Scudo Sports

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle gelen yeni gümrük vergileri

gezerfen

Aktif Üye
Tepki
145
Başlangıç
1982—83
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bildiğiniz gibi 18 Nisan'da gelen Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile ilave gümrük vergileri yayınlandı. Oyun konsolları gazetelerde haber oldu. Resmi gazeteden inceledim. Maalesef bizleri ilgilendiren kötü haberler var. Kronometreler ve akıllı saatler (elektronik zaman ölçerli notu var) de golü yemiş. Daha önce %25 olan İlave gümrük vergisi şimdi %45 olarak düzenlenmiş. Ayrıca gelişmekte olan ülkelerden gelecek tekstil ürünlerinde de artış var. Bu yeni vergiler 30 Eylül 2020'ye kadar uygulanacakmış.

(link)

Scudo
Oyun konsollarına da %50 ilave gümrük vergisi konuldu...

Bu süreçte, günde 8 ekmek tüketen ve Doblo'sunun arka camındaki Osmanlı tuğrası sayesinde "büyük resmi / büyük oyunu" net olarak görebilen kitlenin keyfini kaçırmamak adına, ekmek ve akaryakıt fiyatlarını sübvanse ederek düşük tutmaya devam edecekler. Bunların dışında kalan, kendi oy tabanlarının hayatlarında önemli yer tutmayan tüm kalemlere ilave vergiler ve vergi artışları getirecekler; zira devlet hazinesinde para kalmadı....

Verginin amacını yerli üreticiyi desteklemek olarak açıklamışlar. 2 saat önce CİMER'e şunu sordum; Türkiye'de oyun konsolu üreten, çok değil 1 tane yerli üretici var mı? Şayet varsa firma bilgilerini paylaşır mısınız?

Sanırım önümüzdeki 1 ay içerisinde cevap gelir, geldiğinde burada paylaşırım.

Verginin amacını yerli üreticiyi desteklemek olarak açıklamışlar. 2 saat önce CİMER'e şunu sordum; Türkiye'de oyun konsolu üreten, çok değil 1 tane yerli üretici var mı? Şayet varsa firma bilgilerini paylaşır mısınız?

Sanırım önümüzdeki 1 ay içerisinde cevap gelir, geldiğinde burada paylaşırım.

@mariokaldato görmüş deyola. BİM ''le playstation'' çıkaracakmış.:ssrtcbya:

Anlamdım şimdi ben garmin almayı düşünüyordum, garmini bu kapsama sokarlar mı?

Osmanlıda geçici diye konan hiçbir vergi geçici değil, kalıcıdır. Hayırlı uğurlu olsun.

ileride kesin bu zam gelecek ürünlerden alırım diyorsanız şimdi almanızı tavsiye ederim en fazla 1 ay sonra tüm ürünlere zamlar gelmeye başlayacaktır..

• Beğen
Tepkiler: Wberlin
(link)
Ülkemize sn de binen faiz 3765 lira.
bunu 1 kişinin aylık maaşı olarak düşünürseniz
dk da 60 kişi
saatte 3600
24 saatte 86400
30 günde 2milyon592bin kişi maaş larından olmuş olur.
çocuk ve yaşlı ile her hane 5 kişi olsa,
12milyon kişinin parası buhar oluyor daha almadan.
bu rakam 30 milyona ulaşırsa,

50milyon, 30 milyona bakmak zorunda kalır.

Az daha sabredin gençler :) Yaz gelince son beş yılın trendini kıracağız inşallah. Her şey ucuzlayacak, vergiler iptal olacak. KDV bile kalkacak. Dolar 3 lira olacak. Şu süreç bi geçsin, bi atlatalım, asıl bahar o zaman gelecek. Şimdilik evlerinizden çıkmayın. Selam ve dua ile.

burası çokomelli
Terini sil terini :)

Geçenlerde merak ettim açtım laptop fiyatlarına baktım. Bundan bir kaç sene önce "ortalama" bir laptop alabileceğiniz paraya bugün en kötü Celeron'u alabiliyorsunuz. Hatta şu a101'de satılan kimsenin yüyüne bakmadığı "hometech" denen abidik markalar bile 2000 TL bandına gelmiş. Bu yeni vergiler laptop/telefon filan gibi cihazları etkiliyor mu bilmem, artık umrumda da değil zaten. Battı balık yan gider.

@Ahmet Kanter temiz ikinci el al derim. Gecen yil.laptopum gumledi, sifir laptop alinmaz diyerek ikinci ellere yoneldim.sifirdan farksiz lenovo thinkpad x201 i5 islemcili laptoplarin mercedesi aldim hemde 800lira :) titanyum kasali bide.. Ikincielde cidden cok guzel.laptoplar var, sifiri hic alinmaz gereksiz vergi odersin..

Terini sil terini :)

Geçenlerde merak ettim açtım laptop fiyatlarına baktım. Bundan bir kaç sene önce "ortalama" bir laptop alabileceğiniz paraya bugün en kötü Celeron'u alabiliyorsunuz. Hatta şu a101'de satılan kimsenin yüyüne bakmadığı "hometech" denen abidik markalar bile 2000 TL bandına gelmiş. Bu yeni vergiler laptop/telefon filan gibi cihazları etkiliyor mu bilmem, artık umrumda da değil zaten. Battı balık yan gider.
2018de aldığım 4000 liraya aldığım bilgisayarı garantisi biteli 1 hafta oldu şuan, 1000 lira kar ile 5000 liraya satabiliyorum :)
Bunlara vergi önce geldi, hatta telefona da örnek olarak en son çıkacak iPhone SE 2020 yi verebiliriz amerika satış fiyatı 2.765 TL şuan Türkiye fiyatı ise 5299 TL

• Kızgın
Tepkiler: historiyst
Geri