Scudo Sports

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

@Mert E.
Bakın sizdeki hata bu "ben herşeyin en doğrusunu, layıkıyla biliyorum, bunlar çok cahil canım" tarzınız. Az sakin olun -ve belliki meslek olarakta konuya yakın olarak- bilginizi verin geçin. Çünkü ;

bu tarz söylemler ukala görünmenize sebep oluyor. Oysa sanmıyorumki böyle görünmekten hoşlanasınız. Dostça bir tavsiye sadece..

Tavsiyeniz için teşekkürler. Farkındayım da bunun.

Gelgelelim, bu ülkedeki en büyük problem cehaletin yerilmeyi bırakın, sürekli övgü alması. Bu ülkede ne yazık ki doğruyu biraz dile getirseniz, ukala ve kendini beğenmiş damgası vurmak genel geçer bir kural haline geldi.

Oysa, hiç bir mesneti olmayan, bilimselliği olmayan, tamamen uydurma, yanlış hatta yalan bilgi veren herkes yüksek perdeden dilediğini konuşabiliyor. Hatta ne kadar saçma şeyi ne kadar yüksek bağırırsanız, o kadar iyi.

Bunlara yahu kardeşim, o öyle midir, bak ben bu konuyu biliyorum, buyur sana bilim, al sana kanıt dendiğinde ne monşerliğiniz kalıyor, ne de mesea en son güncel örnekte olduğu gibi "darbeci"liğiniz. Kimse "kapsam"a (yabancıların context dediği zımbırtı) bakmıyor, vay emekli asker bunu nasıl söyler, vay gece yarısı mı söylenir, vay bu darbe..

Valla şahsen ben bundan çok sıkıldım. İsmet Paşa'nın lafından yola çıkarak, ben de "cahiller" kadar "cesur" olmaya çalışıyorum. Varsın bu yolda üslubumu beğenmesinler, ad hominem yapsınlar. "Ukala"lıksa ben ukala olayım, ama siz aşı olmaya ikna olun :)

Scudo
Tavsiyeniz için teşekkürler. Farkındayım da bunun.

Gelgelelim, bu ülkedeki en büyük problem cehaletin yerilmeyi bırakın, sürekli övgü alması. Bu ülkede ne yazık ki doğruyu biraz dile getirseniz, ukala ve kendini beğenmiş damgası vurmak genel geçer bir kural haline geldi.

Oysa, hiç bir mesneti olmayan, bilimselliği olmayan, tamamen uydurma, yanlış hatta yalan bilgi veren herkes yüksek perdeden dilediğini konuşabiliyor. Hatta ne kadar saçma şeyi ne kadar yüksek bağırırsanız, o kadar iyi.

Bunlara yahu kardeşim, o öyle midir, bak ben bu konuyu biliyorum, buyur sana bilim, al sana kanıt dendiğinde ne monşerliğiniz kalıyor, ne de mesea en son güncel örnekte olduğu gibi "darbeci"liğiniz. Kimse "kapsam"a (yabancıların context dediği zımbırtı) bakmıyor, vay emekli asker bunu nasıl söyler, vay gece yarısı mı söylenir, vay bu darbe..

Valla şahsen ben bundan çok sıkıldım. İsmet Paşa'nın lafından yola çıkarak, ben de "cahiller" kadar "cesur" olmaya çalışıyorum. Varsın bu yolda üslubumu beğenmesinler, ad hominem yapsınlar. "Ukala"lıksa ben ukala olayım, ama siz aşı olmaya ikna olun :)

@Mert E.
Yazınızı tekrar okuyun, yine siz ve "öteki cahiller" var..🙂..

@Mert E.
Yazınızı tekrar okuyun, yine siz ve "öteki cahiller" var..🙂..

Yahu TDK'ya göre cahil'in tanımı açık: Belli bir konuda yeterli bilgisi olmayan kimse.

Ayıp değil ki. Benim de cahil olduğum tonla konu vardır. Örneğin ben de Flanders klasikleri konusunda çok cahilim. Tek fark, cehaletimi bildiğim için klasikler konusunda atıp tutacak cesaret bende yok. :)

Göndermeler, imalar....Hayat geçmez böyle yaa...Neyse kolay gele size..😉

Yahu ne göndermesi, ne iması? Kime ima yapmışım? Açık açık farazi bir örnek verip yazmışım, imayı nereden çıkardınız?

Peki, bundan sonra konu hakkında bilmeden, etmeden yalan yanlış atıp tutanlara "cahil" demiyorum. Tüm "cahil" sözlerimden üstüne alınan var ise özür dilerim. Bundan sonra bunun yerine "mahmut" diyeceğim.

Ben olmayacağım. Koruyuculuğu tartışılan bir aşı uygulaması. Bu virüs sürekli farklı mutasyonlara uğruyor. Şu an İngiliz mutasyon yoğun. Hekimlerinden 2 defa aşı olup covid geçirende fazla. Bu ara biontec aşılarıda mevcut. Covid 19 her bünyede bildiğiniz üzere aynı semptomları göstermiyor. Tabi kronik hastalığı olan arkadaşlar aşı vurulması daha öncelikli bireyler. Bireysel olarak d vitamini, omega 3 ve aralıklı olarak beta glukan kullanarak bağışıklık sistemini ayakta tutma gayretindeyim. Zaman ne gösterir bilinmez

Türkiye'nin aritmetik ortalamasından gene kaçamıyoruz. Maalesef. Çip konuyor mu bu aşıların içine, son gelişmeleri takip edemedim, biri hemen söyleyebilir mi? Teşekkürler.

Dün hastanede aşı yapılan kısımlardan geçtim. Kolumu eski lokomotiflerin demir ucu gibi açıp "hadi kardeşim, yol açın" diye diye geçebildim aralarından. Aşı olunacak yere girmeden evvel bahçede bekleyen insanlar var, görüyorum şimdi. Diyeceğim şu ki, aşı olmaya gelen vatandaşlarımız da durumun farkında değil. Dip dibe beklemeler, birbirini iterek öncelik için içeri girmeye çalışmalar. Yazık.

@Mert E. Hakkaten hocam ne kadar bu kadar asabi davranıyorsunuz.Adam akıllı insanlar burada fikirlerini beyan ediyorlar siz geliyorsunuz agresif bir tavırla her şeyi ben bilirim,benim bildiğim kesinlikle doğrudur tarzını kullanıyorsunuz ve insanları küçümseyici davranışlardan vazgeçin.

@Mert E. Hakkaten hocam ne kadar bu kadar asabi davranıyorsunuz.Adam akıllı insanlar burada fikirlerini beyan ediyorlar siz geliyorsunuz agresif bir tavırla her şeyi ben bilirim,benim bildiğim kesinlikle doğrudur tarzı ve insanları küçümseyici davranışlardan vazgeçin.

Fikir beyan etmiyorlar. Yanlış/Yalan/Uydurma bilgi başka bir şeydir, fikir beyan etmek başka bir şeydir.

Karşıt ana fikir şu: Ben aşı olmayacağım. Yüzüncü kere yazıyorum, buna diyecek hiç bir şeyim yok. İnsanların fikri, tercihi.

Benim buna karşı buraya yazdığım tek bir fikir var: Aşı olmayan insanların bir şekilde toplumdan izole edilmesi. Bu da ilki kadar tartışılabilir bir şey. Ancak bunu tartışmak yerine, neden aşı olmadıklarıyla/olunmaması gerektiğiyle ilgili alenen yalan veya uydurma argümanlar öne sürülüyor. O zaman da konu kendilerini bağlamaktan çıkıyor, başkalarına bu yalan yanlış bilgileri yaymaya geçiyor.

Bunlara karşı şuraya yazdığım hiç bir şey benim şahsi fikrim değil. Müspet, doğruluğu kanıtlanmış, bilime dayalı, istatistiğe dayalı bilgiler. Hemen her itiraz ettiğim şeyin kanıtını koymaya çalışıyorum ki, insanlar neyin yanlış, neyin doğru olduğunu bilsin.

Saçma sapan hurafelerin peşinden gidenlere karşı tutumum sizce küçümseyici olabilir. Bundan rahatsız olmak yerine, konunun bağlamından uzaklaşılmazsa, daha iyi olmaz mı?

Ama hayır, ad hominem yapıp "üslup" tartışması çıkartmak daha kolay.

EDIT:
Bu arada ne yazık ki, cidden konu içerikten sapıp benim neden "cahil" dediğime, insanları küçümsediğime, ukala olduğuma falan gelmiş oldu; benim de payım vardır elbet. Ama sonuçta uydurma ve yanlış bilgilere karşı verdiğim cevapların karşıt görüşteki neticesi bu oldu.

Zaten başlığın adı "Covid 19 Aşısı Olacak mısınız?" idi. Hem bu aşının neden olunması, olmayanların toplum için nasıl bir tehdit ve endişe unsuru olmaya devam edecekleri, hem de aşı olmayacağım diyenlerin kendilerine ve başkalarına uydurdukları duyum ve iddiaların ne denli ipsiz sapsız olduğuyla ilgili herhalde meramımı yeteri kadar anlatacak kadar da bilgi ve yazı girmiş bulundum.

O yüzden iş artık kişiliğime yönelik bir hale daha fazla dönüşmeden burda kesmekte belki de fayda var.

edit2: 41 yaşında koca koca adamların çocuk gibi mfö şarkısı örnek vermesinden de ülkedeki tartışma ve ciddi konulara bakış açılarının ne düşük seviyelerde olduğunu da görebiliyoruz. Cehalete övgü derken kastettiğim tam da bu işte.. (Engellemeniz de gayet yerinde oldu. Zırvaların fikir diye öne sürüldüğü saçma sapan mesajlarınızı görmem böylece)

Son düzenleme:
M. F. Ö peki peki anladık parçası güzel bir parça. Nerden aklıma geldiyse :)
O kadar boş ve saçma yorumların var ki insanları yukarıdan gören herşeyi ben bilirim anlamında. 41 yaşında koca koca adamlar yok cehalet filan. Çok boşsun ve seni kendi boşluğuna bırakıyorum. Fikirlere saygı duymayan fikrine saygı beklemeyecek.ülkede zaten herşeyi ben bilirim diyen çok. Sende onlardan birisin. Saçmalıklara katlanmamak için engelliyorum. Kumda oynamaya devam et.

Son düzenleme:
Biz ülke olarak bedava dağıtılan şeylere genelde şüpheyle yaklaşırız. Doğduğumuzdan beri kazık yiyerek büyüdüğümüz için maalesef zihnimizde böyle bir mekanizma gelişmiş. Sağlık bakanlığı aşı ithalatını serbest bırakır ve insanlar da dünya kadar para verip eczanelerden aşı bulmak için araya tanıdıkları sokmaya başlayınca fikirler de yavaş yavaş değişecektir.
O günler geldiğinde bu başlık altında parası olan aşı oluyor biz fakirler ölecek miyiz diye tartışırız :)

AstraZeneca aşısının yol açtığı kan pıhtılaşmasından kaynaklı 14 ölüm olmuş.
Milyonlarca yapılan yapılan aşıdan kaynaklı 14 ölüm düşük bir oran olsa da halen uzun süreli yan etki açıklamalarını beklemedeyim.

"Bilime güvenimi kaybetmektense, aşı olmayanları kaybetmeyi tercih ederim."
Robert Bosch

Evrim güzel bir şey, doğal seçilim falan...

Ne kadar çok bildiğinin farkında mısın? Mesela neden bu bilgi birikimini İsviçre ya da Kanada da belki Nasa adına ya da Andromeda Galaksisi ne yolculuk edecek ve IQ su 4 hanelere ulaşan sen ve senin devasa beynin, gerçekten benim gibilere laf anlatma noktasında boşuna oksijen yakıyorsun... Sen meselenin özünü kaçırıyorsun... Benim bir iddam ya da tez sunumum yok burada.. Fikir beyan ediyorum.. Gelmiş ukala ukala konuşup sidik yarışına giriyorsun... Söz konusu mevzunun ne olduğunu herkes anladı.. İnternetten google a yazdığın iki kelime ile ''covid versus grip'' gibi .. çıkan ilk 2-3 konuyu buraya literatürü sen yönetiyormuşsun hatta gribin ve covid in isim babalığını yaparmışçasına sunmak bir kenara dursun, herkesi etiketleyip herkese laf yetiştirme derdinde biri olarak sana karşı konuyu daha da baltalamamak ve adminlere ve diğer efendice forumda takılan arkadaşlara ayıp olmaması adına seninle uğraşamayacağım...

@SerdarCYCoo2Bursa
Yok konuya hakim amenna ama bunu pazarlayış tarzı sakat...Sakin olsa tadından yenmez. Ah o ego yokmu, vezir ettiği gibi böyle rezil de edebiliyor...Bu lafıma histeri krizi geçirir artık, ellerinin titremesine hakim olup yazabilecek mi bakalım mert arkadaş..😁🤣😂

Geri