Scudo Sports

Dağ bisikleti kullananlar kaç km hız yapabiliyor?

Yoldan keyif alanlar için 20-25 ideal diye düşünüyorum mtb de hız yapmak eziyetten başka birşey değil bence

Scudo
2.10 mtb lastikler ile 61km/h yaptım az bayır aşşağıya

Düz yolda ise 50 km/h rahat yapıyorum ama sonrasında tabi nefes nefese kalıyor insan.

Ortalama 20 km ile sürüyorum. hatta 15 de olur. Yüksek hıza ancak yokuş aşağı rampa vb. yerlerde çıkıyorum oda en fazla 45-50.

O lastiklerle düz yolda 30km/h NASIL OLUYOR YAHU :eek:ha: :alkis: Aynı lastiklerle düz yolda max 25km/h yaptım. Bir kere sprint yapmaya kalktım ondada 10 saniyeliğine 45-60 arası bir değer çıkardım?

@selami atay

2.2 lastiklerle 22 km boyunca 40 km hızda sabit gitmek ha. Kusura bakmayın ama bu tam bir deli saçması. 22 km dediğiniz en az 45-50 dakika 45 dakika boyunca 40 km sabit hızla gidemezsiniz efendim.

maxxis detonator 1.50 lastiklerle yokuş aşağı süzülerek 65km yaptım en fazla. düz yolda rüzgar yokken 20-28 arası,rüzgar arkadan eserken 30-35km arası

Ortalama olarak 20-25 km hızım var km/h. bi seferinde 700*34 slick lastiklerler eymire inen trt yokuşunda 86 km yapmışım bende çok şaşırdım ama sport trackerin yalancısıyım :)

kondisyonu iyi olan biri için 25-30 arası tempoda gidebilir spritte ise 35-40 arası oda en fazla 1 dk sürer. benim de en yüksek hızım bayır aşağı : 58.4 km normal tempom : 20 yüksek tempom: 25-30 arası 2.10 lastikle bu kadar oluyor :)

bu yolu ben her gün gidip geliyorum tabi ayni hızda değil.buradaki veriler km sayacıma göre sayacım as 1000 bir arkadaşın garminle denemiştim veriler ayni idi sayaç hatalı veri vemiş olabilirmi.alanya ya yolunuz düşerse bir denşyelim derim.@Tolga Çelebi

bir abi tanıyorum. bisikleti mtb ve öyle pahalı bir bisiklet de değil giriş seviyesi bir bisiklet ve her gun evet hergun kesintisiz 60 km yapıyor ve aynı bisikleti tam 8 senedir kullanıyordu ve bana ben çoktan 100.bin km yi aştım bu bisikletle demişti ve gittiği hız 17 18 km

yahu düşünsenize 50 km desek ayda yapar 1500 km bir benzinli arabanın deposu 60 litreye doluyor 60 litre 5 lira benzinden 300 lira yapar 300 lira ile 250 km yi şehir içinde dur kalk trafikten gidemeyenler var. hesabı yapın hesap ortada.

35-40 tempo imkansız demeyin. Gidonun üstüne yatarak pedallayın.
Tekerlek, kadro ağırlığı vs yüzünden MTB yola çıkmaz, hızlanmaz denir. Asıl sorun gidondur, rüzgardır.
Geçen Beşiktaş iskele-Yıldız Parkı arasında 1km yolda denedim. Normal sürerken 30km/sa nefes nefese bırakıyordu, sanki bir şey arkadan çekiyormuşçasına yoruyordu. Yattım gidonun üstüne, 37km/sa rahat rahat pedalladım.

2.25 schwalbe racing ralph evo lastiklerle, bayir asagi 30 saniyeye yaklasik bir zamanda bisikletimi tek elle video cekerken öteki elimle de gidonu kontrol ederek 60km/h hiz ciktim. Düz yolda ise ortalama 30-35 km/h arasi devamli sürüle bilinir.
Bunun 2.2 lastik oldugu önemli degil kalitesi önemlidir ve MTB eziyet degildir sadece MTB nasil bir MTB oldugu önemlidir. Ama hakiki gercek MTB hiz bisikleti degil dag bisikletidir, bunun icin gidin MTB ile hiz yapmaya calisacaginiza daglarda keyfini cikatmaya bakin. Ancak böyle MTB'nin ne oldugunu anlar ve tadina varirsiniz. Ama illaki hiz istiyorsaniz MTB'nin lastigini degistirmeye ugrasmayin ve hiz icin dogru bisikleti alin derim. Lastigin degismesiyle MTB'yi hiz bisikletine ceviremesiniz.

@İsa İhsan Akdoğan

gel de bunu ''bisiklete o kadar para verilir mi'' diyenlere anlat anlatabilirsen :)

rubena 2.1 lastikler var düz yolda en fazla 40-45 arası max 30 sn kalmışımdır düz yolda. yoruyor.

Normal 25-30 arası gittim yormuyor baya bi gidiyorum.

Konya Saten Düz Yollara Sahip. xd

26'' lastikli MTB ile düz yolda 35km/h hızdan sonra pedallarım boşa dönüyor, daha fazla gitmiyor. Düz yolda standart MTB ile 50 gibi hızlar yaptım diyenlerin km saatleri bozuk olmasın ?? Yoksa dişlileri mi değiştirmişler ?

Bunlar benzeri özel bir durum yoksa, standard MTB ile bana düz yolda abartılı geldi 50 gibi bu hızlar, ne dersiniz ?

Çünkü düz yolda pedallar boşa dönmeye başladıktan sonra, daha fazla hızınızı artıramazsınız.

pedal boşa dönüyorsa kadans sayınız az sanırım

Şimdi biraz matematik çalışalım;çünkü rakamlar yalan söylemez.MTB için bilinen iki aynakol dişlisini mercek altına alalım.Nedir,biri 42,diğeri 44.Hesabımızı 60 kadans,yani bir saniyede çevrilecek pedal sayısına göre yapalım.İlk kombinasyonumuz ön 42,arka(Ruble) 11

42/11=3.81
3.81x26=99.06 (Tekerleğimiz 26'' ya ondan 26'yla çarpıyoruz)
Bunu da meşhur pi ile çarpalım.Çevre bize lazım x3.16=313.02''
313.02x2.54=795.07cm (İnc'i cm ye çevirmek için 2.54 ile çarptık.(Bir kaç mm'den kurtulup çok yaklaşık hale getirdik)
1 saniyede 7.96 m gidiyorsan
3600 sn x
=28.65km/saat

yani 60 kadansla bu vites kombinasyonuyla gidilebilecek hız.Aynı hesabı 44/11 ile yaparsak 30 km/s olur(Sayılar çok yaklaşıktır.çünkü 26'' olsa bile,her teker ölçüsünde mmetrik farklar vardır.Ayrıntı yapmayalım,soran olursa onu da anlatırız.

40 km/s sabit hızla gitmek için elbette farklı vites ve kadans kombinasyonları var.Nedir?

44/13 kombinasyonuyla 100 kadans,ya da 44/11 ile 90 kadans tutturabilirseniz 40 km/s hızlara ulaşırsınız.Bu vites oranları ve yarım saati aşkın sürede sabit hızla bu kadanla gitmek için elbette sabit bir vatt üreteceksiniz.

Matematik bu.22 km boyunca 40 km hızla gittiğini söyleyen arkadaşımızın matematiği yukarıda.MTB ile bu ortalamayı bu kadans bilgileriyle örtüşerek tutturabilen bir kardeşimiz varsa tebrik ederim.Hayır,ironi de yapmıyorum."Ben yaptım" diyen bir kardeşimiz yaptığını ispatla mükellef değil."Yapamazsın" dersek biz yapamayacağını ispat etmek durumundayız.Matematik ise nasıl yapılabileceğini anlatıyor.

Ortadan ve tarafsız bir gözle bakınca,bu hızlara çıkmanın matematiksel olarak mümkün olduğunu görüyoruz.Ancak bu performansın 22 km boyunca sürdürülebiliyor oluşu,tam bir profesyonel beceridir.Çünkü bu arkadaşımız,sözkonusu bisikletle yol bisiklerini takip ediyor.Diyelim ki o gün arkadaşımızın da altında bir yol bisikleti vardı.Böyle bir varsayımda 53/13 gibi bir oranla bile,o guruba 22 km de en az 4-5 dakika fark atabileceğini varsayabiliriz.

Kendisine,varsa bölgesinde bir bisiklet takımında yer almasını öneririm.

Merhaba ben düz yolda 47.5 km hıza ulaşabildim ama rüzgar karşımdan esiyordu vede geceydi gündüz ölçüm yapmakta nasip olmadı kronometre yi beyenmediğim için geri verdim ama yokuş aşşağı 70 i geçeceğimi düşünüyorum düz yoldada anlık hız olarak 50km hızı geçerim sanrıım yakında bi kronometre alıp öyle yorum yapsam daha iyi olur saınırım

arkadaşlar ben bu yolu her gün( hava aşırı yağışlı değilse birde hasta değilsem) gidip geliyorum 2011den beri işyeri ev arası.bu testi ilk yaptığımda nabız atışım çok hızlı idi ayaklarım sanki havada yürür gibiydi.her gördüğüm bisikletci veya gurubun arkasından takip ederim asla geçmem geçmek aptallık olur neden onlarda yol bende mtb var onlar yarışlara katılan kişiler ben ise hobi kullanıcı her halikarda beni geçecektir.bu hızı tek başına denedim ama fazla gidemedim gurubun arkasından gitmiştim. gruplara katılmak için yaşım geç 1973 modeliz xd

@selami atay

Şimdi biraz matematik çalışalım;çünkü rakamlar yalan söylemez.MTB için bilinen iki aynakol dişlisini mercek altına alalım.Nedir,biri 42,diğeri 44.Hesabımızı 60 kadans,yani bir saniyede çevrilecek pedal sayısına göre yapalım.İlk kombinasyonumuz ön 42,arka(Ruble) 11

42/11=3.81
3.81x26=99.06 (Tekerleğimiz 26'' ya ondan 26'yla çarpıyoruz)
Bunu da meşhur pi ile çarpalım.Çevre bize lazım x3.16=313.02''
313.02x2.54=795.07cm (İnc'i cm ye çevirmek için 2.54 ile çarptık.(Bir kaç mm'den kurtulup çok yaklaşık hale getirdik)
1 saniyede 7.96 m gidiyorsan
3600 sn x
=28.65km/saat

yani 60 kadansla bu vites kombinasyonuyla gidilebilecek hız.Aynı hesabı 44/11 ile yaparsak 30 km/s olur(Sayılar çok yaklaşıktır.çünkü 26'' olsa bile,her teker ölçüsünde mmetrik farklar vardır.Ayrıntı yapmayalım,soran olursa onu da anlatırız.

40 km/s sabit hızla gitmek için elbette farklı vites ve kadans kombinasyonları var.Nedir?

44/13 kombinasyonuyla 100 kadans,ya da 44/11 ile 90 kadans tutturabilirseniz 40 km/s hızlara ulaşırsınız.Bu vites oranları ve yarım saati aşkın sürede sabit hızla bu kadanla gitmek için elbette sabit bir vatt üreteceksiniz.

Matematik bu.22 km boyunca 40 km hızla gittiğini söyleyen arkadaşımızın matematiği yukarıda.MTB ile bu ortalamayı bu kadans bilgileriyle örtüşerek tutturabilen bir kardeşimiz varsa tebrik ederim.Hayır,ironi de yapmıyorum."Ben yaptım" diyen bir kardeşimiz yaptığını ispatla mükellef değil."Yapamazsın" dersek biz yapamayacağını ispat etmek durumundayız.Matematik ise nasıl yapılabileceğini anlatıyor.

Ortadan ve tarafsız bir gözle bakınca,bu hızlara çıkmanın matematiksel olarak mümkün olduğunu görüyoruz.Ancak bu performansın 22 km boyunca sürdürülebiliyor oluşu,tam bir profesyonel beceridir.Çünkü bu arkadaşımız,sözkonusu bisikletle yol bisiklerini takip ediyor.Diyelim ki o gün arkadaşımızın da altında bir yol bisikleti vardı.Böyle bir varsayımda 53/13 gibi bir oranla bile,o guruba 22 km de en az 4-5 dakika fark atabileceğini varsayabiliriz.

Kendisine,varsa bölgesinde bir bisiklet takımında yer almasını öneririm.

@selami atay

Hangisine itibar edelim? 40 km/s hızla 22 km gittiğine mi,yoksa "Bu hızı denedim ama çok fazla gidemedim" demene mi? Düz yolda bir kez zorlayarak 40 km/s'i gördüm demek başka,22 km boyunca bu hızla gittim,demek başka.Karar verin.

Bir de mtb ile düz yolda 50 km/s hıza,hem de "Rahat" ulaşan kardeşimiz var ki,artık yazacak bir şey bulamadım.En azından yukarıda yazdığım matematik yazısına bir bakın.Yanlış varsa da düzeltin.Ancak bırakın artık bu mtb ile hız masallarını.Çünkü gerçekten komik oluyor.

Geri