Scudo Sports

Dağ bisikleti kullananlar kaç km hız yapabiliyor?

@Berk KIRNALI

yani bu bi şans mı benim lastiklerde problem olabilir mi. satıcıya bisikleti geri vermeme sebep bir olay mıdır. sonuçta arka tekeri kaldırıma atlarken biraz sert vurdum orda patladı ve iç lastik karşılıklı iki yerden delindi.

Scudo
Dün Şile yolunda, düzgün ve yarı tırtıklanmış asfalt komibanasyonlarında, yokuş aşağı, rüzgarı kesmeden eğilerek, 18 kg. ağırlığında dandik bisikletim ile en yüksek 66,9 km. yapmışım.

Dip Not: Veri dandik Samsung Omnia (2008 model) telefonun GPS ve Route66 programından alınmıştır.

@burakdemirel
Aynı şey benim de başıma geldi. Kadıköy gibi nezih ortamda İDO'ya giderken kaldırımda şahlandım arka teker sert bir şekilde basamağa çarptı. Benim düşüncem önceden tekere yapışan bir cam parçası çarpmanın etkisiyle içeri giriyor...

Sonuç: Geç farkettiğim için subapda da çatladı ve iç lastiğim olmadığı için yolda kalmam. Büyük moral bozukluğu, acizlik ve 1 saat boşuna tamir için uğraşmak...:(

Dün Söğüt yolunda, %5 den daha az eğimli bir yolda (muhtemelan %3), 5-6 km boyunca 50-55 ortalama hızla pedal çevirerek indim. Daha sonra %7 eğimli iri mıcırlı bir yolda hiç pedal çevirmeden max 70km hızı gördüm 6-7 km uzunluğundaki bu yolda ortalama hızım 60-65 civarındaydı. Eskişehirin girişindeki düz yolda 10 km boyunca 35km ortalamada gittim.
Lastikler Rubena Sport 1,75 asfalt lastiği.

• Beğen
Tepkiler: koray_can
Arkadaşlar, herkes bir şeyler söylemiş. Yok 35, yok 40.
Bence şöyle yapalım.
Herkesin km saati olduğuna göre 20km'lik bir yolda kaç ortalamayla gittiklerini söylesinler. GPS'li telefonu olanlar internetten grafik koysunlar direk.
Bu şekilde daha doğru sonuca ulaşamaz mıyız?

Grafiklerle daha doğru olur bencede bende koymaya çalışırım.Dün sahil yolunda 10 -11 km boyunca ortalama 30 ile geldim bir ara bi iki dakkalığına 45 e çıktım ama iki dakkadan sonra zorladı biraz lastiklerim hutchinson bulldog 2.1

ben beşiktaş-sarıyer arası 23 ü geçebilmiş değilim ortalama hızda. bende mi güç yok yoksa yolun sürekli inişli çıkışlı olması ve trafik mi engelliyor anlamadım. ya da km saati yanlış hesaplıyo :D.
lastikler schwalbe marathon 26x1.75

44 düz yolda ama hep sabit gidemiyorum fakat 30la falan duz yolda sabıt gıdebılıyorum cok uzun değil tabii

Şimdi gebzedeyim.Yokuş aşağı salcano 210v ile 52 km gördüm.Resimleri şu anda koyamadım.Eve gidince koyacağım.Düz yolda yaptığım en yüksek hız 45 km oda 5 sn sürdü.Bunda kulağımdaki Linkin Park-numb da etkisi vardı :D

Xc 1000 kullanıyorum ve fırsat buldukça Bebek-Sarıyer ya da Bebek-Garipçe arasında tempolu olarak gidip geliyorum. Herhangi bir yokuştan ivlemelenmeden Tarabya devamındaki (iyi asfaltlanmış) sahil yolunda 50-55 km bandında hıza ulaşmıştım. Sürdürebilirlik trafik durumuna bağlı olsa da 40-50 arasında sahilde ritm tutturmak şu anki kondisyonuma göre zorluyor beni. :)

Koç üniversitesini geçtikten sonra yolun Rumeli Feneri-Garipçe ayrımına kadar olan kısımdaysa ivlemenerek 66km dolaylarında bir maximum hıza ulaşmıştım. Ki temkinli olmak adına biraz yavaşlamayı tercih ettim ama hybrid kullanan arkadaşlar bahsettiğim bu kısımda 70 ve üzerini görmüşlerdi :)

@Gökhan Toros
Bilmiyorum Facebook'a yüklediğim şu son harita görünüyor mu? Aslında sözler yeterli sonuçta yalan söylemiyoruz. Belki yeni başlayanlar inanmaz ama bir MTB'de bile 60-70 km./saat'leri görmek çok zor değil. Bir de ince tekerleklerin yokuş aşağı gittiğini düşünün herhalde rahat 100'leri görüyordur...:)

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/263111_238542649502954_100000416636976_842397_705157_n.jpg

Bu ekran görüntüsünü kullandığım yazılımın (-bknz. GPS Trackah by Subsembly GmbH) KML çıktısı ile aldım. Bu dosyaya bilgisayarınızda çift tıklayınca haritada Start/Stop ve GPS Record bilgileri görülüyor. Tabi burada vapurla (en fazla 27 km./saat hız yapıyormuş!) küçük bir seyahat yaptım. Tramvay ise 50'leri bulabiliyor ama yer altına girince GPS çalışmıyor.

@Salih Dinçer

Önemli olan düz yolda sabit hız.
10km boyunca, sabit kaç km hız ile gidiyorsunuz.
Yoksa düz yolda zorlayarak 60km gibi hızlara çıkmak da kolay.

Açıkçası, düz yolda uzun süre 30 üstü hızları koruyabilen arkadaşlarla turlara çıkmak isterim

Düz yol da yeterli değil aslında bu kıstas için, Rüzgar, aynakol dişli sayısı ve lastik faktörünü de unutmamak gerekir.
48`li aynakol, ön lastik 1.75, arka 1.50 ve rüzgarsız veya önden hafif rüzgarda 30-35 km o kadar da zor olmuyor benim için.

• Beğen
Tepkiler: Salih Dinçer
@Gökhan Toros
Düz yol = bisiklet yolu dersek daha doğru olacak. Çünkü size düz yol gibi gelir ama ben niye bu kadar yoruluyorum yahu derseniz. Başka bir düz yol vardır vitesi olabildiğince yükseltirsiniz ama hiç yorulmazsınız.

Bu konuda aslında imkan olsa bir de "tilt sensor" dedikleri şeyi de kullanabilsek. Bilmiyorum Sigma'larda veya iPhone'larda böyle özellikler var mı? Aslında gidon üzerine yerleştireceğimiz ayarlanabilir bir su saati benzeri bir şey olsa eğimi çok rahat hesaplarız diye düşünüyorum. Yolculuk başında apartmanın düz zemininde bir ayar çeker yola devam ederiz...:)

Başarılar...

@Salih Dinçer

Düz yol dediğim öyle dümdüz yol değil zaten. Su terazisi ile her metresini mi ölçeceksiniz yolun.

Mesela sahil yolları buna çok güzel bir örnek. Beyniniz sizi yanıltmasın diye yanınızda referans olarak deniz de var.
Çıkışlar var, fakat hemen arkasından inişler geliyor. Kısacası dengeliyor birbirini

• Beğen
Tepkiler: Anıl Aşkın
Maxxis Crossmark 2.1 dişli lastiklerle durmadan 25 - 33 km arası stabil hız yapabiliyorum :)

Buradan mtb ile 30 -35 ile cok rahat gidebiliyorum yazan arkadaşlara sesleniyorum bisiklet fedarasyonunun sayfasına bakın yarış sonuşlarını inceleyin özellikle kriteryum yarışlarına ve saate karşı yarış sonuçlarına bir bakın ortalama hızlar neymiş ondan sonra tekrar yazdığınız hızları gözden geçirin derim :) o yarışlara katılanlar Türkiyenin en iyileri sürekli antreman yapıyorlar ve takım halinde yolda gidiyorlar. yani rüzgardan da etkilenme oranları az. lastikleri incecik bisikletleri birçoğumuzun bisikletinden daha hafif fakat ortalama hızlar 40 civarıdır.2 saniye 5 saniye gördüğünüz hızları çok rahat yapıyorum yazmayın lütfen yada yapıyorsanız biran önce bir takım ile konuşun harcanmayın anayollarda. girin bir takıma ülkemizin bisiklet sporuna katkınız olsun.aşağıda 18 hazirandaki master a sonuçlarının ortalama hızını veriyorum örnek olarak. 15 km yi 41 ortalamayla bitirmişler bu sonuca göre hala mtb ile 35 ortalama cok rahat diyorsanız ya harcanıyorsunuz yada sanal alemden faydalanıp yazınızı konuşturuyorsunuz demektir.
TÜRKİYE BİSİKLET FEDERASYONU
ETAP NO : 1 ETAP ADI : Saate Karşı KM : 15 ORTALAMA HIZ : 41 Km/s

Geri