@Kerem Özbayrak
Hocam çok sağolun, verdiğiniz link c15 sizdeki bu model mi? Dar gelmiyor değil mi? Eskiden b17 kullanıyordum ve onda hiç sıkıntı çekmemiştim, açıkçası bu 14-15 cm civarı şüpheye düştüm sanki.
@ilker Hocam daha önce brooks tecrübem olmadı ancak b17 ile bendeki c15 arasında belirttiğiniz gibi bariz genişlik farkı var. c15 için cyclocross'a özel üretilmiş model olarak tanım yapılıyor. b17 biraz daha tura yatkın sanki. Her iki selenin de konforu tartışılmaz anck hangisi size daha uygun olur bir şey diyemeyeceğim. Bikeandoutdoor feneryolu şubesine açın telefonda sorun isterseniz. Size yardımcı olacaklardır.
@halil ibrahim duran Bey yazıyı okudum. Öncelikle güle güle kullanın, Allah kaza göstermesin. Çok güzelmiş. Resmen içim geçti . Bunla ilgili diğer konunuz da denk geldi onu da okuyunca aslında tam olarak içimden geçenlere sahipsiniz diyebilirim. ( maşallah diyeyim inşallah nazarım değmez ) Şimdi geriye kalan iş iyi bir araştırma ve dövizin düşmesi için dua mesaisine başlamak
@r.ezk bu konuda kararsızolanlardan biriyim, benim düşüncelerime tercüman oldunuz. Zaten dişli lastik sevmiyorum düz borulu yol bisikletleri üzerinde de durmak lazım merida T2 T5 vs gibi
@Murat Aras güle güle kullannın mutluluğunuz gözlerinizden okunuyor
T serisi kendini ispatlamış bir seri, ikinci elde de uyguna bulunabilir,
Cross konusunda süspansiyonlu hibrit bir düz gidon, çok daha kullanışlı geliyor bana cyclocrossa göre
Merhaba bişey sorucam mosso cyclecross sora önerir misiniz fiyst olarak uygun olduğu için tercih etmeyi düşünüyorum bi de mekanik diskten hidroliğe ya da v frene geçebilir miyim?
Benim sorularım:
Asfalt düz yolda uzun süreli sürüşlerde ortalama sabit hız cyclocross bir bisiklette nedir?
Lastik boyutu 28in altına inebiliyor mu? (cross keyfi sonrası tam yol zevki için)
Uygun fiyatlılarda genelde ön dişli 3lü. 2li olması avantajı veya dezavantajı var mıdır?
Aynakol 46/36 olanlarda sert yokuş performansı nedir? 50/34 mü tercih edilmeli? (yüksek bir kesimde oturuyorum)
Tiagra / 105 set arasında fiyat çok farkediyor. Performans o kadar farkeder mi?
@İhsnn_zyvl bende merak ediyorum mossoyu ama kullanan yok galiba. fark olarak teller kadronun üstünden değilde altından geçiyor. yoğun olarak kullanmayan birisi için yeterli gelir bence.
Bu akşam itibariyle artık benim de bir cyclocrossum var.
Corratech x-cross 105 ile ben de bu coşkuya katılmış oldum.
Normalinde yol bisikletçisiyim.
Ama kışın bu daha iyi olacak gibi. Lastikler alışılmışın dışında 42c. Yani biraz kalın ama değiştirmeyi düşünmedim alırken. Kış bitsin 32 ya da 35'e geçiş yaparım. Şu an çamurluklu falan, tuhaf bir şey oldu. Ama oldu sanki.
Eve getirip o heyecanla 3-4km sürüş yaptım. Detaylı incelemeyi önümüzdeki günlerde yaparım artık.
Çamurluk olunca naif göründü biraz.
Diğer yandan gidondan ek fren hoş. Yol.bisikletim olmasa bu tercihi yapmazdım ama bu zaten şehir içi kullanım amaçlı olacak o sebeple gidondan ek fren (adı ne?) manevra kabiliyetimi artırır gibi.