Scudo Sports

Dağ bisikleti kullananlar kaç km hız yapabiliyor?

Ortalama dediğimizde sanırım bütün bu değerleri ikiye hatta üçe bölmemiz gerekecek...:)

Mesela benim en kötü sonuçlardan biri şöyle:
12,16 km; Average: 4,8 km/h, Max: 36,2 km/h; Altitude difference: 284 m

Ama dikkat rakım farkına bakınız! O sırada Çamlıca taraflarındaydım ve dere yoluna indim çıktım ve bittim...:)

Dip Not: Benim ortalamam 20'yi geçmez herhalde...:(

Scudo
Rüzgar, eğimin olmadığı yerlerde çok önemli bir faktör... işe giderken eğer rüzgar varsa 20-22 arasında zor gidiyorum... dönüşte 35 ile... ama bu düz yol parkuru 5 km falan... sonuçta rüzgarsız sabah erken saatlerde 30 km ortalamam var bu çok efor harcamadan ama tempolu bir sürüşle....Bu arada bisikletim astro 241v lastiklerde race king 2.2...tabii kışa doğru ilk işim lastikleri değiştirmek olacak

ben de ortalamamı 30 a kadar çektim. p.tesi günü beşiktaştan floryaya gittim. dönüşte de yine aynı tempoyla döndüm. yavaş yavaş artırıyorum ama mtb nin de hızı bi yere kadar. bi yerden sonra çok zorluyor...

cst nin mtb lastigiyle 2.10 luk olanla düz yolda 35-40 km/h arası bir süre gidebiliyorum. sonrasında 25-30 km/h arasında sabitleniyor.
Nefesi dengelemeye gelincede (kendim için konuşuyorum) burundan nefes alıp agzımdan vererek dengelemeye calısıyorum. baslarda biraz zor oluyor ama sonra dengeleniyor.
Turan güneşte yokuş aşağı inerkende 71 km/h yi gördüm ekranda. teker balans yapmıs gibi titriyordu.
Asfalt için yol lastigi aldım 1.75 lik. hız gercekten fark edilir derecede arttı. MTB lastiklerle asfaltta bosuna eziyet çekiyormuşum diyorum her seferinde kendime.

şuan ortalama 24-25 Km hızla gidebiliyorum. maksimum 62.1 Km hızı gördm. 212HD 2.2 Race King Lastikleri ile. Bilen varsa Dumlupınar Üniversitesinden merkeze inen %7 eğimli yokuşta

CST Traveller Cross ile sprintlerde düz yolda 65 , sabit hızda 40la gidebiliyorum yaklaşık yarım saat. 21 Vites XCT V3 aynakol , 26" Jant :)

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Ser
@Metin Bostan

Bir önceki sayfada Türkiye yol bisikleti yarışma sonuçlarını yazdım okursanız sizin ne kadar kıymetli bir bisikletçi olduğunuz ortaya çıkacaktır.Hemen bir klübe kaydınızı yaptırın :) mtb ile sabit hız 40 la gidiyorum diyen bir arkadaşımızı eminim dünya klüpleride bırakmaz hemen bünyesinde değerlendirir.:)

@ferhat köse
ferhat beye katılıyorum 40 tempo ile yarım saat gerçekten ulaşılması güç bir tempodur.65 tempoyu söylemiyorum bile.Kendinize hemen bir klüp bulun derim bende...:)

• Beğen
Tepkiler: Emrah GÜLEZ
Rüzgarın nötr olduğu zamanlarda 30-32'ye rüzgarın arkamda olduğu zamanlarda ise 37-38-39 km hızlara çıkabiliyorum.28km/h ile belli bir süre sabit kalabiliyorum.

Schwalbe MARATHON Plus Tour 2.00 takılı. ön 45 PSI arka 55 PSI da kullanıyorum. Lastikler baya ağırmış tanesi 1 Kg bisiklet 14 Kg oldu onları takınca, bazen düşünüyorum iyimi ettim kötümü ettim diye ama lastiğin sağlamlığını görünce bi teselli oluyor, istediğin yere gir patlamıyor cam, diken, tel farketmiyor. Rüzgar kesmesiz, düz asfalt yol, spd pedal stabil 35 den aşağı düşmüyor hafif rüzgar desteğiyle 40 ı rahat görüyor.

Ben Alanya'daki yol bisikleti yarışlarına hazırlanıyorum ama burada yol bisikletimi kullanacağım yol yok ve şimdilik evde rollerim de yok.Bu yüzden mecburen dağ bisikletimle hazırlanmaya çalışıyorum yarışlara.Vitesi 2x4 yani 8'e alıyorum giderken yüksek kadans pedal çeviriyorum ortalama hız 23-25 dönüşte ise rüzgarı arkama alıyorum 30-40 arası değişiyor(DUR).

Ben rubena lastik kullanıyorum düz yolda 50 ranpa aşa 78 km hızı gördüm sigma 509km saati kullanıyorum

cst 1.40 traveller dişsiz mtb lastikleriyle 48 km max hız yaptım düz yolda.
stabil olan hızlarım ise 30- 35 km/h bu şekilde uzun süre gidebilirim. bence en önemli şey tam zamanında vites düşürmek. yüksek viteste ısrar etmeyip dengede kalmaktır boşuna yorulmamak için

Geri