Scudo Sports

Dağ bisikleti hakkında sorularım

Scudo
Cyclocross bisikletler içinde sanırım en uygun fiyatlısı, F/P oranı olarak düşünülebilir bence

• Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş
İşin aslı pek de öyle değil gibi. Üzerindeki donanım, jant seti ve lastik seçimi ile fiyat / performans çizgisinden biraz sapmış gibi bu model.
Benim de tercihimi Salcano CYC02'den yana kullanmama bu farklar neden oldu. Üzerindeki Apex sistem, BB5 frenler ve karbon maşa ile 1900 TL'ye alabileceğiniz en iyi f/p oranına sahip modeldir kanımca.

:D araştırım işte googla yazın zaten nasıl olduğu çıkar yabancı sitelerde youtubada tanıtımları filan bulursunuz veya bisikletin ismini foruma yazın yani arama kısmına daha önce alınmışmı filan bilgi edinirsiniz.

@bora kaya

Bu sorunun cevabı bisikletten ne beklediğinize bağlı. Mümkün olduğu kadar ucuz bir cyclocross almak niyetindeyseniz benim bildiğim başka bir alternatif bulunmuyor zaten.

Ancak en uygun maliyete en iyi donanım sahibi olmak, yani fiyat/performans dengesini yakalamak için çok da uygun bir bisiklet değil.
Üzerindeki Sora donanım Shimano'nun giriş seviyesi ürünlerinden. Lastik ve jantlar ise cyclocross bir bisikletten beklenen performansı vermekten oldukça uzak. Ayrıca genel ortalamaya göre ağır.

Biraz daha fazla para verip 105 set muadili Apex sisteme, avid bb5 mekanik disk frenlere, Continental cx lastiklere ve Weimann jant seti / X7 göbeklere sahip bir bisiklet almak varken tercih edilir mi? Bütçe çok kısıtlı değilse hayır.

Elbette benim önerdiğim bisiklet bir Cube Cross Race ile kıyaslanamaz ancak arada ciddi maliyet farkı var.

Milyonlarca lira sermayesi olan bir firmanin , maaş ile calistirarak uzerine titredigi muhendislerine tasarlattigi ve argesini yaptigi bir projeye ancak biz Turk ler oturdugumuz yerden cakma deriz saniyorum.

Ben önceden belirteyim burda kimseyi iğnelemek gibi bir amacım yok.
Ama yorum yapmadan önce düşünmek gereken şeyler var. İlki kime göre neye göre. Okuduğum kadarıyla @Murat Cömez abim 40-50 bin liralık bir bisiklet garajına sahip haliyle ona bu bisiklet çöp gibi gelecektir. Ben iste hayatında 3 bisikleti olmuş 19 yaşında biriyim. Bisikletlerim sırayla bisan fokker, bisan spx3600 ve sözü geçen rockrider 6.3. Benim için rockrider Fiattan sonra binilen mercedes gibiydi. Ama dediğim gibi murat bey bisiklet işinde asıl neyin mercedes olduğunu bildiği için onun isteklerini karşılamıyor haliyle.
Ayrıca Düşünmek gereken başka bir durum ise bunu kullanıcak arkadaşın red bull rampage vb. bir yarışmaya katılmayacak olması. Tabii ki bu arkadaş kendini ilerletemez demiyorum. Ama zaten belli bir noktaya geldiğinde altındaki bisiklet ona yetmeyecek o da farkına varacak. Yani downhille başlamak isteyen benim gibi hevesli kişiler için gayet güzel bir bisiklet. Evet kendi çapımda da denedim bisikleti. Tek sorunum vites ayarları oldu şu ana kadar onun dışında bir de zincirim koptu ama bu tür aksilikler her zaman insanların başına geliyor.
Son olarak yorumum bisikletin full suspension bisiklet isteyip çok bütçesi olmayanlar için uygun olduğudur. Zaten bahsettiğim amaçla almış olan kişi benim.

@deterjan
Aceba tek türklermi öyle diyor????

@Murat Cömez siz demişsiniz işte , forumda Turk vatandasi olmayan birisi var ve yorum mu yapti bu bisiklete cakma seklinde , yoksa biz mi kacirdik ??

@deterjan
Ben dedigimi biliyorum ve demedimde diye bir sey söylemedim. Siz türk ler diyor demissiniz. Bende bunu sadece türklermi diyor dedim. Birde benim türkvatandasi oldugumdan kesin eminmisiniz. Alman olamazmiyim?

@Murat Cömez Almanya da bulundum , Almanlar caliskan insanlar , emek verilmiş bir urunu karalamak yerine daha iyisini yapmaya calisirlar kafalarinin icindeki beyni kullanarak , guclerinin yetmedigi yerde de Turk iscilerden faydalanirlar .

Bilmiyorum Alman misiniz Turk musunuz orasida beni ilgilendirmez , dechatlon grup semsiyesi altinda bulunan bir urune cakma diyorsunuz , çakma kelimesi Tdk' da asagidaki anlamlari taşir , lutfen ne anlamda cakma dediginizi secin sonra uzerine istediginiz kadar tartişalim.

çakma
isim
1. isim Çakmak işi
2. Vurulup çakılarak yapılmış kuyumcu işi
3. Bu işte kullanılan kuyumcu kalıbı
4. sıfat Taklit olan, sahte
5. Deri hastalığı, yara, çıban

@Murat Cömez ile bisiklet zevklerimiz çok farklı, bazı konularda farklı düşünüyoruz, Üslubu (bence forumda yazarak iletişimde bulunduğumuz ve bazı yerel deyimlere hakim olmamasından) bana göre değil ama burada söyledikleri çok doğru.

Bu bisiklet estetik olarak tarzı sevenler için çok güzel, markette satılan ve yerli markaların çift amortisörlü bisikletlere göre fiat / mercedes kıyaslamasına bile örnek olabilir, donanım olarak orta sınıf denilebilir.

Fakat bir CC, Enduro, FS denilemez çünkü bu tarz bisikletler çok ciddi ve ağır arazilerde kullanılır. Buna uygun kadro ve donanım sağlamlığı, uygun amortisörler ile donatılmıştır. Bu bisiklette çalışma mesafesi uygun ama sağlamlık ve teknolojisi yetersiz amortisörler kullanılmış. Kadro sağlam gözükse de tarzın getirdiği zorluklarla başa çıkacak gibi durmuyor çünkü kendini ispatlamış kadrolarla kıyaslandığında gerek et kalınlığı, gerek malzeme tipi zayıf duruyor.

Her ülkede aslına uygun yapılmış çift amortisörlü bisikletlere sadece görüntü olarak benzer daha basit malzemelerden yapılmış ekonomik fiyatlı modeller vardır. Bu bir pazarlama tekniğidir. İsteyen / gücü sadece buna yeten vs. allıp kullanabilir. Bizler bu durumda sadece uyarırız, bildiklerimizi söyleriz. Bunu söylerken FS benzeri de diyebiliriz ya da Murat Çömez gibi çakma da diyebiliriz. Çakma tabiri taklit / görüntü olarak vaad ettiğini yerine getiremeyen olarak düşünülürse bence tam yerinde bu bisiklet için.

Bisiklet olarak çakma değil, FS olarak çakma bir bisiklet. FS disiplininde sürüş yapmayacak, basit standart sürüşler yapacaksanız, çift amortisörün enerji kaybını göze alabiliyorsanız alıp kullanabileceğiniz bir model. Zaten satıcı firması da bu disiplinlere sokmamış sadece ana tarz olarak MTB demiş.

Geri