@mehmetsunu
öncelikle teşekkür ederim.
birkay aydır hybrid,şehir,fitness bisikleti sarmalında kendime bisiklet arıyordum.forumda bu kategoride yazılan,çizilen,gösterilen tüm modelleri inceleme fırsatım oldu.elbet bazılarını canlı göremedim,ancak onlara da internetten bakarak sonunda bir karara ulaştım.
herşeyden önce kullanım amacını iyi saptamak gerekiyor.ben şehirde,sahilde,caddede,yolda keyifli keyifli bisiklet sürmeyi istediğim ve bu bisikleti hayli sade bulduğum için aldım.buraya gelene dek,merida,trek,ghost,speciliazed,ktm,scott,lapierre,orbea,cannondale,fuji,canyon bisiklet modellerini sıkça araştırdım.
hepsi birbirinden güzel ve kaliteliler.ancak ülkemiz koşullarında birçok modelin xl kadro boyu maalesef bulunmuyor.belki trek,lapierre veya speciliazed de istediğim bisikletin xl kadrosu olsaydı bu bisikleti almayabilirdim.
demek istediğim beni biraz da bu noktaya kadro sıkıntısı getirdi.
ancak arayış sürecinden bu sonuçla çıktığım için gayet memnunum.
-bisiklet 58 kadro boyuna sahip,2015 model cube hyde shadow modeli.
-bisikleti istanbul ileri bisiklet den aldım.2 sene tüm servislerin taraflarınca ücretsiz karşılanacağını söylediler.
-bisikleti birkaç ay kullandıktan sonra fren ve vites ayarlamaları için kendilerine tekrar getirmem gerektiğini de ilettiler.
-suluk,km saatini de oradan aldım.tüm bisiklet ve aksesuar kurulumları orada oldu.
-bisikletin tüm parça ve özellikleri internette yazıyor.benim ayrıca eklemem gereken birşey olduğunu düşünmüyorum.
-alırken aklımda hiç disk fren olsun gibi bir düşüncem yoktu.ben modeli konforlu ve şehir içinde rahatça kullanılabilir olduğundan dolayı tercih ettim.
-dükkandan evime yaklaşık 10,5 km yaptım.ilk izlenimlerim güzel ve rahat.lastiklerin nispeten kalın olması çukurlarda ve bozuk asfaltta kullanıcıyı zorlamıyor.
-uzun süre bisiklete binmediğimden olsa gerek sele rahat olmasına karşın ben yine de rahatsızlık çektim.herhalde zamanla geçecektir.
-ben bu bisikleti günlük kısa işlerimi halletmek,sahilde 20-30 km yapmak için kullanacağım.üstüne hiçbir ek aksesuar düşünmüyorum.suluğu bile almayacaktım,ilerde istersen bulamayabilirsin diye verdiler.
-ağırlığı takriben 12,5 kg kadar.orada tarttığımızda o kadar çıktı.
-sanırım orta göbekten pantalonunuza yağ gelmesini engellemek için göbek yapısında veya üstünde ince bir parça duruyor.ben pantalonla almaya gittim,döndüğümde paçamda hiç yağ yoktu.
sorularınız merak ettikleriniz olursa yanıtlamaya gayret gösteririm.
aklıma şu anda gelenler ve yaşadıklarım kısaca böyle.
sağlıcakla,