Scudo Sports

Dağ bisikleti hakkında sorularım

@Tolga Günsezer Fiat / Mercedes kiyaslamasini neye gore tabir olarak yazdiniz merak ettim acikcasi , zira 2 ayri otomobil markasinin ayni sinifta urettikleri otomobilleri kiyaslamamiz durumunda + ve - leri cikacaktir , yalniz tumu benzer standartlarda uretilir.

Not : Sahin , Dogan , Kartal adi altinda gecmişte Turkiye' de uretilen otomobillerden bahsetmiyorum , markanin urettigi ve Avrupa ' da satişa sundugu otomobillerden bahsediyorum eşit olmasi acisindan.

Urunu alip herhangi bir teste tabii tuttunuz mu ? Yoksa farazi olarak mi yaziyorsunuz.

Çakma tabirinin anlamlarini Turk Dil Kurumunun belirttigi sekildeyukarida yazdim , firma ne vaadetmiş bisikleti satarken bisiklet neyi yerine getirememiş aciklamanizi rica ederim.

Scudo
@BF Okuru
Olamazmiyim????

@deterjan

Tamam ben cakma kelimesini belki yanlis kullanmis olabilirim, ama bu bisiklet sadece hakiki Fullylerin taklidi ve market bisikletlerinden bir farki yok. Ben almayin yada begenmiyorum demiyorum, sadece o paraya daha iyi bisiklteler Alina Bilir demek istiyorum.
Almnanyada nekadar kaldiniz, sora bilirmiyim?

Ben olunmaz diye biliyorum :)
Alaman pasaportuyla "deutschland" vatan daş ı olursun Alman olman genlerle alakalı.
Doğduğun yeri bilmiyorum ama Hamburg doğumlu Amcaoğlu ve Hala çocuklarım Hamburg doğumlu oldukları halde vatandaşlıklarını almamışlardır ve buraya gelip 10.000 doç e mark karşılığında vatandaşlık görevini ifa etmişlerdir.

Ben Alman oldum demekle olunuyorsa o nu da ben bilmem.

@Murat Cömez

@deterjan fiat / mercedes kıyaslaması ile ilgili alıntı #21 mesajda @barayda nın yorumu üzerine yazılmıştır. Konuyu başından takip edenler bağlantıyı kurabilir diye düşünerek yazmıştım.

Evet bisikleti Decathlonda deneyimledim, ayrıca Bisan marka çift amortisörlü bisiklete de sahip oldum ilk bisiklet maceram başlangıcında.

@deterjan

İşte alıntı yaptığım yerde tam söylemek istediğimizi yazmışsınız. Eğer RR 6.3, 500S modellerini görüntü olarak vaat ettiği gibi FS sınıfında diğer bisikletlerle örneğin bir Fuji, bir S Works vb ile kıyaslarsak tam da TDKnın 4. maddesi gibi taklit/sahte oldukları çıkar meydana. Bisiklet olarak kıyaslarsak elma ile armut kıyaslaması olur.

Tekrar ediyorum bisiklet olarak sizi pedal çevirmek vasıtası ile bir yerden bir yere götürecektir. Bu anlamda benzerlerinin çoğundan (market bisikletleri) daha iyi olacaktır fakat FS sınıfında görüntüsü taklit edilmiş ama sağlamlığı ve kullanışlılığı taklit edilememiş bir üründür.

@BF Okuru

Ben alman oldum demedim, burada benim yazdiklarimda hata aramanizada gerek yok, ben türkceyi bildigim Kadar konusur yazarim. Hem neden olumasinki, annesi türk babasi alman olan cok kisi var. Bu is genle olsa.........
Ayrica amcanlarin durumu bilmiyorum ama alman pasaportunu almak cok kolay ve 10000deutsche markada gerek yok. yaklasik 500€ hal oluyor bu olay. Yeterki zicilin Saglam olsun ufak bir sicil kayidinda vermiyorlar.;)

@Tolga Günsezer İşte benim bahsettiğim de o. Ben çılgınlar gibi dh, enduro veya fr yapmıyorum o bisiklet benim için bir specialized demo şu an. Tabii ki sizin veya murat abim kadar bisiklet tecrübesi kazandığımda sizin gibi düşünüyor olabilirim. Ama bisiklete yeni başlayacak kendi çapında iniş yapacak birine "BU ÇAKMA" gibi bir tavırla yaklaşılırsa kişi bisikletten soğur. O yüzden bisikletle ilgili yorumlar kişinin tecrübesine veya durumuna vb. faktörlere göre yapılırsa herkes daha mutlu olur bence. :)

@Murat Cömez hadi ya ben hep istemişimdir bir alman pasaportu. :D

• Beğen
Tepkiler: Tolga Günsezer
@barayda
Sıkıntı burada, hangi inişinizi kaldıracak hangisinde sorun çıkaracak bilinmez çünkü bu bisikletin malzemeleri iniş için değil ancak sürüş için güvenli. Belki 100 kez iner / atlarsınız belki ikinci atlayışınızda o basit arka amortisör kırılır ve sakatlanabilirsiniz. Ne yazık ki bu disiplin (FS, iniş disiplini) ucuz ya da yetersiz teknolojiyi kaldırmıyor.

@Tolga Günsezer Tamam da zaten demek istediğim bilmem kaç metrelik atlayışlar veya yarışlardaki gibi inişler değil zaten. Küçük bir patikadan inişte de kırılacak bir şey değil sonuçta.

@Murat Cömez almanyada iki sene kadar is icin yasadim , bunun haricinda 10 yildir kendileri ile calisirim.

@deterjan
Güzel, tabiki 2 sene oralarda yasamis bir insan Almanyayi cok cok iyi bilir :islik:. Ben sahsen almanya icin sizin düsünelerinize tam olarak katilmiyorum. Mesela caliskan insanlar bu dogrudur ama....
mesela "emek verilmiş bir urunu karalamak yerine daha iyisini yapmaya calisirlar kafalarinin icindeki beyni kullanarak" buraya katilmiyorum karaladiklarida oluyordur bence (Bu arada beynin kafa icinde oldugunuda buarada iyiki hatirlatdiniz):).
Veya "güclerinin yetmedigi yerde de Turk iscilerden faydalanirlar". Burayada katilmiyorum, Türkler gibi ne insanlar vardir oralarda allah bilir. Ama tabiki siz 2 senede bunlari ögrenmis ve tercübelerinizi aktariyorsunuz hele hele 10 senedirde onlarla beraber calismak dahada iyi allah herkese nasip eder insallah. Forumu bilgilendirmek iyidir. :harika:

@BF Okuru
Yo ben öyle bir sey demedim. Sadece dogru veya yanlis ama bildiklerimi yazdim. Tabiki yanlisda olabilir.

• Beğen
Tepkiler: deterjan
Kirilmayan bisiket yoktur kalite tabiki sorgulanir falan duz kadro bi bisikletle bile dogru düşüşü yaparsaniz sizde bisikletinizde saglam kalir bu yuzden sürücü yetenekleride fazlasiyla ön planda

Screenshot_2015-05-29-15-25-49.png

Screenshot_2015-05-28-13-34-29.png

@Murat Cömez sizi tenkit ettigimi dusunmeyin sakin , yazilarimda laf carpitmaca yoktur. Yalnizca buyuk markalarin uretim yaptigi urunlerde daha hassas oldugunu anlatmaya calisiyorum , yani urun ucuz olabilir fakat urune omur boyu kadro garantisi veriliyor , geri kalan aksam ise 2 yil garantili

Bu arada fikirlerinize saygi duyudugumu da belirmek isterim , yalnizca bana uymuyor .

Not : Bende Giresun' luyum , Gorele ilcesinden.

Vallahi çok gereksiz bir tartışmaya girilmiş bence konu sapmış gitmiş ne gerek var arkadaşlar, burada kimse decathlonu savunmasın yada yermesin diyemeyiz bana göre btwin çöptür sana göre kral bana salcano kraldır sana ise çöp ünemli olan bir bisikleti amacına göre almak ve bence @Murat Cömez iyi ifade etmiş, siz adamın yazısının ana fikrine değil gidipte nasıl yazdığına yok türklüğüne falan takılmışsınız. sonuç olarak bu bisiklet çift amortisörlü mü ? çift amortisörün kullanım amacı ve yeri nedir ve 900 tl lik bir bisikletteki çift amortisör ve grup set nekadar iyidir bunları konuşmak lazım :)
bu arada lütfen kimse üzerine falan alınmasın ben genel bir eleştiri yapmak istedim sadece ;)

@deterjan bu arada btwin yani decathlon un bu ömür boyu garanti falan zırvalığının dipnotlarını okumanızı öneririm adamlar her noktayı düşünüp açık kapı bırakmamışlar, bisikleti biryere çaptın tak kullanıcı hatası bye bye, aynı şey bu km saatlerinde falanda var başıma geldi oradan biliyorum ama gel gelelim canavar gibi f/p ürünler bende birçok ürününü severek kullanıyorum;)

@deterjan

Giresunlu olmaniza sevindim, saygiduydugunuz fikirlerimde size uymaya bilir bende saygiduyarim.

Benim sizinle tartisma demiyelimde sadece söylek istedigim suydu....

Hani siz demistinizya "ancak biz Turk ler oturdugumuz yerden cakma deriz saniyorum" ve almanlari yüceltmisdiniz.
Bende sadece türkler mi diyor aceba bu kelimeyi diye sormustum.

Size o cevabimla sunu demek istedim ama siz anlamadiniz sanirim.

Ben dogma büyüme tam 42 senedir almanyada yasiyorum, 42 sene dile kolay ve bence 2 senelik almanya bilgisi ile 10 yillik türkiyedeki almanlarla calisma, 42 senelik almanyada yasayan ve 26 senedirde almanyada almanlarla calisan bir kisi kadar olamaz. Ben ne almanlar gördüm culsuz dünyadan heberi olmayan aclikdan nefesi kokan.

Bu b-twin türkiyede tutulmus bir marka olabilir almanyadada ucuz oldugu icin taninmis bir marka ama gel geleim türkler sadece cakma yada taklit demis. Bu bence almanlarin bu marka cöptür sakin yanina yakasmayin demesinin yaninda bence cok basit kaliyor. Iste sizin yanlis tanidiginiz ve yüceldiginiz almanlarda bu kelimeleri kullaniyorlar.
Ve B-Twin 6.3 dediginiz bisiklet ise buralarda decathlon magzalarinda bulunmuyor bile. Nedenide o bisikleti neyazikki almanlar ve almanyada bisiklet kullananlar fully olarak görmüyor ve almiyorlar. Belki bisikletden anlamayan bir kac kisi cocuguna karne hediyesi olarak tesadüfen bulduysa almistir onu bilemem.

Ge
Genc arkadasimiz barayda almak istiyor ve foruma nasil bir bisikletdir diye danismis. Bu hakkidir ve bizlerde kendisine dogru olani söylememiz gerekiyor. Bu bisiklet tabiki onun kullanmak istedigi sartlarda hemem kirilmaz ama en basiti saglaligi ve yapisi gercek fuly gibi degildir. Bu bisiklet sadece market bisikletlerinin biraz daha güzel tipde üretilmisi. Bunu anlamaniz icin sadece arka amortisörüne bakmaniz yeterlidir, aynisi bir market bisikletindede mevcut ve aralarindaki fiyat farki ise 200-300TL.

Ben arkadasimiza diyorumki o bisikeleti alip yanlis yapacagina o parayla iyi bir hardtail alarak sürüslerinden daha cok keyif alacaktir. Zaten dedigi sürüsleri bir hardtaillede hic sorunsuz yapabilir.

Bu benim kendi sadece tavsiyemdir, karari yinede kendisi verecek tabiki.

NOT: Ben türkceyi sizler kadar bilemedigim icin yanlis anlasmalar oluyor :(, aslinda kötü bir niyetim yok, bundan dolayi kusura bakmayin. Yinede elimden geldigi kadar dogru yazmaya calisiyorum.:)
Sizde ü harfi yerine u kullanmasaniz iyi olur bence. :D

Saygilarimla

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Onur Çakmak
@Murat Cömez kusura bakmayin birkac gundur memleketteydim ancak yanit yazabiliyorum.

Alman' lari yuceltmedim , siz Alman olamazmiyim sorusunu sorduktan sonra Alman' lar hakkinda dusuncelerimi dile getirdim.

Soru sorarak ve sonuna soru isareti koyarak soru sordugunuz icin anlamamiş olabilirim , Turkce bilgim benim ve atalarimin uzun suredir anadili oldugundan biraz kuvvetlidir ama yinede anlayamamişim aslinda soru isareti ile biten cumlenin soru cumlesi olmadigini.

Sahsi gorusunuze saygi duyuyorum ama beni tanimadan bir kanaate varmişsiniz , ayrica gozlemleme olgusu sahistan sahisa degişir , bu yuzdendir ki Ingiltere' ye gidip 1 kelime Ingilizce ogrenemeden gelen insanlar var.

Bu cumlede yine milyon dolarlik bir firmaya cop denildigini belirtmiş ve benim Alman' lari yucelttigimi soylemişsiniz.Bir markanin cop olduguna kanaat getiren sahislarin gecekten markanin urununu ne gibi testlere tabii tuttuklarini ve sorun yasadiklarinda markanin urunune sahip cikip cikmadigini bilmek isterim.
Markaya gercekten email atip yada yonetici bazinda bir calisan ile gorustunuz mu gercekten neden urunun bulunmadigini yoksa yine sahsi kanaatiniz ve gozlem gucunuz sayesinde mi yazdiniz ?

Market bisikletinin marka ve modelini rica ederim sizden.

Yalnis kelimeler kullanarak yazmaniz benim icin sorun degil tabiki sahsi olarak dert etmiyorum , lutfen sizde benim yazdigim harfleri dert etmeyin , neticede kullandigim harf kelime yada cumle butunlugunde ifade bozulmasina yol acmiyor.

Son olarak bu gibi durumlarda ;
Gormedigim , kullanmadigim , ne gibi testlere tabii tutuldugunu bilmedigim bir markanin urunune cop demem.
Bu forumda yazilan tum yazilar uyeler tarafindan okumaktadir , bu yuzden once gider arastiririm , firmaya telefon acip bu bisikleti hangi amac icin urettiklerini sorarim , ne gibi testlere tabii tutuldugunu ogrenirim. Bisikleti gordukten sonrada sahsi kanaatimi dile getiririm

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olarak kullanici adayi arkadaslarimi yaniltmam.

Saygilar , sevgiler.

• Beğen
Tepkiler: kasapogluu
@deterjan

Ecet be yaptim bir cahillik, lutfen kusura bakmayin. Siz büyüksünüz siz decathlon uzmanisiniz, ben ise decathlonu görmeden test etmeden cahil cahil yorumlar yaptim. Cok Cok Özürdiliyorum sizden.
Decathlonu yani B-Twini görmeden gectim (Almanyada bu markayi zaten nasil göreceksem, sonucta miliyonluk firma) Bisikletten anlamazken yanlis yorumlar yaptim.
Forumdanda özürdiliyorum, arkadaslar bu markayi hepinize tavsiye ederim alin ve kullanin.

NOT: Soru isareti ile yazdigim cümle, zaten bir soruydu ve sorularin arkasina soru isaretide gelir. Bende iste düsük seviye okullarda böyle ögrendim. Ya bize yanlis ögretmisler yada ben buradada dikkat etmemis ve yanlis anlamisim.

Sizden tekrar tekrar haddim olmadan sizin yorum yaptiginiz konuya cahilce yorum yaptigim icin Özür diliyorum ve Türkceniz cok kuvetli oldugu icinde sizi tebrik ediyorum.

Aslinda yazmayacaktim ama bir türlü özür dilemem gerekiyordu sizeden.

Sonuç olarak harika bir bisiklet değil. Biraz sevgi ve bakım istiyor. Ama bir dh bisikleti performansı arıyorsanız okuduğuma göre vermiyor. (Hiç dh bisikletine binmedim hatta gerçekten iyi denebilecek bir bisiklet sürmedim) Süspansiyon esniyor, isim olarak görevini yapıyor ama yani kilitlemeli değil. (Zaten kilitli bırakıp bisikleti kırardım muhtemelen) çok hevesliyseniz ortası esneyen bir şeyim olsun istiyorsanız çok da paranız yoksa alın. Ayrıca üst düzey bir hardtail alın bunun yerine denmiş ama üst düzey hardtailler de öyle çok ucuz değil diye biliyorum. (Salcano demeyin lütfen) Sürüş keyfi güzel esnesin zıplatayım falan derseniz daha bir sorun yaşamadım. Evet eksikleri var ama biraz sevgi ve güzel bir cüzdanla bu bisikleti adam edersiniz. Ama zaten üstüne geliştirme yaparım diyen ve piyasayı hiç araştırmayan kekolardan (ben) olmayın yoksa ailenizle veya finansörünüzle (?) papaz olursunuz. :) :) :)

Ayrıca @kasapogluu arkadaşımın tavsiyesine sonuna kadar güvenip aldım. Bisikletimin arkasındayım bana istediğiniz hardtaili verin değişmem de. :) (Verdiğiniz bisikletin parçalarını söküp kendiminkine ekleyebilirim ama)

@Murat Cömez Beyfendi , neden sahsim adina yorum yapiyorsunuz ? Lutfen sahsim adina yazmayin , bildiginiz bir sey var ise ispatlari ile birlikte yazin.Beni tanimaz etmezsiniz , gormuslugunuz de yoktur , o halde nasil yukaridaki cumleyi kurabiliyorsunuz ?

Ayrica demagoji yaparak kendinizi hakli cikaramazsiniz , ben kimseyi aldigi egitimle , yasiyla yada yazma becerisi ile yargilamam.

Ortada yalnis yapilan bir sey var ise yanliş oldugunu soylerim sadece , zaten yanlisa yanlis dememek problemdir.
Saygilar , sevgiler.

Geri