkına doktor dediğiniz ne ki lütfen toplamda 10 sene okumuş daha da okumaya devam eden insanlar topluluğu. Bağcılar sokak röpartajı veren dayı öylemi görmüş geçirmiş dayı aşı ile vücudumuza çip takacaklar dedim mi benim için akan sular durur.

Yapmayın, ciddiye alacaklar. İnanacaklar :)

isterse 500. kere aynı yere gelsin, ben olması gerekeni söylemeye devam edeceğim.

Aşı kişisel bir mesele değildir. Aşi olup olmamak kisisel bir meseledir evet ancak aşı olmayi tercih etmeyecek olanlarin ugramasi gereken yaptirimlar vardir, olmalidir.

Hiç kimsenin paşa keyfi salgın bir hastalığın başkalarının sevdiklerine tehdit olmasından önemli değildir.

Asi olmayıp ornegin eve kapanmaya devam edecek, toplum içine çıkmayacak, hastalandiginiz takdirde sosyal güvenceden yararlanmayacaksaniz, elbette aşı olmayabilirsiniz.
Aşı yüzünden ölen yada sağlık sorunu yaşayanlar ne olacak. Kusura bakma ama kişisel tercihe giriyor aşı.
Sigara içene devlet sağlık hizmeti veriyor. Yada kanser saçan gıdalara izin veriyor. Söylediğiniz çok mantıklı değil. İster olurum ister olmam. Devlette sağlık hizmeti vermek zorunda

@selim82 Sadece aşıda değil genel olarak sağlık sigortası primlerinin de dediğiniz şekile uygun olarak düzenlenmeli. Sigara içenle, içmeyenin sigorta primi aynı olmamalı bence.

Sigara içenin paket başına ödediği vergiden haberdar mısınız?

Aşılamanın bireysel değil toplumsal bir mevzu olduğunu anlamak nasıl bu kadar zor olabiliyor? TTB'nin açıklaması nasıl yeterli olmuyor?

• Beğen
Tepkiler: Yeni_kullanıcı
2.dozu olalı neredeyse 1.5 ay oldu. Aşı olun...

• Beğen
Tepkiler: Spd-SL Terlik
@Cihan Ali İçmezseniz ödemezsiniz. Hem vergiden kazanırsınız bu durumda hem de dediğim yöntem uygulanırsa sigorta priminden. Bir taşla iki kuş.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Deniz A
Covid asisina karsi degiliz ki!

Saglik programlari ile arastirmaları, etkileri tamamlanmış aşılara zaten itiraz etmiyoruz.
Su anda her tur covid asisinin ''etkili'' oldugu soylenmesine ragmen hemen arkasindan ''ama'', ''tam olarak testleri tamamlanmamasina ragmen'', ''kritik nedenlerden dolayi acil onay ile kullanılabilir'' seklinde soylemlerin donmesinden işkilleniyor çoğu kişi.
Ayrıca hala her ulke farklı aşılari onayladigini, onaylamadigini tartisiyor. Kişilerin ulkeler arası hareketinde kimin aşısının gecerli olup olmayacagi konusunda fikir birligi oluşmadı.

Covid ve covide bagli ölüm/iyileşme istatistiklerinin manuplasyonu konusu çözülememişken aşıların etki ve guvenilirligi konusunda hala net açıklamalar gelmiyor.
İnsanlara guven verebilirseniz herkes aşı olacaktır.
şuan olağanüstü bir durum olduğundan bu şekilde olması gerekiyor. insan hayatını tehlikye atacak derecede bir sıkıntı yok...

@Cihan Ali İçmezseniz ödemezsiniz. Hem vergiden kazanırsınız bu durumda hem de dediğim yöntem uygulanırsa sigorta priminden. Bir taşla iki kuş.

Aslında cevabım Selim Bey'e idi. Kaldı ki sigara içmiyorum artık.

Sigara içenin sigorta primi farklı olsun demekle motosiklete bineninki farklı olsun demek aynı şey. Hatta motosikletlinin riski bence daha yüksek. Bisiklet de buna dahil edilebilir. Geçen sene geçirdiğim bisiklet kazası devlete 3 ameliyata mal oldu. Sonuçta keyfim için yapıyordum ve sigara içen gibi tonla vergi de ödemiyordum.

Başta sizi etiketledim ama bundan sonraki paragrafım size cevaben değil.

Aşı böyle bir şey değil, sigarayla veya başka bir şeyle kıyaslanamaz. Aşı olmayan insan toplum sağlığını etkiliyor. Zamanında çocuk felcine de böyle sığ görüşle itiraz edilseydi onu da bitiremezdik. Kişinin hürriyeti meselesi değil bu.
Devletin tercihi şu anda zorunlu tutmamak, kişilerin seçimlerine bırakılmış durumda. Bu konuya yazmamak hatta burayı okumamak için çok çaba sarf ettim ama yine de başaramadım. İsteyen özgür iradesiyle aşısını olmasın tabii ki, ben de özgür irademle hiç iyi hisler beslemiyorum imkanı olup da aşı olmayana.

• Beğen
Tepkiler: Yeni_kullanıcı
Sigara içenin paket başına ödediği vergiden haberdar mısınız?

Aşılamanın bireysel değil toplumsal bir mevzu olduğunu anlamak nasıl bu kadar zor olabiliyor? TTB'nin açıklaması nasıl yeterli olmuyor?
Güvenmiyorum, bunu anlamak nasıl bu kadar zor olabiliyor. İster olurum ister olmam. 1 yıldan kısa sürede aşı geliştirdiler . 5 sene sonra ne yan etkisi olacak biliyormusun.

Karşı binada yaşlı bir çift aşı oldular, 1ay sonra koronaya yakalandılar...Kadının bahçeye çıkıp kusarcasına ökdürdüğüne şahit oldum bir kaç kez, eşini hastaneye kaldırdılar sonra ne oldu bilmiyorum. Başka örneklerde duydum ama görmedim. Aşının tehlikesi güven veriyor olması, e güven duymayıp maske takacaksam niye aşı olayım...

O Korona'ya yakalanan çift hastaneyi işgal ederken, siz de Covid virüsü alırsanız hastanelik olmayın, daha hafif geçirebilin, vücudunuz kendi mücadele edebilsin diye. Çünkü siz de hastanelik olursanız, o hastanede yer olmayacak.
Aşı yüzünden ölen yada sağlık sorunu yaşayanlar ne olacak. Kusura bakma ama kişisel tercihe giriyor aşı.
Sigara içene devlet sağlık hizmeti veriyor. Yada kanser saçan gıdalara izin veriyor. Söylediğiniz çok mantıklı değil. İster olurum ister olmam. Devlette sağlık hizmeti vermek zorunda

Aşı yüzünden öldüğü resmen kesinleşen kaç kişi var acaba, bu kadar net konuşuyorsanız biliyorsunuzdur eminim. Toplam aşılanma oranında aşı kaynaklı ölüm yüzdelerinin yazdığı makaleyi gösterin de biz de bilelim.

Sağlık sorunu dediğiniz şey ne mesela?

Yahu akıl alır gibi değil. Halep orda, arşın burda. Etrafınızda covid olan, covid kaynaklı ölen kişiler var. Her gün çoğalıyor.

Peki, etrafınızda aşı yüzünden ağır rahatsızlık geçiren, aşı yüzünden ölen kaç kişi oldu?

Bu kadar kabak gibi bir gerçek karşısında allah aşkına hiç bir bilimsel, mantıklı temeli olmayan afaki görüşlerle aşı karşıtlığını normalize etmeye çalışmayın.

Geri