Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

İlk önce aşıyı değil, bu milletin bağışıklığını kuvvetlendirmek için nasıl yeterli beslenmesini sağlarız düşüncesinde olan kimsenin olmamasını tartışmak lazım bence. Bu hayat pahalılığında zor ama imkansız değil kaliteli beslenmek. Mesela ben artık miktar olarak az ama kaliteli yiyorum. Eskisine göre çok şükür daha sağlıklı ve iyi hissediyorum kendimi. “Besinler ilacınız, ilacınız besininiz olsun” demiş Tıbbın babası Hipokrat.

Scudo
Bu internetten sonra cahillik çok görünür oldu. Nerede o eski güzel tek tv kanalı olan günler.

Pazar günü eşim sırası geldiği için Biontech aşısı oldu. Merak edenler için ilk gece sağ kolunu kullanamadı bile. Aşırı ağrı ve kasıntı oldu. Ertesi gün 38.5C ateşi çıktı, yeniden test verdik. Hemşire aşının koruma özelliğinin olmadığı poz olabileceğini söyledi ki bakalım sonuç bugün çıkacak. Eşime sonuç çıkana kadar riskli yasağı veren sistem yine aynı evde kalmama rağmen benim işe gitmemde bir sakınca görmedi. Eğer poz çıkarsa en iyi ihtimalle 100 kişi ile temasım olmuş olacak. Hayırlısı.

//Negatif.

Son düzenleme:
M. F. Ö peki peki anladık parçası güzel bir parça. Nerden aklıma geldiyse :)
O kadar boş ve saçma yorumların var ki insanları yukarıdan gören herşeyi ben bilirim anlamında. 41 yaşında koca koca adamlar yok cehalet filan. Çok boşsun ve seni kendi boşluğuna bırakıyorum. Fikirlere saygı duymayan fikrine saygı beklemeyecek.ülkede zaten herşeyi ben bilirim diyen çok. Sende onlardan birisin. Saçmalıklara katlanmamak için engelliyorum. Kumda oynamaya devam et.
👏👏👏👏✍✍✍✍
İlk önce aşıyı değil, bu milletin bağışıklığını kuvvetlendirmek için nasıl yeterli beslenmesini sağlarız düşüncesinde olan kimsenin olmamasını tartışmak lazım bence. Bu hayat pahalılığında zor ama imkansız değil kaliteli beslenmek. Mesela ben artık miktar olarak az ama kaliteli yiyorum. Eskisine göre çok şükür daha sağlıklı ve iyi hissediyorum kendimi. “Besinler ilacınız, ilacınız besininiz olsun” demiş Tıbbın babası Hipokrat.
Aynen katılıyorum çin geçen sene şubatta 50 ton C VE D vitanimini ithal edip halkına ilaç olarak verdiğini konuşmazlar.

@el_Aksa_1903 ben Tıbbi mümessillik yapıyorum. Ve çalıştığım hastaneler çapa ve Cerrahpaşa haseki yani en yoğun hastaneler. Önceki mesajımdada bahsettiğim takviyeler ile devam ediyorum yaşantıma. Mesela bir hekimim omega 3 ün pandemi sürecinde olumlu etkileri olduğunu örneğin covid geçirenlerde kalan akciğerdeki fibröz bandlarını azalttığını paylaştı geçen gün. Ve yapılan çalışmalarda covid 19 a yakalananlarda d vitamini eksikliği yüksek oranda. Aşı olacak olan olsun tabi ama bağışıklık sistemini es geçmesin nacizhane

koro.jpg

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
İlki oldum ikinci doz yarın 15.00 😁

Hah.. Bak tartışılması gereken mesele bu. Ver iz di aşı? Yaza kadar aşılamanın tamamının bitmesini temenni ediyor bir büyüğümüz.

(link)

Çok güzel bir temenni, keşke tüm yetkiler onda olsaydı, o zaman net bilgiler alabilirdik herhalde.

Daha önce defalarca yazdım, gene yazayım. (herkes öğrenene kadar da yazmaya devam edeyim :D)

Aşı, sizi tedavi etmez. Aşı sizin hastalanmamanızı garanti etmez. Aşı, o hastalığı geçirip ölmemenizi bile garanti etmez.

Aşı, toplumun virüse karşı bağışıklığını arttırır. Böylece daha az insanın hastaanmasını, daha az insanın -mümkünse hiç- vefat edecek kadar ağır geçirmesini sağlar. Böylece sağlık sistemi daha az işgal olur, ağır seviye hastalara daha çok tedavi sağlanır.

(link)

40-60 yaşın eskiye nazaran daha çok hastanelik olmasınn sebebi ne biliyor musunuz? AŞI. Yaşıları aşıladığımız için, artık daha hafif atlatabiliyor çoğu.

Eskiden sağlık çalışanı ölümü duyardık sürekli. Ay ay Covid kaynaklı hayatını kaybeden sağlık çalışan sayısı:

Aralık: 42
Ocak: 15
Şubat: 5
Mart: 3
6 Nisan itibarıyla: 0

Salgının en yüksek rakamlarına eriştiğimiz dönemde niye azalıyor sayı? Çünkü AŞI!

Hayır yapmıyor. Ve bu bir grip değil. Tam da bu yüzden bilmediğiniz, anlamadığınız bir konu hakkında tercih yapma hakkını kendinizde görmeniz -üstelik de bu tercih sadece sizi değil toplum sağlığını ilgilendiriyorken- ne kadar doğru?
Kendinize sorunuz.

Eline sağlık. Aptala anlatır gibi anlatmis olsanda bunu ancak abdal olan anlar.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Mert E.
40-60 yaşın eskiye nazaran daha çok hastanelik olmasınn sebebi ne biliyor musunuz? AŞI. Yaşıları aşıladığımız için, artık daha hafif atlatabiliyor çoğu.

Eskiden sağlık çalışanı ölümü duyardık sürekli. Ay ay Covid kaynaklı hayatını kaybeden sağlık çalışan sayısı:

Aralık: 42
Ocak: 15
Şubat: 5
Mart: 3
6 Nisan itibarıyla: 0

Salgının en yüksek rakamlarına eriştiğimiz dönemde niye azalıyor sayı? Çünkü AŞI!

Doğrudur.. Sağlık çalışanıyım, 2.aşı olalı 1 ayı geçti. Nerdeyse normal gibi davranıyoruz, aşıdan beri pozitif çıkmadık onu bırak belirti bile çıkmadı.. Hastane kalabalık olmasına rağmen, bugune kadar sadece 1 kişide pozitif çıktı oda vezne çalışanı sürekli hastayla temas oldugu için. Rapor verilmesine gerek kalmadan bir kaç güne geçti :) Amaç hastanelik etmeden en hafif şekilde geçirmesine yarıyor aşı.

Turkiye'de asilanma tamamlandi 😁
Sira Libya'da 🤪
Bosuna tartismisiz sayfalarca "asi olacagim, olmayacagim" diye!

IMG_20210413_214904.jpg

Doğrudur.. Sağlık çalışanıyım, 2.aşı olalı 1 ayı geçti. Nerdeyse normal gibi davranıyoruz, aşıdan beri pozitif çıkmadık onu bırak belirti bile çıkmadı.. Hastane kalabalık olmasına rağmen, bugune kadar sadece 1 kişide pozitif çıktı oda vezne çalışanı sürekli hastayla temas oldugu için. Rapor verilmesine gerek kalmadan bir kaç güne geçti :) Amaç hastanelik etmeden en hafif şekilde geçirmesine yarıyor aşı.

(link)

Kovit misiniz? Teste ne gerek var deri altına yerleştirin bu çipi, kovit olur olmaz haberiniz olsun. Ben aşı olamayacağım çünkü sıramın gelmesine 19 sene var. Ama bu çipi taktırırım.

14/04/2021 de oldum bende ilk doz aşımı.(Sinovac) İlk doz sonrası bir yan etki görmedim. İkinci doz içinde arefe gününe randevu aldım. İkinci aşıyı olduktan sonra güncelleme yaparım.

Bulursak, inşallah.

2 gün önce, 2. doz Sinovac aşımı oldum. İlk aşıdan sonra, aşı yerinde lokal hafif bir ağrı olmuştu. 2. dozdan sonra, o ağrı ya da başka bir yan etki olmadı.

Ben de korona geçirmiş biri olarak yaşadığım süreci şu şekilde paylaşayım ve fikrimi söyeyeyim;

Maske-mesafe-hijyen konusuna çok dikkat ettiğim için bugüne kadar hem sosyal ve spor hayatım sekteye uğramadı, hem de virüse yakalanmadım. Taa ki bir arkadaşımın yanında, kapalı alanda maskeyi çıkartana kadar. Arkadaş ertesi gün kendini iyi hissetmeyip test yaptırdı ve pozitif çıkar çıkmaz bize haber verdi. Ben de hemen evden ayrı bir yere çıktım. Şu süreçte bir kaç tesellimden biridir, evdeki kimseye bulaştırmamak. Ama önce size yakalanmadan önceki durumumu bir anlatayım.

Şimdi bağışıklık sisteminden bahseden ve bunu güçlü tıutmanın yeterli olduğunu düşünen arkadaşlar var. Bu elbette önemli bir şey ve kazanımları da oluyor. Ama yine de ben size rutinimi ve yaşadıklarımı yazayım. Yaz kış sabahları 5 gibi kalkar, koşu antremanı yaparım, 10 km ya da 15 km.. Eğer vakit varsa -hafta sonu mesela- 20 km'lik uzun dayanıklılık koşuları yaparım. Haftanın 3 günü akşamları bisiklet antremanı yaparım. Havuzlar açıkken 1500 metrelik ya da 2000 metrelik yüzme antremanları da oluyordu. Anlayacağınız gibi triatlon yapıyorum. Akşam 10 ya da 10 buçuk gibi yatarım. bu tarz bir yaşama göre beslenmem de o biçimdir. Çok yönlü ve adeta besin değerlerini hesaplayarak beslenirim. Tatlı/şekerli tüketmem. Yediğim yegane şekerli şeyler üreticisinden direk aldığım meşe balı ve keçi boynuzu, hurma gibi besinlerdir. Bunlara ek olarak bu yoğun tempoda kas kaybını önlemek ve performans kaybı yaşamamak için bcaa kullanırım. Yine karbonat kullanır ve vücudumun alkali kalmasını sağlarım. Ek olarak düzenli spirulina kullanırım böylece bitkisel amino asitleri, demiri alır, vücudun oksijenlenmesini sağlarım.

Her sene kalp doktoruna gider check up yaptırırım. BT koroner dahi çektirmişimdir. Bu sene mart ayı ortasında gittiğimde doçent olan kalp doktorum efor testinde rekor kırdığımı, kalbimin dayanıklılık ve güç açısından bir sporcu kalbi olduğunu söylemiştir ki yaptığım spor da bu tarz bir spor zaten. Kan testlerime bakınca ise tablo gibi olduğunu söyledi. Hatta doktor olan enişteme kan testlerimi gösterdiğim zaman arayıp nasıl bunu yaptığımı sordu zira iyi kolesterol en üst sınırda, kötü kolesterol ve trigliserid dipte idi.

Yani bedenen ve bağışıklık olarak çok iyi durumdaydım. Ve koronayı kaptım.

Temaslı olduğumun 3. gününde sempton vermeye başladım. Boğazda ağrı, gıcık ve ateş.. Test pozitif çıktı ve hemen ilaçlara başladım. Bende hiç ama hiç kas ağrısı olmadı. En ufak bir kas ağrısı yaşamadım. Hatta evde dolanıyordum. fakat ateşim vardı. İlk gün 39, ikinci gün 38.5 ateş gördüm. 3. Gün ateş normal değerlere yaklaştı ve ben sevindim, sanırım böyle böyle atlatacağız dedim. Ama gelgelelim 4 ve 5. gün de ateş 38'lerde seyretti. ve buna öksürük eşlik etmeye başladı. Bunun üzerine ilaçlar bitip ateş düşmeyince tomografi çektirdim. Bingo! Tomografide ciğerlerde pnömani, yani zatürre başladığı görüldü ve bir hastaneye yatmam tavsiye edildi. Tabii hastanelerde yer yok.. Neyse bir şekilde bir yer bulduk. Tedaviye başladılar. İlk iki gün yapılan antibiyotikli tedavi de ateşi düşürmedi. Bunun üzerine tedavi protokolü sertleşti. Zaten o noktada artık çıkabilecek miyim diye düşünmeye başlıyuorsunuz. Günde 250 mg kortizon ile kafam güzel oluyor, 2 farklı antibiyotik alıyordum.

Yalnız şunu söyleyeyim, bu süreçte ben yine ne kas ağrısı yaşadım, ne nefes sıkıntısı ne de solunum zorluğu. Tek sempton ateşti ve tabii ciğerlerde biraz yanma, öksürük. hatta öksürük de çok sürmedi.

5 gün evde yatıp, 7 gün hastanede kaldıktan sonra, ateşimin düşmesi, crp değerlerimin normla sınırlar içine girmesi ile taburcu ettiler beni.. Son yapılan testim hala pozitif çıktı ama doktor artık onun önemli olmadığını söyledi.

Ha bu arada şu ortaya çıktı yapılan kültür testlerinde, bir enfeksiyon daha tespit edildi. yani ben korona ile beraber bir enfeksiyon daha geçirmişim. Aslında korona temaslı hale gelmeden önce bunu fark etmiştim. Ben grip falan olduğumda ne öksürürüm, ne ateşim çıkar, ne ağrım sızım olur ne de halsizliğim. Antremanlarım hep nabız üzerine kurulu olduğu için, nabız normaldekinden 3 4 bpm yüksek seyredince anlarım bir enfeksiyon olduğunu. Korona öncesi de bu olunca 2 gün koşuya çıkmamıştım fakat o esnada bir de üstüne korona kapmıştım.

Niye bu kadar uzun yazdım? Çünkü ben kendime çok iyi bakıyor, bağışıklık sistemimi çok kuvvetli tutmaya çalışıyor, ciddi spor yapıyordum. Evet bunlar bazı açılardan son derece işe yaradı. mesela yüklü kortizon tedavisine rağmen kan şekeri değerlerim son derece sabit kaldı ve taburcu olduktan sonra kortizona devam etmek zorunda kalmadım, solunum sıkıntısı yaşamadım. Böbrekle ilgili kreatin değerlerim hiç bozulmadı hatta bir çok kan değerim sabit kaldı. Yani hastaneye giren bir çok insana göre hafif geçirdim. Bunlar bağışıklığımı güçlü tutmanın avantajları diyelim. Ama bu kadar.. Yani eğer o virüs ciğere inerse o zaman sıkıntılar başlıyor ve bunu önlemenin bir yolu yok.

Elbette en çok sevindiğim şey çocuklarımı tekrar görebilecek olmam oldu. İnanın hastanede yatarken insanların neler çektiğini bilmek istemezsiniz. Zira iş oraya kadar gidince aklınıza bir çok şey geliyor ve artık sadece çıkıp sevdiklerinizi, çocuklarınızı görmek istiyorsunuz. Zaten bir çok hasta post travmatik stres bozukluğu yaşıyormuş süreç sonrasında. Bende bu durumdayım. Hala ateşimi ölçüp, oksijen değerlerime bakıp duruyorum. Bir çok insan gibi ağrı sızı yaşamadım ama bana bir seçenek sunsalar, 5 6 gün ağrı sızı yaşamayı tercih ederdim sanırım.

Elbette şükürler olsun geçti ama insan sonrasında yapmayı sevdiği şeylere nasıl döneceğim diye düşünmeye başlıyor. Yürüyüşe çıkınca gördüm ki eskiden koştuğum nabızla şimdi tempolu yürüyorum. Kaslarım pelte gibi olmuş. Ne kadar zamanda kendimi toparlayacağım bilmiyorum. Dahası ciğerlerimde umarım kalıcı hasar kalmaz. Tekrar yazayım, şükürker olsun ki evime dönebildim ama insan biraz rahatlayınca bunları da düşünüyor ister istemez ve buna da üzülüyor.. Bunların hepsi, bir saat tedbiri bıraktığım için oldu.

Sadede geleyim. Aşı sırası hiç gelmedi bana ama eğer aşı olma şansım olsaydı AŞIYI OLURDUM. HİÇ DÜŞÜNMEDEN OLURDUM. HASTANE YATAĞINDA TAVANA BAKIP SEVDİKLERİMİ TEKRAR GÖRECEK MİYİM DEMEK YERİNE O AŞIYI BİN KERE OLURDUM. Aşı size hasta olmama garantisi vermez elbet. Ama hafif geçirme şansınızı arttırır. Bu bile büyük nimet. En azından hafifçe geçirir, eski yaşantınıza dönersiniz. Ha eğer siz bu aşılar içinde bir komplo teorisi arıyorsanız, merak etmeyin onları başka yollarla da size zerk ederler.

Gerçekten Covid 19 a karşı bir aşı geliştirilirse elbette olunur. Şu an, aşılar ama iyi ama kötü, test edilen şeyler. Bazı devletler, bazı aşıları yasaklıyor, bazılarına izin veriyor. Tam bir gri durum söz konusu. Netlik yok.

Geri