Scudo Sports

Dağ bisikleti kullananlar kaç km hız yapabiliyor?

Scudo
@cihan celik

Arakadaşım 8 km asfalt inişte hiç fren kullanmayarak 90 km/h gördü...ben 2 haftadır mtb kullanıyorum inişlerde dönme konusunda kontrol edemiyorum daha

13 kilo 400 gramlık amortisörlü Trek 1.50 hız lastiği ile 11 eğimde 61 km son hızı gördüm lastikler kaydığı için daha yukarı çıkarsam frenleri en az 200 metrede yavaş yavaş sıkarak tutturamayacağımdan daha ustune çıkmadım cunku frenler kıtlendığı gıbı o lastıkler yere yapıştırıyor adamı

inceltilmiş alumınyum kadrolu 21 yaşında mtb kadrolu yol bisikleti inceliğinde kadrosu olan avrupa kadro ile 2.20 michelin lastikler bu lastikler buzda bile kaymadı ondan güvendeim ve 680 gram ön maşası olan bisikletle 8 eğim rampadan 74 km hızla indim frene azar azar basmasaydım 70 den 80 e doğru hızla çıkıyordum daha da görürdüm ama 40 metre arkamadan sivri zekalı bir arabanın geldiğini ve 300 400 metre aşağıdan başka bir arabanın bana doğru geldiğini görünce mecbur yavaşladım iki araba gitti daha da araba geçmedi 1.35 dakikada çıkıp 7 dakikada indiğim rampadan 1.45 dakika süresinde sadece ben inerken araba geçmesi de ne kadar sanşlı olduğumu kanıtladı!!!

@abdullah akkan

tavşanlı yalova ve şile rampa inişleri haricinde 10 km sadece iniş olan şehir dışı otoyollarda kamyon arkasında rüzgar tüneline geçip çok rahat 100 km yi geçenler var

Mtb lastik ile biraz eğimli yolda 65 km/h yaptım lastikleri degiştirip deniyecem acaba kaç yapıcağım

Mtb lastik ile aşırı eğimli bir yolda 62 km/h yaptım. Bisiklet altımda teneke kutu gibi kaldı acaba karbon bir bisikletle nasıl olur? :D

mtb hafif dişli lastik ile ön 42 diş arka 11 diş viteste eğimli yolda (uzun ve düz bir yol) yeterince eğilerek ve kadans yaklaşık 120-140 civarı olması lazım pedalla bisikletin km saatini ve gps i takip ederek 67 km ye çıktım dahada imkanı yok gitmezdi.Lastiklerden çıkan ses muazzamdı.yol çok düz geniş ve boş olduğundan bisikletin farklı yerlerine odaklanabildim.burada mtb ile 120 gören arkadaşların tahmin ediyorum km saatleri ayarsız.

5-6 yaşından beri birtutkudur aralıksız sürüyorum arkadaşlarla yaptığımız yarışlarda hep ben birinci oluyorum kondisyonum yaşıtlarıma göre fazlasıyla fazla anlıyacağınız tempolu olarak 30-35 rahat zorlarsam 50 görüyorum şaşılacak birşey yok bence

normal tempo 30 zorlayınca düz yolda 40. bayır aşağıları saymıyorum :) 65 falan çıkmışımdır en fazla bayır aşağı güvenmiyorum daha fazla hıza ne olacağı belli değil.

@emre özbay
Emre kardeşim pek tabi ki yapabilirsin bu hızları,zorlarsın 50 olur,hatta şartlar elverir 100 km olur ama mesela MTB ile 15 dakikadan uzun bir süre 50 km ort .yapıyorsan ya keşfedilmemiş bir yeteneksindir ya da hız göstergen yanlıştır.Sana değil genel konuşuyorum

@Soner Közen

100'ü geçtim diyen var :evil: :D Bu arada ortalamam 40 Km'de 25'in üstüne çıkamadı hiç :D

• Beğen
Tepkiler: Milbert Hofen
Bianchi Ares külüstürüyle Caddebostan sahilde 28km/h anca görüyorum ortalama. Rüzgarsız düz yolda zorlasam 35 anca görürüm herhalde.
Genel ortalama da 18km/h filan.
Millet MTB ile dünya rekorlarını kırıyor. Çok çalışmam lazım çok.

@Soner Közen

+1. Katılıyorum , hem de fazlasıyla. 10-15 dk. dağ bisikleti ile 40 km/h üzerinde sürmek nedir ya :D

@Soner Közen

He gerçekten 15dakika yol bisikletleriyle yapılacak bi süre 3-4 dakika sonra kendiliğinden hız düşüyor zaten aynı hızda dakikalarca durmam imkansız

Görünen o ki milletin bisikletinin tepesine cuval koysak pedallamadan beni gececek aletler. Bir saatte 20 km gidince "iyiydim bayagi" diyip ödül olarak cikolata filan aliyorum kendime ben. Laylaylom bisikletciyiz demek ki... :D

• Beğen
Tepkiler: Milbert Hofen
Bence olay lastik ve kullanan kişide... Ben şahsen kalıplı iri cüsseli 91 kiloluk bir genç ayrıca salcanonun o continental yazan kalın traktör tipi lastiklerinde en fazla 20-25 km/h yapıyorum düz yolda... Rampalarda hızım 60km/h'u geçiyor ama olay ustalıkta bitiyor yinede... Bakalım sözü bıraktım ortaya ne yorumlar gelecek...

Geri