Mert E.
We create Chemistry
- Tepki
- 3.489
- Bisiklet
- Giant
@Mert E.
Bakın sizdeki hata bu "ben herşeyin en doğrusunu, layıkıyla biliyorum, bunlar çok cahil canım" tarzınız. Az sakin olun -ve belliki meslek olarakta konuya yakın olarak- bilginizi verin geçin. Çünkü ;
bu tarz söylemler ukala görünmenize sebep oluyor. Oysa sanmıyorumki böyle görünmekten hoşlanasınız. Dostça bir tavsiye sadece..
Tavsiyeniz için teşekkürler. Farkındayım da bunun.
Gelgelelim, bu ülkedeki en büyük problem cehaletin yerilmeyi bırakın, sürekli övgü alması. Bu ülkede ne yazık ki doğruyu biraz dile getirseniz, ukala ve kendini beğenmiş damgası vurmak genel geçer bir kural haline geldi.
Oysa, hiç bir mesneti olmayan, bilimselliği olmayan, tamamen uydurma, yanlış hatta yalan bilgi veren herkes yüksek perdeden dilediğini konuşabiliyor. Hatta ne kadar saçma şeyi ne kadar yüksek bağırırsanız, o kadar iyi.
Bunlara yahu kardeşim, o öyle midir, bak ben bu konuyu biliyorum, buyur sana bilim, al sana kanıt dendiğinde ne monşerliğiniz kalıyor, ne de mesea en son güncel örnekte olduğu gibi "darbeci"liğiniz. Kimse "kapsam"a (yabancıların context dediği zımbırtı) bakmıyor, vay emekli asker bunu nasıl söyler, vay gece yarısı mı söylenir, vay bu darbe..
Valla şahsen ben bundan çok sıkıldım. İsmet Paşa'nın lafından yola çıkarak, ben de "cahiller" kadar "cesur" olmaya çalışıyorum. Varsın bu yolda üslubumu beğenmesinler, ad hominem yapsınlar. "Ukala"lıksa ben ukala olayım, ama siz aşı olmaya ikna olun