Scudo Sports

Dağ bisikleti kullananlar kaç km hız yapabiliyor?

ben salcano astro 210v ile %25 lik egimde tüm gücümü kullanarak 67km/h ulaştım
ortalama 25 le gayet rahat ilerleyebiliyorum 2.2 continental race king lastik

Scudo
en son "ortalama 20 km/saat gidiyim daha ne isterim" dediğimi hatırlıyorum...

şimdiler 26-27 / km-saat iyi gidiyo...

en az 30 km yol gidiyorum... yokuşlarda saatte 10 km 'nin altına inmiyorum (dik yokuşlar olmadığından çok sıradan bi sonuç sanırım...) düz yolda 30'u geçmeye başladım... çok geçemiyorum ama 31 oluyo 32 oluyo...

sürekli düz yolda n'aparım bilmiyorum...

ay çok heyecanlıyııım :) sürekli daha iyiye gidiyo herşey :)

bende aynen 20 den aşağıya düşmez düz yolda yokuş yukarı da 10 dan aşağıya düşmez :D düz yolda 40 basması kolay oluyor yalnız 41 nedense yapması çok zor oluyor :)

İlk gün 25 ikinci gün 32 yaptim. Yaya ve arabalarin olmadigi hiza musait bir yolda denemek lazim bu olayi. Ben hep sehir icinde surdum.

32 yapmisim ama nerede yaptigimi ve nasil yaptigimi hatirlamiyorum :)

Düz asfalt yolda 35 km/s %25 Eğimde 67 km/s lastikler byte 2.0 MTB

bence en önemli faktör ne rüzgar ne dişli ne de başka birşey. En önemlisi lastik.

düz dişsiz ve fazladan bir kaç psi hava vurulmuş lastikli bisiklet ile sizi kimse tutamaz. özellikle lastiğin düz oluşunun büyük bir nimet olduğunu son aldığım şehir bisikletinde bizzat görüyor ve hissediyorum.

dişli lastikte iki pedal çevir bırak hemen yavaşlıyor düz de ise birkaç saniyede olsa aynı hızda ilerliyor sonra başlıyor yavaşlamaya...

düz lastiğin tek dezavantajı sert frende. hemen lastik kitleniyor namussuz..

• Beğen
Tepkiler: Sait Hislioğlu
ben yokuş aşağı 27. vites naaptıysam 65 km yi geçemedim

Ortalamam 20 km/h geçmez. Sigaranında etkisi var. :( Acilen bırakmam lazım. Ani hızlanmalarda sigaranın etkisi daha da çok anlaşılıyor.

düz yolda race king 2.2 lastikle 67 km/h :) biraz cılgınımdır :)

eğimsiz stabil yolda uzun süre sürüşte ortalama 23 km/h, mtb de mtb lastiği ile daha iyi donanım ve spd pedal sayesinde ort hızımın 25-26 dan fazla olacağını anmıyorum

@ilker KISA

Belki jant göbeklerinde sürtünme fazladır.

@Adem İnan

Helal olsun. Ben düz yolda 40 km/s CST'nin yol lastiğiyle yapabiliyorum.

Düz yolda Merida Race 2.1 ler ile 56, rampa aşağı ( İzmir-Sabuncubeli ) 92 ve hiç pedalsız. :)

inişte kamyon arkası 60km/h pedalla sonrasını salladım 74 km/h yapabildim

@Ekrem Erten

Otobana bisiklet girebiliyor mu?

2.0 Scott Ozon dişli lastik ve 15-16kg dağ bisikletimle 28-32 arası 35km tempo yaptım (1 saat 10-20 dakka falan sürdü )

Eymir gölü 10.6 km çevresi ilk bisiklet aldığımda (sedona 711) 22 km ortalama ile 3 tur dönüyordum. yol bozuk asfalt bilen arkadaşlar vardır . cst lastikler ve normal ayakkabıyla . 6 ay sonucunda 25 27 ve 30 u gördüm . hepsindede ilk tur ısınıp sonraki 2 turun ortalamasını aldım . Max 78 yine sedonayla Atatürk bulvarı çankayada

ya bende bir problem var ya da bazı arkadaşlar biraz fazla hızlı.şehir içinde her gün 15 20 km geziyorum ortalama hızın 15-17 km/h arası gidip geliyor.2.2 cst lastikler ile.ama düşük viteste kullanıp yüksek kadans yapmaya çalışıyorum.

@Adem İnan

Biraz çılgın değilsindir.Ya rüzgar arkadan esiyodur ya da o yol düz değildir:)Gözümle görmeden asla inanmam 2.2 race kingle o performansa:)Kendimde kullanıyorum en fazla 45 oluyor düz yolda.Yokuş aşagı bile en çok 60 kmyi görebildim...

Geri