@Gixxer
Bir sene Cx'i cx olarak kullanmış maalesef ki ekonomik nedenlerden satmış biriyim. Çok cx yarışı izledim hatta son iki sezonu toplam yarış bazında %85 ini izledim diyebilirim. Acaba mtblerin elini kolunu sallayarak geçeceği olarak bahsettiğiniz yerler çamurlu kısımlar mı? Eğer öyle ise o çamurları 2.10 inch mtb lastiği ile yarıp geçeceğine inanan varsa ( 32 mm lastik kullanarak bile adamlar bunun zor olduğunu farkında ) bence burada hiç zaman kaybetmeyip Belçika veya Hollandaya gidip seçmelere katılsın. Finish listesinde ülkemizden bir kişi görmekten çok gurur duyarız.
Ufak tefek dediğiniz ' Minor ' farklar derken de sanıyorum boru uzunlukları, boru et kalınlıkları, açı farkları, tasarım farklılıkları, lastiklerin kadroya ve çeki - destek borularına olan uzaklıkları, özel grup setler, özel lastikler, özel pedallar, özel fren sistemleri, özel maşalar falan olsa gerek.
Ayrıca yol bisikletlerinin hala narin olduğunu düşünen varsa lütfen gidip merak ettikleri bisiklette kullanılan Karbon veya bir başka malzemenin mekanik özelliklerini incelesin. Test videolarına göz atsın. Hangi koşullarda nasıl kırılıyor diye. 8 nisanda Paris - Roubaix yarışı var. Yol bisikleti ilgili aklında soru işareti bence izlesin. Cevap niteliğinde olacaktır.
Edit: Aa bir de unutmadan, Cx i tur bisikleti olarak kullanacak varsa zaten almasın.