@Serrchi
dediklerinden bir tek şey anlamışım diyorsunuz da maşallah her şeyi takır takır anlamışsınız aslında
verdiğim örnek de son derece açık aslında, nasıl ki mtb ile yol bisikletini bir tutan gençlere, olm sizin altınızdaki alet dağda sürmek için, o amortisörler asfaltta ne işine yarıyor deniyorsa, cyclocross ile düz yolda süren, bagaj takmaya çalışan, "cyclocross bisiklet çok rahat ama 50kmden sonra fena" diyenlere da iki laf edebiliriz herhalde.
neticede benim dağ bisikletleri ile de bir derdim yok ama "hayır, bisiklet ağır değil işte! ister yolda sürerim, ister dağda sürerim, yol bisikletinden bence farkı yok, hem sana ne!!!!, amortisör varsa var, ağırsa ağır, 700x40 lastikler yola yapışıyorsa yapılıyor, sana neeeee!!!!" diyen tiplere de doğruyu güzeli anlatmaya çalışıyoruz. yoksa ister asfaltta sürmüş, ister evinde koridorda sürmüş bana ne, maksat başkalarını da yanıltmasını engellemek.
hele patalojik durum demişsiniz, ne alaka, ben amacına uygun biçimde kullanıldıkları müddetçe cyclocross bisikletleri çok severim (keşke bol bol cyclocross yarışı olsa da izlesek, fransa itaya bisiklet turu falan hikaye yani cyclo yarışının heyecanının yanında), ama bir takıntım falan yok, sadece yanlış bir şey görünce üzülüyorum, giant anyroad için cyclocross bisiklet diyen çıkıyor mesela anlatıyorum, mtbciler yol bisikletçileri bize karşı propaganda yapıyor mtbyi kötülüyorlar diyorlar aslında öyle olmadığını anlatmaya çalışıyorum, sadece yolda kullanacağım diyen birisi bisiklet alacağı zaman neden amortisöre ihtiyacının olmadığını anlatmaya çalışıyorum, bol yokuşlu bir yerde kullanacak birine neden aynakolunun 2li değil de 3lü olmasının ona avantaj sağlayacağını anlatıyorum vb.
anlatacak donanıma sahip olmak için de öğrenmek gerekiyor, bu neden öyle, şu neden öyle değil diye, bu sayede biz de bir şeyler öğreniyoruz. neticede bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp.
-kişiye değil genele bilgilendirme maksatlı bölüm-
bagaj deliği mevzuna da baktım, acaba ben mi yanlış biliyorum yahu, yoksa cidden cyclocross bisikletleri bagaj takılsın, tura kampa vb. gidilsin diye mi üretmişler dedim, cyclocross bisikletleri arattım internette.
mesela (link) böyle bir siteye denk geliyorsunuz, cidden bagaj deliği yok bisikletlerde. ya da (link) bunlara bakıyorsunuz, yok.
ama bunlar herhalde ciddi ciddi cyclocross bisikletleri, yani adını sanını duymadığım, cyclocrossun hakkını veren markalar herhalde dedim. (tur bisikleti dersen herkes fuji touringi bilir ama surly, kona vb. markaları az sayıda kişi bilir ya onun gibi)
cyclocross bisikletlere hiç binmemiş sıradan insanlar gibi, bu adı sanı duyulmamış sadece cyclocross eksperlerinin bilebileceği markalar yerine internette benim gibi insanların bildiği yaygın markaları: specialized cyclocross, giant cyclocross vs diye googleda arattım, önüme bunlar çıktı (bisikletin arkası net görünüyorsa sağ tık, save as...)
132853 dosyayı görüntüle
not: aşağıdakini bir blogdan screenshot aldım, yazı benim değil yani, blogdaki yazının capsi. adam cyclocross üzerinde kendini iyi hissediyor, yapacak bişey yok, en azından bilinçli birine benziyor.
şimdi diyeceksiniz ki hiç mi bagaj deliği olan cyclocross bisiklet yok? nasıl ki tur bisikletleri kıvrık gidonlu olarak bilinse de düz gidonlu bir sürü tur bisikleti de var, bagaj deliği olan cyclocross bisikletler de var. mesela bianchinin asıl yarış amaçlı cyclocross bisikleti bianchi zolder'da yok iken,
diğer 10.5 kglık cyclocross bisikletine (buna baktım merak edip, bianchi zurigo) delik koymuşlar.
Bir de Cannondale markası da bianchiye benzer bir yol izlemiş, hakiki cyclocross bisikletleri olan superxlerde bagaj deliği yok iken,
daha amatör cyclocross serisi olan caadx te delik koymuşlar. resimde delikli bir caadx var.
amaa, daha sonra "biz napıyoruz yahu" demiş olacaklar ki, 2016dan sonra o deliği kaldırmışlar, cyclocrossla bagaj ne alaka yav demişler, bianchi gibi gaflet içerisinde kalmamışlar yani.
2017 ve 2018 model caadxler şöyle
forumda 2016 ve öncesi caadx almış olan şanslı azınlık dışında orijinal bagaj delikli bisikleti olan birini bulmak çok zor anlayacağınız. elinizdeki cyclocross bisiklette bagaj deliği varsa sakın satmayın, takas falan etmeyin, benzerini zor bulursunuz çünkü.
muhakkak bu markalarda da bagaj deliği olan modeller vardır, zaman zaman üretilmiştir ya da ben yanlış görüyorumdur, belki yanlış araştırıyorumdur (bunların bazısı gravel bike falandır, gözümden kaçan yol bisikleti vardı vs. çok didik didik etmedim marka model yıl olarak vb.) ama cyclocross bisikletle bagaj deliğinin alakasının olmadığı aşikar. bazı markaların(markalar dediğim de bianchi ile cannondale işte, muhakkak daha az bilindiklerde de vardır) cyclocross modellerini ikiye böldüğünü, profesyonel cyclocross ve nispeten amatör cyclocross olarak iki seri ürettiğini bilmiyordum, öğrenmiş oldum bu küçük araştırma esnasında.
bahaneyle resimlerden cyclocross compilation gibi bir şey çıktı ortaya, iyi seyirler.